Skupina Plzně v Konferenční lize – preview, soupeři, šance

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Plzeň se kvalifikovala do Evropské konferenční ligy a los ji posunul do skupiny C k Astaně, Ballkani a nedávnému soupeři pražské Sparty, Dinamu Záhřeb. Cílem Plzně je jednoznačně postup, ale k tomu je ještě daleko. Jaké jsou šance Plzně na postup a kdo jsou její soupeři, to se dozvíte v článku.

ZápasyKurzy
FC AstanaFC BallkaniDinamo Záhřeb

Viktoria Plzeň Foto: Profimedia

Hodnocení skupiny Viktorie Plzeň v Evropské konferenční lize 2023/24: 8,4/10

  • Termíny: Skupina C se odehraje od 21. září do 14. prosince 2023
  • Kurzy: Favoritem skupiny C je Dinamo Záhřeb v kurzu 2,10

Kdy hraje Plzeň: program skupiny C Evropské konferenční ligy

Viktoria Plzeň postoupila z 2. předkola až do Evropské konferenční ligy. Po loňské Lize mistrů, kde se potkala s giganty evropského formátu, ji čekají méně zvučná jména. Los, který se konal 1. září 2023, Plzni přiřadil působení ve skupině C a jako její soupeře určil Astanu, Ballkani a nedávného soupeře Sparty, Dinamo Záhřeb. Nepříjemní soupeři, ale pokud má Plzeň ambice postoupit ze skupiny a zahrát si evropské poháry i na jaře, musí překonat i tuto překážku.

sipka Získejte bonus a vsaďte si u Betana na Konferenční ligu

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Pokud mají Viktoriáni ambice postoupit a na jaře prohánět soupeře z Evropy, potřebují k tomu skončit do druhého místa. V případě rovnosti bodů pořadí určí vzájemné zápasy. Poté by přišlo na řadu skóre.

Zápasy Evropské konferenční ligy začíná Viktoria Plzeň doma 21. 9. 2023 s Ballkani, poslední zápas odehraje doma 14. 12. 2023 s Astanou.

Níže se podívejte na kompletní program skupiny C.

Evropská konferenční liga 2023/24: program skupiny C
21. 09. 2023, 21:00 Viktoria Plzeň FC Ballkani
21. 09. 2023, 21:00 Dinamo Záhřeb FC Astana
05. 10. 2023, 16:30 FC Astana Viktoria Plzeň
05. 10. 2023, 18:45 FC Ballkani Dinamo Záhřeb
26. 10. 2023, 18:45 FC Ballkani FC Astana
26. 10. 2023, 21:00 Dinamo Záhřeb Viktoria Plzeň
09. 11. 2023, 16:30 FC Astana FC Ballkani
09. 11. 2023, 18:45 Viktoria Plzeň Dinamo Záhřeb
30. 11. 2023, 16:30 FC Astana Dinamo Záhřeb
30. 11. 2023, 18:45 FC Ballkani Viktoria Plzeň
14. 12. 2023, 21:00 Viktoria Plzeň FC Astana
14. 12. 2023, 21:00 Dinamo Záhřeb FC Ballkani

sipka Další informace o cestě Plzně Evropskou konferenční ligou najdete zde

Sleduj průběh zápasu ZDE

Jaké jsou kurzy na postup Plzně, kdo je favoritem skupiny?

Ačkoliv by se to mohlo zdát, tak Viktoriáni nemají jednoduchou skupinu. Stejně jako v předkolech je čekají cesty do Kazachstánu a Kosova, což nejsou úplně destinace, kam by člověk dobrovolně cestoval. Bouřlivé obecenstvo a horší terén nejsou výjimkou. Přesto je Plzeň jeden z favoritů na postup a vítězství ve skupině.

Bookmakeři na vítěze skupiny těsně pasují Dinamo Záhřeb v kurzu 2,10. To Plzeň má kurz 2,35. Ostatní soupeři Plzně jsou na tom hůře. FC Astana má kurz na vítězství ve skupině 7,50 a FC Ballkani dokonce 15,00.

Co se týče postupu, tak tam je to podobné. S kurzem 1,18 je favoritem Dinamo Záhřeb a vzápětí Plzeň s kurzem 1,25. Následuje FC Astana s kurzem 3,15 a FC Ballkani ohodnotili bookmakeři kurzem 6,00.

