Fortuna liga: Sparta Praha vs. Viktoria Plzeň v livestreamu

Už podruhé v tomto týdnu se utkají Sparta s Plzní. Po pohárovém finále se oba týmy střetnou na závěr ligové nadstavby. Podívejte se na pravděpodobné sestavy obou soupeřů.

Živý přenosKurzy
SpartaPlzeň – Tip

Ladislav Krejčí a Brian Priske během finále MOL Cupu Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy, 5. kolo: Sparta Praha vs. Viktoria Plzeň živě v online livestreamu

V epet ARENĚ se střetnou dva kluby, které v posledních třech sezonách vládnou české lize. Sparta vyhrála dva tituly, Plzeň jeden. A právě Letenští po vzájemném utkání převezmou mistrovský pohár. Přečtěte si, v jakém složení by mohla obě mužstva nastoupit. A sledujte tento zápas v neděli od 16:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Sparta vs. Plzeň živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je proti Plzni favoritem, jak vypadají kurzy?

Bookmakeři v nedělním souboji více věří domácí Spartě. Na její výhru vypsali kurz 1,62. Na vítězství hostující Plzně si můžete vsadit v kurzu 4,80. Remíza je ohodnocena kurzem 4,50.

Utkání dvou týmů z české špičky odřídí rozhodčí Jan Všetečka. Tento sudí zatím v sezoně pískal 20 ligových zápasů. Udělil v nich tři červené karty.

Informace před zápasem Sparta vs. Plzeň
📅 Kdy: 26. 5. 2024 od 16:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 5. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Všetečka
Kurzy Fortuny: 1,62 – 4,50 – 4,80
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta získala double, sestavu na ligu mohou ovlivnit oslavy

Už minulý víkend pražská Sparta stvrdila obhajobu ligového prvenství. Celkem ve své historii nasbírala bezkonkurenčních 38 mistrovských titulů. Práce tím ale pro ni v aktuální sezoně neskončila. Ve středu Letenské čekalo finále MOL Cupu. A kdyby bylo vítězné, slavili by sparťané po 10 letech double.

Trenér Brian Priske udělal pro finálový duel s Plzní tři změny v sestavě. Od začátku oproti ligové výhře v Mladé Boleslavi (5:0) nastoupili Vojtěch Vorel, Martin Vitík a Jaroslav Zelený. Obsazení brankářského postu bylo předem hodně rozebírané. Jedničkou je totiž Peter Vindahl, všechna utkání Českého poháru ale odchytal Vorel.

Ten dostal důvěru i ve finále a podílel se na vítězství 2:1. Po zisku zmiňovaného doublu se mohly naplno rozjet oslavy Letenských. Ty tak komplikují odhady toho, kdo od první minuty vyběhne k poslednímu duelu sezony. I kouč Priske s úsměvem uvedl, že nejtěžší teď bude sehnat 11 hráčů, kteří to v neděli odkopou.

S minimálně jednou absencí ale můžeme počítat. Kaan Kairinen je po operaci a čeká ho několikaměsíční pauza. Důležitý muž sparťanské zálohy si odnesl zlomeninu v oblasti nohy z nedávného derby se Slavií. Ve středu pole jinak po celé jaro zatím chyběl zraněný David Pavelka.

Pravděpodobná sestava Sparty proti Plzni:
Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí – Mejdr, Solbakken, Sadílek, Ryneš – Karabec, Kuchta, Birmančević

Vsaď si na fotbal u online sázkové kanceláře Fortuna a sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

sipka Podívejte se, jak dopadly poslední vzájemné duely Sparty s Plzní

Plzni bude v posledním kole chybět nejlepší ligový střelec

V předposledním kole nadstavby měla Plzeň jasno. Stejně jako v minulé sezoně bylo jisté, že ve Fortuna lize obsadí třetí místo. Doma proti Baníku (1:1) tedy nastoupila značně pozměněná sestava. Záměr byl zřejmý. Nechat největší opory odpočinout před středečním finále poháru proti Spartě.

Do brány se pak proti Letenským vrátil Martin Jedlička, v ofenzivě tentokrát nechyběli Tomáš Chorý s Pavlem Šulcem. Viktoriáni nakonec i přes gól Chorého padli doma se sparťany 1:2. Pohárové finále navíc nedohrál Šulc, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Tato červená se následně přenáší do ligy.

Trenéru Miroslavu Koubkovi tak bude scházet nejen nejlepší střelec týmu, ale i celé soutěže. Ofenzivní tahoun Viktorie bude moct jen sledovat, jestli uhájí korunu pro krále střelců. Ve své zatím životní sezoně má na kontě 18 ligových zásahů. Jen jednu trefu na něj ztrácejí Kuchta a Václav Jurečka.

Kromě disciplinárního trestu zasáhnou do plzeňské jedenáctky také zranění. Na finále se Spartou nebyli připraveni Viktor Baier, Václav Jemelka, Jan Paluska, Matěj Valenta, Jan Sýkora, Jan Kopic, Rafiu Durosinmi a Idjessi Metsoko. Hlavně Jemelka má v závěru ročníku smůlu. Uzdravil se, hned poté ale nedohrál duel s Baníkem.

Pravděpodobná sestava Plzně proti Spartě:
Tvrdoň – Řezník, Hranáč, Dweh – Havel, Kalvach, Traoré, Cadu – Jirka, Kliment, Mosquera

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 26. 5. v 16:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. Viktoria Plzeň v 5. kole nadstavby Fortuna ligy

Utkání mezi Spartou a Plzní bývají vyhecovaná. To platilo i ve středečním finále poháru.

Tentokrát by ale na hřišti mohl být přece jen větší klid. Letenští už určitě skončí první, viktoriáni pak třetí. Proto tipujeme, že neuvidíme moc žlutých karet.

TIP: Bude uděleno -4,5 žluté karty sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na ligovou nadstavbu

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Sparta vs. Plzeň v televizi (TV) i online livestreamu zdarma

Nedělní zápas z epet ARENY najdete v televizi i na internetu. Televizní přenos odvysílá placený kanál O2 TV Sport. Livestream nabídne sázková kancelář Fortuna, kde si utkání můžete pustit zdarma.

Před výkopem si díky následujícímu sestřihu připomeňte středeční finále MOL Cupu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ Podívejte se na její program a výsledky.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

I tentokrát se dá v nadstavbě očekávat vypjaté derby

Nadstavba Chance Ligy 2024/2025: program zápasů a tabulka

Chance Liga v sezoně 2024/25 vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její program.