Týden ve Fortuna lize: souhrn a nejlepší momenty 21. kola

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Fortuna liga měla o víkendu na programu 21. kolo. V prvním díle naší nové pravidelné rubriky vám nabízíme přehled toho nejdůležitějšího, co se na scéně české nejvyšší soutěže událo. Představíme vám nejlepšího hráče i celou jedenáctku uplynulého kola, stejně jako nejlepší zápas, nejhezčí gól i vybraný nejdůležitější moment. Všechny týmy ligy pak seřadíme do aktuálního žebříčku podle jejich síly.

Zápas kolaSestava kolaHráč kola
Gól kolaMoment kolaPower rankings

Jablonec si spravil chuť pěti góly Foto: Profimedia

Fortuna liga, 21. kolo: Sparta se na body nadřela, Slavia tentokrát bez potíží, zářil Jablonec

Víkendové kolo Fortuna ligy přineslo velmi slušných 24 branek. K vidění byla jedna bezbranková remíza, nejvíce naopak diváky potěšil zápas v Jablonci, kde padlo sedm gólů. Velcí favorité nezaváhali, v sobotu uspěla Viktoria Plzeň, v neděli pak na ni navázala obě pražská S. Slavia poprvé na jaře neměla problém a zvítězila jasně 3:0, Sparta naopak tentokrát měla namále, nakonec ale všechny body zůstaly na Letné.

sipka Získejte bonus a sledujte zdarma všechny zápasy Fortuna ligy

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší zápas 21. kola Fortuna ligy: Sparta - Liberec 2:1

To nejlepší z 21. kola přišlo až na jeho úplný závěr. Sedmigólová přestřelka v Jablonci sice byla tvrdým konkurentem, nakonec ale vybíráme souboj Sparty s Libercem. Na Letné bylo k vidění celkem 36 střel, z toho hned 15 na branku, tři góly tak z tohoto pohledu byly spíše slabší vizitkou zakončovatelů. Na druhou stranu je ale třeba pochválit oba brankáře, kteří si připsali řadu skvělých zákroků.

Zápasu nechyběly ani emoce. Už v první půli měl jít zřejmě předčasně pod sprchy domácí Pešek, který už se žlutou kartou zezadu přerušil průnik Pennera a mohl jen děkovat sudímu Všetečkovi, že se nad ním smiloval. Druhé kontroverzní rozhodnutí ale bylo zase ve prospěch Liberce, z ofsajdu nabíhající Horský před svou trefou zřejmě svým pohybem ovlivnil reakci gólmana Vindahla.

Nakonec body zůstaly na Spartě, nebylo to ale bez závěrečného dramatu. Slovan se na hřišti favorita prezentoval odvážným fotbalem a přestože po přestávce dvakrát v krátké době inkasoval, podařilo se mu snížit a v závěru ještě tlačil a sahal po bodu. Více takových oboustranně ofenzivních představení.

Ideální sestava 21. kola Fortuna ligy:

Matouš Trmal (Mladá Boleslav) - Cadu, Lukáš Hejda (oba Viktoria Plzeň), Vít Beneš (Sigma Olomouc), El Hadji Malick Diouf (Slavia) - Miloš Kratochvíl, Sebastián Nebyla (Jablonec), Tomáš Rigo (Baník Ostrava) - Veljko Birmančević, Victor Olatunji (oba Sparta), Ewerton (Baník Ostrava)

Do branky se v naší ideální jedenáctce vešel gólman, který hned třikrát musel lovit míč ze sítě. Jeho největším konkurentem byl navíc další brankář, jenž dvakrát inkasoval. Matouš Trmal i Hugo Jan Bačkovský ale byli hlavními důvody, proč jejich týmy neodešly ze zápasu s velkým přídělem. Naše volba nakonec padla na Trmala, jenž sice neodvrátil prohru s Baníkem 1:3, devíti úspěšnými zákroky ale držel svůj tým ve hře.

