Jak probíhala příprava Sparty na jarní část sezony 2023/24

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Na minulý titul Sparta čekala devět let. Teď se chce radovat hned po roce. Přečtěte si, jak se Letenští chystali na možnou obhajobu ligového prvenství i na jarní pohárové výzvy. V článku si shrneme zimní přípravu a přestupy. Podíváme se také na podobu sparťanského kádru, zraněné hráče nebo nejbližší program Sparty.

PřípravaPříchodyOdchody
ZraněníKádrProgram zápasů

Ladislav Krejčí po gólu do sítě Malmö Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Sparta bude na jaře bojovat ve třech soutěžích

Sparta jde do jara na třech frontách. V lize obhajuje titul a po podzimu má pětibodový náskok na druhou Slavii. Ta má ovšem zápas k dobru. Se svým největším rivalem se sparťané utkají i ve čtvrtfinále MOL Cupu. A v předkole play-off Evropské ligy Letenští poměří síly se slavným Galatasarayem Istanbul.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Spartu

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Příprava: Sparta byla v přípravných zápasech stoprocentní

Po více než měsíci se Letenští v lednu vrátili do zápasové akce. V zimní přípravě sehráli celkem čtyři duely, z toho jen ten první v Praze. Pak už se tým trenéra Briana Priskeho přesunul do španělské Marbelly, kde vyzval další tři protivníky.

Výsledkově mohl být dánský kouč s přípravou spokojený, sparťané vyhráli všechny čtyři zápasy. Narazili přitom na mistry Dánska, Norska i Švédska. Co se týče sestavy, tak kromě generálky proti Malmö nastoupila vždy spíše kombinovaná jedenáctka.

Výsledky Sparty v zimě 2023/24
Datum Místo Výsledek Střelci Sparty
20.01., 15:00 Praha Sparta vs. Kodaň 2:0 Olatunji, Kuchta
25.01., 15:30 Marbella Puskás vs. Sparta 0:2 2× Ryneš
29.01., 15:30 Marbella Bodø/Glimt vs. Sparta 0:2 Sadílek, Olatunji
01.02., 15:30 Marbella Malmö vs. Sparta 1:2 2× Krejčí

Příchody: utajený přestup Tuciho i sága se Solbakkenem

Potvrdilo se, že zima je ohledně přestupů ospalejší, než tomu je v létě. Sparta dosud přivedla dva nové hráče. Sportovní ředitel Tomáš Rosický si připravil překvapení v podobě transferu Indrita Tuciho. Ten dal na podzim za Lokomotivu Záhřeb šest gólů. Albánský útočník by měl vytvořit konkurenci Janu Kuchtovi s Victorem Olatunjim, v zimní přípravě ale několikrát hrál i zkraje.

To příchod Marcuse Solbakkena z Vikingu Stavanger se Rosickému utajit nepodařilo. Už v prosinci norská média psala o tom, že Solbakken na Letné sledoval zápas Sparty s Teplicemi. Transfer se nakonec táhl, přesto se norský záložník stihl na Spartě hlásit na startu přípravy.

Na tiskové konferenci k zahájení přípravy pak Rosický přiznal, že o Solbakkena měl zájem už v létě. Tehdy to ale bylo nehratelné. Letenští v něm získali středopolaře s dobrým driblinkem i vyvážením míče. Zároveň to nevypadá, že by Sparta před jarem přivedla ještě nějaké velké posily.

Ve výčtu příchodů uvádíme i Kryštofa Daňka, kterému skončilo hostování v Pardubicích. Daněk ale následně v únoru opět odešel hostovat. Mezi posilami naopak nezmiňujeme Jakuba Uhrinčaťa (Banská Bystrica). U tohoto obránce totiž Sparta avizovala, že jde o transfer směrem k jejímu B-týmu ve druhé lize. Všechny částky použité v článku jinak pocházejí z webu Transfermarkt.

Příchody do Sparty v zimě 2023/24
Hráč a věk Post Bývalý klub Částka/forma
Kryštof Daněk, 21 let Záložník Pardubice Konec hostování
Markus Solbakken, 23 let Záložník Viking Stavanger 2,2 mil. eur
Indrit Tuci, 23 let Útočník Lokomotiva Záhřeb 1 mil. eur

Odchody: opory zůstaly, nastálo odešel pouze Gomez

V případě odchodů se sparťanští fanoušci báli, že by mohla klub opustit některá z opor. Ladislav Krejčí nebo Jan Kuchta ale zdá se minimálně pro jaro zůstávají. Jediný tvrdý přestup směrem ven je tak zatím transfer Jamese Gomeze. Gambijský obránce neodehrál za Spartu v přípravě ani minutu, plnil si totiž reprezentační povinnosti na Africkém poháru národů. Letenští ho poté prodali do Odense.

