Liga by měla zůstat na O2 TV, nově pak do hry vstupuje Betano

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ligová fotbalová asociace už ví, komu by nejraději prodala práva na vysílání nejvyšší české soutěže. V televizi by zápasy naší ligy měly zůstat na O2 TV, kluby by však z vysílacích práv měly získat mnohem více peněz. Změna se pak chystá ve streamech sázkových kanceláří.

Ivan Schranz a Ladislav Krejčí v souboji o míč Foto: Radek Vebr / MAFRA / Profimedia

LFA zveřejnila, kdo by měl vysílat ligu – čeká se už jen na potvrzení

Vypadá to, že je téměř hotovo. Ligová fotbalová asociace (LFA) ve čtvrtek 16. listopadu zveřejnila, jak bude postupovat v tendru na prodej audiovizuálních práv pro českou ligu. Televizní vysílání nejvyšší soutěže by mělo na příštích pět sezon připadnout O2 TV. Streamy by pak nově měla nabízet sázková kancelář Betano. Vše musí ještě 28. listopadu potvrdit Ligové grémium.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na českou ligu

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Ligový fotbal by měl zůstat na O2 TV, nově by ho mělo vysílat i Betano

Bylo to velké téma. Sezonou 2023/24 končila smlouva na audiovizuální práva, podle které práva na televizní vysílání držela společnost Pragosport. Ta je dále přeprodávala. A čekalo se, kdo získá vysílací práva nejen pro přenosy v televizi, ale i na internetu. Ligová fotbalová asociace tak vypsala tendr, který měl na podzim přinést nové vysílatele. A LFA i kluby si slibovaly také výrazně vyšší příjmy.

To by se mělo splnit. Asociace ve čtvrtek uvedla, že nové pětileté smlouvy by měly českému fotbalu zajistit přes 430 milionů korun ročně. Předtím se přitom uváděla částka 155 milionů za rok. A to ve zmiňovaných 430 milionech ještě nejsou započítány finance z práv na sestřihy a streamy pro zahraniční vysílatele.

Nejdůležitější pro tuzemské fanoušky ale samozřejmě je, jak to bude s vysíláním v Česku. Zatímco v televizi se na první pohled nic nezmění, tak střídání stráží se chystá v otázce streamů sázkových kanceláří. Projděte si nejdůležitější výstupy z ukončeného tendru, které musí ještě 28. listopadu schválit Ligové grémium.

  • Práva na televizní vysílání první ligy by nově měla vlastnit O2 TV, která předtím práva nakupovala u Pragosportu. Zápasy nejvyšší soutěže by tak měly zůstat na kanálech O2 TV.
  • Práva na streamy první ligy by nově měla vlastnit sázková kancelář Betano. Dosud přitom práva na přímé přenosy z nejvyšší soutěže vlastnily společnosti Fortuna a Tipsport.
  • Práva na televizní vysílání druhé ligy by měl vlastnit Pragosport, který tato práva vlastní i nyní.

Potvrzení Ligovým grémiem pak bude znamenat, že budou práva rozdělena na příštích pět sezon. To znamená do konce ročníku 2028/29. LFA se přitom netajila, že jediným kritériem pro ni v tomto tendru, který odstartoval v srpnu, byla nabízená cena.

Vítěz tendru musí zajistit VAR i kalibrovanou čáru

V tendru nešlo jen o to, kde budeme moct v následujících sezonách sledovat souboje o titul, evropské poháry nebo záchranu. Předem bylo dané, že ten, kdo získá televizní práva, bude muset také zajistit fungování systému VAR. A k němu i tolikrát vzývanou kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdů.

Velkým posunem by mělo být i to, že liga a kluby dvou nejvyšších soutěží nově dostanou možnost pracovat se záběry přímo ze zápasů. Budou je tak moct využít na svých webech nebo sociálních sítích. Fanoušci by se tak měli snadno dostat k videím z utkání svých oblíbených klubů.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.