V obraně má hned dvojí zastoupení plzeňská Viktoria, která uhrála vzadu nulu na půdě Bohemians. Všemu šéfoval navrátilec do sestavy Hejda, ofenzivněji laděný Cadu pak k poctivé defenzivě přidal i gólovou asistenci. Bez inkasované branky zvládli zápas také olomoucký Beneš a slávistický Diouf. Senegalský mladík zvládl svůj debut ve Fortuna lize na jedničku a svůj výkon korunoval i premiérovým gólem.

Záložní řadu tentokrát ovládají fotbalisté Jablonce. O Nebylovi ještě bude řeč v další pasáži tohoto souhrnu, zde tak věnujme větší prostor jeho kolegovi Kratochvílovi. Ten si připsal gólovou nahrávku a hlavně řídil většinu akcí svého týmu. Hodně vidět byl ostravský středopolař Rigo, který se stává jedním z lídrů Baníku. Jeden gól dal a mohlo jich být i více, Rigo se často tlačil do zakončení a nebýt zmíněného Trmala, mohl se radoval klidně i z hattricku.

Pod skvělý výkon Baníku se významnou měrou podepsal i Brazilec Ewerton. Třetím gólem pečetil výhru svého týmu a přestože s ním neabsolvoval přípravu, každou minutou na hřišti se blíží své podzimní formě. Sparťanský útok táhl především Birmančević, jenž byl nebezpečný téměř při každé akci domácích. To Olatunji se rozjížděl pomaleji a v první půli více klouzal než cokoliv jiného, po pauze ale gólem a asistencí zařídil klíčové momenty.

Hvězda 21. kola Fortuna ligy: Sebastián Nebyla (Jablonec)

Dvaadvacetiletý slovenský záložník Sebastián Nebyla se nejvíce podílel na brankostroji Jablonce. V první půli ještě tolik výrazný nebyl, po přestávce ale vzal režii zápasu do svých rukou. Ve 47. minutě našel po nakrátko rozehraném rohu na zadní tyči volného Martince, který doklepával do prázdné branky. O jedenáct minut později zase posadil míč přesně na hlavu Tekijaškiho a Jablonec se dostal do dvoubrankového trháku.

Když hosté snížili (viz níže), Nebyla si naběhl do šestnáctky na zpětnou přihrávku Kratochvíla a levačkou přízemní ranou definitivně zlomil odpor Českých Budějovic. Mládežnický reprezentant přišel na sever Čech na hostování s opcí z chorvatské Istry a pokud bude takto pokračovat, Jablonec pro něj bude jen krátkou přestupní stanicí.

Gól 21. kola Fortuna ligy: Jan Suchan (České Budějovice)

Vysokou prohru svého týmu neodvrátil, Jan Suchan se ale alespoň jedním malým vítězstvím pochlubit může. Naší redakci se jeho trefa líbila nejvíce. Osmadvacetiletý ofenzivní záložník vyhrál souboj na hraně šestnáctky a krásnou utaženou placírkou do horního růžku nedal Hanušovi žádnou šanci.

Největší moment kola: sudí Rouček zápas v Ďolíčku nezvládl

Že se v podstatě po každém soutěžním utkání oba týmy cítí dotčeně, na to už jsme si tak trochu zvykli. Po souboji Bohemians s Plzní ale mezi většinou aktérů panovala vzácná shoda, rozhodčí Karel Rouček zápas nezvládl. Od začátku nastavil až příliš benevolentní metr, kterého obě mužstva zneužívala k tvrdé hře, někdy až zákeřné.

Vrcholem byla situace z prvního poločasu, kdy náběh Matouška zcela mimo těžiště hry klasickým "stromem" zastavil plzeňský stoper Hranáč. Matoušek náraz odnesl zraněním, po němž musel střídat, hlavní arbitr ale na hřišti nenařídil ani faul. Hlavním úkolem rozhodčích by měla být ochrana zdraví hráčů, a to Rouček v Ďolíčku nezvládl.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Fortuna liga: Power Rankings po 21. kole

Níže najdete tzv. Power rankings, tedy řazení účastníků české nejvyšší soutěže na základě názoru naší redakce. Do tohoto subjektivního hodnocení promlouvá postavení v tabulce, aktuální forma, stav kádru i celkové fungování klubu.

