Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: listopad 2023

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Máme tu poslední měsíc roku a čeká nás ohlédnutí za měsícem listopad. V něm se toho událo opravdu hodně. Koho v redakci považujeme za nejlepšího hráče měsíce listopad, kdo nás překvapil, kdo naopak zklamal. To se dozvíte v článku.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Rodrygo v dresu Realu Madrid proti Granadě Foto: Profimedia

Nejlepší hráči v listopadu 2023: ve světě zářil Rodrygo, v Česku řádil Birmančević

V listopadu bylo k vidění mnoho událostí. Světový i tuzemský fotbal dal prostor pro zazáření mnoha hráčům. Skvělý měsíc zažil Brazilec Rodrygo, který se svými brankami byl jeden z tahounů Realu Madrid. V Česku nás zaujal Veljko Birmančević, který ve sparťanských barvách přidával důležité góly a asistence.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v listopadu 2023

1) Rodrygo (Real Madrid)

Dvakrát byl v našem výčtu jeho klubový spoluhráč z Realu Madrid Jude Bellingham, nyní se zde objevuje Rodrygo a rovnou jsme ho umístili na vrchol žebříčku. Ten skóroval ve čtyřech listopadových zápasech, v kterých vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence.

Za nejvíce povedené utkání by se dalo považovat utkání s Valencií. Tam útočná dvojka Vinícius Jr. a Rodrygo ničila obranu Valencie. Rodrygo svoje branky vstřelil, až když Real vedl 3:0, to už měl na kontě dvě asistence. V 50. minutě vystihl rozehrávku brankáře Mamardashviliho a tváří v tvář gólmanovi Valencie pohodlně zakončil. V 84. minutě obdržel přihrávku do vápna, kde se následně uvolnil přes obránce Paulistu a prostřelil nebohého brankáře hostů. Při vítězství 5:1 tak Rodrygo přidal dvě branky a dvě asistence.

Carlu Ancelottimu se sázka na mladé pušky vyplácí. Rodrygo, Bellingham, Vinícius Jr., tato trojice dává i vzpomenout na bájnou BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo), která dekádu zpátky děsila evropské obrany.

2) Harry Kane (Bayern Mnichov)

Hurikán v podstatě pokračuje v tom, co předváděl minulý měsíc a přidal do svých statistik dalších devět branek. Na začátku měsíce sestřelil hattrickem Dortmund a pokračoval dál v krasojízdě, když v osmi utkáních za sebou vstřelil minimálně jednu branku.

Celkově vstřelil už osmnáct branek za dvanáct zápasů, což se nikomu v historii bundesligy nikdy nepovedlo. Pro srovnání – Robert Lewandowski vstřelil v první sezóně za Bayern pouhých sedmnáct branek za třicet jedna utkání. Kane je tak v neskutečné formě.

Pokud mu vydrží forma, tak minimálně ocenění Zlatá kopačka by ho nemuselo minout a možná si momentálně může věřit i na Zlatý míč. Sezóna je však dlouhá a může se stát cokoliv, ale vstup do nového angažmá má Harry Kane vskutku impozantní.

Jeho všech 18 branek si můžete vychutnat níže:

3) Jérémy Doku (Manchester City)

Mladá krev v modré části Manchesteru, to je momentálně Jérémy Doku. Belgický driblér si v premiérové sezóně v Premier League vede více než dobře a v listopadu ukázal, jakou zbraň v něm Guardiola má. Mladé křídlo navíc vystrnadilo ze sestavy Jacka Grealishe, který sice má obrovskou kvalitu, s jeho čísly je to však horší.

Asi nejpovedenější zápas předvedl již na začátku listopadu proti Bournemouthu, v kterém ho Manchester City deklasoval 6:1. Sám belgický mladík si v utkání připsal branku a čtyři asistence. Další utkání, v kterém jeho hodnocení snese to nejvyšší měřítko, bylo reprezentační utkání s Ázerbájdžánem, které Belgie vyhrála 5:0. Doku si připsal dvě asistence a celá útočná trojka Doku, Lukaku a Bakayoko vařila Ázerbájdžánce za živa.

Stále ještě jedenadvacetiletý hráč má před sebou obrovskou budoucnost, pokud na sobě bude pracovat, tak může dokázat velké věci.

Nejlepší hráči na české scéně v listopadu 2023

1) Veljko Birmančević (Sparta Praha)

Srbský záložník Veljko Birmančević přišel před sezónou na hostování z Toulouse. V minulé sezóně sbíral starty po minutách, takže by se dalo říct, že do Sparty přišel oživit svoji trochu pohasínající kariéru. Po rozpačitém začátku však lze říci, že se mu to daří. V listopadu tak byl hlavním útočným esem rudých.

