Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: březen 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Dalších třicet jedna dní v roce 2024 je za námi a opět je tu tradiční ohlédnutí za uplynulým měsícem, tentokráte březnem. I ten byl bohatý na fotbalové události. Náš výběr se tedy opět podívá na hráče a osobnosti, kteří zazářili, zklamali nebo překvapili.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Jamal Musiala (Bayern) v utkání proti Darmstadtu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / RHR-FOTO

Nejlepší hráči v březnu 2024: ve světě zaujal Musiala, v Česku je hvězdou Jurečka

V březnu pokračovaly na televizních obrazovkách evropské poháry a fanoušci si tak mohou vychutnávat fotbal pořádně naplno. Na světových kolbištích nás nejvíce zaujal mladý záložník Bayernu Mnichov Jamal Musiala. Na českých trávnících jsme se dočkali brankových představení Václava Jurečky, který se tak dostal do čela ligových střelců.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v březnu 2024

Jamal Musiala (Bayern Mnichov)

Mladý ofenzivní klenot Bayernu Mnichov Jamal Musiala je pro nás hráčem měsíce. Podílel se na vítězstvích, jak v Bayernu, tak i v německé reprezentaci. Celkově zaznamenal čtyři branky a pět asistencí v sedmi zápasech.

První gól dal při remíze Bayernu proti Freiburgu 2:2. Své nejlepší výkony předvedl v dvojici duelů proti Mohuči a Darmstadtu. K výhře s Mohučí 8:1 přispěl jedním zásahem a dvěma asistencemi. Proti Darmstadtu naopak skóroval dvakrát a jednou nahrával. Hlavně jeho druhá trefa po parádní individuální akci stála za to.

Další dvě přihrávky přidal na reprezentačním srazu, kde se podílel na vítězství Německa nad Francií 2:0, následně byl u výhry 2:1 nad Nizozemskem.

Velkou a dost zásadní kaňkou je prohra Bayernu s Dortmundem 0:2. Tým okolo Musialy a Kanea už ztrácí třináct bodů na Leverkusen, když do konce Bundesligy zbývá jen sedm kol. Další titul do sbírky pravděpodobně nepřidá.

Giorgi Mamardashvili (Valencia)

Po dlouhé době máme ve výběru opět brankáře. Tím se stal gruzínský reprezentant Giorgi Mamardashvili, který dokázal v březnu z šesti zápasů udržet čtyři čistá konta.

Nejdříve se brankář Valencie Mamardashvili zaskvěl v duelu proti Getafe, který Netopýři vyhráli 1:0. Další představení ukázal ve střetnutí proti Villarrealu, v kterém dlouho čaroval a vychytával jednu šanci za druhou včetně penalty. Bohužel v 63. minutě Žlutá ponorka přece jen skórovala, když se z dorážky prosadil Cuenca. Přesto byl Mamardashvili jasným hráčem utkání.

V následujících zápasech pomohl reprezentaci Gruzie k postupu na Euro 2024, na kterém se ve skupině potká i s českou reprezentací.

Pokud bude brankář Mamardashvili pokračovat v dobrých výkonech, tak je možné, že 23letý Gruzínec brzy přestoupí do většího klubu. Letos si v La Lize připsal za devětadvacet utkání rovných deset nul.

Viktor Gyökeres (Sporting Lisabon)

Sporting Lisabon bojuje o titul a našel střelce, kterým je švédský útočník Viktor Gyökeres. Hráč, který se potácel v nižších soutěžích, když nejvýše hrál anglickou Championship za Coventry nebo Swansea, nečekaně v portugalské lize rozkvetl. V měsíci březnu svoji formu potvrdil, když vstřelil šest branek a přidal tři asistence.

Nejvíce se mu podařil zápas proti Boavistě Porto. V něm sice šla Boavista do vedení, ve 44. minutě vyrovnal právě Gyökeres. Druhý poločas pojal jako svoji one man show, když přidal další dva zásahy a po parádní individuální akci ještě připravil gól Santosovi. Celkově Sporting vyhrál 6:1 a Gyökeres se na vítězství podílel hattrickem a jednou asistencí.

