Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: únor 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Další měsíc je za námi a nás čeká ohlédnutí za únorem. I ten byl bohatý na fotbalové události. Náš výběr se tedy opět podívá na fotbalisty, kteří zazářili, zklamali nebo překvapili.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Bukayo Saka v dresu Arsenalu oslavuje branku proti Newcastlu United Foto: Profimedia

Nejlepší hráči v únoru 2024: ve světě zaujal Saka, v Česku je hvězdou Chytil

V únoru se vrátila zpět naše liga a poháry, o to bohatší byl pro všechny fotbalový program. Ve světě naší redakci nejvíce zaujal Bukayo Saka z Arsenalu. V našich luzích a hájích si první místo uzmul Mojmír Chytil ze Slavie.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v únoru 2024

1) Bukayo Saka (Arsenal FC)

Mladý křídelník Arsenalu je navzdory svému mládí (22 let) už nedílnou součástí sestavy Kanonýrů a jejich klíčovým hráčem. Všechna tato tvrzení Bukayo Saka demonstroval právě v únoru. Saka se nejprve podílel brankou na poražení vedoucího Liverpoolu 3:1, aby následně v městském derby pomohl k drtivé demolici West Hamu 6:0. V tomto utkání vstřelil 2 branky a byl hlavním tahounem ofenzivy Gunners.

To se odehrálo i v následujícím zápase, v kterém Arsenal smetl Burnley 5:0 a opět Saka vstřelil 2 branky. Poslední zásah si Saka připsal proti Newcastlu, který jeho tým porazil 4:1.

Velmi úspěšné období Arsenalu kazí prohra s Portem v Lize mistrů, přesto se dá očekávat, že v domácí odvetě si Kanonýři poradí a spoléhat budou hlavně na Saku, který v letošní sezóně celkově nastřílel ve všech soutěžích 16 branek a přidal 11 asistencí, což jsou mimořádná čísla.

2) Rasmus Højlund (Manchester United)

Manchester United nezažívá dobrou sezónu a celý tým se spíše trápí. V posledních týdnech se přece jen tým Erika ten Haga zvedá, což demonstroval sérií 7 soutěžních utkání bez porážky. A právě velkou měrou se na tom podílel mladý dánský útočník Rasmus Højlund. Ten se stejně jako jeho tým spíše trápil, ale hlavně v únoru gólově explodoval, čímž si zasloužil 2. místo v našem žebříčku.

Branku a asistenci si připsal hned v 1. únorovém utkání, kterou byla přestřelka s Wolverhamptonem, který Red Devils vyhráli s obtížemi 4:3. Následující zápas byl více než přesvědčivý, když United přejeli West Ham 3:0 a Højlund se opět na výhře podílel brankou. Nejlepší zápas si nechával na zápas proti nováčkovi z Lutonu.

Proti němu se prosadil už po 36 sekundách a stal se nejmladším hráčem, kterému se podařilo skórovat šestkrát v řadě. Højlund ukázal, že začíná být klíčovým hráčem, protože po jeho zranění United okamžitě prohráli.

3) Luuk de Jong (PSV)

Nizozemskou ligu vede o 10 bodů PSV Eindhoven a hlavní podíl na tom má jejich útočné eso Luuk de Jong. Bývalý hráč Barcelony nebo Sevilly už vstřelil v nizozemské lize 22 branek a na dalších 11 přihrál.

V měsíci únoru přidal 6 branek a 2 asistence, při čemž ukázal, že je klíčovým hráčem PSV v cestě za titulem. Tu největší kanonádu si nechal na poslední únorový zápas, když PSV přijelo do Zwolle. Hráči Eindhovenu rozjeli krutou kanonádu, když zápas skončil 7:1 pro PSV. Přitom první půle skončila jen 2:1 a Zwolle bylo na dostřel. Druhá půle 12. celku nizozemské Eredivisie hrubě nevyšla a inkasovalo dalších 5 branek.

Sám de Jong se na vítězství 7:1 podílel 3 brankami a 1 asistencí. Momentálně mu chybí 6 gólů, aby kapitán PSV vyrovnal svoje maximum ze sezóny 2018/19.

Nejlepší hráči na české scéně v únoru 2024

1) Mojmír Chytil (Slavia Praha)

Mojmír Chytil po přestupu z Olomouce zažívá v sešívaném dresu výtečnou sezónu. Svojí nepostradatelnost ukázal hlavně v únoru, když byl při absenci Václava Jurečky největší útočnou silou Slavie. Mojmír Chytil totiž vstřelil v 5 soutěžních utkáních 5 branek a přidal 2 asistence.

Nejlepší představení si připravil proti Pardubicím. Domácí Slavia měla celou dobu navrch, ale branku se jí nedařilo vstřelit. Po pauze na hřiště přišel Chytil a právě on se stal hlavní postavou tohoto utkání. V 66. minutě otevřel skóre hlavou po centru Masopusta. Po 6 minutách vtrhnul Lukáš Provod do Vápna a jeho střelu dorazil do branky opět Chytil. Po dalších 2 minutách se prosadil po přihrávce Provoda a zkompletoval hattrick.