Nejlépe se v listopadu předvedl proti Bohemians, proti kterým proměnil penaltu a následně vyzval ke skórování Sadílka. Další velké představení přišlo proti Zlínu, když se na vítězství 2:0 podílel oběma brankami.

Sparta tak má momentálně velmi úderné útočné trio – Haraslín, Kuchta, Birmančević, které gólově táhnou hlavně obě křídla. Kuchta, který momentálně gólově mlčí, se přesunuje hlouběji do pole a více vytváří šance pro Haraslína a Birmančeviće.

2) Marek Havlík (1. FC Slovácko)

Poslední roky se tradičně Slovácko umisťuje v TOP 5 Fortuna ligy a i letos je jedním z černých koňů soutěže, za což může hlavně skvělá práce Martina Svědíka. V listopadu pak tým z Uherského Hradiště přejel Viktorii Plzeň, kterou venku porazil 4:1 a doma si pak poradil s Baníkem Ostrava 2:0. Na obou výhrách měl velkou zásluhu záložník Marek Havlík, který v obou zápasech zářil.

Proti Plzni dával dvě branky. První byl krásný gól na 2:1 a poté vstřelil další branku na 4:1, při které šel neohroženě do souboje s brankářem Plzně Jindřichem Staňkem. Další parádní představení si nechal na následující souboj s Baníkem, kdy předvedl parádní obstřel, a jeden z nejhezčích gólů letošního ročníku. Havlík tak společně se Slováckem předvádějí momentálně skvělý fotbal a šlapou třetí Plzni na paty.

Havlík momentálně prožívá svoji nejlepší sezónu. V letošním ročníku Fortuna ligy totiž vstřelil už šest branek, což se mu předtím nikdy nepodařilo ani za celou sezónu.

Na parádní gól Havlíka proti Baníku se můžete podívat níže:

3) Václav Jurečka (Slavia Praha)

Znovu probuzený kanonýr Jurečka zažil v listopadu úspěšnou sérii, když vstřelil branku ve čtyřech soutěžních utkáních za sebou. Kromě dvou branek v naší lize si připsal dvě branky i v Evropské lize, když rozvlnil síť proti AS Řím a Šeriffu Tiraspol.

A právě utkání s italským gigantem bylo první, kde skvělá série Václava Jurečky odstartovala. Slavia totiž předvedla výborný výkon a aktivní hrou AS Řím do ničeho nepouštěla. Přesto její snaha dlouho šla vniveč.

Až v druhém poločase po závaru sešívaných se k odraženému balónu dostal Jurečka a se štěstím dopravil míč do sítě. Slávisté nakonec vyhráli 2:0 a získali velmi cenný skalp, kterým se posunuli na první místo skupiny.

Jurečka tak zažívá úspěšné období a zažehnal střeleckou nemohoucnost na začátku sezóny. Na čelo krále střelců zatím ztrácí dvě branky, ale to se může rychle změnit, jak již předvedl v minulé sezóně během nadstavby, v které doslova gólově explodoval.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v listopadu 2023

Tomáš Souček (West Ham United)

Povedené období má za sebou i Tomáš Souček, který se těsně nevešel do naší TOP 3 světových hráčů. Skvělá střelecká forma českého středopolaře tahala z problémů West Ham i českou reprezentaci, která předváděla na konci kvalifikace o Euro 2024 jedno velké trápení. Češi svoji postupovou misi nakonec splnili a velkou zásluhu na tom měl právě český kapitán.

Podobně skvělé období má i ve West Hamu, kde po odchodu Declana Rice má více ofenzivních úkolů a v listopadu kladivářům zachraňoval důležité body, když všechny své branky vstřelil po 88. minutě, čímž rozhodl tři utkání – proti Nottinghamu (3:2), Burnley (2:1) a v Evropské lize proti TSC Bačka Topola (1:0).

Souček tak může zvýšit svoje maximum, když vstřelil za West Ham v Premier League deset branek. Nyní jich má v půlce soutěže už sedm a nic nenasvědčuje tomu, že by měl zpomalit, což je dobře nejen pro West Ham, ale i pro Česko.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v listopadu 2023

Claudio Echeverri (River Plate)

Odchovanec River Plate začíná sbírat minuty v prvním týmu argentinského velkoklubu. A o tom, jaký talent se v něm skrývá, se mohli přesvědčit diváci na nedávném mistrovství světa U-17, kde zazářil podobně jako Ibrahim Diarra.

