Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: září 2023

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ti nejlepší fotbalisté se rozjeli na říjnové srazy svých národních týmů. Zbývá se ale ještě ohlédnout za zářím na klubové scéně. Kdo nejvíce zaujal naši redakci v devátém měsíci roku doma i v zahraničí? A kdo si minulý měsíc naopak uřízl pořádnou ostudu? Na to vše se podíváme v následujícím článku.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Serhou Guirassy slaví gól proti Darmstadtu Foto: Profimedia/ IMAGO

Nejlepší hráči v září 2023: ve světě střílel Guirassy, v Česku zase Durosinmi

V září se ve fotbale opět bylo na co dívat. Všechny hlavní evropské ligové soutěže už běžely naplno, právě v září se k nim ale přidaly také evropské poháry v čele s Ligou mistrů. V ní opět můžeme vidět ty nejlepší fotbalisty světa. Naši redakci přesto v září nejvíce zaujal hráč, který si v milionářské soutěži nekopne. Dokonce si v této sezoně nezahraje ani žádný jiný evropský pohár.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v září 2023

1) Serhou Guirassy (Stuttgart)

Stuttgart se dvě sezony po sobě jen těsně vyhnul sestupu do 2. německé Bundesligy. Letos je to s ním ale o poznání veselejší. Do reprezentační přestávky jde ze druhého místa tabulky. A obrovskou zásluhu na tom má Serhou Guirassy. Útočník z Guiney v září doslova řádil.

Ve čtyřech ligových duelech nasázel sedm branek a na jednu nahrál. Trefil se proti Freiburgu, Mainzu a Darmstadtu. Poslední dva celky dost možná čeká boj o záchranu. To ale vzhledem k posledním umístěním Stuttgartu Guirassyho kanonádu nijak nesnižuje. V naší anketě sice hodnotíme jen výkony za září, Guirassy si ale rázně řekl o to, abychom o něm psali i v dalším měsíci. Ambicióznímu Wolfsburgu dal začátkem října hattrick.

Serhou Gurassy v září 2023
3. kolo bundesligy: 5:0 proti Freiburgu (doma) 2 góly
4. kolo bundesligy: 3:1 proti Mainzu (venku) 3 góly
5. kolo bundesligy: 3:1 proti Darmstadtu (doma) 2 góly, 1 asistence
6. kolo bundesligy: 2:0 proti Kölnu (venku)

2) Victor Boniface (Bayer Leverkusen)

V bundeslize ještě zůstaneme. Před Stuttgartem už je v tabulce jen Bayer Leverkusen. Za překvapivým lídrem nestojí jen práce trenéra Xabiho Alonsa. Bayer trefil jackpot i na letním přestupovém trhu. Přivedl totiž nejlepšího střelce posledního ročníku Evropské ligy Victora Boniface.

Forma tohoto nigerijského forvarda moc netěší české fanoušky, protože bere prostor Adamu Hložkovi. S návratem do sestavy to po zranění bude mít těžké i Patrik Schick. Leverkusen to ale trápit nemusí. Boniface v září zvládl v lize a Evropě nastřílet pět gólů. Na další dva pak nahrál. A 20,5 milionu eur, které Bayer poslal do belgického Unionu SG, tak německý klub může brzy zase otočit.

3) Lautaro Martínez (Inter Milán)

Nebylo by to pravé fotbalové léto bez spekulací o budoucnosti Lautara Martíneze. Kapitán Interu ale i tentokrát zůstal v Miláně. A nadále za Nerazzurri střílí jeden gól za druhým. Jen v září jich bylo sedm, k nimž argentinský mistr světa přibalil i dvě asistence.

Pálil v Serii A a trefil se i v Lize mistrů. Svůj nejlepší zápas si přitom schoval na poslední zářijový den. Inter hrál na půdě Salernitany bez branek, přišel tedy čas nasadit odpočívajícího kapitána. Lautaro dostal na hřišti 35 minut, během kterých ovládl celý zápas. Na konci utkání svítil na tabuli výsledek 4:0. A všechny góly dal právě tento argentinský útočník.

Nejlepší hráči na české scéně v září 2023

1) Rafiu Durosinmi (Viktoria Plzeň)

Zatím nejlepším obchodem plzeňského léta bylo, že po uplatnění opce Západočechům nastálo patří Rafiu Durosinmi. Jak těžko se tento útočník brání, poznaly v září všechny ligové obrany, proti kterým nastoupil. Nigerijec dal ve Fortuna lize šest branek a další dva góly připravil.

Pomohl Plzni k natáhnutí vítězné šňůry na 12 duelů ve všech soutěžích. A i když už tato série skončila, tak to byl právě Durosinmi, kdo se jako jediný z hostů prosadil na půdě mistrovské Sparty. Nemusí trvat dlouho a Durosinmi bude svou sílu, rychlost a zakončení ukazovat místo na západě Čech na západě Evropy.

2) Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Pod Durosinmiho řadíme za září Lukáše Haraslína. Ten v uplynulém měsíci v lize zaznamenal čtyři trefy a tři gólové nahrávky. Slovenského reprezentanta ve službách pražské Sparty přitom nečekal lehký měsíc. Letenští jeli do Liberce a do Edenu, doma je zase čekaly týmy Slovácka a Plzně.

Dva z těchto zápasů dokonce Haraslín začal jen na lavičce, přesto se v nich stal hlavní postavou. Liberec porazil dvěma góly, na Slavii pak pod velkým tlakem proměnil v samotném závěru nastavení penaltu. Nadále tak platí za klíčového muže vedoucího celku tabulky.

3) Ewerton (Baník Ostrava)

I třetí hráč v našem přehledu z české ligy je cizinec. Brazilci Ewertonovi i vinou zranění nesedlo angažmá ve Slavii. V létě se tak stěhoval do Ostravy, která si ho půjčila na hostování. Baníku nechyběly ambice, opět to ale vypadalo, že zůstane jen u nich. A slabší rozjezd mělo i brazilské křídlo.

V září ale Baník začal šlapat. O tři ligové výhry a jednu remízu se zasloužil i Ewerton. Za uplynulý měsíc stihl dát tři góly a na jeden nahrát. Opět tak začal připomínat hráče, který českou fotbalovou veřejnost předtím zaujal na štacích v Pardubicích a Mladé Boleslavi.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v září 2023

Tomáš Souček (West Ham)

Není to tak dávno, co se Češi v barvách West Hamu ocitli pod salvou kritiky. Situace se ale otočila a Vladimír Coufal s Tomášem Součkem prožívají v Londýně povedené období. Se třemi asistencemi byl Coufal také kandidátem na nejlepšího Čecha v zahraničí. Reprezentační kapitán jej ale v našich očích přece jen předčil.

Souček se rozstřílel ve druhé polovině měsíce, kdy se trefil v Evropské lize, Carabao Cupu i Premier League. Dvakrát ukázal, jak nebezpečný dokáže být po standardních situacích. V lize proti Sheffieldu United ale také předvedl z postu defenzivního záložníka dobrý náběh do vápna, po kterém zvýšil na 2:0. Forma Součka, ale i Coufala, tak pro reprezentaci zdá se přichází v ten pravý čas.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v září 2023

Benjamin Šeško (RB Lipsko)

Evropské velkokluby loni skřípaly zubama. To bylo ale vše, co s tím mohly dělat. Red Bull si posunul Benjamina Šeška (samozřejmě za souhlasu hráče) ze Salcburku do Lipska. S tím, že do Německa tento nadějný slovinský forvard přestoupí až letos. Tak se i stalo a Šeško se v další z franšíz Red Bullu postupně zabydluje.

Šeško se stal 20. hráčem, který putoval ze Salcburku do Lipska. Zatím nepatří v každém zápase do základní sestavy, v září už ale stihl ukázat svůj potenciál. Svých pět soutěžních gólů rozložil mezi ligu, pohár i Ligu mistrů. Vytáhlý útočník spojený s Red Bullem tak jen přiživil srovnání s Erlingem Haalandem.

Vybraní hráči, kteří přes Salcburk a Lipsko došli do velkoklubu
Dayot Upamecano, obránce Salcburk – Lipsko – Bayern
Konrad Laimer, záložník Salcburk – Lipsko – Bayern
Dominik Szoboszlai, záložník Salcburk – Lipsko – Liverpool

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v září 2023

Daniel Fila (Teplice)

Rafiu Durosinmi, kterého jsme za září vybrali jako nejlepšího hráče na české scéně, by se vešel i do kategorie do 21 let. Nechtěli jsme si to ale příliš usnadňovat. S výběrem jsme tak šli do Teplic, kde ze Slavie hostuje útočník Daniel Fila. Toho sem slávisté poslali už v minulé sezoně, kdy ale Filu trápily zdravotní problémy.

Fila dal tehdy první ligový gól sezony až v dubnu. Teď se zdá, že chytá formu mnohem dříve. V září se trefil v Karviné, když se nejlépe zorientoval v pokutovém území. Gól dal i v Liberci, kde si sám vybojoval penaltu, kterou následně proměnil. Člen kádru české jednadvacítky má za sebou možná útlum, pořád ale může udělat více než dobrou kariéru.