Chytilovi tak trvalo 8 minut na to, aby vstřelil 3 góly a jednalo se tak o nejrychlejší hattrick v české historii. Mojmír Chytil i díky plodnému únoru vstřelil už 10 branek a je pouhé 2 branky od svého maxima z Olomouce. Skvělá forma je také příslibem k reprezentaci, v které by mohl být na Euru důležitým hráčem.

2) Veljko Birmančević (Sparta Praha)

Sparta měla velmi úspěšný vstup do jara a opět ukazuje progres rudých pod trenérem Priskem, když v Evropské lize proklouzla do osmifinále přes silné Galatasaray. I v lize se jim daří a velkou zásluhu na tom měl v únoru srbský útočník Veljko Birmančević. Ten si připsal 1 branku a 4 asistence a byl důležitým motorem ofenzivy Sparty.

Nejpovedenější utkání ukázal proti Slovácku, v kterém Sparta vyhrála 3:1. Letenští šli do vedení, když Birmančević poslal přímý kop na hlavu Vitíka a jeho nepříliš prudká, za to ale přesná hlavička zapadla k tyči brankáře Heči. O několik minut později Slovácko srovnalo. V druhé půli přišla další chvíle srbského útočníka. Karabec bleskurychle rozehrál volný kop a poslal Birmančeviće do úniku. Ten ještě přešel přes obránce Slovácka a tvrdou střelou na přední tyč dal na 2:1. Utkání tak zakončil bilancí 1+1.

V této sezóně české ligy vstřelil srbský útočník už 7 branek a k tomu přidal 9 asistencí. To z něj dělá nejlepšího nahrávače i nejproduktivnějšího hráče naší nejvyšší soutěže.

3) Vakhtang Chanturishvili (Jablonec)

Jablonec nemá nijak zářivou sezónu a ukazuje se, že doby, kdy klub bojoval o poháry jsou už v nenávratnu. Proto je třeba vyzdvihnout výkony, které v jeho dresu podává gruzijský záložník Vakhtang Chanturishvili. Ten přišel před sezónou ze Zlína a i když nikdy nepatřil k vyhlášeným střelcům, tak únor se mu mimořádně vydařil.

Trenér Radoslav Látal totiž Chanturishviliho přesunul do útoku a ten se mu v únoru odvděčil 3 brankami. První vstřelil na Slavii, kde jeho tým prohrál 3:4. Následně si připsal branku proti Budějovicím (5:2) a zastavit ho nedokázali ani v Liberci (3:3).

Gólové probuzení je o to nečekanější, že nejvíce dal v jedné sezóně 5 branek. Což se stalo naposledy v sezóně 2017/18, když oblékal dres slovenské Trnavy. Látal nejspíš v Gruzijci našel nečekaný gólový potenciál.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v únoru 2024

Pavel Kadeřábek (Hoffenheim)

Co se týče zahraničí, tak si nebudeme nic nalhávat, ale Češi moc nezářili. Proto není od věci si připomenout krajánka, který už devátou sezónu nastupuje v dresu Hoffenheimu. Pravý obránce Pavel Kadeřábek patří stále k členům základní sestavy a i v únorů patřil k důležitým hráčům německého celku.

Nejvydařenější utkání bylo v bitvě proti Dortmundu, proti kterému jeho celek zvítězil 3:2 a Kadeřábek odehrál celých 90 minut a od deníku Kicker si v Německu vysloužil solidní hodnocení 4 bodů z 5.

Odchovanec Sparty se sice nezapisuje často do statistik, svou spolehlivostí patří k důležitým hráčům. Nyní je Hoffenheim na 7. místě Bundesligy a bojuje o poháry, což by byla pro 31letého obránce mimořádná odměna po letech věrných služeb.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v únoru 2024

Lamine Yamal (Barcelona)

Slavná barcelonská akademie La Masia vyprodukovala obrovské množství světových fotbalistů včetně nejzářivějšího klenotu Lionela Messiho. Proto není divu, že v dobách finanční tísně se Barcelona spoléhá na svoje odchovance.

Lamine Yamal je hráč, který ve svých 16 letech patří k tahounům Barcelony. To ukazuje jeho výjimečnost a vyspělost. Jeho tržní hodnota se nyní pohybuje na hodnotě přes 60 miliónů eur, což je už solidní cena pro španělského teenagera.

V únoru byl nejvíce vidět v utkání proti Granadě v La Lize, v kterém Barceloně zachraňoval bod při remíze 3:3. V utkání vstřelil 2 branky a Barca může být vděčná, že ho má ve svém středu.

Celkově tento mladík vstřelil 3 branky a na další 3 přihrál.

