AC Milán vs. Dortmund živě v základní skupině Ligy mistrů

Skupiny v letošní Lize mistrů jdou pomalu do finiše a my se brzy dozvíme, které týmy odehrají osmifinále. Skupina F je však mimořádně vyrovnaná a postoupit z této „skupiny smrti“ může každý. Utkání mezi AC Milán a Borussií Dortmund může napovědět, kdo bude mít k postupu blíže.

Živý přenosKurzyAC Milán
DortmundH2HTIP

Francesco Camarda při svém debutu za AC Milán Foto: Profimedia

AC Milán vs. Borussia Dortmund live přenos: Liga mistrů UEFA 2023/2024

Na slavném San Siru přivítá AC Milán německou Borussii Dortmund, která se po vítězství nad Newcastlem vyhoupla do čela skupiny F. To AC Milán zatím okupuje třetí pozici. Po tomto utkání však může být všechno jinak. Zápas AC Milán vs. Borussia Dortmund můžete sledovat 28. 11. 2023 od 21:00 na Premier Sport 2.

sipka Na utkání Ligy mistrů si můžete vsadit zde

Sleduj průběh zápasu ZDE

V utkání je favoritem AC Milán, jeho vítězství by zamotalo vyrovnanou skupinu F

Neskutečně vyrovnaná skupina F, kde stále všichni můžou postoupit. Utkání AC Milán s Dortmundem však může nastínit, kdo bude mít před posledním kolem ve skupině lepší výchozí pozici. Předchozí utkání těchto gigantů skončilo bez branek a fanoušci doufají, že odveta přinese podstatně větší vzrušení.

V tomto veledůležitém zápase je dle bookmakerů favoritem AC Milán v kurzu 2,06. Jeho německý protivník má kurz na vítězství 3,60 a na remízu této dvojice je vypsán kurz 3,65.

Hlavní rozhodčím tohoto zápasu bude István Kovács, který již ve skupině F pískal utkání Newcastle vs. PSG (4:1). Za devět utkání má průměr rozdaných karet 5,22 na zápas. V této sezóně již odpískal sedm pokutových kopů.

AC Milán vs. Dortmund – informace o zápase
📅 Kdy: 28. 11. 2023 od 21:00
🌍 Kde: San Siro, Milán
🏆 Soutěž: Liga mistrů, skupina F
⚽ Rozhodčí: István Kovács
✔ Kurzy Sazkabetu: 2,06 – 3,65 – 3,60
📺 Live přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

AC Milán na čelo ztrácí, do kronik se zapsal 15letý debutant Camarda

Rossoneri čeká s Dortmundem zápas o bytí a nebytí. Ačkoliv je skupina velmi vyrovnaná, tak prohra s německým klubem by jim velmi zkomplikovala život. Na čelo skupiny F ztrácí jen dva body, ale krčí se na třetím místě, z kterého vede cesta jen do Evropské ligy. Naději na postup si zachránili v předchozím zápase proti PSG, které na San Siru porazili 2:1.

To v Serii A je čekal po reprezentační pauze náročný zápas s Fiorentinou. AC, které je výrazně poznamenané početnou marodkou, vstoupilo do zápasu aktivně, z jeho příležitostí však dlouho nic nebylo. Oba týmy si vytvářely mnoho šancí a oba celky vždy ztroskotaly na výborně chytajících brankářích soupeře. V nastavení první půle se do vápna Fiorentiny vřítil Theo Hernández, obránce Parisi ho fauloval a dopřál domácím výhodu pokutového kopu. Sám faulovaný Hernández penaltu bezpečně proměnil a AC Milán díky jeho trefě zvítězil 1:0.

Zápas se však zapsal do dějin, ne kvůli vítězství AC Milán, ale střídáním v 83. minutě, kdy trenér Stefano Pioli poslal do utkání hráče s číslem 73, Francesca Camardu. Ten se stal ve věku patnácti let a dvě stě šedesáti dní nejmladším hráčem v historii Serie A.

