Fortuna liga: Mladá Boleslav vs. Sparta Praha v live streamu

Sparta může v sobotu slavit. V pořadí 38. mistrovský titul jí přihraje jakékoli vítězství na hřišti Mladé Boleslavi. Středočeši ale stále bojují o postup do pohárové Evropy. Sebevědomí navíc mohou čerpat z faktu, že s Letenskými v aktuální sezoně ještě neprohráli. Pusťte si tento duel na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Mladá BoleslavSparta – H2HTip

Veljko Birmančević slaví gól proti Baníku Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy, 4. kolo: Mladá Boleslav vs. Sparta Praha živě v online live streamu

Pokud se nechce na nikoho ohlížet, musí porazit svého neoblíbeného soupeře. Sparta jede na půdu Mladé Boleslavi a ví, že v případě výhry propuknou mistrovské oslavy. Středočeský mančaft ale sparťany v této sezoně už jednou doma porazil. Z Letné si pak přivezl cenný bod. Jak to bude na hřišti vypadat tentokrát, sledujte v sobotu od 17:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Mladá Boleslav vs. Sparta živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je v Mladé Boleslavi favoritem, jaké jsou kurzy?

Favoritem zápasu je podle bookmakerů Fortuny pražská Sparta. Na její vítězství si můžete vsadit v kurzu 1,45. Triumf Mladé Boleslavi najdete pod kurzem 7,40. Na remízu je vypsaný kurz 4,50.

Informace před zápasem Mladá Boleslav vs. Sparta
📅 Kdy: 18. 5. 2024 od 17:00
🌍 Kde: Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav
🏆 Soutěž: 4. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
Kurzy Fortuny: 7,40 – 4,50 – 1,45
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Mladá Boleslav si zavařila, přesto dál drží čtvrté místo

Aktuální ročník Fortuna ligy není jen o souboji o titul. Velké drama slibuje také hon za pohárovými příčkami. Konkrétně za čtvrtým flekem, který přináší postup do předkola Konferenční ligy. Tuto pozici dvě kola před koncem drží Mladá Boleslav. V minulém utkání ale domácí porážkou 0:1 se Slováckem přispěla k ještě většímu napětí.

Středočeši rychle inkasovali a v první půli byli horším týmem. Zvýšená ofenzivní aktivita přišla až po přestávce, kdy do hry naskočili Vasil Kušej s Patrikem Žitným. Domácím se ale nepodařilo ani vyrovnat. Na šesté Slovácko tak mají náskok tří bodů. Oproti pátému Baníku má mužstvo kouče Davida Holoubka k dobru jen dva body.

Mladoboleslavský trenér na pozápasové tiskové konferenci uvedl, že jeho svěřenci nezvládli hru v poslední třetině hřiště. Tu nazval vysokou školou fotbalu. V nadstavbě toho modrobílý klub směrem dopředu zatím skutečně moc nenabídl. Ze tří utkání skóroval jen jednou, navíc ho v závěru ještě čekají duely se Spartou a Slavií.

Na šestizápasovou šňůru bez porážky ze základní části tak mohou v Boleslavi pouze vzpomínat. Uplynulých šest střetnutí totiž přineslo hned tři prohry. V případném zlepšení Středočechů nebude mít prsty Martin Suchomel. Ten už sice vyléčil kotník a dvakrát naskočil z lavičky, patří ale Spartě, takže nemůže hrát kvůli dohodě klubů.

Sestava Mladé Boleslavi v posledním zápase proti Slovácku (0:1)
Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Kadlec – Karafiát, Sakala – Jawo, Ladra, Vaníček – Yusuf
Kdo šel do hry z lavičky: Kušej, Žitný, Pulkrab, Suchomel, Matějovský

Spartu k titulu přiblížil její nejproduktivnější hráč

Po domácí výhře 2:1 nad Baníkem to má Sparta jasně nalajnované. Ví, že případná výhra v Mladé Boleslavi odšpuntuje mistrovské oslavy. I když ty by se přece jen musely ještě krotit. Už ve středu totiž Letenské čeká finále MOL Cupu v Plzni. Zpět ale k lize a zmiňovanému vítězství nad mužstvem ze Slezska.