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v únoru 2024

Tom Slončík (Zlín)

Zlín je společně s Českými Budějovicemi jedním z překvapení jara, když sice v prvním utkání prohrál s Teplicemi, následně však remizoval s favorizovanou Slavií, aby v dalším utkání porazil neméně favorizované Slovácko 2:1. Z těžkého losu, tak nakonec vyválčili důležité 4 body. Navíc se ševci probojovali do semifinále MOL Cupu, když ve čtvrtfinále porazili Slovan Liberec. Stěžejní postavou těchto bojů byl teprve 19letý Tom Slončík.

Tento střední záložník si v únoru připsal 2 branky, když skóroval proti Teplicím, aby pak přidal další gól proti silném Slovácku. V ryšavém záložníkovi roste stěžejní osobnost zlínského fotbalu a je otázkou, jak dlouho ho v dresu Zlína uvidíme. V anketě deníku Sport a iSport TOP 50 talentů ročníku 2004 se umístil na 2. místě a tvrdou prací chce dokázat, že má nejen na ten český ligový fotbal.

Největší překvapení či objev na světové scéně v únoru 2024

Jayden Danns (Liverpool FC)

Náročný program si v Liverpoolu vyžádal svou daň, když sestavu Reds zdecimovaly zranění. Jürgen Klopp musel se sestavou improvizovat a to dalo příležitost mnoha mladíkům z juniorky.

Nás v redakci zaujal 18letý Jayden Danns. Ten debutoval v zápase proti Lutonu, když nastoupil na závěrečné minuty. Ve finálovém šlágru EFL Cupu proti Chelsea už naskočil na poslední půlhodinu. V FA Cupu proti Southamptonu opět nastoupil cca na poslední půl hodinu, ale tentokrát proti houževnatému soupeři vstřelil 2 branky a omlazená sestava Reds si uzmula vítězství 3:0, na kterém měl Danns zásadní podíl.

Danns může být do budoucna jeden z důležitých členů áčka Reds, uvidíme jak se mu bude dařit pod novým trenérem.

Největší překvapení či objev na české scéně v únoru 2024

El Hadji Malick Diouf (Slavia Praha)

Překvapením na české scéně je lednový nákup pražské Slavie, která přivedla z norského Tromso Senegalce El Hadji Malick Dioufa. Tento 19letý levý obránce se uvedl na české scéně hned v prvním utkání, když se v Karviné zapsal mezi střelce.

Slavia evidentně získala hráče pro velké zápasy, protože druhý únorový zásah si připsal ve sledovaném derby proti Spartě ve čtvrtfinále MOL Cupu. Diouf se tak zatím profiluje jako mimořádná posila, která bude pro sešívané jistě přínosem.

Největší břídil na světové scéně v únoru 2024

Bruno Fernandes (Manchester United)

Manchester United měl na přelomu ledna a únoru solidní období, když neprohrál 7 soutěžních utkání v řadě. Vzestupnou formu měl potvrdit na půdě Fulhamu, který momentálně pobývá na 12. pozici Premier League. Fulham trápící Red Devils zaskočili a vyhráli 2:1.

Více než samotný výsledek zaujal Bruno Fernandes, který se svíjel po kontaktu s hráčem Fulhamu, aby se o necelých 30 vteřin dožadoval balónu. Video s hráčem obletělo sociální sítě a Tik Tok Fulhamu z něj udělal humorné video. Ještě větší bizarnost tématu dal Erik ten Hag, který se svého kapitána zastal a požadoval od Fulhamu omluvu.

Největší břídil na české scéně v únoru 2024

Rozhodčí na Tenerife

Není to tak dávno, co FAČR musel řešit trojici hráčů reprezentace, kteří se dva dny před rozhodujícím zápasem kvalifikace na Euro 2024 rozhodli vyrazit na flám do proslulého olomouckého klubu Belmondo. Na skandál se zatím nestihlo zapomenout a přichází další hloupost, který ukazuje kladný vztah Čechů k alkoholu.

Na soustředění rozhodčích před jarní sezónou, které se konalo v prosluněném Tenerife, se událo ve zkratce toto. Parta sudích velmi posilněná alkoholem nejprve rušila hosty v nočních hodinách, aby ráno ostatním hostům snědla snídaně.

Tento komický skandál, v kterém se provinili převážně asistenti rozhodčích, se FAČR pokusil ututlat. Média ale tento prohřešek odhalila a FAČR musel vydat prohlášení ohledně tohoto incidentu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tomáš Souček se raduje z gólu do sítě Evertonu

Jak si vedli Češi v zahraničí: vítězné góly v Anglii a Itálii

Máme tu další přehled výkonů českých hráčů v zahraničí. Podívejte se, jak se vedlo legionářům v Premier League, Bundeslize i jinde.

Mistrovství Afriky nakonec po dramatu vyhrálo domácí Pobřeží Slonoviny

Největší události v Česku i zahraničí: únor 2024

Nabízíme vám přehled toho nejpodstatnějšího, co se v únoru na poli nejsledovanějšího sportu na světě událo.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.