Fortuna liga: Karviná vs. Sparta Praha v online live streamu

Zimní pauza je za námi. Už v sobotu se v Česku opět rozjede ligový fotbal. Vedoucí Sparta začne jaro v Karviné, která bojuje o záchranu. Přečtěte si, co se v obou klubech přes zimu dělo. A kde jejich vzájemný duel sledovat živě.

Živý přenosKurzy
KarvináSpartaH2HTip

Qazim Laci bojuje o míč v generálce proti Malmö Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fortuna liga, 20. kolo: Karviná vs. Sparta Praha živě v online live streamu

Začíná tolik očekávané jaro. Fortuna liga by měla servírovat napínavý boj o titul i o záchranu. Na úvod jarní části se utkají dva týmy, kterých se tyto bitvy týkají. Po podzimu 14. Karviná přivítá v sobotu od 15:00 pražskou Spartu, která celou tabulku vede. Sledujte tento zápas na Fortuna TV.

sipka Sledujte utkání Karviná vs. Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta hraje v Karviné, jak vypadají kurzy?

Vedoucí Sparta jede do Karviné jako favorit. Na její výhru si můžete vsadit v kurzu 1,42. U remízy najdete kurz 5,20. Pokud věříte domácí Karviné, tak je pro vás připravený kurz 6,80.

Důležitý zápas pro oba kluby odřídí rozhodčí Karel Rouček. Ten na podzim ukázal tři červené karty, což ho v tomto ohledu řadí mezi ligovými sudími na dělené druhé místo.

Informace před zápasem Karviná vs. Sparta
📅 Kdy: 10. 2. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Městský stadion, Karviná
🏆 Soutěž: 20. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Karel Rouček
Kurzy Fortuny: 6,80 – 5,20 – 1,42
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Karviné se příprava povedla, vytoužené posily ale (zatím) nepřišly

Zatímco ligový podzim končila Karviná pěti duely v řadě bez výhry, tak přípravu vzala za opačný konec. Z osmi zápasů jich sedm vyhrála. Zimní pauza zavedla karvinské fotbalisty na Slovensko, do Polska i na herní kemp do Turecka. Jediná prohra přišla na zmiňovaném Slovensku, kde Karviná prohrála se Žilinou hokejovým výsledkem 4:7.

Jinak ale mančaft kouče Juraje Jarábka v přípravě udržel pět čistých kont. Přesto chce slovenský trenér obranu posílit. To se ale dosud nepovedlo. Sportovní ředitel Lubomír Vlk na tiskové konferenci před startem jara uvedl, že se na tom stále pracuje. Zatím jediným příchodem je tak transfer ofenzivního hráče Martina Regáliho z Kortrijku.

Směrem dopředu pak karvinského trenéra potěšila forma, kterou předvedl Adeleke Akinyemi. Nigerijský forvard dal během přípravy pět branek. O další čtyři se postaral Martin Doležal. Ten podle Jarábka výrazně zhubl. A mohl by tak konečně začít naplňovat očekávání, která byla s jeho letním příchodem spojená.

Cílem Slezanů je rozhodně záchrana. Ze 14. místa mají na poslední flek náskok čtyř bodů. A hned úvod jara bude pro Karvinou velkou zkouškou. V prvních třech zápasech potká Spartu i Slavii. Karvinským pak v úvodu jara kvůli zranění nejspíše nepomohou Patrik Čavoš a Rajmund Mikuš.

Sestava Karviné v posledním ligovém zápase proti Jablonci (0:0)
Holec – Traoré, Krčík, Bederka – Memić, Boháč, Budínský, Čavoš, Fleišman – Akinyemi, Doležal
Kdo šel do hry z lavičky: Ezeh, Žák, Franko, Ivan

Sparta byla v přípravě stoprocentní, před jarem ale řeší zraněné

Letenští za sebou mají přípravu, po které doufají, že znovu nad hlavu zvednou pohár pro mistra ligy. Výsledkově to vše Spartě vyšlo na jedničku, když vyhrála všechny čtyři zápasy. Mužstvo trenéra Briana Priskeho v zimě postupně porazilo Kodaň, Puskás, Bodø/Glimt a Malmö.