Celkově v portugalské lize vstřelil dvaadvacet branek v pětadvaceti utkáních, ke kterým přidal dalších deset asistencí. V domácích pohárech má na kontě devět tref a v Evropské lize dal pět gólů. Celkem tak zaznamenal už šestatřicet zásahů ve všech soutěžích. Proto není divu, že zájem o 25letého Švéda projevily kluby jako Arsenal nebo Chelsea.

Hodnota Gyökerese je momentálně pětapadesát miliónů eur, dá se tedy očekávat, že jeho kupní cena může atakovat i sto miliónů.

Nejlepší hráči na české scéně v březnu 2024

Václav Jurečka (Slavia Praha)

Václav Jurečka je ve Slavii druhou sezónu a opět atakuje korunu pro krále střelců Fortuna ligy, kterou loni získal s dvaceti brankami. Nyní jich má patnáct. K čemuž mu pomohl vydařený březen, když dokázal vstřelit pět branek, ke kterým přidal ještě jednu asistenci.

Skvělou formu postupně odnesly Teplice (4:0), které pokořil gólem a asistencí. Následně Liberec (3:0) a Slovácko (3:1), kterým shodně nadělil po dvou trefách.

Václav Jurečka se zaskvěl hlavně proti Slovácku, kde jeho první zásah patří mezi výstavní góly jeho kariéry. Jurečka totiž nezvykle napřáhl zhruba ze třiceti metrů a jeho pumelice skončila u levé tyče brankáře Heči. Svůj dobrý výkon korunoval brankou z penalty v 56. minutě.

Jurečka zatím ztrácí pět gólů na svoje maximum. Čekají ho však ještě čtyři zápasy v základní části a dalších pět v nadstavbě o ligový titul, takže může svoji statistiku nejen vyrovnat, ale i překonat. V nadstavbě se loni Jurečkovi mimořádně dařilo a i letos v této fázi budou sešívaní spoléhat na svého střelce.

Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Výborná letošní forma Tomáše Chorého katapultovala vytáhlého útočníka do reprezentace, kde už dokázal vstřelit dvě branky a na jednu přihrát. Skvělou formu potvrzoval i v březnu, když byl klíčovým hráčem viktoriánů.

Nejlepší představení si Chorý nechal na domácí utkání se Spartou. Proti ní se Chorému daří a nejinak tomu bylo i teď, když Spartě vstřelil dva góly a podílel se na vítězství 4:0. Skvělé se ukázal i v Jablonci, když k výhře 2:1 přispěl jedním přesným zásahem a asistencí.

Dobrou formu potvrdil i v reprezentaci, když vstřelil rozhodující branku proti Arménii po 18 minutách na hřišti. Pokud se nestane nic zásadního, tak je velmi pravděpodobné, že se kontroverzní útočník podívá na Euro. Celkově za březen zaznamenal čtyři trefy a na jednu nahrál.

Jeho nepříjemný styl a platnost v mezihře je pro viktoriány velmi důležitá, takže i když nedá gól, tak odvede mnoho práce. Chorý platí za hráče, který dokáže přijmout a i dost rozdat. Celkově dokázal za dvaadvacet zápasů vstřelit osm branek a na čtyři přihrát.

Martin Jedlička (Viktoria Plzeň)

Na třetí místo dáváme týmového kolegu Tomáše Chorého z Viktorie Plzeň, Martina Jedličku. Brankář viktoriánů zatím zvládá svůj nelehký úkol nahradit Jindřicha Staňka na jedničku a Plzeň dokáže podržet v těžkých situacích.

Asi nejvíc jeho forma vynikla ve dvojzápase Evropské konferenční ligy proti Servette, kde byl klíčovým hráčem Západočechů, který je dovedl do čtvrtfinále. Hlavně ve druhém zápase se zaskvěl několika důležitými zákroky, aby následně vychytal střelce ženevského týmu i v penaltovém rozstřelu, ve kterém chytil dvě penalty.

Martin Jedlička začínal sezónu v Bohemians, kde byl na hostování z Plzně. Po přestupu Jindřicha Staňka se rozhodli viktoriáni Jedličku stáhnout a udělat z něj novou jedničku mezi třemi tyčemi. A to se zatím bohatě vyplácí.