Největší překvapení či objev na světové scéně v září 2023

Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur)

Tato kategorie se dala zaplácnout Guirassym ze Stuttgartu, kterého jsme zvolili nejlepším hráčem měsíce září. Hledali jsme ale dalšího fotbalistu, který v září zahrál nad očekávání. Ukázali jsme nakonec na záložníka Papeho Matara Sarra. Ne snad, že by šlo o nějakého neznámého fotbalistu. Před dvěma lety za něj Tottenham zaplatil Métám téměř 17 milionů eur.

Ve Francii ho nechal ještě rok hostovat a Sarr v Anglii odehrál až minulou sezonu. Moc toho ale neodkopal. Před aktuálním ročníkem tak neměl vybudovanou silnou pozici. Novému kouči Angemu Postecoglouovi ale padl do oka a v září byl pokaždé v základu. Pierre-Emile Højbjerg je tak jen náhradníkem. I díky Sarrovi Spurs překvapivě vedou Premier League.

Největší překvapení či objev na české scéně v září 2023

Sampson Dweh (Viktoria Plzeň)

Šlo o celkem nenápadný přesun. Plzeň v létě získala na hostování Sampsona Dweha, dalšího afrického fotbalistu, který se ukázal ve druholigovém Vyškově. Liberijský reprezentant na západě Čech okamžitě využil svoji šanci a v září nechyběl v obraně Viktorie ani minutu.

Cestu do sestavy mu sice usnadnilo zranění Luďka Pernicy, přesto musí Dweh na stoperu bojovat třeba s konkurencí Václava Jemelky. V Plzni poznává Dweh poprvé v kariéře i evropské poháry, zároveň při ligových kanonádách Plzně přispěl také v ofenzivě. Proti Zlínu si připsal asistenci, proti Pardubicím se dokonce zapsal mezi střelce.

Největší břídil na světové scéně v září 2023

Darren England (rozhodčí)

Dosud jsme se věnovali těm, kteří zažili výborný měsíc. Ne všechny postavy ze světa fotbalu ale budou na září roku 2023 vzpomínat v dobrém. Poslední zářijový den se hrubě nepovedl dvojici Darren England a Dan Cook. England byl u duelu Premier League mezi Tottenhamem a Liverpoolem v roli videorozhodčího, jeho asistentem pak byl právě Cook.

Průšvih nastal při kontrole neuznaného gólu Luise Díaze. Oba pánové si mysleli, že hlavní sudí branku na hřišti uznal a mají ji jen posvětit. Zmatená komunikace pak vedla k tomu, že naprosto regulérní trefa Díaze neplatila. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp volal po opakování celého zápasu, který jeho tým nakonec prohrál 1:2 gólem v nastavení. Ostuda už má každopádně jeden výstup. Změní se proces kontroly VAR.

Největší břídil na české scéně v září 2023

Jan Bořil (Slavia Praha)

Byl to vlastně pěkný příběh. Jan Bořil se po vážných problémech s kolenem vyhrabal přes béčko zpět do A-týmu Slavie. Ligový ročník začal na lavičce, ještě v srpnu pak poprvé naskočil do základní sestavy. V té byl i pro zářijové 308. derby se Spartou. Už od začátku si nic nedaroval třeba s Janem Kuchtou. Co ale Bořil předvedl v 88. minutě, bylo už přes čáru. V hromadné potyčce si postupně chtěl vyřizovat účty s Tomášem Wiesnerem, Ladislavem Krejčím i Lukášem Haraslínem.

Posledně jmenovaného dostal dokonce na zem. Slávistický kapitán nebyl ani zdaleka jediným viníkem celé šarvátky. Roli v ní sehrál i zmiňovaný Krejčí nebo členové realizačních týmů Pavel Řehák s Miroslavem Barankem. Když ale máme pro naši anketu vybrat jen jedno jméno, tak volíme právě Bořila. Nejaktivnější byl v této mele i podle disciplinární komise, která mu udělila čtyřzápasový trest.

Tresty disciplinární komise po 308. derby mezi Slavií a Spartou
Jan Bořil (kapitán Slavie) 4 zápasy
Ladislav Krejčí (kapitán Sparty) 2 zápasy
Pavel Řehák (asistent trenéra Slavie) 2 zápasy a pokuta 40 tisíc Kč
Miroslav Baranek (vedoucí týmu Sparty) 1 zápas a pokuta 10 tisíc Kč

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bellingham

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: srpen 2023

Úvod do nového ročníku nejlépe vyšel Bellinghamovi z Realu Madrid, který si okamžitě po svém příchodu podmanil Španělsko. Kdo další zaujal?

Španělsko MS

Největší události v Česku i zahraničí: srpen 2023

Odstartovala nová sezona elitních soutěží, ve hře byl postup do evropských pohárů a gradovalo přestupní období. A také se našly nové...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.