MOL Cup: Malé pražské derby Slavia vs. Bohemians živě

Český pohár míří do finiše, na programu jsou semifinále. V tom druhém se proti sobě postaví dva vršovické celky, Slavia a Bohemians. Domácí jsou v Edenu favoritem, Bohemians však mají skvělou formu a rozhodně nedají svou kůži lacino.

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Slavia - Bohemians Foto: Profimedia

MOL Cup, semifinále: Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 už dnes živě – kde sledovat live stream

Oba týmy stále bojují na dvou frontách a výborně se jim vede i v lize. Slavia je o skóre před Spartou první, Bohemians po letech strádání konečně opět okupují vrchní patra tabulky a jsou čtvrtí. Oba pražští rivalové ale budou chtít uspět i v MOL Cupu, kde jsou už jen jediný krůček od finále. Atraktivní druhé semifinále českého poháru mezi Slavií a Bohemians začne ve středu od 20:15, přímý přenos můžete sledovat online.

sipka Sledujte zápas Slavia vs. Bohemians LIVE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia je jasným favoritem malého derby. Jaké jsou kurzy?

Sešívaní jsou nejúspěšnějším týmem MOL Cupu posledních let, i v lize se jim dlouhodobě daří lépe a navíc mají výhodu domácího prostředí. To vše dohromady určuje poměrně jednoznačně vypadající papírové předpoklady před samotným výkopem utkání.

Slavia je favoritem, což potvrzují i kurzy sázkových kanceláří. U Chance si lze na triumf domácích v normální hrací době vsadit v kurzu 1,27. Bohemians ale v letošní sezoně hrají skvěle na hřištích soupeřů a zaskočili už množství silných celků. Pokud by se jim to podařilo i v Edenu, potěšili by tipéry hrající kurz 10,60.

Hrací systém MOL Cupu hovoří tak, že v případě remízy po 90 minutách by následovalo prodloužení a v případě potřeby i penaltový rozstřel. Remíza je ohodnocena kurzem 5,72.

Ve hře je účast ve finále a s ní spojená zvýšená šance zajistit si místenku v příštím ročníku evropských pohárů. Vítěz MOL Cupu bude nasazen do předkola Evropské konferenční ligy. Slibně rozehrané to ale oba týmy mají i z ligy.

Klíčové informace o utkání Slavia - Bohemians
Kdy: 05. 04. 2023 od 20:15
Kde: Fortuna Arena, Praha
Fáze: MOL Cup, semifinále
Rozhodčí: Dalibor Černý
Kurzy Chance: 1,27 - 5,72 - 10,60
Přímý přenos: Chance TV, ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Slavia potvrdila domácí dominanci, o slovo se hlásí Zafeiris

Slávisté o víkendu opět potvrdili, že před vlastními fanoušky a na hřištích soupeřů působí jako dva úplně odlišné týmy. Zatímco venku na jaře vyhráli jen jednou, a to před dvěma měsíci v Pardubicích, doma poměrně snadno zvládají všechny zápasy.

Do soboty na jaře neporaženou Sigmu Olomouc v Edenu porazili 4:0, přestože úvod utkání tak úplně nezachytili. Hra se změnila krátce před přestávkou, kdy nejprve zraněného Hromadu na trávníku nahradil mladý norský středopolař Zafeiris a krátce nato van Buren prvním gólem zlomil olomoucký odpor.

Druhý poločas už se odehrál v jasném červenobílém rytmu, Slavia přidala další tři branky. Její hru ze středu hřiště řídil především právě Zafeiris, který opět ukázal, že by si zasloužil více prostoru na hřišti. Dvacetiletá zimní posila z Haugesundu prokazuje na českou ligu nadstandardní kvalitu a i přes plány kouče Trpišovského začleňovat ho do sestavy postupně, Zafeiris se pořádně hlásí o slovo.

Prostor by mohl dostat i ve středu, zranění totiž na hřiště nepustí další záložníky Hromadu, Provoda a Ewertona, trest zase Olayinku. Slavia jinak potvrzuje roli nejúspěšnějšího pohárového mužstva posledních let, MOL Cup ovládla třikrát z posledních pěti ročníků. V letošní sezoně do semifinále prošla jasnými výhrami nad Duklou, Karvinou a Vyškovem.

Vybrané statistiky ze vzájemného ligového utkání (Bohemians - Slavia 1:4)
Bohemians Statistika Slavia
47 Držení míče (%) 53
8 Střely 13
4 Střely na branku 6
6 Rohové kopy 2
7 Fauly 13

Bohemians se utrhli na čtvrtém místě, míří do pohárů

Klokani v posledních týdnech nabrali brilantní formu, momentálně tahají šňůru pěti vítězství v řadě. A to přitom absolvovali těžké zápasy, dvakrát hráli se Slováckem a cestovali do Plzně a Liberce. Tým ale aktuálně šlape na plné obrátky a míří za nejlepší sezonou v samostatné české lize.

V tabulce Fortuna ligy se totiž po víkendové výhře nad Slováckem osamostatnili na čtvrtém místě a mají namířeno do skupiny o titul. Čtvrtá Bohemka skončila naposledy v sezoně 2001/02, od té doby se umisťovala vždy hůře, několikrát dokonce v elitní soutěži úplně chyběla.

Ve zmíněném ročníku na přelomu tisíciletí ale Bohemians v českém poháru skončili už ve čtvrtém kole. Ostatně v semifinále jsou klokani teprve podruhé od rozdělení republiky, před čtyřmi lety v této fázi prohráli v Ostravě.

Kouč Veselý pro vršovické derby vítá návrat talentovaného stopera Kadlece, který si odpykal trest za červenou kartu. Mimo hru jistě zůstávají Petrák a Shejbal, naopak zpět v tréninku jsou po svých zraněních útočník Puškáč a také záložník Morávek. Ten si zatím všechny své minuty v A týmu po návratu do Ďolíčku připsal právě v MOL Cupu.

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 4. ve 20:15, Fortuna Arena

Domácí jsou favoritem na postup, nijak jednoduchá práce je ale rozhodně nečeká. Bohemians hrají ve skvělé pohodě a se Slavií si to mohou rozdat jako rovný s rovným. Sešívaní by měli postoupit, podle očekávání by to však mohlo být po boji a při nižším počtu branek.

TIP: Slavia vyhraje a padne méně než 3,5 gólů sipka Získat bonus u Chance

Tip

Kde živě sledovat utkání Slavia vs. Bohemians? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Obě semifinále MOL Cupu ve středu odvysílá veřejnoprávní televizní kanál ČT Sport. Zároveň můžete sledovat zápas i online ZDE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na aktuální program ⏰ a výsledky...

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se po svém sponzorovi jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální...

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...