1. Sparta Praha (výhra 2:1 nad Libercem, 56 bodů, 1. místo)

Sparta Praha
Sestava Vindahl - Vydra, Panák, Krejčí - Wiesner, Solbakken, Sadílek, Pešek - Birmančević, Haraslín - Olatunji
Góly 47. Haraslín, 49. Olatunji
Hvězda Birmančević

Letenští mají za sebou těžký týden. Ve čtvrtek statečně bojovali v Evropské lize na hřišti Galatasaraye, nevyužité šance a individuální chyby je ale připravily o nadějnější výsledek a v odvetě budou muset dohánět jednobrankové manko. Na Liberec tak trenér Priske připravil hned sedm změn v sestavě a výsledkem bylo strachování o výhru až do konečného hvizdu.

Směrem dopředu to poměrně fungovalo, snad s výjimkou opětovného trápení v koncovce, o dělbě bodů mohlo být rozhodnuto mnohem dříve. Hlavně Birmančević s Haraslínem trápili obranu soupeře po celý zápas, ve druhé půli se po přezutí přidal i Olatunji. Dřelo to ale v defenzivě, Slovan se z protiútoků až příliš snadno dostával do blízkosti Vindahlovy svatyně. Po jednom takovém měl dokonce Pešek vidět druhou žlutou kartu a být vyloučen.

V závěru po kontroverzním snížení Liberce Sparta nedokázala v klidu podržet míč a za tři body tak musí být hodně ráda. Právě body jsou ale v této fázi sezony klíčové a Sparta má na čele tabulky k dobru čtyři před druhou Slavií.

2. Slavia Praha (výhra 3:0 v Karviné, 52 bodů, 2. místo)

Slavia Praha
Sestava Mandous - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra, Ševčík, Oscar, Diouf - Schranz, Wallem - Chytil
Góly 15. Memić vl., 17. Chytil, 80. Diouf
Hvězda Diouf

To Slavia má za sebou opačný průběh začátku jara. Na úvod předvedla dva velmi rozpačité výkony, nejprve až v nastavení rozhodla o domácím vítězství nad Jabloncem, následně ztratila dva důležité body v dohrávce ve Zlíně. Podobně klidný zápas, jaký odehrála v neděli v Karviné, tak potřebovala jako sůl.

Ne snad že by předvedla nějak oslnivý výkon, to ostatně na šíleném terénu v Karviné snad ani nebylo možné. Po počátečním trápení ve snaze zkompletovat dvě nahrávky po sobě ji ale vysvobodila dvouminutovka, ve které už v první půli utkání rozhodla. Nejprve si po rychle rozehrané standardce srazil Schranzův skvělý centr do vlastní sítě Memić, v podstatě hned po rozehrávce pak na Douděrův odkop jako jediný zareagoval Chytil a svůj samostatný nájezd proměnil.

V závěru ještě výhru Slavie korunoval mladík Diouf, jenž při svém debutu ukázal značný potenciál a byl zřejmě nejlepší na hřišti. Devatenáctiletá zimní posila na levou stranu defenzivy byla jistá směrem dozadu a neúnavně podporovala i útok. Nejdůležitějším poznatkem je ale po dvou slabších výkonech tentokrát jistá obrana, nejblíže gólu byla Karviná po Mandousově váhání s odkopem.

3. Viktoria Plzeň (výhra 2:0 na Bohemians, 42 bodů, 3. místo)

Viktoria Plzeň
Sestava Jedlička - Hejda, Hranáč, Jemelka - Cadu, Kalvach, Červ, Souare - Šulc - Chorý, Morquera
Góly 5. Chorý, 12. Šulc
Hvězda Šulc

Dva rychlé góly do dvanácté minuty a pak hlavně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Především ve druhé půli se Viktoria místy nechala až příliš zatlačit, na druhou stranu ale soupeře do žádných vyložených příležitostí nepustila, Bohemka hrozila spíše střelami z dálky.

