Evropská konferenční liga živě: FC Astana – Viktoria Plzeň

Viktorii Plzeň čeká druhý zápas v Evropské konferenční lize. V tom prvním si poradila s FC Ballkani 1:0. Nyní ji čeká náročnější boj, kazašská FC Astana v jejím domácím prostředí. Ta v prvním zápase drtivě prohrála 5:1 s Dinamem Záhřeb, takže jestli se má pokusit o postup, tak musí bodovat. Viktorii rozhodně nečeká nic lehkého. Jaké jsou prognózy tohoto zápasu, kurzy nebo kde sledovat utkání, to se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzy
AstanaPlzeňTIP

Sampson Dweh v dresu Viktorie Plzeň Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: FC Astana vs. Viktoria Plzeň ve čtvrtek v TV od 16:30

V bouřlivém domácím prostředí uvítá domácí Astana jednoho z favoritů skupiny Viktorii Plzeň. Ta si bude chtít spravit reputaci po prohře se Spartou a jede si jednoznačně pro tři body. Utkání Astany s Viktorií Plzeň můžete sledovat 5. 10. od 16:30 na Sport2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Plzeň v Konferenční lize

Sleduj průběh zápasu ZDE

Plzeň si jede pro důležité body, jaké jsou kurzy?

Plzeň stejně jako v předkolech letí do Kazachstánu a opět se nečeká nic jiného než vítězství. Astana je doma nesmírně nebezpečný soupeř a bude chtít využít výhodu bouřlivého kazašského prostředí ve svůj prospěch. Přesto je Plzeň favoritem.

To tvrdí i sázkové kanceláře, které favorizují Viktorii Plzeň s kurzem 2,11. Na domácí celek je vypsán kurz 3,40. To na remízu si lze vsadit v kurzu 3,70.

Rozhodčím bude Portugalec Gustavo Fernandes Correia.

Informace před zápasem FC Astana vs. Viktoria Plzeň
🕖 Kdy: 5. 10. 2023 od 16:30
🌍 Kde: Astana Arena, Astana
🏆 Soutěž: Skupinová fáze Evropské konferenční ligy
Rozhodčí: Gustavo Fernandes Correia
Kurzy Fortuny: 3,40 – 3,70 – 2,11
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Astana chce první body

Astana vstoupila do Evropské konferenční ligy proti největšímu favoritovi skupiny, Dinamu Záhřeb, a nedopadla dobře. Dinamo rozstřílelo Astanu 5:1. Ani v lize se příliš nenaladila. Po dvou výhrách přišla porážka s FC Aktobe 2:0 a sny o obhajobě titulu se definitivně rozplývají.

Zápas kazašské ligy se svěřencům Grigoriye Babayana příliš nevyvedl, nedostávali se do koncovky a vázla předfinální fáze. Navíc soupeř hrál mnohem fotbalověji a rychlé přechody do útoku dělaly velké problémy obraně Astany. Prohra 2:0 byla ještě milosrdná.

To krutá prohra se Záhřebem 5:1 ukázala, co se dá od soupeře Plzně čekat. Astana totiž proti chorvatskému favoritovi hrála v hlubokém obranném bloku, který museli Chorvaté dobývat. I přes jednoznačný výsledek se jim to povedlo až na konci prvního poločasu. Chorvatům navíc pomohly dvě proměněné penalty Petkoviće.

Proti Plzni se dá očekávat podobný scénář, hluboký blok, při kterém bude čekat na svou šanci. Navíc Astana hraje na umělé trávě, takže výhoda domácího prostředí je ještě markantnější.