Další odchody jsou prozatím jen krátkodobá hostování. Jaro mimo letenský klub stráví Daniel Kaštánek, Kryštof Daněk, Václav Sejk a Tomáš Schánělec. Ve všech případech šlo o to dát mladým hráčům větší herní vytížení, než které by měli ve Spartě. Až na Sejka budou tito fotbalisté na jaře působit v Česku.

Odchody ze Sparty v zimě 2023/24
Hráč a věk Post Nový klub Částka/forma
Kryštof Daněk, 21 let Záložník Pardubice Hostování
James Gomez, 22 let Obránce Odense 1 mil. eur
Daniel Kaštánek, 20 let Záložník Hradec Králové Hostování
Václav Sejk, 21 let Útočník Roda Kerkrade Hostování
Tomáš Schánělec, 21 let Útočník Zlín Hostování

Zranění: sparťané se modlí za uzdravení Panáka s Haraslínem

Posily na startu přípravy a stoprocentní bilance v přípravných duelech. To vše zní dobře. Sparťanští trenéři ale musí v zimě řešit i nepříjemnosti. Ty souvisí se zdravotním stavem dvou opor.

Lukáši Haraslínovi se na začátku soustředění ve Španělsku ozvalo staré zranění kotníku a v Marbelle tak neodehrál ani minutu. Kouč Priske pak přiznal, že není jisté, jestli slovenský křídelník stihne start ligy. Haraslín každopádně na svém Instagramu popřel, že by šlo o následek tvrdého faulu Denise Vavra v přípravném zápase s Kodaní.

Proti Kodani sparťané přípravu začínali, končili ji pak proti Malmö. A právě v utkání se švédským mistrem musel kvůli zranění střídat Filip Panák. Stopera ze hřiště už v první půli vyhnaly problémy se zády. A trenér Letenských nedokázal bezprostředně po utkání odhadnout, jak vážné to s Panákem je.

Zranění Sparty v zimě 2023/24
Hráč a věk Post Zraněná část těla
Lukáš Haraslín, 27 let Záložník Kotník
Filip Panák, 28 let Obránce Záda

Kádr: k výrazným změnám nedošlo, o slovo se hlásí mladíci

Níže si můžete prohlédnout složení kádru Sparty, tak jak ho Letenští uvádí na svém oficiálním webu k 7. únoru.

Není v něm několik mladých fotbalistů, kteří ale s ligovými mistry absolvovali soustředění ve Španělsku. Jde o Adama Ševínského (19 let), Dalibora Večerku (20), Romana Horáka (18) a Romana Mokrovicse (17).

Kádr Sparty v zimě 2023/24
BRANKÁŘI
Jakub Surovčík
Peter Vindahl Vojtěch Vorel
OBRÁNCI
Jan Mejdr Filip Panák Angelo Preciado
Asger Sørensen
Martin Vitík
Patrik Vydra
Tomáš Wiesner
Jaroslav Zelený

ZÁLOŽNÍCI
Veljko Birmančević Lukáš Haraslín
Kaan Kairinen
Adam Karabec
Ladislav Krejčí
Qazim Laci
David Pavelka
Jakub Pešek
Matěj Ryneš
Lukáš Sadílek
Markus Solbakken
Michal Ševčík
ÚTOČNÍCI
Jan Kuchta
Victor Olatunji Indrit Tuci

Program: Spartu čeká náročný vstup do jara

Jarní část sezony pro sparťany začíná 10. února, kdy se v rámci ligy představí v Karviné. Za únor stihnou Letenští tři ligové duely, zrádně vypadá třeba utkání na Slovácku.

Zároveň to pro Spartu není v úvodu jara jen o lize. V únoru je čeká také dvojzápas předkola play-off Evropské ligy proti Galatasarayi Istanbul. A tento měsíc Priskeho tým uzavře pohárovým derby proti Slavii.

Už únor tak hodně napoví o tom, jak je Sparta na klíčové jaro nachystaná. V následující tabulce si můžete prohlédnout sparťanský program právě ve druhém měsíci roku 2024. Série náročných zápasů přitom neustane ani v březnu, který pro Letenské začne ligovým dvojbojem proti Slavii a Plzni.

Program soutěžních zápasů Sparty v únoru 2024
Datum Soutěž Soupeř
10.02., 15:00 20. kolo Fortuna ligy Karviná (venku)
15.02., 18:45 Předkolo play-off Evropské ligy Galatasaray (venku)
18.02., 18:00 21. kolo Fortuna ligy Liberec (doma)
22.02., 21:00 Odveta předkola play-off Evropské ligy Galatasaray (doma)
25.02., 18:00 22. kolo Fortuna ligy Slovácko (venku)
28.02., 18:00 Čtvrtfinále MOL Cupu Slavia (venku)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparťané se radují po výhře nad Teplicemi

Souhrn podzimu Sparty: liga, poháry i nejlepší hráč a posila

Sparta má za sebou náročný podzim sezony 2023/24. Jaká byla první část ročníku v podání letenského celku? Na to se podíváme v následujícím...

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.