Svůj debut v základu si odbyl záložník Červ a premiérové minuty v české nejvyšší soutěži zaznamenal Souare, který předvedl na levé straně velice sympatický výkon. Jednadvacetiletý host z druholigového Vyškova mohl dokonce i skórovat, na těžkém hrbolatém hřišti v Ďolíčku mu ale míč skočil a z úhlu odkrytou branku netrefil. Přesto jde o velký příslib do budoucna.

4. Slovácko (prohra 1:2 ve Zlíně, 35 bodů, 4. místo)

Slovácko
Sestava Heča - Reinberk, Daníček, Hofmann, Doski - Juroška, Trávník, Havlík, Blahút - Mihálik, Cicilia
Góly 4. Juroška
Hvězda Cicilia

Slovácku vyšla nacvičená věc, když Hečův dlouhý výkop prodloužil hlavou za sebe Cicilia, za obranu soupeře si naběhl hbitý Juroška a už ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání. Tím ale výčet pozitiv tak nějak končí. Slovácko v regionálním derby vyslalo za celý zápas jen dvě střely, a tak nakonec po zásluze odešlo poraženo.

Vinu na tom má především zkušený kapitán Daníček, který se už před pauzou nechal hloupě vyloučit za loket do břicha Didiby a Slovácko dohrávalo o deseti. V oslabení tahalo za kratší konec a i když nějakou dobu vzdorovalo, nakonec dvakrát inkasovalo. Na úvod jara jde už o druhou porážku ve druhém utkání, a tak bude zapotřebí rychlý budíček. V příštím kole ale na Slovácko přijede Sparta. Prohloubí krizi týmu, nebo naopak poskytne ideální příležitost se nastartovat?

5. Slovan Liberec (prohra 1:2 na Spartě, 28 bodů, 8. místo)

Slovan Liberec
Sestava Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula - Penner, Žambůrek, Doumbia, Preisler - Kok, Tupta - Kulenović
Góly 68. Horský
Hvězda Bačkovský

Liberec se na úvod jara ukazuje ve velmi dobrém světle. Slušně se ostatně loučil už s podzimem, počáteční trápení ze začátku sezony může být nyní už asi definitivně zapomenuto. Přesvědčivá výhra nad Olomoucí naznačila, že by se Slovan ještě rád zapojil do boje o skupinu o titul. I přes prohru to samé potvrdil i na Letné.

Obhájci titulu vzdoroval statečně, ze zformované defenzivy vyrážel dlouhými míči do rychlých protiútoků, které táhla především dvojice Tupta – Kok. Vytknout se dá často ne zrovna ideální řešení finální fáze, kdy se některé příležitosti daly dohrát do lepších střeleckých pozic. Pochválit je naopak třeba výkon brankáře Bačkovského, který si připsal sedm úspěšných zákroků.

6. Baník Ostrava (výhra 3:1 v Boleslavi, 30 bodů, 5. místo)

Baník Ostrava
Sestava Letáček - Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo - Boula, Rigo - Buchta, Šín, Ewerton - Adediran
Góly 17. Rigo, 42. Adediran, 45+2. Ewerton
Hvězda Rigo

Po ostudě v Českých Budějovicích se Baník v týdnu proti Plzni herně zlepšil, výsledkem ale byla druhá porážka v řadě. Kouč Hapal se tak ocitl pod velkým tlakem a hodně nahlas se spekulovalo o jeho budoucnosti. Reagoval čtyřmi změnami v sestavě, úvodní prohry odnesli Ndefe, Pojezný, Kubala a Klíma.

Hráči Ostravy se z nepovedeného úvodu oklepali a v Boleslavi předvedli přesvědčivý výkon. Od začátku byl Baník lepším týmem a i přes jednorázový výpadek a ztrátu vedení průběh utkání kontroloval. Svůj premiérový start v novém dresu ozdobil gólem a asistencí útočník Adediran. Pokud by Slezané v podobném duchu pokračovali, měli by hrát nadstavbovou skupinu o titul. Své výkony ale musí ustálit.