Posledních 5 zápasů FC Astana
30. 09. 2023 Aktobe – FC Astana 2:0
27. 09. 2023 FC Astana – Okzhetpes 5:2
24. 09. 2023 Ordasy – FC Astana 1:2
21. 09. 2023 Dinamo Záhřeb – FC Astana 5:1
16. 09. 2023 FC Astana – Tobol 2:1

Plzeň se chce vrátit zpět na vítěznou vlnu

To viktoriáni měli za sebou solidní sérii vítězství, navíc dávali hromadu gólů. Dvanáct soutěžních vítězství v řadě, ve kterých nastříleli solidních třicet devět branek, když v lize znemožnili Zlín 7:1 a poté Pardubice 6:2. Úchvatnou sérii vítězství utla až v posledním kole Sparta, když na Letné porazila viktoriány 2:1.

Utkání se Spartou nabídlo mnohem více fotbalu než derby a Západočeši se rozhodně nemají za co stydět. V samotném utkání Plzeň sice tahala za kratší konec, přesto se nevzdávala, bojovala až do konce a chtěla hrát fotbal. Kaňkou může být přemotivovanost Chorého, který si opět neodpustil úder hlavou na Asgera Sørensena. Naštěstí pro viktoriány nebyl vyloučen, takže jim v dalších ligových kláních chybět nebude.

Při vstupu Plzně do Konferenční ligy se čekaly gólové hody jako v lize, bohužel Plzni se vůbec nedařilo. S outsiderem FC Ballkani, který úporně bránil, to dlouho vypadalo na remízové utkání, než ho v 73. minutě vysvobodil tečovanou ranou Lukáš Kalvach. Nic takového by Plzeň již nechtěla připustit.

Plzeň se nyní připravovala na umělé trávě, aby se lépe adaptovala na utkání s Astanou. Trenér Koubek by měl mít tým kompletní, chybí pouze Milan Havel a dlouhodobě zraněný Pernica. Západočechy může těšit forma hráčů jako Durosinmi nebo Bucha. Do solidní formy se dostává i Lukáš Kalvach, který je hlavním mozkem viktoriánů.

Posledních 5 zápasů Viktorie Plzeň
30. 09. 2023 Sparta Praha – Viktoria Plzeň 2:1
24. 09. 2023 Viktoria Plzeň – Pardubice
6:2
21. 09. 2023 Viktoria Plzeň – FC Ballkani 1:0
17. 09. 2023 Zlín – Viktoria Plzeň 1:7
03. 09. 2023 Viktoria Plzeň – Bohemians Praha
2:0

Tip na zápas FC Astana vs. Viktoria Plzeň: Evropská konferenční liga dnes večer

Domácí prostředí a umělá tráva jsou věci, které hrají do karet kazašské Astaně. Ta chce urvat první body v Evropské konferenční lize a držet naději na postup ze skupiny. Pokud udrží remízu dostatečně dlouho, tak Plzeň může znervóznět, což už předvedla proti Ballkani. To by mohla být voda na mlýn pro Kazachy.

Plzeňská Viktorka si chce dojet pro všechny tři body a odčinit nedávnou prohru. Ve všech směrech má kvalitnější a zkušenější tým, který by měl jednoznačně vyhrát. Nic jiného se ani nečeká.

Záleží na tom, jak rychle se Plzni podaří vstřelit branku, poté může vyhrát i vyšším rozdílem. Tomu věříme i v redakci, když tipujeme, že Plzeň dá více než dvě branky.

TIP: Plzeň vstřelí více než 2,5 gólu v kurzu 3,80 sipka Vsadit u Fortuny

Tip na Astana vs. Plzeň – Fortuna

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Astana vs. Plzeň v televizi, je k dispozici live stream?

Druhý zápas Plzně v Evropské konferenční lize odvysílá televizní stanice Sport2. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání nevysílají. U sázkové kanceláře Fortuna si na tento duel můžete vsadit LIVE.

Člen trenérského štábu Jan Trousil a Robin Hranáč před odletem do Kazachstánu:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Viktoria Plzeň

Skupina Plzně v Konferenční lize – preview, soupeři, šance

V preview skupiny C Evropské konferenční ligy se dozvíte o šancích Plzně na postup a o jejích soupeřích FC Astana, FC Ballkani a Dinamu...

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.