1. liga žen živě: derby Slavia Praha vs. Sparta Praha

Pražská S se potkávají už potřetí během krátké chvíle. Nyní ve skupině o titul, o kterém je už de facto rozhodnuto. Sparta totiž ztrácí sedm bodů, a pokud chce do boje o titul ještě promluvit, tak musí vyhrát. Slavii ale letos na domácí scéně nikdo neporazil. Přečtěte si preview tohoto duelu dvou velkých rivalů. V článku se také dozvíte, kde největší zápas ženského fotbalu v Česku sledovat živě.

Živý přenosKurzy
SlaviaSparta – Tip

Anna Šubrtová (Sparta) a Michelle Xiao (Slavia) v souboji o míč Foto: Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia

1. liga žen živě: derby Slavia Praha vs. Sparta Praha v sobotu od 15:00

Slavia vládne lize, když se zatím nenašel nikdo, kdo by ji porazil. A to včetně Sparťanek, když v posledním ligovém vzájemném střetnutí jsme se dočkali remízy 3:3. Oba týmy se potkaly skoro před čtrnácti dny v Poháru FAČR a byla z toho jednoznačná výhra sešívaných 4:0. Sparta tak má rivalovi co oplácet. Sledujte derby pražských S v sobotu od 15:00 živě na O2 TV Sport.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na ženské derby

Sleduj průběh zápasu ZDE

Derby Slavia vs. Sparta ženy: jaké jsou kurzy na 1. ligu žen?

Slavia je stále neporažená a naposledy ve vzájemném souboji vypráskala Sparťanky 4:0 v semifinále Poháru FAČR. Větší forma a sebevědomí je tak na straně sešívaných.

A to si myslí i bookmakeři, kteří za favorita považují Slavii v kurzu 1,78. To na Letenské je vypsán kurz 3,80 Na remízu si můžete vsadit v kurzu 3,55.

Informace o derby žen Slavia vs. Sparta
📅 Kdy: 27. 4. 2024 od 15:00
🌎 Kde: Fortuna Aréna (Eden), Praha
🏆 Soutěž: 1. liga žen, Skupina o titul - 2. kolo
✅ Kurzy Betana: 1,78 - 3,55 - 3,80
📺 Živý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slavia má nakročeno k dalšímu titulu, v lize je stále neporažená

Slavia zatím pokračuje v bezchybné jízdě ligou i pohárem a míří za obhajobou obou trofejí. A to bez ohledu na soupeře. Ve finále domácího poháru ji čeká Slovácko, protože v semifinále vypráskala rivala z Letné 4:0. V lize letos přemožitele nenašla a celkově si nyní drží sérii devíti soutěžních zápasů bez porážky, když naposledy prohrála v lednu s norským Brannem (0:1) během Ligy mistryň.

V posledním duelu sešívané čekal Liberec, s kterým prohrála naposledy v roce 2022. Klání tak mělo mít jasný průběh, tomu nasvědčovala branka v 25. minutě, když se prosadila Černá. Jenže do poločasu bylo srovnáno, o což se zasloužila Dinh Thanhová.

Po hodině hry dostala Švibíková Liberec do vedení. To byl pro domácí budíček a Slávistky poté zabraly a poslední dvacetiminutovka byla v jejich režii. Na 2:2 vyrovnala Šlajsová, o čtyři minuty Krejčiříková dokonala obrat a v 90. minutě na končených 4:2 pro sešívané navyšovala Szewieczková.

Kouč Karel Piták může být se svým týmem spokojený, protože Slavia v sezóně zatím neprohrála a před derby panuje v týmu dobrá nálada. Ve formě je letos hlavně útočnice Marjolen Nekesa, která v této sezóně rozvlnila síť už dvaadvacetkrát za dvanáct utkání.

Poslední 5 zápasů derby žen
14. 04. 2024 Pohár FAČR Sparta vs. Slavia 0:4
16. 03. 2024 1. liga Slavia vs. Sparta 3:3
09. 09. 2023 1. liga Sparta vs. Slavia 0:1
26. 5. 2023 Pohár FAČR Sparta vs. Slavia 1:2 pen.
14. 5. 2023 1. liga Slavia vs. Sparta 2:0

Sparta se chce dotáhnout na Slavii

Sparta na jaře v lize rovněž neprohrála, přesto si připsala několik ztrát, tudíž je náskok jejího rivala už velmi značný. Sedmibodová propast nejspíš už znamená, že o titulu je rozhodnuto. Pryč je i možnost uzmout pohár, když v semifinále přišla potupná prohra 0:4 právě se sešívanými.

Sparťanky čekalo v posledním klání nepříjemné Slovácko, s kterým v předchozím vzájemném zápase pouze remizovaly 2:2. První souboj v nadstavbě je tedy opět čekal se soupeřem z Uherského Hradiště.

A opět to neměly svěřenkyně Pavola Gregora jednoduché, protože v 6. minutě inkasovaly po hlavičce Markéty Jančářové. Po čtvrthodině hry přišlo vyrovnání. Balón získala Kotrčová a následným centrem našla Changovou, která se zblízka nemýlila. Ke konci poločasu přišla obrovská minela Obadalové, která nedokázala odkopnout míč, který se dostal k Martínkové a ta střelou z dálky poslala rudé do vedení.

Čtvrthodinu před koncem se nechala po druhé žluté vyloučit Dědinová a Sparťanky dohrávaly v deseti. Výsledek však ubránily a získaly důležitě tři body za vítězství 2:1.

Ztráta Dědinové na derby může být problém, protože se jedná o jeden z nejdůležitějších kamenů základní sestavy Letenských. Trenér Pavol Gregora může být i tak s týmem spokojený a jeho pohodu bude chtít ukázat v sobotu. V dosavadní sezóně ACS proti Slavii nevyhrálo a jistě to bude chtít napravit.

  • Datum, čas a místo zápasu: 27. 04. 2024 Fortuna Aréna (Eden), Praha

Tip na utkání Slavia vs. Sparta: Derby žen

Poslední dvě střetnutí pražských S obrátilo negativní trend předchozích zápasů, v kterých padalo málo branek. Fanoušci jich totiž viděli rovných deset a nyní doufají, že derby žen nabídne další střelecké hody. Sparta má Slavii co vracet, takže o motivaci nebude nouze. Sešívaní už můžou definitivně rozhodnout o titulu, takže nás jistě čeká boj plný nasazení a doufejme i gólů.

TIP: Více než 2,5 gólů sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Sparta vs. Slavia (ženy) - Betano

Kde sledovat fotbalové derby žen Slavia vs. Sparta: jak je to s přenosem v televizi (TV) a online livestreamem?

Ligové derby žen můžete sledovat prostřednictvím placené stanice O2 TV Sport. Ve streamech českých sázkovek ho bohužel nenajdete. U sázkové kanceláře Betano si pak na utkání můžete vsadit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.