Favorité a outsideři jsou tedy jasní a Plzeň by z této skupiny měla postoupit, i když to jednoznačné nejspíš nebude.

skupina vítěz

FC Astana: kazašský mistr je nepříjemným soupeřem

A zase ten Kazachstán, můžou si říci Viktoriáni. Dlouhý let a nepříjemné okolí budou opět jedny z mála překážek, které kromě soupeře budou muset zvládnout. Astana má přece jen lepší formu než Tobol a měla by být těžším soupeřem. Od svého založení v roce 2009 patří mezi lídry kazašské ligy a je každoročně jedním z favoritů na titul. Za dobu svého působení získala již 7 titulů.

Kazašská liga se hraje systémem jaro/podzim, tudíž Astana je na konci rozehraného ročníku. Na čelo ztrácí 6 bodů a na obhajobu titulu to letos nevypadá. V zatím posledním odehraném kole soutěže Astana porazila Tobol 2:1, plzeňského soupeře z play-off Konferenční ligy. V Evropě se jí také ne úplně daří. Začala ve 2. předkole Ligy mistrů, kde se potkala s jedním ze svých soupeřů ve skupině, Dinamem Záhřeb. V tomto dvojzápase prohrála dost jednoznačně. V prvním utkání ji Dinamo přejelo 4:0, doma pak Astana prohrála 0:2.

Astanu tak čekalo 3. předkolo Evropské ligy, ve kterém se potkala s bulharským Ludogorcem Razgrad. Ačkoliv v domácím zápase zvítězila 2:1, tak venkovní utkání nezvládla a odjela z Bulharska s výpraskem 5:1. Kazašský mistr tak musel zmobilizovat všechny síly, aby postoupil alespoň do Evropské konferenční ligy a nechyběl v pohárové Evropě. Do cesty mu přišel tým FK Partizani a albánský klub byl pro Astanu těžkým oříškem. Po výsledcích 1:0 a 1:1 se však nakonec Astana mohla radovat z postupu.

Ačkoliv kazašský klub patří mezi outsidery, je třeba být na pozoru. Přesto by mělo být v možnostech Plzně tento tým porazit. Pro tým Grigoriye Babayana je skupina Evropské konferenční ligy výzva, kde může překvapit.

Představení FC Astana
📅 Rok založení: 2009
🏟 Stadion: Astana Arena (30 000 diváků)
🏆 Ligové tituly: 7
🌍 Největší úspěch v Evropě: Skupina Ligy mistrů
Největší hvězda: Dembo Darboe (útočník, 25 let, Gambie)
🧨 Koho sledovat: Salamat Zhumabekov (záložník, 19 let, Kazachstán)
💰 Hodnota kádru: 14,18 mil. eur

FC Ballkani: jeden z největších outsiderů celé soutěže

Kosovo je další destinací, kam Plzeň zavítala v předkolech Evropské konferenční ligy. S kosovskou Dritou se ve 2. kole kvalifikace trápila a po remíze 0:0 a venkovní výhře 2:1 nakonec Plzeň postoupila. Nyní se musí vypořádat přímo s kosovským mistrem ligy. Ten vyhrál poslední dva ročníky a brousí si zuby na třetí titul v řadě

Kosovská superliga se pomalu rozjíždí a FC Ballkani se již musí vypořádat s první ztrátou ve 4. kole soutěže po remíze 1:1 s Dukagjini. Kromě ligy však tým zvládá slušně poháry. V 1. předkole Ligy mistrů ho sice vyřadil Ludogorec Razgrad, Ballkani první zápas vyhrálo 2:0, venku však 4:0 prohrálo a soutěž opustilo.

Los ho přisoudil k severoirskému Larne. S tím se vypořádalo po výsledkách 3:0 a 4:1. Dalším soupeřem byl soupeř z GIbraltaru, Lincoln FC. Ani ten nedokázal kosovskému mistrovi vzdorovat a padl po výsledcích 2:0 a 3:1. Největší překážka za postupem Ballkani čekala v play-off, kde narazilo na běloruské BATE. Kosovský celek však doma vyhrál 4:1 a i přes prohru venku 1:0 zaslouženě postoupil.

Největší outsider může být hlavně doma nepříjemným soupeřem. Hodnota kádru je dle Transfermarktu 5,43 milionu eur, jen pro porovnání – plzeňský Jindřich Staněk má hodnotu 3,5 milionu eur. Albánský kouč Ilir Daja má však solidní zkušenosti a jsou za ním i výsledky. FC Ballkani se v pohárech pod jeho taktovkou prezentovalo útočným fotbalem, kdy nastřílelo 18 branek za 8 zápasů.

