Fortuna liga: Sparta Praha vs. Baník Ostrava v live streamu

Jejich souboje patří k tomu nejočekávanějšímu, co český fotbalový kalendář nabízí. Sparta v úterý hostí Baník. Přečtěte si, jak na tom oba týmy jsou před tímto sledovaným duelem. A pusťte si jejich zápas na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Sparta – BaníkH2HTip

Peter Vindahl při děkovačce po 311. derby Foto: MICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy, 3. kolo: Sparta Praha vs. Baník Ostrava živě v online live streamu

Bitvy Sparty s Baníkem jsou známé díky velké rivalitě mezi oběma kluby. Tentokrát to ale nebude jen o ní. Pražané budou hájit průběžné vedení v tabulce. Také ostravský celek letos hraje nahoře a po dvou kolech nadstavby se nachází na páté příčce. Sledujte střetnutí mezi Spartou a Baníkem v úterý od 19:30 na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Sparta vs. Baník

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta přivítá Baník, jak vypadají kurzy?

Blíže k vítězství má podle bookmakerů Sparta, na kterou si můžete vsadit v kurzu 1,34. Na to, že všechny body poputují do Ostravy, je vypsaný kurz 8,20. Remíza je ohodnocena kurzem 5,80.

Třaskavý duel dostal na starost rozhodčí Ondřej Pechanec. Tento sudí naposledy pískal ve 30. kole, kdy byl u výhry Letenských v Olomouci (4:1).

Informace před zápasem Sparta vs. Baník
📅 Kdy: 14. 5. 2024 od 19:30
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 3. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Pechanec
Kurzy Fortuny: 1,34 – 5,80 – 8,20
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta je po derby blíž obhajobě, počítá ale i absence

Zvládla to. Pražská Sparta sice derby nevyhrála, po bezbrankové remíze ale nadále vede ligu o čtyři body. Tři kola před koncem tak má jasno. K obhajobě titulu jí stačí dvě výhry ze tří zápasů. Nebo jedno vítězství a dva nerozhodné výsledky. Pak by se Letenští nemuseli ohlížet právě na výsledky rivala ze Slavie.

V pořadí 311. derby pražských S góly nenabídlo, šance ale rozhodně ano. V úvodním dějství měli více ze hry sparťané a hosty držel brankář Jindřich Staněk. Ve druhé půli se ale museli Letenští bránit po vyloučení Lukáše Haraslína. A prostor k vyniknutí dostal zase domácí gólman Peter Vindahl.

Z plichty měli samozřejmě větší radost lídři tabulky z Letné. Přesto kouč Brian Priske musí po derby řešit také určité starosti. Proti Baníku mu bude chybět už zmiňovaný Haraslín. Žluté karty navíc viděli Ladislav Krejčí s Qazimem Lacim. Také oni budou v úterý scházet. Se zraněním jinak střídali Filip Panák a Kaan Kairinen.

Špatné zprávy ovšem utnuli dva navrátilci, kteří nastoupili alespoň z lavičky. Dánský trenér už může počítat s Martinem Vitíkem. Mladý stoper vynechal dvě utkání kvůli problémům s kotníkem. Trest za vyloučení si zase odpykal Angelo Preciado. I pro derby nicméně platilo, že mimo hru zůstal dlouhodobě zraněný David Pavelka.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Slavii (0:0)
Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš – Haraslín, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Preciado, Sadílek, Solbakken, Vitík, Olatunji

Baník si domácí prohrou zkomplikoval cestu do pohárů

Je to už 14 let, co Baník naposledy hrál předkolo evropských pohárů. Vrátit se do Evropy chce letos, kdy je stále ve hře o postup do kvalifikace Konferenční ligy. Do ní vede cesta ze čtvrtého místa Fortuna ligy. Právě této příčky se ale Slezané po minulém kole museli vzdát.

Prohráli totiž doma s Mladou Boleslaví. Ta je na čtvrté pozici vystřídala a má na ostravské mužstvo dvoubodový náskok. Středočeši ve Vítkovicích zvítězili 1:0, domácí přitom hlavně v první půli měli dost příležitostí k obratu. Ani podruhé v řadě ovšem tým trenéra Pavla Hapala neskóroval, když v předchozím kole pětkrát inkasoval na Slavii.

Právě v Edenu se trenér Hapal rozhodl, že pošetří některé hráče, kterým hrozila stopka pro duel s Boleslaví. To se mu nakonec nevyplatilo, naopak ještě o jednoho fotbalistu přišel. Proti sešívaným byl vyloučen Abdullahi Tanko, který následně dostal dvouzápasový trest. Slezanům tak nepomůže ani na Letné.

Na Spartě se Baník představil ve 29. kole a dokázal sehrát dobrý part, když po přestřelce padl 3:4. I když si hosté vyslechli chválu za výkon, tentokrát už potřebují bodovat. Pokud by zůstali na páté příčce, stále by měli šanci na poháry. Museli by ale nejprve porazit lepšího z dvojutkání Teplic s Hradcem Králové.

Sestava Baníku v posledním zápase proti Mladé Boleslavi (0:1)
Letáček – Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo – Rigo, Boula – Buchta, Šín, Ewerton – Kubala
Kdo šel do hry z lavičky: Adediran, Klíma, Rusnák, Pojezný

Vzájemná bilance Sparty s Baníkem (H2H)

V samostatné české lize se mezi Spartou a Baníkem zatím odehrálo 63 zápasů. Úspěšnější jsou Letenští, kteří vyhráli 38 duelů. Baníkovci naproti tomu brali 10 výher.

Ta zatím poslední přišla v roce 2018, kdy doma triumfovali 3:2. Vítězný gól tehdy dával Milan Baroš a hosty vedl nynější kouč Baníku Pavel Hapal.

Vzájemná bilance Sparty a Baníku v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Baníku
38 15 10

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Baník 3:2 (23. 6. 2020)
  • Baník vs. Sparta 0:0 (17. 1. 2021)
  • Sparta vs. Baník 3:1 (9. 5. 2021)
  • Baník vs. Sparta 2:2 (31. 10. 2021)
  • Sparta vs. Baník 2:1 (2. 4. 2022)
  • Sparta vs. Baník 3:1 (23. 4. 2022)
  • Sparta vs. Baník 1:1 (17. 9. 2022)
  • Baník vs. Sparta 0:3 (11. 3. 2023)
  • Baník vs. Sparta 0:1 (12. 11. 2023)
  • Sparta vs. Baník 4:3 (20. 4. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 14. 5. v 19:30, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Baník Ostrava ve 3. kole nadstavby Fortuna ligy

Spartě bude proti Baníku chybět potrestaný Haraslín. O to větší zodpovědnost bude mít Veljko Birmančević. S tím ale srbský křídelník nemívá problémy.

V aktuální sezoně je nejlepším střelcem Letenských. Na kontě má už 19 soutěžních branek. Tipujeme, že v úterý přidá svůj 20. zásah a pomůže domácím ke třem bodům.

TIP: Sparta vyhraje a Veljko Birmančević dá gól sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na zápas Sparty s Baníkem

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Sparta vs. Baník v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Duel Sparty s Baníkem vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Utkání si můžete pustit i zdarma na internetu, a to díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Letenští za sebou mají derby se Slavií. Nahlédněte do jeho zákulisí díky videu ze série Buď v týmu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.