7. Teplice (remíza 1:1 v Pardubicích, 24 bodů, 9. místo)

Teplice
Sestava Grigar - Kričfaluši, Knapík, Mičević - Bílek, Mareček, Beránek, Labík - Trubač - Fila, Gning
Góly 87. Chaloupek
Hvězda Labík

Zaslouženě porazily Zlín a herně poměrně jasně přehrály také dobře hrající Pardubice. Teplice i nadále ukazují, že křivka klubu míří směrem nahoru. Z devátého místa činí jejich ztráta na první šestku jen pět bodů, a to ještě mají dohrávané utkání s Olomoucí k dobru.

Bod v Pardubicích zajistil střídající stoper Chaloupek, který od léta bude působit ve Slavii. Po zranění zvládl zatím jen sedmnáct minut, hned ale dostal ve svých dvaceti letech na rukáv kapitánskou pásku a odvděčil se hlavičkou, která zajistila remízu. Nadějně se zatím jeví také další mladík Labík, jenž v Teplicích ze Slavie hostuje.

8. Sigma Olomouc (remíza 0:0 s Hradcem, 29 bodů, 6. místo)

Sigma Olomouc
Sestava Macík - Pokorný, Beneš, Novák - Křišťál, Breite, Pospíšil, Zorvan - Singhateh, Juliš, Vodháněl
Góly
Hvězda Beneš

Jen dva týmy na jaře ještě nevstřelily ani gól. Kromě předposlední Karviné je tím druhým překvapivě olomoucká Sigma, která má pohárové ambice. Jenže po prohře v Liberci nyní sehrála zápas, který by se nejlépe dal charakterizovat jako nijaký.

Souboj s Hradcem Králové nebyl žádnou pochoutkou pro fotbalové fajnšmekry, Olomouc si za celý zápas nevypracovala ani jednu vážnější brankovou příležitost. Hledá se náhrada na levou stranu hřiště za Zmrzlého, Sláma ani Zorvan na této pozici nepřesvědčili. Při debutu v základu se příliš neblýskl ani host ze Slavie Singhateh. Navíc se Sigmě ještě zranila brankářská jednička Macík.

9. Jablonec (výhra 5:2 nad Budějovicemi, 23 bodů, 11. místo)

Jablonec
Sestava Hanuš - Černák, Hurtado, Takijaški, Polidar - Pleštil, Kratochvíl, Nebyla, Martinec, Chanturishvili - Chramosta
Góly 8. Chanturishvili, 47. Martinec, 58. Tekijaški, 72. Nebyla, 90+2. Drchal
Hvězda Nebyla

Zatím nejpříjemnější překvapení jarní části sezony je z Jablonce. Ten už na Slavii předvedl velmi sympatický výkon a vstřelil tři krásné branky, nakonec ale dostal těžkou ránu v podobě rozhodující branky až v sedmé minutě nastavení a odjížděl s prázdnou. Někoho by to mohlo srazit, svěřenci kouče Látala si ale místo toho s chutí zastříleli.

České Budějovice doma vyprovodili pětigólovým přídělem. Zářila především zimní posila, slovenský mládežnický reprezentant Nebyla nejprve po pauze dvakrát posadil míč na hlavu svých spoluhráčů, utkání pak definitivně rozhodl svým premiérovým gólem ve Fortuna lize. V ofenzivě Jablonec na jaře vypadá výborně, zlepšit je ale potřeba obrana. Další inkasovaná branka z rohu a nedůraz na vápně se v jiných zápasech mohou vymstít o poznání více.

