Fortuna liga: Viktoria Plzeň vs. Sparta Praha v livestreamu

Ve Fortuna lize běží 24. kolo. Plzeň v jeho rámci přivítá Spartu. Oba týmy jsou přitom v lize ve velice dobré formě. Podívejte se na pravděpodobné sestavy obou nedělních soupeřů.

Živý přenosKurzy
PlzeňSparta – Tip

Martin Vitík během utkání s Liverpoolem Foto: Profimedia

Fortuna liga, 24. kolo: Viktoria Plzeň vs. Sparta Praha živě v online livestreamu

V Doosan Areně se střetnou poslední dva ligoví mistři. Plzeň v neděli od 18:00 přivítá Spartu. Přečtěte si, v jakém složení by mohla obě mužstva nastoupit. A sledujte zápas posledních dvou šampionů zdarma na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Plzeň vs. Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je v Plzni favoritem, jak vypadají kurzy?

Bookmakeři věří v nedělním souboji hostující Spartě. Na její výhru vypsali kurz 1,92. Na to, že všechny tři body zůstanou v Plzni, si můžete vsadit v kurzu 4,30. Remíza je ohodnocena kurzem 3,50.

Utkání dvou týmů z české špičky odřídí rozhodčí Dalibor Černý. Tento sudí zatím v sezoně odpískal 17 zápasů. Udělil v nich jednu červenou kartu.

Informace před zápasem Plzeň vs. Sparta
📅 Kdy: 10. 3. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Doosan Arena, Plzeň
🏆 Soutěž: 24. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Dalibor Černý
Kurzy Fortuny: 4,30 – 3,50 – 1,92
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Plzni se může do sestavy vrátit nejlepší střelec

Když trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci po utkání se Servettem Ženeva (0:0) popisoval kalendář Viktorie Plzeň, tak mluvil o hypernáročném programu. Vzhledem k naprosto otevřenému dvojutkání se švýcarským celkem v osmifinále Konferenční ligy tak může mít složité rozhodování směrem k duelu se Spartou.

V Ženevě Koubek udělal dvě změny oproti předchozímu ligovému střetnutí v Pardubicích (3:2). A obě byly vynucené. Nenastoupil Cheick Souaré, který v zimě přišel z druholigového Vyškova. Není totiž zapsán na pohárovou soupisku. Pavla Šulce, nejlepšího střelce viktoriánů, pak do hry nepustil trest za žluté karty.

Právě návrat Šulce je pro Plzeň nejlepší zprávou před soubojem se Spartou. Tento ofenzivní záložník zažívá životní sezonu a ve všech soutěžích nastřílel už 17 branek. Zatímco Šulce v Evropě přibrzdily karty, tak stejný distanc potká v lize Jana Sýkoru. Fotbalista, který prošel Spartou i Slavií, viděl v minulém kole čtvrté žluté napomenutí.

Když se podíváme na marodku, tak zde najdeme tři jména. Dlouhodobě jsou mimo hru Milan Havel a Rafiu Durosinmi. Nigerijský útočník už dokonce mohl patřit Eintrachtu Frankfurt. Jak ale informovala německá média, tak v zimě neprošel zdravotní prohlídkou. Mezi zraněné se přidal také křídelník Erik Jirka.

Pravděpodobná sestava Plzně proti Spartě:
Jedlička – Hranáč, Hejda, Dweh – Kopic, Kalvach, Červ, Cadu – Šulc, Chorý, Mosquera

sipka Podívejte se, jak dopadly poslední vzájemné duely Plzně se Spartou

Sparta řeší několik nepříjemností v obraně

I sparťané za sebou mají čtvrteční zápas v Evropě. V osmifinále Evropské ligy prohráli doma 1:5 s Liverpoolem a odveta na Anfieldu by tak měla být jen formalitou. Velice důležité je ale pro Letenské nedělní utkání v Plzni. Vítězství na západě Čech by jim zajistilo minimálně udržení čtyřbodového náskoku na druhou Slavii.

Pokud jde o hráče, se kterými to trenér Brian Priske hodlá dokázat, tak do budoucna může 100% počítat s Peterem Vindahlem. Sparta na gólmana, který v letním přestupovém období přišel na hostování z Alkmaaru, uplatnila opci. Už ale není tak jasné, koho bude mít dánský brankář v Plzni před sebou.

Domácí derby se Slavií (0:0) nedohrál kvůli problémům s lýtkem Filip Panák. Proti Liverpoolu musel střídat Asger Sørensen, který měl trable s hamstringem. Na kraji hřiště určitě neuvidíme Angela Preciada. Tomu v Plzni začne běžet třízápasový distanc za vyloučení v ligovém derby.

Kouč Priske se jinak v dosavadním průběhu jara musel obejít bez Davida Pavelky, který na podzim začínal především na lavičce. Do středu zálohy Sparta v zimě přivedla Markuse Solbakkena, který má za sebou 90 minut proti Liverpoolu. Jen jednou pak v jarní části nastoupil Jakub Pešek. I jeho potkaly zdravotní problémy.

Pravděpodobná sestava Sparty proti Plzni:
Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Olatunji, Haraslín

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 10. 3. v 18:00, Doosan Arena (Plzeň)

Tip na výsledek zápasu Viktoria Plzeň vs. Sparta Praha ve 24. kole Fortuna ligy

V posledních čtyřech vzájemných zápasech Plzně se Spartou dělil vítěze od poraženého vždy jen jediný gól. Vyrovnané by to mohlo být i tentokrát a minimálně po první půli by tak mohl panovat nerozhodný stav.

Remíza po úvodních 45 minutách se mezi oběma soupeři v posledních čtyřech duelech zrodila hned třikrát.

TIP: Remíza po 1. poločase sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 24. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Plzeň vs. Sparta v televizi (TV) i online livestreamu zdarma

Nedělní zápas ve vyprodané Doosan Areně můžete sledovat v televizi i na internetu. Televizní přenos najdete na placeném kanálu O2 TV Sport. Livestream nabídne sázková kancelář Fortuna, kde můžete utkání sledovat zdarma.

Sparta v Evropské lize padla s Liverpoolem. Nahlédněte do zákulisí osmifinálového duelu díky novému dílu ze série Buď v týmu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Viktoria Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ V sezoně 2022/23 skončila v lize třetí. Podívejte se na program a výsledky...

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Také v nadstavbě se jistě dočkáme emotivního derby

Nadstavba Fortuna ligy 2023/2024: program zápasů a tabulka

Česká Fortuna liga v sezoně 2023/2024 opět vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její...