Camarda bude připraven i proti Dortmundu, Pioli však nejspíše dá přednost zkušenějším. Jak bylo psáno výše, tak AC Milán trápí početná marodka, kdy bude nejvíce chybět Rafael Leão, kterého trápí zranění hamstringu. Jeho start tak nevypadá příliš optimisticky.

Základní fáze Ligy mistrů, skupina F

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dortmund 4 2 1 1 3:2 7
PSG 4 2 0 2 7:6 6
AC Milán 4 1 2 1 2:4 5
Newcastle 4 1 1 2 4:4 4

Dortmund vstřelil pouhé tři branky, přesto vede skupinu F

Dortmund i přes nepříliš dobrý vstup do letošního ročníku Ligy mistrů má nejlepší výchozí pozici v této „skupině smrti“. Vede totiž tabulku se sedmi body, které získal za dvě vítězství nad Newcastlem (2:0, 1:0) a předchozí remízu s Rossoneri (0:0).

Přesto všechno si nelze nevšimnout, že to od Dortmundu není ono. Borussia v bundeslize je častým tahákem kola, protože v jejích utkáních padá mnoho branek. V Lize mistrů to je však jiná písnička a Dortmund vede tabulku s nuzným skóre 3:2. Své pouhé tři branky vstřelil v dvojzápase s Newcastlem.

To v bundeslize předvedl Dortmund další přestřelku, když v utkání dvou Borussií, Dortmundu a Mönchengladbachu, zvítězil 4:2. Utkání však vůbec nešlo podle představ vestfálského týmu, protože už ve 28. minutě prohrával 0:2. Během poslední čtvrt hodiny první půle však Dortmund otočil na 3:2. V závěru utkání pak na konečných 4:2 dával Malen.

Borussia si tak udobřila fanoušky, kteří nelibě nesli prohru v předchozím kole se Stuttgartem (1:2). Do médií se následně dostaly i zprávy o napětí mezi hráči a trenérem Edinem Terzićem. Všechny domněnky by mohl umlčet postup do další fáze Ligy mistrů.

  • Datum, čas a místo zápasu: 28. 11. ve 21:00, San Siro, Milán

Vzájemné zápasy mezi AC Milán a Borussií Dortmund – H2H

AC Milán s Borussií Dortmund nepatří k tradičním soupeřům, za celou dobu spolu hrály pouze šestkrát. Lepší bilanci má o jedno utkání Dortmund, který se radoval třikrát. Poslední utkání těchto týmů bylo poprvé remízové.

Vzájemné zápasy mezi AC Milán a Dortmundem
04. 10. 2023 Liga mistrů Dortmund - AC Milán 0:0
18. 07. 2017 ICC AC Milán – Dortmund 1:3
30. 07. 2017 Liga mistrů AC Milán – Dortmund
0:1
09. 08. 2008 Liga mistrů Dortmund - AC Milán 0:1
11. 04. 2002 Pohár UEFA AC Milán – Dortmund 3:1
04. 04. 2002 Pohár UEFA Dortmund - AC Milán 4:1

TIP na utkání Ligy mistrů AC Milán vs. Borussia Dortmund

Oba týmy trápí v Lize mistrů koncovka. AC Milán za čtyři kola vstřelil pouze dvě branky, to Borussia vstřelila tři. Oběma týmům však jde o hodně. Víc je ke zdi přitlačeno domácí AC, které musí vyhrát, aby ještě mohlo bojovat o postup. Přesto nejspíše moc branek nepadne.

TIP: Padne méně než 1,5 branky sipka Vsadit u Sazkabetu

Tip na utkání AC Milán vs. Borussia Dortmund - SazkaBET

Kde sledovat Ligu mistrů živě: AC Milán vs. Borussia Dortmund v televizi (TV), je někde online live stream?

Zápas Borussie Dortmund proti AC Milán lze sledovat prostřednictvím stanice Premier Sport 2, která se nachází v nabídce O2 TV. Na zápasy milionářské soutěže si však můžete vsadit LIVE u Sazkabetu.

Podívejte se na záznam z tiskové konference před utkáním AC Milán vs. Borussia Dortmund:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...