Zimní příprava: Sparta Praha vs. FC Kodaň živě

Když se oba týmy střetly naposledy, byla z toho obrovská bitva. Po letním dvojzápase v předkole Ligy mistrů se nyní Sparta s Kodaní potkají znovu. A to v rámci zimní přípravy. Před jarem, ve kterém oba kluby chtějí obhájit ligový titul. Přečtěte si novinky z táborů obou sobotních soupeřů.

Živý přenosKurzy
SpartaKodaňTip

Sparta se s Kodaní utkala už v létě v rámci předkola Ligy mistrů Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Zimní příprava 2024: přátelský zápas Sparta Praha vs. FC Kodaň už dnes živě v TV

V létě je po dvou vyrovnaných duelech rozsoudil až penaltový rozstřel. Nyní Letná opět uvidí souboj Sparty s Kodaní. Pro sparťanské fanoušky to bude zároveň jediná možnost, jak během zimní pauzy v Praze vidět střetnutí Letenských. Další přípravné zápasy totiž soubor Briana Priskeho sehraje na soustředění ve Španělsku. Sledujte utkání Sparty s Kodaní v sobotu od 15:00 na O2 TV Sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Sparty s Kodaní

Sleduj průběh zápasu ZDE

Příprava na jaro sezony 2023/2024: jaké jsou kurzy na přípravný zápas Sparty s Kodaní?

Bookmakeři Fortuny dávají v sobotním utkání o něco větší šance pražské Spartě. Na její výhru vypsali kurz 2,30. Vítězství Kodaně pak ohodnotili kurzem 2,70. Na remízu si můžete vsadit v kurzu 3,70.

Informace před zápasem Sparta vs. Kodaň
📅 Kdy: 20. 1. 2024 od 15:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Zimní příprava
Kurzy Fortuny: 2,30 – 3,70 – 2,70
📺 Přímý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta jde v přípravě poprvé do akce, fanouškům se mohou ukázat i posily

Snaha o obhajobu ligového titulu, pokračování v Evropě i pohárový souboj se Slavií. Spartu čeká velké jaro. Zatím se na něj chystá v mrazivé Praze, kde se hráči poprvé v novém roce sešli 9. ledna. Přípravu pod trenérem Brianem Priskem zahájily i dvě nové posily. Jedna přišla jako blesk z čistého nebe, o druhé se pak už nějakou dobu mluvilo.

Prvním případem je transfer Indrita Tuciho z Lokomotivy Záhřeb. V jejím dresu tento albánský útočník na podzim nastřílel šest branek. Tuciho hra ale není jen o gólech. Dokáže si také seskakovat pro míče mezi řady, jak to na podzim v Priskeho systému ukazoval Jan Kuchta.

Na začátku procesu, aby se ke Kuchtovi a spol. balony vůbec dostávaly, by měl být Markus Solbakken. Tento střední záložník dorazil z norského Vikingu a mezi jeho hlavní přednosti patří driblink a vyvážení míčů. Solbakkenův přestup byl na rozdíl od Tuciho příchodu už předem hojně rozebíraný v českých i norských médiích.

V novinách se ale mluví i o odchodech z kádru Sparty. Sám sportovní ředitel Tomáš Rosický na tiskové konferenci k zahájení přípravy nedokázal případné prodeje vyloučit. Nejčastěji se v tomto směru skloňují jména Ladislava Krejčího a Martina Vitíka. Nové smlouvy naopak přes zimu podepsali Filip Panák a Matěj Ryneš.

Program zápasů Sparty v zimní přípravě
Datum Místo Soupeř
20.01. Praha Kodaň
25.01. Marbella Puskás Akadémia
29.01. Marbella Bodø/Glimt
01.02. Marbella Malmö

sipka Přečtěte si více o přípravě a přestupech Sparty

Kodaň si zahraje osmifinále Ligy mistrů, na domácí scéně ale musí přidat

Fotbalisté Kodaně za sebou mají nezapomenutelný podzim. Alespoň pokud jde o působení v Evropě. Tým kouče Jacoba Neestrupa prošel přes tři soupeře do základní skupiny Ligy mistrů. A ani v ní se nezastavil. I díky dramatické výhře 4:3 nad Manchesterem United postoupil spolu s Bayernem do jarního osmifinále.

V něm na dánského šampiona čeká obhájce prvenství z Manchesteru City. Ale zatímco v Evropě Neestrupův celek neprohrál třikrát v řadě, tak na domácí scéně zakončil podzim neslavně. S domácím pohárem se rozloučil už ve čtvrtfinále, když v dvojzápase nestačil na v lize jinak průměrný Silkeborg.

Podzimní část ligové soutěže Kodaň uzavřela remízou a dvěma porážkami. V tabulce jí tak patří až třetí místo, i když ztráta na první Midtjylland činí jen tři body. Na nápravu těchto zaváhání se Dánové začali chystat 7. ledna. Stihli už i jedno přípravné utkání. Ve Skotsku remizovali 2:2 s Rangers, se kterými se na podzim utkala také Sparta.

Kodaňský klub pak v zimní přípravě čeká ještě pět zápasů. Po duelu se Spartou přijde střetnutí s Aarhusem. Na jarní část, která pro FCK začne soubojem se zmiňovaným Manchesterem City, bude poté Kodaň ladit formu v Portugalsku. Zde se v rámci Atlantic Cupu postupně utká s Elfsborgem, Brøndby a Molde.

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 1. v 15:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta vs. Kodaň v zimní přípravě

V létě spolu oba týmy sehrály dva vyrovnané duely. Nyní by na to mohly navázat a k vidění by tak mohla být remíza o poločase nebo na konci utkání.

Nahrává tomu i fakt, že se Sparta s Kodaní nacházejí v podobné fázi přípravy. Zatímco Letenští začali přípravu na jaro 9. ledna, tak Dánové spolu trénují od 7. ledna.

TIP: Remíza o poločase nebo na konci zápasu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat zimní přípravu živě: fotbal Sparta vs. Kodaň v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Sobotní utkání z Letné můžete sledovat na placené televizní stanici O2 TV Sport. Sázkovky bohužel stream nenabídnou, u sázkové kanceláře Fortuna si ale na tento zápas můžete vsadit.

Sparťany čekal během přípravy už tradiční beep test. Podívejte se, jak se v něm letenským fotbalistům dařilo.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparťané se radují po výhře nad Teplicemi

Souhrn podzimu Sparty: liga, poháry i nejlepší hráč a posila

Sparta má za sebou náročný podzim sezony 2023/24. Jaká byla první část ročníku v podání letenského celku? Na to se podíváme v následujícím...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.