Fortuna liga: Sparta Praha vs. Zlín v online live streamu zdarma

Spartě je 130 let. A poprvé od tohoto výročí se představí doma. Na vyprodanou Letnou přijede Zlín, který pod novým trenérem ještě neprohrál a bude chtít sparťanské oslavy překazit. Přečtěte si preview výročního duelu a sledujte ho na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
SpartaZlínH2HTip

Peter Vindahl během utkání proti Baníku Ostrava Foto: Profimedia

Fortuna liga, 16. kolo: Sparta Praha vs. Zlín živě v online live streamu

Tyto zápasy mají vždy speciální atmosféru. Řeč je o nejbližším utkání na Letné, které následuje po narozeninách Sparty. V neděli od 18:00 proti Zlínu je navíc vše umocněno kulatinami, které sparťané slaví. Historicky nejúspěšnějšímu českému klubu je 130 let. Samozřejmě ale budou ve hře i ligové body. Letenští je potřebují v boji o titul, ševci zase v bitvě o záchranu. Sledujte toto střetnutí v live streamu u Fortuny.

sipka Pusťte si zápas Sparta vs. Zlín živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta hostí Zlín, jak vypadají kurzy?

Kurzy odrážejí postavení obou klubů v tabulce. Zatímco Sparta šla do 16. kola z prvního místa, tak Zlín byl předposlední. Na vítězství Letenských je tak vypsán nízký kurz 1,14. Triumf ševců je naopak ohodnocen vysokým kurzem 19,50. Remízu můžete zkusit trefit v kurzu 8,80.

Duel na Letné odřídí rozhodčí Jan Všetečka. Ten zatím v aktuálním ročníku v roli hlavního sudího odpískal osm ligových zápasů. Má v nich průměr 3,6 žluté karty na utkání.

Informace před zápasem Sparta vs. Zlín
📅 Kdy: 26. 11. 2023 od 18:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 16. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Všetečka
Kurzy Fortuny: 1,14 – 8,80 – 19,50
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Spartu během pauzy potěšili Krejčí s Haraslínem, horší to bylo u Kuchty

Reprezentační přestávka neznamená pro sparťanské fotbalisty stoprocentní odpočinek. Hodně hráčů se rozprchne na srazy svých národních týmů a na Strahově zůstává jen torzo kádru. Přesto právě proběhlá pauza přišla sparťanům vhod. V posledních zápasech totiž místy vypadali unaveně.

I přes horší herní projev vyhráli Letenští v listopadu tři ze čtyř utkání. V poháru i v lize přemohli Bohemians (2:1 a 2:0), naposledy pak v rámci ligy zvítězili na půdě Baníku Ostrava (1:0). Jediná prohra přišla v Evropě. Sparťané padli na hřišti Rangers 1:2 a s postupem do jarní části Evropské ligy to budou mít hodně složité.

Lehké to v poslední době neměl ani Ladislav Krejčí. Kapitán Sparty si z říjnového reprezentačního srazu přivezl zranění, kvůli kterému vynechal posledních sedm zápasů. V jeho případě se ale trenér Brian Priske dočkal dobrých zpráv. Krejčí už se během pauzy zapojil zpět do tréninku.

Pozitivní reprezentační termín má za sebou i Lukáš Haraslín. Ten dvěma góly a asistencí pomohl Slovensku na Euro. A po nedávném zranění to vypadá, že je v dobré formě. Radost ovšem na Letné nemohli mít z Jana Kuchty. Sparťanský útočník se z plnění reprezentačních povinností vrátil předčasně kvůli porušení životosprávy.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Baníku (1:0)
Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Preciado, Pavelka, Laci, Zelený – Haraslín, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Karabec, Sadílek, Wiesner

Zlín pod novým koučem zlepšil defenzivu a ještě neprohrál

Fotbalisté Zlína sice šli do 16. kola Fortuna s nejhorší obranou soutěže, mnohé se ale v poslední době změnilo. Výrazný podíl na této statistice má ještě výprask 5:9 od Mladé Boleslavi, který se do historie zapsal jako nejgólovější zápas české ligy. Rozhodně ale nešlo o rekord, o který by ševci stáli.

