Nadstavba Fortuna ligy: Slovácko vs. Sparta Praha v livestreamu

Sparta má mistrovský pohár na dosah. K tomu, aby byl její už po předposledním kole, musí na hřišti Slovácka uhrát alespoň bod. Ale i domácí mají velkou motivaci. Tou je postup do evropských pohárů. Sledujte zápas, který je důležitý pro oba tábory, živě a zdarma na Fortuna TV.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Sparťané se radují po výhře nad Bohemians Foto: Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy: 1. FC Slovácko vs. AC Sparta Praha živě v online livestreamu

Fortuna liga jde do finiše. A stále zbývá dořešit několik klíčových otázek. Mistrovský pohár by chtěla po devíti letech získat Sparta. Ta k jistotě titulu už po aktuálním kole potřebuje bod ze Slovácka. Domácí zase nahánějí postup do předkola Konferenční ligy. Nyní se oba týmy střetnou proti sobě. Jejich souboj si můžete pustit v úterý od 19:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte utkání Slovácko – Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je proti Slovácku favoritem, jak vypadají kurzy?

Bookmakeři Fortuny přisuzují větší šance Spartě. Na její výhru vypsali kurz 2,17. Triumf domácího Slovácka ohodnotili kurzem 3,75. Remízu si můžete zahrát v kurzu 3,20.

Zápas dostal na starost rozhodčí Marek Radina. Toho hráči Slovácka dobře znají, v aktuální sezoně řídil už pět jejich utkání. Spartu tento sudí zatím v ročníku 2022/23 pískal jen jednou.

Informace před zápasem Slovácko vs. Sparta
📅 Kdy: 23. 5. 2023 od 19:00
🌍 Kde: Městský stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště
🏆 Soutěž: 4. kolo nadstavby Fortuna ligy
⚽ Rozhodčí: Marek Radina
✅ Kurzy Fortuny: 3,75 – 3,20 – 2,17
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slovácko je v nadstavbě bez výhry, nevzdává ale boj o poháry

V této sezoně si fotbalisté Slovácka vůbec poprvé v historii zahráli základní skupinu evropských pohárů. Moravský klub se s nepříliš širokým kádrem v Evropě pral statečně a nyní si to chce zopakovat. Aby postoupil alespoň do předkola Konferenční ligy, tak ale musí skončit na čtvrtém místě. To momentálně drží Bohemians.

Klokani mají stejně bodů jako Slovácko, pro pražský celek ale hraje lepší postavení po základní části. V následné nadstavbě tým trenéra Martina Svědíka zatím zapsal tři remízy. Nyní tak musí zabrat, ve zbytku ligy na něj ale čekají dvě nejlepší mužstva tohoto ročníku. Po úterním duelu se Spartou následuje sobotní výjezd na Slavii.

Šanci dostat se na čtvrtou příčku Svědíkovi svěřenci nevyužili, když doma remizovali 2:2 s Olomoucí. Obě branky přitom domácí inkasovali po standardních situacích. A Slovácko nemuselo uhrát ani bod. Remízu mu až pět minut před koncem zachránil Jan Kalabiška. Ten je se sedmi soutěžními góly nejlepším střelcem klubu.

V závěru nadstavby pak na Moravě řeší i několik zranění. Mimo hru je Michal Kohút. Před duelem se Sigmou se zranil také Petr Reinberk. Ten by ale v úterý mohl nastoupit. V průběhu duelu museli střídat Milan Petržela s Vlastimilem Daníčkem. K dispozici každopádně není Michal Trávník, který je kmenovým hráčem Sparty.

Slovácko postoupí do evropských pohárů, pokud:
  • získá v posledních dvou kolech více bodů než Bohemians
Sparta vyhraje titul, pokud:
  • získá v posledních dvou kolech alespoň bod
  • nebo pokud Slavia v posledních dvou kolech ztratí body

Sparťanský obrat řídil Kuchta, proti Slovácku si ale nezahraje

Zápasy pražské Sparty jsou v této sezoně náporem na nervovou soustavu všech jejích fanoušků. Naštěstí pro sparťany ale v poslední době vycházejí z těchto dramat vítězně. Zatím posledním příkladem byla domácí výhra 2:1 nad Bohemians. Tu Letenští trefili až v 85. minutě díky Janu Kuchtovi.

Ten se tak poprvé střelecky prosadil poté, co letenský klub proměnil jeho hostování z Lokomotivu Moskva v přestup. Kuchta měl prsty i ve vyrovnání, když využil zkratu brankáře Romana Valeše. Gólman Klokanů si nevšiml, že hra po skrumáži ve vápně nebyla přerušena a v klidu si postavil míč na odkop. Balon mu ale sebral právě Kuchta.

Valeš pak fauloval a následovala penalta. Z té se nemýlil Ladislav Krejčí. Ten tak byl další výraznou postavou zápasu. Před vítěznou brankou Kuchtovi sklepl míč právě sparťanský kapitán. Z těchto dvou hrdinů utkání bude ale v úterý moct nastoupit jen jeden. Kuchta totiž dostal čtvrtou žlutou kartu, po které ho čeká stopka.

Ve stejné situaci je Kaan Kairinen. Zdravotní problémy do hry nepustí Jakuba Peška a Tomáše Čvančaru. Poslední dva duely vynechal kvůli zranění i David Pavelka. Proti Bohemians pak přes bolest musel dohrávat Casper Højer. Nejisté je zapojení Lukáše Haraslína, kterému se narodila dcera. A mimo kádr zůstává Jakub Jankto.

  • Datum, čas a místo zápasu: 23. 5. v 19:00, Městský stadion Miroslava Valenty (Uherské Hradiště)

V úterním zápase sázíme na to, že uvidíme maximálně dvě branky. Stejný počet gólů padl i v posledním vzájemném duelu obou týmů. Oba celky navíc mají problémy v ofenzivě. Zatímco Slovácko stále hledá spolehlivého střelce, tak Spartě budou chybět Kuchta s Čvančarou.

TIP: Padne -2,5 gólu

Vsaďte si na Fortuna ligu

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Slovácko vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání z Uherského Hradiště můžete sledovat v televizi i na internetu. O televizní přenos se postará placená stanice O2 TV Sport. Stream zdarma nabídne sázková kancelář Fortuna.

Slovácko v minulém kole propáslo šanci na posun na čtvrté místo, když doma remizovalo s Olomoucí 2:2. Pusťte si pozápasovou tiskovou konferenci trenéra Martina Svědíka.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Také v nadstavbě se jistě dočkáme emotivního derby

Nadstavba Fortuna ligy 2023/2024: program zápasů a tabulka

Fortuna liga v sezoně 2023/24 vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její program.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...