Návrat na klubovou scénu: kdy se rozehrají ligové soutěže

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Mistrovství světa je za námi, na klid od elitního fotbalu ale zapomeňte. Restart elitních evropských soutěží je za dveřmi!

Saka Foto: Profimedia

Restart elitních evropských ligových soutěží: program vybraných fotbalových lig po MS

Sportovní vrchol letošního kalendářního roku je sice u svého konce, to ale rozhodně neznamená, že by fotbaloví fanoušci měli od svých oblíbenců klid na dlouhou dobu. Už týden po finálovém utkání světového šampionátu se dočkají obnovení soutěže příznivci anglické Premier League. Do konce roku pak začnou také nejvyšší ligy ve Francii a Španělsku, jen krátce po překlopení kalendáře do roku 2023 přijdou na řadu také fotbalisté působící v Nizozemsku a Německu. Na konci ledna se rozjede také česká Fortuna liga.

Kdy začínají vybrané soutěže po MS
Premier League (Anglie) 26.12.2022
Ligue 1 (Francie) 28.12.2022
Liga Portugal (Portugalsko) 28.12.2022
La Liga (Španělsko) 29.12.2022
Serie A (Itálie 04.01.2023
Eredivisie (Nizozemsko) 06.01.2023
Bundesliga (Německo) 20.01.2023
Fortuna liga (Česko) 28.01.2023

sipka Získejte u Fortuny bonus zdarma a vsaďte si na nejlepší ligy

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Premier League: Návrat královny je na řadě první, vedení hájí Arsenal

Z nejprestižnějších evropských soutěží se po skončení mistrovství světa jako první opět rozběhne anglická Premier League. A návrat to bude vskutku velkolepý, hrát se znovu začne rovnou na proslulý Boxing Day, tedy 26. prosince. Do hry vstoupí hned čtrnáct mužstev, a to i včetně vedoucího Arsenalu.

Ten na čele ligové tabulky hájí pětibodový náskok na druhý Manchester City, který se představí o dva dny později. Arsenal čeká londýnské derby proti West Hamu se dvěma českými zástupci, Citizens cestují na hřiště Leedsu. Mezi další šlágry Boxing Day patří souboj Liverpoolu na půdě Aston Villy, Newcastle cestuje do Leicesteru, Tottenham se v dalším střetu londýnských celků představí na Brentfordu.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Arsenal 14 33:11 37
Manchester City 14 40:14 32
Newcastle 14 29:11 30

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Ligue 1: Třaskavé setkání Messiho s Mbappém?

Jen o dva dny později tedy 28. prosince, je na programu restart francouzské nejvyšší soutěže. Vedoucí příčku, rovněž s pětibodovým odstupem, bude hájit PSG, které se představí doma proti Štrasburku. Více než pozice v tabulce ale budou fotbalové příznivce zajímat především vztahy mezi největšími hvězdami pařížského celku.

Dvě největší hvězdy právě skončeného světového šampionátu, Lionel Messi a Kylian Mbappé, se po historickém setkání ve finále MS tentokrát znovu budou muset naprogramovat na válčení ve společných barvách. Vzhledem k nevybíravým oslavám argentinského brankáře Martíneze, který se po zisku titulu více než sobě věnoval právě poraženému finalistovi Mbappému, by ale vztahy mezi oběma superhvězdami mohly být poněkud napjaté...

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
PSG 15 43:9 41
Lens 15 26:10 36
Rennes 15 31:14 31

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Liga Portugal: Bude Benfica s Fernándezem pokračovat v krasojízdě?

Ve stejný den se rozjede také portugalská liga. V ní přes přestávku velký náskok držela Benfica, kterou už během podzimu táhl svými výkony Enzo Fernández. Jeho sláva po výkonech v dresu argentinské reprezentace v Kataru vyletěla do obřích výšin, a tak je otázkou, jak dlouho ještě tenhle talentovaný střední záložník v Portugalsku vydrží. Zájem už nyní projevuje řada evropských velkoklubů.

Minimálně restart ale ještě Fernández stráví v Benfice, a tak by měl být i u zápasu na hřišti Bragy 30. prosince. O den dříve se představí Sporting, doma proti Pacosu Ferreira, třetí z velkých favoritů z Porta pak nastoupí už 28. prosince proti Arouce.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Benfica 13 37:7 37
Porto 13 31:9 29
Braga 13 29:12 28

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

La Liga: Přetahovaná Realu s Barcelonou je zpět

Ve Španělsku jsme se střihem vrátili do nám dobře známé situace, kdy se na čele tabulky přetahují Real Madrid a Barcelona. Za nimi je momentálně devítibodové manko, které se zbylým soupeřům bude dohánět jen těžko. Do restartu vstupuje v o něco lepší pozici katalánský velkoklub, který je o dva body před Realem.

