Přátelský zápas živě: Francie vs. Německo

Lyon uvidí přípravný zápas nabitý velkými jmény. Vicemistři světa z Francie přivítají Německo, které v létě pořádá evropský šampionát. Na něj Francouzi postoupili bez větších problémů. Němci jako hostitelé kvalifikaci hrát nemuseli, v přátelských duelech před Eurem se jim ale vůbec nedaří. Přečtěte si více o tom, jak to vypadá s těmito fotbalovými velmocemi.

Živý přenosKurzy
FrancieNěmeckoTip

Kylian Mbappé během kvalifikace na Euro 2024 Foto: Profimedia

Příprava na Euro 2024 živě: Francie vs. Německo v sobotu v TV od 21:00

Čas do startu Eura se krátí. Francii a Německo čeká už jen několik přípravných utkání. To nejbližší sehrají proti sobě v Lyonu. Dvě země, na které bude během letního mistrovství Evropy upřena obrovská pozornost, se střetnou v sobotu od 21:00. Živě jejich souboj můžete sledovat na televizní stanici Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Francie vs. Německo

Sleduj průběh zápasu ZDE

Jak vypadají kurzy na přátelské utkání Francie proti Německu?

Bookmakeři vidí favorita v domácí Francii. Na její vítězství vypsali kurz 1,81. Na triumf hostů z Německa si můžete vsadit v kurzu 3,88. Remíza byla ohodnocena kurzem 3,72.

Rozhodčím utkání bude Jesús Gil Manzano. Španělský sudí v této sezoně pískal mimo jiné i El Clásico. Za sebou má také pár setkání s několika členy francouzské reprezentace. V aktuálním ročníku Ligy mistrů totiž dvakrát řídil zápas Paris Saint-Germain.

Informace před zápasem Francie vs. Německo
📅 Kdy: 23. 3. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Groupama Stadium, Lyon
🏆 Soutěž: Přátelský zápas
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano
Kurzy SYNOT TIPu: 1,81 – 3,72 – 3,88
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Francie loni prohrála jen jednou, tentokrát ale bude bez hvězdy Atlética

Rovných 10 utkání má za sebou francouzský národní tým v roce 2023. Francie loni suverénně prošla svou kvalifikační skupinou na Euro, ve které ztratila až na závěr. Když už měla jistý postup z prvního místa, tak remizovala 2:2 v Řecku. Jediná francouzská porážka loňského roku přišla v rámci přípravy v Německu.

Prohru 1:2 tehdy uzavíral gól Antoinea Griezmanna. Právě hráč Atlética Madrid ale tentokrát bude kouči Didieru Deschampsovi chybět. Griezmann sice dorazil na reprezentační sraz, stále ho ale trápí pravý kotník. Ten si poranil v Lize mistrů proti Interu Milán. Po splnění sponzorských povinností tak Griezmann zase odjel.

V kádru ho nahradil Mattéo Guendouzi z Lazia. Může tak zabojovat o nominaci na Euro, ve které podle Deschampse už mnoho míst nezbývá. Francouzský trenér na tiskové konferenci uvedl, že jádro týmu čítá okolo 20 hráčů. A že řeší otazníky na dvou až čtyřech místech nominace. Nevyloučil ale ani povolání úplného nováčka.

Lodivod Francie si pak pochvaloval hlavně možnosti v ofenzivě. Na srazu se hlásili Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Marcus Thuram nebo Randal Kolo Muani. Francouzský útok se ukázal už v kvalifikaci na Euro, během níž dal v osmi zápasech 29 branek. Hned 14 jich ale ve Francii schytal Gibraltar.

Poslední vzájemný zápas mezi Francií a Německem
Datum Soutěž Výsledek Góly
12. 09. 2023 Příprava Německo vs. Francie 2:1 4. Müller, 87. Sané
89. Griezmann z pen.

Německu se vrací klíčový záložník, pozvánku dostalo i šest nováčků

Vypadalo to, že svou obdivuhodnou sbírku 106 startů za národní mužstvo už nerozšíří. Toni Kroos ukončil reprezentační kariéru, nyní se ale vrací. S myšlenkou návratu ho oslovil kouč Julian Nagelsmann a záložník Realu Madrid souhlasil. Po zdravotních problémech měl přitom německý trenér přivítat i další symbol posledních let.

Manuel Neuer má na kontě dokonce 117 utkání za Německo. Další ale v březnu nepřidá, protože si při tréninku poranil stehenní sval. Nagelsmannova nominace ovšem není jen o návratech. Bývalý trenér Lipska nebo Bayernu vynechal z nominace třeba Matse Hummelse nebo Leona Goretzku.

Tým, který v roce 2023 vyhrál z 11 pokusů jen třikrát, přišlo osvěžit šest nováčků. Jede třeba Deniz Undav, který v této sezoně dal 14 bundesligových gólů za Stuttgart. V nominaci je i Aleksandar Pavlović z Bayernu. Nagelsmann pak musel na tiskové konferenci odrážet teorie, že byl povolán jen proto, aby nereprezentoval Srbsko.

Kouč před novináři prozradil také něco ze svých plánů. Preferovanou stoperskou dvojící jsou pro něj aktuálně Antonio Rüdiger a Jonathan Tah. Oba bude moct vidět v akci i při březnovém srazu. To neplatí pro Leroye Saného, kterého Nagelsmann označil za jednoho z kandidátů na post desítky. Sané ale pyká za vyloučení proti Rakousku.

  • Datum, čas a místo zápasu: 23. 3. ve 21:00, Groupama Stadium (Lyon)

Tip na výsledek zápasu Francie vs. Německo v přípravě na Euro

Tipovat výsledky přátelských zápasů je vždy ošemetné, pro duel Francie s Německem ale volíme výhru domácích. Francouzi za celý uplynulý kalendářní rok prohráli jen jednou, suverénně prošli kvalifikací na Euro a mají stabilizovaný tým.

Němci se naopak trápí. Pod Julianem Nagelsmannem zapsali ve čtyřech utkáních jen jedno vítězství. Německý trenér navíc nadále hledá optimální složení mužstva. Pro březnový sraz povolal hned šest nováčků.

TIP: Výhra Francie sipka Vsadit u SYNOT TIPu

Vsaďte si u SYNOT TIPu

Kde sledovat přípravné zápasy živě: fotbal Francie vs. Německo v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Přátelské utkání mezi Francií a Německem vysílá placená televizní stanice Sport1. Sázkové kanceláře bohužel stream nenabídnou, na zápas si ale samozřejmě můžete vsadit. A to třeba u SYNOT TIPu.

Francouzi se na Němce chystají ve svém tréninkovém centru v Clairefontaine. Podívejte se na záběry z příprav Les Bleus.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ivan Hašek na páteční tiskové konferenci

Nominace české fotbalové reprezentace na Norsko a Arménii

Ivan Hašek zveřejnil svou první reprezentační nominaci. Podívejte se, jak složil tým pro přípravné zápasy v Norsku a s Arménií.

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Čeští fanoušci se mohou těšit na měření sil s Haalandem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 18.3.-24.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 18. do 24. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?