Kvalifikace na Euro U21 2025 živě: Česko vs. Island

Česká reprezentace do 21 let se ve čtvrtek naladila jasným vítězstvím a nyní potřebuje své nabyté sebevědomí proměnit ve tři body. V pokračování kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy 2025 totiž nutně musí porazit doma Island, aby ještě mohla pomýšlet na účast na závěrečném turnaji.

Přímý přenosKurzy
ČeskoIslandTip

Václav Sejk je v posledních týdnech v dobré formě Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2025: Česko U21 vs. Island U21 v úterý živě

Lvíčata mají zatím na mistrovství Evropy pořádně daleko, situace ale ještě není ztracena. K udržení naděje ale potřebují zabrat a v královéhradeckém azylu porazit svého přímého konkurenta v tabulce. Češi v úterý od 17:30 nastoupí proti Islandu, utkání opět odvysílá ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Česko vs. Island a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Čechům se dávají o něco větší šance. Jaké jsou kurzy?

Češi mají po třech zápasech jen dva body a jsou s velkou ztrátou až na čtvrtém místě tabulky kvalifikační skupiny. Islanďané mají po stejném počtu utkání o čtyři body více a atakují postupové příčky. Jasná záležitost ve prospěch hostů, chtělo by se říci. Chyba lávky.

Bookmakeři Betana poměrně výrazně favorizují domácí výběr. V číselném vyjádření je na vítězství Čechů vypsán kurz 1,65, zatímco na Islanďany až 4,70. Co se týče očekávání na počet vstřelených branek, je to docela vyrovnané mezi dvěma a třemi góly.

Duel se odehraje na moderním stadionu v Hradci Králové. Hlavním rozhodčím bude Bulhar Radoslav Gidzhenov.

Klíčové informace o utkání Česko U21 - Island U21
Kdy: 26. 03. 2024 od 17:30
Kde: Malšovická Aréna, Hradec Králové
Fáze: Kvalifikace ME 2025, skupina I
Rozhodčí: Radoslav Gidzhenov, Bulharsko
Kurzy Betana: 1,65 - 3,75 - 4,70
Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus

Češi se naladili v přáteláku, potřebují navázat i v druhé části srazu

Lvíčata vstoupila do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy hrůzostrašně. První utkání odehrála právě na půdě Islandu, v nastavení ale přišla o přijatelnou remízu a prohrála 1:2. V dalších dvou domácích zápasech tak potřebovala zabrat, ale s Walesem i Dánskem brala pouze po bodu.

Aktuální situace v tabulce tak není dobrá, dva získané body jsou velice málo. Na druhou stranu ale není potřeba házet flintu do žita, Češi mají odehrány pouze tři duely, zatímco například vedoucí reprezentace Walesu hrála už šestkrát. Na vině je mimo jiné i česká účast na posledním evropském šampionátu loni v létě. Ta ale nedopadla žádným velkým úspěchem, tým trenéra Suchopárka vypadl už ve skupině.

Do nového cyklu tak vstoupil s jasným cílem své poslední umístění vylepšit. V kádru zůstali v podstatě jen Karabec a dalších pár hráčů v čele se Sejkem. Tito dva by tak měli převzít roli jasných lídrů této ekipy, což se projevilo i v prvním letošním utkání.

Přátelský duel proti Severnímu Irsku ve čtvrtek rozhodli vlastně oni dva, když na oba Sejkovy zásahy v první půli nahrával právě Karabec. Třetí trefu českého týmu pak obstarali střídající hráči, když Ševčík asistoval Halinskému. Nálada tak po jasné výhře musí být pozitivní, což je potřeba potvrdit i v prvním kvalifikačním souboji kalendářního roku.

Novou osu týmu tvoří primárně fotbalisté, kteří momentálně pravidelně nastupují ve Fortuna lize. V generálce na klíčový zápas nastoupili v základu dva zástupci Pardubic, dva Sparty, dva hráči Liberce a dokonce tři Teplic.

Kvalifikace na EURO U21 2025 - Skupina I
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Wales U21 6 3 2 1 10:8 11
Dánsko U21 4 2 2 0 6:4 8
Island U21 3 2 0 1 3:2 6
Česko U21 3 0 2 1 2:3 2
Litva U21 4 0 0 4 4:8 0

Island čeká první letošní utkání

Pro český tým může být výhodou i to, že pro Island půjde v úterý o jeho první zápas od listopadu minulého roku. Tehdy sice padl na půdě Walesu 0:1, předchozí dva duely ale vyhrál nad Českem i v Litvě a drží si tak reálnou naději na postup.

Severský stát byl ale na mistrovství Evropy naposledy v roce 2011 a ještě nikdy nepostoupil ze základní skupiny. Při své poslední účasti dokonce vstřelil jediný gól a třikrát prohrál. Blízko té nejlepší společnosti byl i při posledním pokusu, stopku mu ale vystavili až v baráži právě Češi.

Aktuální program kvalifikační skupiny I je trochu zvláštní, jak je vidět z výše zobrazené tabulky, některé týmy mají odehrána pouze tři utkání, zatímco jiné už čtyři. S tím souvisí i nejbližší los Islanďanů, v rámci březnového reprezentačního srazu je jejich setkání s českým národním týmem, na další soutěžní zápas si musejí počkat až do září.

Největší hvězdou týmu býval ještě do nedávna Kristian Hlynsson, jedna z nastupujících hvězd nizozemského Ajaxu. Na Islandu ale vzhledem k boji o EURO dospělých upřednostnili výsledky A týmu, přestože v baráži zatím nenastoupil. Jednadvacítka tak bude spoléhat především na Kristalla Ingasona, útočníky Sonderjyske, který se už letos v klubu podílel na 13 brankách a na reprezentační úrovní má sedm tref v jedenácti zápasech.

  • Datum, čas a místo utkání: 26. 03. v 17:30, Malšovická Aréna (Hradec Králové)

Česko U21 vs. Island U21: tip na zápas

Češi musí útočit a pustit se od začátku do ofenzivy. Island je na tom sice tabulkově lépe, ale na papíře by neměl disponovat takovou silou. V redakci očekáváme zvýšenou aktivitu domácích, která by mohla plynout ve větší množství rohových kopů. Ty by ale mohli mít i hosté, ti budou hrozit z brejků.

TIP: Více než 9,5 rohů sipka Získejte bonus u Betana

Poslední tři vzájemné zápasy přinesly velké množství rohů

Kde živě sledovat utkání Česko vs. Island? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Zápasy Lvíčat pravidelně nabízí v přímých přenosech veřejnoprávní stanice ČT Sport a nejinak tomu bude také v případě utkání s Islandem. Na internetu si lze utkání naladit díky ČT Sport Plus na webových stránkách České televize. Sázkové kanceláře bohužel práva na stream nemají, Betano ale nabídne celou řadu sázkových příležitostí před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Čeští reprezentanti do 21 let se radují z gólu do sítě Slovenska

Kvalifikace na mistrovství Evropy U21 2025: program a výsledky

Ve hře o postup na Euro do 21 let jsou i Češi. Přečtěte si vše důležité ke kvalifikaci na turnaj, který v roce 2025 hostí Slovensko.

Ve Francii je na programu slavné Le Classique

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 25.3.-31.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 25. do 31. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?