Kapitán argentinské reprezentace do 17 let se nejvíce předvedl v čtvrtfinále proti Brazilcům. Tam dokázal nasázet Brazilcům hattrick a po výhře 3:0 posunul svůj tým do semifinále. V následujícím zápase s Německem však byl jedním z hráčů Argentiny, kteří selhali v penaltovém rozstřelu. To nic nemění na faktu, že pokud Echeverri nepoleví, můžeme se dočkat další světové superstar.

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v listopadu 2023

Štěpán Chaloupek (Teplice)

Teplice hrají letos nad očekávání a zatím se jim daří držet se mimo sestupové starosti. Klub, který se nemůže pyšnit rozpočtem na drahé posily, se tak často musí spokojit s hráči z vlastních zdrojů. Trenér Frťala tak dává šanci Štěpánu Chaloupkovi, jednomu z produktů teplické akademie. Ten se přesunul v nové sezóně do A-týmu a vloženou důvěru trenérovi vrací.

Mladý obránce se podílel na tom, že ze tří zápasů Teplic, které odehrály v listopadu, dvakrát udržely čisté konto a získaly sedm bodů. Nejlépe mu vyšel zápas s Bohemians, kde kromě kvalitního výkonu sám Chaloupek vstřelil jediný gól Teplic při remíze 1:1.

Pokud Štěpán Chaloupek bude pokračovat v dobrých výkonech, tak je možně, že si ho brzy vyhlédne klub s většími ambicemi, než které mají momentálně Teplice.

Největší překvapení či objev na světové scéně v listopadu 2023

Ibrahim Diarra (Africa Foot Academy)

Zářivý talent africké akademie se ukázal na nedávném mistrovství světa U-17. Kapitán Mali U-17 totiž nasbíral na tomto šampionátu pět branek a čtyři asistence, čímž dovedl svou zemi k třetímu místu.

Po završení osmnácti let se tento talent podle všeho stane hráčem Barcelony, která tak ve svém středu přivítá další ofenzivní klenot, který může být jedním z hráčů budoucnosti. Nyní bude záležet jen na něm, jak zvládne přechod do dospělého fotbalu na nejvyšší úrovni. Rozhodně má potenciál.

Největší překvapení či objev na české scéně v listopadu 2023

Alexandr Bužek (FC Zlín)

Zlín měl tragický vstup do sezóny, při kterém prožil nejeden debakl. Po šíleném zápase s Mladou Boleslaví, který ševci prohráli 5:9, se s trenérským křeslem ve Zlíně rozloučil Pavel Vrba. Nový trenér Červenka najednou začal do sestavy zařazovat 19letého mladíka, kterým je Alexandr Bužek. A nevede si vůbec špatně.

Ligovou premiéru v základní sestavě si odbyl na trávníku Pardubic a trenéru Červenkovi se za důvěru odvděčil gólem. Na konci první půle jeho tečovaná rána zapadla za brankáře Pardubic. Bužek se od té doby objevuje v základní sestavě Zlína a prezentuje se solidními výkony.

Největší břídilové v listopadu 2023

Jan Kuchta (Sparta Praha), Jakub Brabec (Aris Soluň), Vladimír Coufal (West Ham United)

V měsíci listopad bylo o největších břídilech více než jasno. Trojice belmondových hříšníků Brabec, Kuchta, Coufal byla před rozhodujícím utkáním proti Moldavsku s okamžitou platností vyhozena z reprezentace. O co šlo?

Po remízovém utkání v Polsku odcestovala česká reprezentace do Olomouce, kde ji čekal již zmíněný rozhodující zápas proti Moldavsku. Kuchta, Brabec a Coufal, všichni členové základní sestavy, se však rozhodli, že menší povyražení pár dnů před zápasem neuškodí. Co je k tomu vedlo, že skončili po půlnoci v olomouckém klubu Belmondo, je záhadou. Stejně jako naivita, když se nejspíš domnívali, že je v 21. století nikdo nevyfotí a nepošle obsah do médií.

Nejde však ani tak o samotný alkoholový dýchánek, jako o aroganci všech zúčastněných, kteří se zachovali, jakoby jim osud následujícího zápasu byl absolutně lhostejný. Když si připočteme i arogantní rozhovor Vladimíra Coufala po zápase s Polskem, tak je do budoucna otázkou, zda takové hráče chtít do reprezentace. Z jejich strany to bude chtít hodně pokory a pokání, aby si další pozvánku někdy zasloužili.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Listopad ozdobil svým gólem Garnacho

Největší události v Česku i zahraničí: listopad 2023

Gól roku můžeme uzavřít, vítězem se stane Alejandro Garnacho z Manchesteru United. Kromě toho patřil listopad především národním týmům.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.