La Liga se rozběhne 29. prosince, kdy se na ligová kolbiště vrátí například madridské Atlético, které hostí Elche. Real Madrid o den později cestuje na trávník Valladolidu a bude se moci dočasně vrátil na první místo. Barcelona bude moci reagovat o den později v městském derby s Espanyolem.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Barcelona 14 33:5 37
Real Madrid 14 33:14 35
Real Sociedad 14 19:17 26

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Serie A: Zastaví někdo rozjetou Neapol?

Možná překvapivě největší náskok na čele některé z elitních evropských soutěží měla během přestávky na mistrovství světa italská Neapol. Tu od druhého milánského AC dělí osm bodů. Některé hvězdy týmu jako Osimhen či Kvaratskhelia navíc mohly vzhledem k absenci svých reprezentací na MS sbírat síly na další průběh sezony.

Neapol hned na úvod druhé části ročníku, která začíná 4. ledna, kdy jde do boje všech dvacet týmů, čeká šlágr na hřišti Interu. AC Milán jede do Salernitany, Juventus se představí v Cremonese, Lazio v Lecce a AS Řím proti Bologni.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Neapol 15 37:12 41
AC Milán 15 29:15 33
Juventus 15 24:7 31

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Eredivisie: Souboj velké trojky...nebo více?

V Nizozemsku je situace pořádně zamotaná. Ligu vede Feyenoord, který drží tříbodový náskok na Ajax a PSV. Mezi těmito mužstvy by se mělo nejspíše rozhodnout o titulu. Jen o další bod zpět se ale zatím držel čtvrtý Alkmaar, pouhé další dva body pak ztrácí páté Twente. Dokážou se tyto týmy zapojit do boje o nejvyšší příčky?

Právě Twente svým zápasem s Emmenem 6. ledna otevře novoroční program Eredivisie. Alkmaar se o den později utká s Vitesse, PSV se Spartou Rotterdam. Ještě dalších 24 hodin, tedy do 8. ledna, si na svou obnovenou premiéru musí počkat Feyenoord, který cestuje do Utrechtu, a Ajax, jenž jede do Nijmegenu.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Feyenoord 14 35:13 33
Ajax 14 44:17 30
PSV 14 42:20 30

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Bundesliga: Bayern zabral, zbrzdí ho zranění?

V Německu to v úvodu sezony dlouho vypadalo, že by mohla být v ohrožení dlouhodobá nadvláda mnichovského Bayernu. Ten se ale krátce před přerušením sezony konečně rozjel a vydrápal se na první místo, kde má nyní čtyřbodový náskok na druhý Freiburg. Z Kataru si ovšem těžká zranění přivezli například Neuer či Hernandez, a tak bude zajímavé sledovat, jak si Bayern s absencemi poradí.

Na úvod ho přitom nečeká nic jednoduchého, Bundesligu znovu rozjede 20. ledna páteční předehrávkou na hřišti Lipska. Zbylé týmy se do hry dostanou v rámci víkendu, mezi šlágry patří souboje Gladbachu s Leverkusenem či Wolfsburgu s Freiburgem. Dortmund nastoupí proti Augsburgu.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Bayern 15 49:13 34
Freiburg 15 25:17 30
RB Lipsko 15 30:21 28

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Fortuna liga: Na to nejlepší se vyplatí čekat?

Až po všech nejlepších ligových soutěžích se znovu rozjede také česká nejvyšší liga. Na čele přezimovává Viktoria Plzeň, která drží dvoubodový náskok před druhou Slavií. Odepsat v tuto chvíli nelze ani třetí Spartu, která ztrácí dalších pět bodů. Dva ze tří zmíněných favoritů se divákům představí hned 28. ledna, kdy se Fortuna liga opět spustí.

Viktoria se od 15:00 představí na vlastním stadionu proti Hradci Králové, jen o tři hodiny později pak startuje utkání Sparty v Olomouci. Slavia jde do boje o den později, kdy také od 15:00 hostí Jablonec.

Průběžná tabulka
Tým

Zápasy

Skóre Body
Plzeň 16 34:10 39
Slavia 16 51:14 37
Sparta 16 30:15 32

Na kompletní program nejbližšího kola i průběžnou tabulku se můžete podívat ZDE.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.