Penaltový rozstřel, v kterém zazářil Martin Jedlička, je na videu od času 06:10:

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v březnu 2024

Patrik Schick (Bayer Leverkusen)

V měsíci březnu bylo jasné, kdo obsadí místo o nejlepšího českého hráče v zahraničí. Patrik Schick se v nabitém týmu Leverkusenu na rozdíl od Adama Hložka neztratil a pomalu se dostává do formy. V měsíci březnu dokázal vstřelit pět branek v pěti zápasech a několikrát zachraňoval Leverkusenu vítězství v závěru utkání.

To ukazoval i v Evropské lize, když zlé sny o Schickovi budou mít nejspíše v Karabachu. V prvním utkání, v kterém Karabach vedl 2:0, nejprve snížil Wirtz, aby v nastavení na konci zápasu vyrovnal Schick. Odveta se odehrávala podle podobného scénáře. Karabach ve druhé půli vedl 2:0. V 72. minutě snížil Frimpong a opět v nastavení přišel čas Patrika Schicka, který v 93. minutě vyrovnal a v 98. minutě dal na 3:2 pro Leverkusen a vyřadil Karabach z Evropské ligy.

Následně v Bundeslize vstřelil rozhodující branku Freiburgu a po reprezentační pauze opět v nastavení rozhodl o vítězství 2:1 proti Hoffenheimu. Schick tak nejen dává góly, ale hlavně to jsou důležité zásahy.

Tento 28letý útočník má vynikající formu a čeští fanoušci se modlí, aby mu zdraví vydrželo a na Euru 2024 byl opět obávaným forvardem, jako tomu bylo na předchozím šampionátu.

Gólovou akci Patrika Schicka můžete vidět v čase 3:23.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v březnu 2024

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

A máme tu další hvězdu Leverkusenu. Tentokrát se o slovo přihlásil opět Florian Wirtz. Tento 20letý mladík je jedním z tahounů největšího adepta na titul v německé Bundeslize. Březen zakončil se čtyřmi brankami na kontě a předváděl dobré výkony i v utkáních, ve kterých se gólově neprosadil.

První trefu v březnu zaznamenal v již zmíněném zápase s Karabachem, když se společně s Patrikem Schickem podílel na remíze 2:2. O tři dny později pomohl porazit Wolfsburg, když v 86. minutě zvyšoval na 2:0.

Další dobrý výkon předvedl proti Freiburgu, když vstřelil úvodní branku duelu. Zápas byl gólový i pro Adama Hložka a Patrika Schicka, takže i z českého pohledu šlo o úspěšný večer, když Bayer vyhrál 3:2.

Poslední zásah si nechal na reprezentační sraz, kde byl součástí německého týmu, který se v přátelském střetnutí utkal s Francií. Německo vyhrálo 2:0 a Wirtz se na vítězství podílel nejrychlejší brankou v historii německé reprezentace. A byla to parádní rána, jen co je pravda.

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v březnu 2024

Matěj Jurásek (Slavia)

Talentovaný záložník Slavie se pomalu začíná prosazovat v její silné sestavě. V rozletu ho bohužel přibrzdila zranění. V listopadu si poranil kotník a byl mimo na zbytek podzimu. V únoru bojoval se svalovým zraněním. Nebýt toho, tak by si jistě připsal lepší statistiky.

Březen naznačil potenciál mladého záložníka. Ten vstřelil tři branky, což je obdivuhodné, když zvážíme, že Jurásek málokdy hraje plnou minutáž. Poprvé od září nastoupil v základní sestavě proti Teplicím a hned z toho byl jeden z jeho nejlepších výkonů v letošní sezóně. Sklářům dal dva góly a oba ukázaly parádní levačku sešívaného klenotu.

Další branku si připsal i v Evropské lize, když se prosadil proti AC Milán. Jeho parádní rána bohužel znamenala pouze snížení na 1:3.

Těmito výkony na sebe Jurásek upozornil a vysloužil si i první nominaci do reprezentačního áčka. Debut si odbyl v utkání proti Arménii, když odehrál 28 minut a byl u vítězství českého týmu 2:1.