Až se švédským mistrem sparťané narušili sérii výsledků 2:0. Proti Malmö jako první inkasovali, ale po dvou brankách Ladislava Krejčího otočili na 2:1. Hůře bude na tuto generálku vzpomínat Krejčího parťák z obrany. Filip Panák musel ze hřiště kvůli problémům se zády a jeho zapojení v úvodu jara je nejisté.

Nejasná je také situace okolo Lukáše Haraslína. Tomu se během přípravy ozvalo staré zranění kotníku a zasáhl tak jen do jednoho duelu. To může dát šanci i jedné ze dvou zimních posil. Indrit Tuci přišel poté, co dal na podzim šest gólů za Lokomotivu Záhřeb. A v základní sestavě odehrál i generálku.

Druhé zimní posile – Markusi Solbakkenovi z Vikingu Stavanger – zase může pomoct fakt, že za vyloučení bude v Karviné pykat Lukáš Sadílek. Příležitostí dostat se na hřiště bude jen v únoru každopádně dost. Sparťany čeká šest duelů na třech frontách. A to včetně pohárových střetnutí v Istanbulu s Galatasarayem nebo na Slavii.

Sestava Sparty v posledním ligovém zápase proti Teplicím (2:1)
Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín
Kdo šel do hry z lavičky: Laci, Zelený, Olatunji, Pešek, Pavelka

Vzájemná bilance Karviné se Spartou (H2H)

Ligová historie mezi Karvinou a Spartou není tak bohatá. Dosud zahrnuje jen 13 utkání. V 10 z nich uspěli sparťané.

Jediným triumfem Slezanů zůstává výhra 3:1 z roku 2019. Tehdy i díky dvěma gólům Tomáše Wágnera Karviná senzačně zvítězila na Letné.

Vzájemná bilance Karviné a Sparty v české lize
Výhry Karviné Remízy Výhry Sparty
1 2 10

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Karviná 3:1 (27. 8. 2023)
  • Karviná vs. Sparta 1:2 (4. 12. 2021)
  • Sparta vs. Karviná 2:0 (7. 8. 2021)
  • Sparta vs. Karviná 4:3 (14. 2. 2021)
  • Karviná vs. Sparta 2:5 (13. 9. 2020)
  • Karviná vs. Sparta 1:4 (31. 5. 2020)
  • Sparta vs. Karviná 4:0 (5. 10. 2019)
  • Sparta vs. Karviná 1:3 (21. 4. 2019)
  • Karviná vs. Sparta 1:3 (10. 11. 2018)
  • Karviná vs. Sparta 1:1 (10. 3. 2018)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 10. 2. v 15:00, Městský stadion (Karviná)

Tip na výsledek zápasu Karviná vs. Sparta Praha ve 20. kole Fortuna ligy

Sparta sice na podzim nasbírala šest červených karet, v počtu faulů šlo ale o nejslušnější mužstvo ligy. Letenští faulovali jen 199×.

Sázíme tedy na to, že sparťané budou faulovat jen minimálně i v Karviné. Očekává se, že budou diktovat tempo hry a budou často na míči. Na tiket dáváme to, že Sparta udělá maximálně 10 faulů.

TIP: Sparta bude mít -10,5 faulu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Karviná vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Karviné se Spartou můžete sledovat v televizi i na internetu. Televizní přenos najdete na placené stanici O2 TV Sport. Zdarma si pak tento zápas můžete pustit díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Letenští před jarní částí sezony vydali krátké promo video. Níže si ho můžete pustit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ladislav Krejčí po gólu do sítě Malmö

Jak probíhala příprava Sparty na jarní část sezony 2023/24

Čeká ji důležité jaro doma i v Evropě. Přečtěte si, jak se Sparta v zimě chystala na možnou obhajobu ligového titulu a na velké pohárové...

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.