Fortuna liga: České Budějovice vs. Sparta Praha v live streamu

Liga pokračuje i pro mistrovskou Spartu. Ta jede na vyprodaný Střelecký ostrov. Domácím Českým Budějovicím se v boji o záchranu hodí každý bod. Letenští ale také potřebují vyhrát. Jen tak se vrátí na první místo ligové tabulky. Sledujte tento duel na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
ČB – Sparta – H2HTip

Lukáš Haraslín během utkání s Hradcem Králové Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Fortuna liga, 26. kolo: Dynamo České Budějovice vs. Sparta Praha živě v online live streamu

Tento víkend po reprezentační přestávce opět patří klubovému fotbalu. Hraje se tak i Fortuna liga. A v neděli od 18:00 jde do boje také pražská Sparta. Představí se na Střeleckém ostrově, kde jsou doma České Budějovice. Sledujte 26. ligové kolo na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas České Budějovice vs. Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je venku proti Českým Budějovicím favoritem, jak vypadají kurzy?

Podle bookmakerů má nedělní zápas jasného favorita. Tím je Sparta s kurzem 1,32. Výhra Českých Budějovic je ohodnocena kurzem 8,40. Na remízu si můžete vsadit v kurzu 6,00.

Utkání odřídí Jan Machálek. Ten zatím jako hlavní rozhodčí pískal v sezoně 11 ligových zápasů. Stihl během nich rozdat tři červené karty.

Informace před zápasem České Budějovice vs. Sparta
📅 Kdy: 31. 3. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Střelecký ostrov, České Budějovice
🏆 Soutěž: 26. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Machálek
Kurzy Fortuny: 8,40 – 6,00 – 1,32
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

České Budějovice padly na ligové dno, srážejí je góly v závěru

Chtějí ukázat, že jsou odepisováni neprávem. Fotbalisté Českých Budějovic byli před startem jara pasováni na sestup. A to i díky událostem ze závěru podzimu. Postupně na lavičce skončili oba členové trenérského dua Marek Nikl, Tomáš Zápotočný. Z vedení se zase pakoval sportovní manažer Jan Podroužek.

Za vysněnou záchranou má Dynamo jako kouč dotáhnout Jiří Lerch, který předtím v klubu dělal asistenta. Úvod jara se mu ve spolupráci s Jiřím Kladrubským vydařil. Jihočeši porazili doma Baník (3:0) i Olomouc (2:1). Vešla se mezi to jen prohra 2:5 v Jablonci. V dalších třech kolech už ale ztráty přibývaly.

Černobílý klub bodoval jen jednou, když o výhru nad Zlínem přišel v 90. minutě. Gól v závěru zápasu dostaly České Budějovice i v minulém kole. V Karviné padly 1:2 po brance v nastavení. Zároveň to znamenalo pád jihočeského mančaftu na samotné dno ligové tabulky.

Pozitivem pro Dynamo je alespoň jarní domácí neporazitelnost. Proti pražské Spartě k natáhnutí této série nejspíše nepomohou Lukáš Havel, Ondřej Čoudek, Michal Hubínek, Alen Dejanović a Tomáš Zajíc. Všichni v poslední době bojovali se zdravotními problémy.

Sestava Českých Budějovic v posledním zápase proti Karviné (1:2)
Janáček – Sladký, Králik, Poulolo, Trummer – Suchan, Nikl, Hellebrand – Šigut, Ondrášek, Čermák
Kdo šel do hry z lavičky: Alli, Tranziska, Böhm, Skalák

Sparta musí reagovat na výhru rivala, řeší ale tresty na pravé straně

Hned po zápase přiznal, že reprezentační pauza přichází ve správný čas. Trenér Brian Priske na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Hradcem Králové mluvil o tom, že jeho hráči si potřebují odpočinout. A slíbil, že po přestávce budou Letenští opět hladoví. Jinak to nepůjde. Sparťané totiž musí reagovat na vítězství Slavie na Slovácku.

Sešívaní minimálně do neděle odsunuli svého rivala na druhé místo. Vedoucí pozice po základní části přitom bude mimo jiné znamenat výhodu domácího prostředí pro poslední derby, které mezi sebou oba kluby v této sezoně odehrají. Sparta je jinak ve hře i v MOL Cupu. Příští týden pojede v rámci semifinále do Opavy.

Z evropských pohárů naopak Letenští před reprezentační přestávkou vypadli. Konečnou pro ně bylo osmifinále Evropské ligy. Po dvou jasných výsledcích (1:5 a 1:6) šel dál Liverpool. Zatímco porážky s evropskou elitou se daly očekávat, tak větším problémem byla pro Priskeho ligová prohra 0:4 v Plzni.

Boj o titul se tak ještě více zdramatizoval. Na tahu je teď opět letenský klub. Tomu bude v Českých Budějovicích chybět vykartované duo Angelo Preciado, Tomáš Wiesner, což jsou první dvě volby na pravý kraj. Kvůli zranění v poslední době nehráli Asger Sørensen a David Pavelka. Dánský obránce už alespoň trénuje.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Hradci Králové (2:1)
Vindahl – Vitík, Panák, Zelený – Wiesner, Sadílek, Laci, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín
Kdo šel do hry z lavičky: Mejdr, Tuci, Olatunji, Karabec, Solbakken

Vzájemná bilance Českých Budějovic a Sparty (H2H)

Oba nedělní soupeři se v samostatné české lize potkali už v 45 případech. Výrazně lépe je na tom ve vzájemných duelech pražská Sparta, která zapsala 29 výher. Letenští zvítězili i v obou ligových soubojích minulé sezony. K tomu Dynamo vyřadili také z MOL Cupu.

Vzájemná bilance Českých Budějovic a Sparty v české lize
Výhry Českých Budějovic Remízy Výhry Sparty
6 10 29

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • České Budějovice vs. Sparta 1:3 (23. 5. 2015)
  • České Budějovice vs. Sparta 2:2 (29. 7. 2019)
  • Sparta vs. České Budějovice 3:3 (22. 11. 2019)
  • Sparta vs. České Budějovice 2:4 (22. 11. 2020)
  • České Budějovice vs. Sparta 0:0 (21. 3. 2021)
  • Sparta vs. České Budějovice 1:0 (28. 8. 2021)
  • České Budějovice vs. Sparta 0:0 (5. 2. 2022)
  • České Budějovice vs. Sparta 0:2 (7. 8. 2022)
  • Sparta vs. České Budějovice 1:0 (12. 11. 2022)
  • Sparta vs. České Budějovice 4:0 (22. 10. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 31. 3. v 18:00, Střelecký ostrov (České Budějovice)

Tip na výsledek zápasu České Budějovice vs. Sparta Praha v 26. kole Fortuna ligy

Spartě by mohla pomoct reprezentační pauza. Z ofenzivních tahounů nejeli na sraz národního týmu třeba Jan Kuchta nebo Veljko Birmančević. V záloze se vrací Kaan Kairinen, který naposledy proti Hradci Králové pykal za žluté karty. Letenští by se tedy směrem dopředu mohli opět rozjet a trefit se v obou dějstvích.

TIP: Sparta dá gól v obou poločasech sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 26. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal České Budějovice vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Nedělní duel můžete sledovat v televizi i na internetu. O televizní přenos se postará placený kanál O2 TV Sport. Stream tohoto utkání najdete u sázkové kanceláře Fortuna.

Hostem nejnovějšího dílu podcastu Z TRIBUNY byl Pavel Ryšavý, mezi sparťanskými fanoušky známý jako Bombito. Poslechněte si povídání se zápasovým fotografem a legendárním příznivcem letenského klubu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.