Zimní příprava: Puskás Akadémia vs. Sparta Praha v livestreamu

Přípravu začali vítězně. Po domácí výhře nad Kodaní se sparťané přesunuli do Španělska, kde sehrají další tři zápasy. Nejprve na ně čeká tým Puskás Akadémia. Přečtěte si novinky z letenského tábora i informace o jejich maďarském soupeři.

Živý přenosKurzy
PuskásSpartaTip

Markus Solbakken poprvé nastoupil za Spartu při přípravě s Kodaní Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Zimní příprava 2024: přátelský zápas Puskás Akadémia vs. Sparta Praha už dnes živě a zdarma

Puskás Akadémia je jediným protivníkem Sparty v přípravě, který v minulé sezoně nevyhrál titul. Přesto jde o zajímavý mančaft. Už třeba díky povědomým tvářím, které dříve působily v Česku. I je Letenští vyzvou ve čtvrtek od 15:30. A vy si tento přípravný duel můžete pustit v live streamu na webu Sparty.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na přípravu Sparty

Sleduj průběh zápasu ZDE

Příprava na jaro sezony 2023/2024: jaké jsou kurzy na přípravný zápas Puskás vs. Sparta?

Bookmakeři považují za favorita Spartu. Na její výhru si můžete vsadit v kurzu 1,49. Vítězství Puskáse přisoudili kurz 5,50. U remízy najdete kurz 4,28.

Informace před zápasem Puskás vs. Sparta
📅 Kdy: 25. 1. 2024 od 15:30
🌍 Kde: Marbella, Španělsko
🏆 Soutěž: Zimní příprava
Kurzy Tipsportu: 5,50 – 4,28 – 1,49
📺 Přímý přenos: Sparta TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Puskás Akadémia chce na jaře zaútočit na poháry

Maďarský celek Puskás Akadémia je před jarem v pro něj dobře známé pozici. Jarní část začne na čtvrtém místě tabulky, které obsadil i v minulém ročníku. Jen o příčku výš by na tým pojmenovaný po maďarské legendě už čekaly evropské poháry. Konkrétně předkolo Konferenční ligy, na které Puskás ztrácí jediný bod.

Liga, které v posledních pěti sezonách vévodí Ferencváros, celkově na jaře slibuje napínavou podívanou. Na čelo tabulky Puskás ztrácí šest bodů. Ligová soutěž je zároveň jedinou možnou cestou do pohárové Evropy. Z domácího poháru už Puskás vypadl se zmiňovaným Ferencvárosem.

Na útok na poháry se maďarský klub chystá i s trojicí, která prošla českou ligou. Od roku 2019 trénuje Puskás Zsolt Hornyák, který dříve vedl Liberec. V kádru má i Čechy Patrizia Stronatiho (dříve Baník a Mladá Boleslav) a Jakuba Plška (dříve Olomouc). A právě test se Spartou označil Stronati pro klubový web v přípravě za ten nejtěžší.

Puskás má za sebou v zimní pauze dva duely. S dánským Aarhusem remizoval 3:3, jeho další soupeř pak byl z kategorie netradičních. Proti Vancouveru Whitecaps vyhrál 2:0. Dobrou přípravu zatím zažívá zmiňovaný Plšek. Trefil se v obou utkáních. Po Spartě poté Puskás změří síly ještě se slovenským Šamorínem.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Kodani (2:0)
1. poločas: Vorel – Vydra, Panák, Krejčí – Mejdr, Solbakken, Laci, Wiesner – Ševčík, Olatunji, Haraslín
2. poločas: Vindahl – Vitík, Ševínský, Večerka – Preciado, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Tuci

sipka Přečtěte si více o zimní přípravě a přestupech Sparty

Sparta na úvod přípravy porazila Kodaň, ukázaly se i posily

Jeden přípravný duel stihli sparťané předtím, než se přesunuli do Marbelly. Na Letné po gólech Victora Olatunjiho a Jana Kuchty porazili Kodaň 2:0. Pro přípravu Spartu by bylo cennější odehrát celý zápas 11 na 11. Tato možnost ale padla už v první půli po ostrém zákroku Denise Vavra na Lukáše Haraslína.

Vyloučení slovenského obránce i oba góly viděla na Letné více než solidní návštěva přesahující 11 tisíc diváků. Ti mohli poprvé v akci sledovat také nové posily Markuse Solbakkena a Indrita Tuciho. Oba pak na tiskové konferenci chválil kouč Brian Priske. Tuci byl i blízko gólu, když jeho střelu do tyče nakonec do sítě dorazil Kuchta.

V pondělí pak sparťané vyrazili směr Marbella. Oproti začátku přípravy z kádru vypadli Nelson Okeke, Václav Sejk a Tomáš Schánělec. Zatímco Okeke bude v přípravě pokračovat se sparťanským béčkem, tak Sejk stráví jaro v Rodě Kerkrade. A Schánělec bude hostovat ve Zlíně.

S pozdějším nástupem na herní kemp ve Španělsku se počítá u Jamese Gomeze, Romana Horáka a Romana Mokrovicse. Gomez si plnil reprezentační povinnosti na Poháru afrických národů. Horák s Mokrovicsem zase pomáhali letenskému B-týmu v Premier League International Cupu.

  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 1. v 15:30, Marbella (Španělsko)

Tip na výsledek zápasu Puskás vs. Sparta v zimní přípravě

Příprava je na odhadování základních sestav ošidná. Pokud jde ale o papírové předpoklady, tak celkově by Sparta měla mít kvalitnější kádr než Puskás. A podle nás se to projeví už v prvním poločase.

TIP: Výhra Sparty v 1. poločase sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat zimní přípravu živě: fotbal Puskás vs. Sparta v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Přípravné utkání mezi Spartou a Puskásem nenajdete v televizním programu ani v nabídce live streamů sázkových kanceláří. Přesto ho můžete sledovat. Přímý přenos nabídne oficiální web Sparty.

Výhru Letenských nad Kodaní si můžete prohlédnout z pohledu rozhodčího, který měl na sobě při zápase kameru. Zjistíte tak třeba, jak to přímo na hřišti vypadalo po tvrdém faulu Vavra na Haraslína. Díky následujícímu videu se můžete podívat i na oba góly tohoto duelu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Sparťané se radují po výhře nad Teplicemi

Souhrn podzimu Sparty: liga, poháry i nejlepší hráč a posila

Sparta má za sebou náročný podzim sezony 2023/24. Jaká byla první část ročníku v podání letenského celku? Na to se podíváme v následujícím...