Představení FC Ballkani
📅 Rok založení: 1947
🏟 Stadion: Theranda City Stadium (3 000 diváků)
🏆 Ligové tituly: 2
🌍 Největší úspěch v Evropě: Skupina Evropské konferenční ligy
Největší hvězda: Lumbardh Dellova (24 let, obránce, Chorvatsko)
🧨 Koho sledovat: Bleart Tolaj (23 let, útočník, Kosovo)
💰 Hodnota kádru: 5,43 mil. eur

Dinamo Záhřeb: favorit skupiny

Po představení si outsiderů je na řadě se podívat na jednoho z favoritů na postup. Ten největší je chorvatské Dinamo Záhřeb, který je českému fanouškovi dobře znám z jeho nedávného představení se Spartou. Chorvaté patří k hegemonům soutěže a získali 6 titulů za sebou, celkově jich získali 24, což je nejvíc v historii chorvatské ligy.

Dinamo předvádí solidní fotbal, o čemž se loni mohla přesvědčit i Chelsea, která s Dinamem prohrála v Lize mistrů 1:0. Ostudu v milionářské soutěži rozhodně neudělalo. Letošní předkolo Ligy mistrů začalo s Astanou, svým letošním soupeřem ve skupině. Po výsledcích 4:0 a 2:0 ji chorvatský mistr rychle vyprovodil. Ve 3. předkole ho vyřadilo AEK Athény po výsledcích 1:2 a 2:2, tudíž Liga mistrů nedopadla. To stálo místo trenéra Igora Bišćana, na jehož místo přišel Sergej Jakirović.

Dinamo chtělo vzít zavděk aspoň Evropskou ligou. Tam potkalo pražskou Spartu, a když úvodní domácí zápas vyhrálo 3:1, zdálo se být rozhodnuto, protože Chorvaté vyhráli v tzv. "suchém triku". Sparta neměla v utkání žádnou odpověď a rychlý kombinační styl jí nevoněl. Dinamo tudíž jelo do odvety do Prahy jako favorit, avšak tam je čekalo překvapení. Sparta na Dinamo nalétla a vyhrála 4:1. V Chorvatsku se přetřásal tento debakl v mnoha médiích a byla to velká ostuda pro mistra své země.

Dinamo si bude chtít napravit reputaci a i bez dvou odchozích klíčových opor Dominika Livakoviće a Josipa Šutala se jedná o silný a nebezpečný tým. Chorvaté mají mimořádnou motivaci uspět a napravit si silně pošramocenou reputaci, nic jiného než postup nepřipadá v úvahu.

sipka O Dinamu si více můžete přečíst zde

Představení Dinama Záhřeb
📅 Rok založení: 1911
🏟 Stadion: Stadion Maksimir (24 851 diváků)
🏆 Ligové tituly: 24
🌍 Největší úspěch v Evropě: Skupina Ligy mistrů, čtvrtfinále Evropské ligy
Největší hvězda: Bruno Petković (útočník, 28 let, Chorvatsko)
🧨 Koho sledovat: Martin Baturina (ofenzivní záložník, 20 let, Chorvatsko
💰 Hodnota kádru: 79,80 mil eur

1️⃣ Kdy hraje Plzeň Evropskou konferenční ligu?

Plzeň začíná svou skupinu Evropské konferenční ligy ve čtvrtek 21. září utkáním s FC Ballkani. Podívejte se na kompletní program skupiny.

2️⃣ S kým hraje Plzeň v Evropské konferenční lize?

Plzeň byla nalosována do skupiny C s Astanou, Ballkani a Dinamem Záhřeb. Přečtěte si o soupeřích Plzně.

3️⃣ Je Plzeň v Evropské konferenční lize favoritem na postup?

Bookmakeři na postup ze skupiny nejvíce věří Dinamu Záhřeb a Plzni. Prohlédněte si kurzy sázkové kanceláře Betano.

Zde si můžete prohlédnout plzeňské video po postupu do Evropské konferenční ligy:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparťané děkují fanouškům po výhře v Liberci

Skupina Sparty v Evropské lize - preview, soupeři, šance

Fotbalisté Sparty se v základní skupině Evropské ligy ⚽ utkají s Realem Betis, Rangers a Arisem Limassol. Přečtěte si ☝️ preview skupiny C.

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ V sezoně 2022/23 skončila v lize třetí. Podívejte se na její program a výsledky.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...