Slavia zrušila přípravné utkání se Slovanem Bratislava

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pražská Slavia se měla v generálce na jarní část ligové sezony utkat se Slovanem Bratislava. Z utkání ale ustoupila, proč?

Slavia pokračuje v podpoře Ukrajiny Foto: Profimedia

Slavia neplánuje odehrát domluvený přátelský zápas se Slovanem

Sešívaní se momentálně na druhou polovinu sezony 2023/24 připravují v portugalském Algarve. Zatím sehráli dva přípravné duely, jeden další ještě stihnou na Pyrenejském poloostrově. V tom posledním před úvodním ligovým kolem měli změřit síly se slovenským šampionem z Bratislavy. Nakonec ale z tohoto záměru ustoupila. Důvodem je jiné přátelské utkání, které si Slovan domluvil s ruským Dynamem Moskva.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sešívaní stojí za Ukrajinou, vymezují se proti ruské agresi

Vršovický celek se už od začátky války na Ukrajině postavil jasně na její stranu. Největší vlna podpory okupované zemi přišla ve dvou vzájemných dvojzápasech s ukrajinskými mužstvy na cestě Slavie do základní skupiny Evropské ligy. V předkolech Sešívaní vyřadili postupně Dnipro-1 a Zorju Luhansk. Ve vymezení proti ruské agresi ale evidentně pokračuje i nadále.

Poté, co se na veřejnost dostala informace o tom, že si Slovan domluvil v rámci zimní přípravy utkání s ruským Dynamem Moskva, zareagovala Slavia prakticky okamžitě. Jako první se jako již tradičně na sociální síti X (dříve Twitter) ozval slávistický boss Tvrdík, oficiální vyjádření klubu na sebe pak nenechalo dlouho čekat. Ruské týmy jsou od začátku vojenské invaze na Ukrajinu vyřazeny ze všech soutěží pořádaných UEFA a jejich návrat do mezinárodního fotbalu se zatím neplánuje.

Zápas, který se měl odehrát 4. února a měl být pro svěřence kouče Trpišovského generálkou na první jarní ligové kolo s Jabloncem, se tak konat nebude.

sipka Sledujte českou ligu i další elitní soutěže po registraci u Fortuny

I náhradní soupeř bude ze Slovenska

Slavia se tedy okamžitě dala do hledání náhradního řešení. To nakonec přišlo v podobě dalšího slovenského týmu Zlaté Moravce. Symbolicky navíc veškerý výtěžek ze zápasu poputuje na podporu Ukrajiny. Jediným mínusem by tak mohla být úroveň soupeře, zatímco Slovan vede Niké ligu, Zlaté Moravce celou tabulku naopak uzavírají. Je tedy otázkou, nakolik pražský celek před startem jarní sezony prověří.

Sešívaní zatím v rámci přípravy odehráli dva duely a vedou si velmi dobře. Na úvod jasně 4:0 porazili dánské Sønderjyske, ve druhém klání pak 2:0 zdolali švédské AIK Stockholm.

V sobotu je ještě čeká duel s čínským týmem Peking Guoan FC, po kterém se vrátí zpět do Prahy. Poslední část přípravy pak bude probíhat v Edenu. Slavia sehraje na úvod jara čtyři utkání v rámci Fortuna ligy, po nich už budou následovat dvě derby pražských S v rámci několika dní. V březnu pak aktuálně druhý tým nejvyšší soutěže nastoupí do osmifinále Evropské ligy.

sipka Informace o přípravných zápasech i o přestupové aktivitě Slavie najdete ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Reprezentační brankář Staněk míří do Slavie

Slavia začíná novou éru ve velkém stylu, přivedla trio posil

Slavia po příchodu nového majitele nelení a přestupové okno odšpuntovala hned trojicí posil. Do Edenu přichází Staněk, Zmrzlý a Chaloupek.

Slavia si hlavně v Evropě pořádně zastřílela

Souhrn podzimu Slavie: liga, poháry i nejlepší hráč a posila

Slavia má za sebou náročný fotbalový podzim, ve kterém zápolila na třech frontách. V pohárech se ji dařilo, v lize je zatím druhá.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...