Trenér Brian Priske udělal oproti remízovému derby se Slavií (0:0) v sestavě šest změn. Bohužel pro něj byly ve většině případů vynucené. Nejhorší zprávy dorazily před výkopem ohledně Kaana Kairinena. Klíčový muž letenské zálohy musel na operaci se zlomeninou v oblasti nohy a chybět bude několik měsíců.

Není tedy divu, že mu spoluhráči věnovali následnou výhru. Tu zařídil dvěma zásahy Veljko Birmančević. Srbský křídelník jen potvrdil pozici nejproduktivnějšího sparťana sezony. Ve všech soutěžích už nasázel 21 branek. A dalších 12 jich připravil. Domácí si tři body zasloužili, ačkoli v závěru dokázal Baník zahrozit i v početním oslabení.

Právě po disciplinárních trestech se v sobotu Priskemu vracejí tři hráči. Po distancu za žluté karty mohou nastoupit Ladislav Krejčí a Qazim Laci. Jeden zápas za vyloučení si musel odsedět také Lukáš Haraslín. Pokud jde o zranění, tak kromě Kairinena Spartě proti Baníku scházeli také David Pavelka a Indrit Tuci.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Baníku (2:1)
Vindahl – Vitík, Panák, Sørensen – Preciado, Sadílek, Solbakken, Zelený – Karabec, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Pešek, Olatunji, Wiesner, Ryneš

Vzájemná bilance Mladé Boleslavi a Sparty (H2H)

Ve vzájemných soubojích obou sobotních soupeřů je úspěšnější Sparta. Ta v samostatné české lize vyhrála proti Mladé Boleslavi 25 utkání. Středočeši zapsali 11 vítězství. Poměrně vzácné jsou remízy. Ty byly k vidění jen čtyři.

Ta zatím poslední přišla na jaře. Byla to první plichta mezi oběma kluby od roku 2016. Tehdy svou obnovenou premiéru v rudém dresu zažil Tomáš Rosický, současný sportovní ředitel Sparty.

Vzájemná bilance Mladé Boleslavi a Sparty v české lize
Výhry Mladé Boleslavi Remízy Výhry Sparty
11 4 25

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Mladá Boleslav vs. Sparta 4:3 (11. 8. 2019)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 5:2 (8. 12. 2019)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 1:0 (24. 1. 2021)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 4:5 (16. 5. 2021)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 1:0 (24. 10. 2021)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 0:3 (20. 3. 2022)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 1:3 (20. 8. 2022)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 4:1 (5. 2. 2023)
  • Mladá Boleslav vs. Sparta 3:1 (29. 10. 2023)
  • Sparta vs. Mladá Boleslav 1:1 (7. 4. 2024)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 18. 5. v 17:00, Lokotrans Aréna (Mladá Boleslav)

Tip na výsledek zápasu Mladá Boleslav vs. Sparta Praha ve 4. kole nadstavby Fortuna ligy

V minulém kole Sparta odemkla obranu Baníku po 30 minutách. I tentokrát tipujeme, že by v úvodních desítkách minut mohl panovat nerozhodný stav. Ofenzivní síla Letenských je velká, chybět jim ale může kreativita Kaana Kairinena.

Mladá Boleslav má navíc stále velkou motivaci. Hraje o účast v pohárové Evropě a se sparťany v této sezoně ještě neprohrála.

TIP: Remíza ve 30. minutě sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 4. kolo nadstavby

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Mladá Boleslav vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Mladé Boleslavi se Spartou si můžete pustit v televizi i na internetu. Televizní přenos najdete na placené stanici O2 TV Sport. Zdarma tento duel můžete sledovat díky streamu sázkové kanceláře Fortuna.

Letenští nadále bojují na dvou frontách. Kromě závěru ligy je čeká také finále domácího poháru proti Plzni. Podívejte se na upoutávku před středečním soubojem.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.