Ve Zlíně se po tomto debaklu rozhodli, že už nestojí ani o Pavla Vrbu. Na uvolněné místo trenéra tak přišel Bronislav Červenka. Ten za Zlín v minulosti hrával, v klubu pak působil jako kouč B-týmu i jako asistent u áčka. Posledních pět let pak vedl Kroměříž, se kterou v minulé sezoně postoupil do druhé nejvyšší soutěže.

Nyní ho tak čekal posun o další patro výš. Kolena se mu z něj ale nerozklepala. Červenka zlepšil zlínskou obranu, která pod ním ve čtyřech soutěžních duelech inkasovala jen jednou. V lize hráli ševci bez gólů v Olomouci, vyhráli 1:0 v Pardubicích a v minulém kole pak remizovali doma s Jabloncem 1:1.

Tyto výsledky dostaly Zlín před 16. kolem z poslední příčky tabulky. Moravský klub navíc pod novým trenérem bral i postup v poháru, když vyhrál 1:0 na Baníku. Všechna čtyři utkání už odchytal uzdravený Stanislav Dostál. Zkušený brankář se zotavil poté, co měl natrženou ledvinu.

Sestava Zlína v posledním zápase proti Jablonci (1:1)
Dostál – Cedidla, Černín, Simerský, Čelůstka – Tkáč, Janetzký – Fantiš, Bužek, Bartošák – Vukadinović
Kdo šel do hry z lavičky: Dramé, Slončík, Pidro, Žák

Vzájemná bilance Sparty se Zlínem (H2H)

Bilance ze vzájemných zápasů jasně hovoří pro Spartu. V samostatné české lize proti Zlínu odehrála 37 utkání a 22 z nich vyhrála.

Naposledy ševci dokázali Letenské porazit v roce 2018, kdy vzájemný duel rozhodl jedinou brankou Jean-David Beauguel.

Vzájemná bilance Sparty a Zlína v české lize
Výhry Sparty Remízy Výhry Zlína
22 8 7

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Zlín 2:0 (8. 4. 2019)
  • Zlín vs. Sparta 0:2 (15. 9. 2019)
  • Sparta vs. Zlín 2:2 (29. 2. 2020)
  • Sparta vs. Zlín 3:1 (20. 9. 2020)
  • Zlín vs. Sparta 0:3 (20. 2. 2021)
  • Zlín vs. Sparta 2:5 (25. 9. 2021)
  • Sparta vs. Zlín 2:0 (27. 2. 2022)
  • Sparta vs. Zlín 0:0 (3. 9. 2022)
  • Zlín vs. Sparta 2:3 (25. 2. 2023)
  • Zlín vs. Sparta 0:1 (29. 7. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 26. 11. v 18:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Zlín v 16. kole Fortuna ligy

Zlín pod novým trenérem výrazně zlepšil obranu. Na Letné ho ale čeká nejlepší ligový útok. Do něj se navíc po zranění v dobré formě vrátil Lukáš Haraslín, před 16. kolem nejlepší střelec ligy. Myslíme si tedy, že branky by v neděli mohly být k vidění už v první půli.

TIP: V prvním poločase padne +1,5 gólu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Sparta vs. Zlín v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Nedělní utkání můžete sledovat v televizi i na internetu. O televizní přenos se postará placený kanál O2 TV Sport. Zdarma si pak můžete pustit stream u sázkové kanceláře Fortuna.

Sparta 16. listopadu oslavila 130 let od založení klubu. V rámci oslav fanouškům představila i personalizované video s Tomášem Rosickým, Brianem Priskem nebo hráči A-týmu. Podívejte se, jak probíhalo natáčení.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.