10. Mladá Boleslav (prohra 1:3 s Baníkem, 28 bodů, 7. místo)

Mladá Boleslav
Sestava Trmal - Kostka, Suchý, Král, Fulnek - Karafiát, Kubista - Ladra, Mareček, Kušej - Pulkrab
Góly 28. Fulnek
Hvězda Trmal

Tohle se nepovedlo. Po nadějném výkonu a remíze v Plzni přišlo hodně rychlé vystřízlivění a úvodní domácí zápas nové éry pod trenérem Holoubkem přinesl blamáž. Což o to, porážka od Baníku sama o sobě není žádnou ostudou, výkon ale nebyl hodný týmu, který by se chtěl pohybovat v horních patrech tabulky.

Prvních pětadvacet minut Boleslav jako by na hřišti snad ani nebyla. Pak se jednou utrhla po pravé straně a Pulkrab připravil gól pro Fulneka. To byla ale jediná střela domácích na bránu za celý zápas, a to většinu času prohrávali! Vzhledem k tomu, že šlo o teprve druhé utkání Holoubka na lavičce, to v tuto chvíli nelze označit za výjimečné selhání. Pokud v dalších týdnech Středočeši podobný výkon nepředvedou, posunou se v našem pořadí výše.

11. Bohemians (prohra 0:2 s Plzní, 24 bodů, 10. místo)

Bohemians
Sestava Reichl - Kadlec, Vondra, Hybš - Kostl, Beran, Jindřišek, Kovařík - Matoušek, Prekop - Ristovski
Góly
Hvězda Beran

Stále stejné problémy. Klokani se sice před týdnem vzchopili a dvěma trefami v rozmezí tří minut dokázali v Hradci vydolovat bod, nyní se ale vrátili ke svému tradičnímu trápení v ofenzivě. Potíže nejsou ani tak v samotném zakončení, Bohemians nejvíce tlačí bota už v předfinální fázi, kdy si nejsou schopni vypracovat vyložené pozice.

V dalším období může být navíc ještě hůře. Nesmyslný zákrok plzeňského Hranáče odskákal rychlík Matoušek, který musel už v prvním poločase střídat a zřejmě bude minimálně pár týdnů chybět. Doplní tedy už tak poměrně početnou marodku vršovického týmu. Za týden se alespoň vrátí vykartovaný stoper Hůlka.

12. Pardubice (remíza 1:1 s Teplicemi, 23 bodů, 12. místo)

Pardubice
Sestava Kinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Chlumecký - Kissiedou, Icha, Hlavatý - Patrák, Daněk, Zlatohlávek
Góly 1. Zlatohlávek
Hvězda Zlatohlávek

Posunuli se v tabulce jen o jedno místo, přesto se pardubičtí fotbalisté po třech jarních zápasech musí cítit docela jinak než před restartem ligy. Sedm získaných bodů je katapultovalo do uctivé vzdálenosti sestupovému pásmu, na barážové příčky mají momentálně pětibodový náskok.

Proti Teplicím předvedly Pardubice zatím nejslabší výkon, možná se projevil i třetí duel v rozmezí jednoho týdne, na takovou porci přeci jen hráči v podobných klubech nejsou zvyklí. Proto i když domácí 86 minut zápasu vedli, konečná remíza nemůže být považována za velké zklamání. V týmu opět vyčnívali především mladíci, podržel brankář Kinský, útočník Zlatohlávek se pak trefil popáté z posledních šesti kol.

13. Hradec Králové (remíza 0:0 v Olomouci, 22 bodů, 13. místo)

Hradec Králové
Sestava Zadražil - Klíma, Čihák, Leibl - Pudhorocký, Kodeš, Kučera, Horák - Kaštánek, Krejčí - Vašulín
Góly
Hvězda Kučera

Hned čtyři změny v sestavě udělal oproti prvnímu jarnímu zápasu hradecký kouč Kotal, což naznačuje, že s výkonem při remíze s Bohemians nebyl dvakrát spokojen. Jedna z nich tedy byla vynucená, když nevolnost krátce před výkopem postihla zkušeného záložníka Pilaře.

Ani nováčci v základu se ale příliš nechytli a Východočeši směrem dopředu tápali. Vašulín sice v závěru mohl rozhodnout, místo toho ale nastřelil jen tyč. Jinak Hradec sice reagoval na výzvu Kotala více se tlačit do zakončení, výsledkem ale byla jen řada střel z velké dálky, které příliš nadějí na úspěch neměly.