Největší překvapení či objev na světové scéně v březnu 2024

Yakuba Minteh (Feyenoord Rotterdam)

Nizozemskou ligou v minulosti prošlo mnoho skvělých fotbalistů a ve Feynoordu se momentálně ukrývá další klenot. Tento 19letý gambijský reprezentant se jmenuje Yakuba Minteh a je možné, že od něj uvidíme brzy velké věci. Ve Feyonoordu zatím v této sezóně zaznamenal sedm branek a tři asistence v jednadvaceti zápasech, což jsou s odkazem na jeho pozici krajního útočníka a mládí velmi solidní čísla.

V březnu se postaral o dva zásahy a jednu gólovou přihrávku ve čtyřech utkáních a měl velkou zásluhu na prodloužení ligové série Feyenoordu, která činí třináct zápasů bez porážky.

Mladý útočník je od července hráčem Newcastlu, který ho obratem poslal do Feyenoordu na hostování. V budoucnu by tedy Premier League mohla mít velmi zajímavé jméno.

Největší překvapení či objev na české scéně v březnu 2024

Karel Spáčil (Hradec Králové)

Hradec Králové ani zdaleka nenaplňuje vyhlídky, které měl před sezónou. Po návratu mezi elitu se probojoval na 6. pozici, následující sezónu byl na 8. místě. Nyní je Hradec na 11. příčce, a ačkoliv starosti se záchranou mít nebude, tak je patrná sestupná tendence města z východu Čech.

Hradec po podzimu přivedl mladého obránce Karla Spáčila a tento krok se vyplácí. Spáčil takřka okamžitě zaplul do základní sestavy a patří mezi nejlepší hráče votroků. Navíc z pozice obránce přidal za březen dvě branky, když přispěl gólem k remíze 1:1 v Jablonci a v posledním březnovém utkání rozhodl tečovanou ranou o vítězství Hradce s Karvinou 2:1.

Pokud 20letý Spáčil bude pokračovat v nastoleném trendu, tak je možné, že ho dlouho v dresu votroků neuvidíme.

Největší břídil na světové scéně v březnu 2024

Sandro Tonali (Newcastle United)

Sandro Tonali a sázení je téma, které se nyní nově otevřelo. Talentovaný 23letý Ital prý podlehl hazardu i v novém angažmá a vyšetřují se jeho sázky z měsíců srpen až říjen 2023.

Tonali si právě v říjnu vyslechl obvinění a trest za sázky na fotbal, které měly probíhat během jeho štace v AC Milán, odkud tento italský záložník do Newcastlu přišel. Ital si vyslechl verdikt v podobě deseti měsíců zákazu fotbalu.

Nyní mu hrozí další trest. Newcastle se za svého hráče postavil, pokud se mu však prokáže vina, tak je možné, že ho velice rychle hodí přes palubu.

Největší břídil na české scéně v březnu 2024

Petr Rada (Dukla Praha)

Známý trenérský bouřlivák Petr Rada je věrným distributorem fotbalových hlášek. Jeho emotivní projev je u fanoušků oblíbený a pro ostré slovo nejde daleko. Nyní však 65letý trenér přestřelil, když v 17. kole druhé ligy volal na trenéra Zbrojovky Brno Tomáše Polácha „ty zoufalej cikáne“.

Za to od disciplinární komise obdržel pokutu 80 tisíc korun a osm měsíců zákazu trenérské činnosti, což může znamenat pro ligového doyena konec kariéry. Populární trenér se proti rozsudku odvolal. Než padne definitivní rozhodnutí, tak stále může působit na lavičce Dukly Prahy.

Petr Rada za svoji kariéru vyfasoval řadu pokut a zákazů. Naposledy loni v říjnu, když při utkání v Chrudimi vyhrožoval asistentovi rozhodčího Tomáši Mokruschovi. Za tento exces vyfasoval stop na tři zápasy a pokutu 30 tisíc korun.

Na Radovy výroky a úlety se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bukayo Saka v dresu Arsenalu oslavuje branku proti Newcastlu United

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: únor 2024

Únor je definitivně za námi a my tu máme tradiční ohlédnutí za uplynulým měsícem, tentokráte i s českou ligou.

Fanoušci slaví postup Gruzie na Euro 2024

Největší události v Česku i zahraničí: březen 2024

Březen je minulostí. Opět tedy nadešel čas shrnout si jeho největší fotbalové události. A to jak doma, tak v zahraničí.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.