14. Zlín (výhra 2:1 nad Slováckem, 18 bodů, 14. místo)

Zlín
Sestava Dostál - Cedidla, Didiba, Kolář, Čelůstka - Bužek, Janetzký - Vukadinović, Slončík, Bartošák - Schánělec
Góly 72. Slončík, 80. Vukadinović
Hvězda Slončík

V boji o záchranu si o víkendu nejvíce pomohl Zlín. Tři body ho vzdálily přímému sestupu na rozdíl čtyř bodů, ztráta na třináctý Hradec Králové se snížila rovněž na čtyři body. Pokud ale budou Ševci pokračovat v podobných výkonech, jaký předvedli v derby proti Slovácku či v týdnu proti Slavii, mohli by ještě situaci zamotat.

Šanci jim dávají především výkony mladíků. Devatenáctiletí záložníci Slončík a Bužek si zřejmě nastálo upevnili pozici v základní sestavě, mezi ostatními spoluhráči působí jako zajímavé zjevení. Slončík dal na jaře už dvě branky, Bužek zase asistoval u rozhodující branky Vukadinoviće. Oba dodávají Zlínu potřebný "drajv", který bude tým ve zbytku jara potřebovat.

15. České Budějovice (prohra 2:5 v Jablonci, 14 bodů, 16. místo)

České Budějovice
Sestava Šípoš - Sladký, Nikl, Králik, Trummer - Suchan, Čermák, Hellebrand - Šigut, Ondrášek, Alli
Góly 18. Hellebrand, 62. Suchan
Hvězda Suchan

Vítězství 3:0 nad Baníkem nadzdvihlo nejedno obočí napříč českou fotbalovou veřejností, uběhl ale jen týden a už se místo toho zase mluví o blamáži. České Budějovice byly v Jablonci jasně přehrány a po zásluze prohrály. Pět inkasovaných branek je ale zkrátka příliš mnoho.

Nastoupila přitom zcela totožná jedenáctka jako v prvním jarním kole, předvedené výkony ale byly jako ze dvou jiných světů. Nepodržel příliš ani brankář Šípoš, obrana měla soustavný problém s centrovanými míči i s kombinační hrou soupeře. Návrat do českobudějovické reality.

16. Karviná (prohra 0:3 se Slavií, 15 bodů, 15. místo)

Karviná
Sestava Holec - Traore, Krčík, Fleišman - Memić, Žák, Čavoš, Budínský, Ražnatović - Vinícius, Ezeh
Góly
Hvězda Traore

Tři zápasy na jaře, navíc všechny tři doma, tři prohry 0:3 a nula v kolonce získaných bodů. Jistě, v zápasech se Spartou a Slavií se o záchraně nerozhoduje, přesto jsou kromě výsledků i výkony Karviné rozhodně na pováženou. V obou duelech tým nevyslal na branku soupeře ani jednu střelu.

Problémy jsou ale i na druhé straně hřiště. I kouč Jarábek si opakovaně stěžuje na nedostatek variant do středu obrany, což se projevilo i o víkendu. Slovenský stoper Krčík podal velice slabý výkon, při druhém gólu Slavie, který domácí položil, reagoval na míč vrácený na polovinu Karviné až ve chvíli, kdy už Chytil upaloval sám na bránu. Přijdou do konce přestupního termínu ještě nějaké posily do defenzivy?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tomáš Kalas přispěl k výhře nad Wehenem

Jak si vedli Češi v zahraničí: muž zápasu i český duel v Německu

Podívejte se, jak se o uplynulém víkendu vedlo českým fotbalistům v zahraničních soutěžích. Dojde na špičkové evropské ligy i na ty méně...

Leverkusen přesvědčivě míří za titulem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 19.2.-25.2.

Pokračují elitní fotbalové soutěže a hrát se budou opět i evropské poháry. Které zápasy si můžete naladit v televizi?

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.