Evropská konferenční liga živě: FC Ballkani – Viktoria Plzeň

Viktorie Plzeň cestuje do Albánie, kde ji čeká kosovské FC Ballkani. Outsider skupiny porazil Dinamo Záhřeb 2:0 a tudíž Plzeň opravdu nečeká nic lehkého. Jaké jsou prognózy tohoto zápasu, kurzy nebo kde sledovat utkání, to se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzy – FC Ballkani
PlzeňH2H – TIP

Ibrahim Traoré v utkání Viktorie Plzeň proti Hradci Králové Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: FC Ballkani vs. Viktoria Plzeň ve čtvrtek v TV od 18:45

FC Ballkani v albánské Tiraně přivítá lídra skupiny C Viktorii Plzeň. Ta v Konferenční lize ještě neprohrála a po čtyřech výhrách má jistý postup z prvního místa. Utkání Ballkani s Viktorií Plzeň můžete sledovat 30. 11. od 18:45 na Sport 2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Plzeň v Konferenční lize

Sleduj průběh zápasu ZDE

Ballkani ukázalo, že umí hrát fotbal a doma je favoritem, jaké jsou kurzy?

Ballkani vstupovalo do Konferenční ligy jako jeden z největších outsiderů celé soutěže a očekávalo se, že nebude dostatečně konkurenceschopné. Všechno je nakonec jinak a kosovský tým stále bojuje o postup.

To Viktoria Plzeň si po čtyřech výhrách s předstihem zajistila postup do osmifinále Evropské konferenční ligy. Do utkání tak může jít bez jakéhokoliv tlaku.

Podle sázkových kanceláří je Ballkani v utkání favoritem s kurzem 2,15. To na viktoriány si můžete vsadit v kurzu 3,05. Remíza je ohodnocená kurzem 3,40.

Z důvodu špatného stavu hrací plochy v Prištině se utkání odehraje místo Kosova v Albánii, konkrétně v Tiraně na stadionu Air Albania pro 22 500 diváků.

Hlavním sudím bude Rumun Marian Barbu. Ten v letošním roce rozdá průměrně 3,71 žluté karty na utkání.

Informace před zápasem FC Ballkani vs. Viktoria Plzeň
🕖 Kdy: 30. 11. 2023 od 18:45
🌍 Kde: Air Albania Stadium, Tirana
🏆 Soutěž: Skupinová fáze Evropské konferenční ligy
Rozhodčí: Marian Barbu
Kurzy Betana: 2,15 – 3,40 – 3,05
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Ballkani bojuje o postup a dominuje domácí lize

Ballkani si v letošním ročníku Evropské konferenční ligy vzepřelo osudu otloukánka skupiny, získalo čtyři body a drží naději na postup. V posledním zápase sice ztratilo s Astanou (0:0), ale díky cennému skalpu Dinama Záhřeb (2:0) je považováno za velmi nebezpečného soupeře. Ballkani tedy nelze podceňovat.

V kosovské Superlize se navíc Ballkani může chlubit výbornou formou, protože ještě neprohrálo, vede tabulku o sedm bodů, a to má ještě dva zápasy k dobru. Za celou dobu jen dvakrát remizovalo a dál slavilo jen vítězství. Momentálně má šňůru pěti zápasů v řadě, kdy v posledním zápase je přivítala Malisheva.

V samotném utkání od začátku Ballkani potvrzovalo roli favorita a vytvářelo si řadu šancí. Po brankách Griphiho a Berishi z první půle zvítězilo 2:0. Ballkani však mohlo vyhrát mnohem větším rozdílem, ale trestuhodně selhávalo v koncovce.

Koncovka je věc, která trápí Ballkani v Konferenční lize. Za čtyři zápasy vstřelilo pouhé tři branky, a pokud chce pomýšlet na jaro v pohárové Evropě, tak musí v útoku zabrat. Proti Plzni jí však nečeká nic jednoduchého, protože viktoriáni obdrželi pouze jedinou branku. Tým stojí před velkou výzvou a postup by znamenal historický úspěch. Hlavní kouč Ilir Daja bude v utkání s Plzní postrádat Emerllaha kvůli poranění kotníku a Hamidiho za žluté karty.

Základní fáze Evropské konferenční ligy, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Viktoria Plzeň 4 4 0 0 5:1 12
FC Astana 4 1 1 2 4:8 4
FC Ballkani 4 1 1 2 3:3 4
Dinamo Záhřeb 4 1 0 3 5:5 3

Plzeň postupuje z prvního místa, proti Ballkani bude chybět Chorý

Viktoriáni si po čtyřech vítězstvích s předstihem zajistili postup do jarní fáze Evropské konferenční ligy. V cestě za postupem se trenér Koubek a jeho tým mohou radovat i ze solidní defenzivy, kdy ve čtyřech zápasech inkasovali pouze jednou. Přesto ne všechno je v Plzni růžové, protože v domácí lize se postupně Západočeši propadají tabulkou. Po nevyrovnaných výkonech klesli až na pátou pozici ve Fortuna lize.

Poslední zápas odehrála Plzeň proti Hradci Králové, bývalému klubu trenéra Koubka. Protočená sestava Západočechů měla v Hradci výrazné problémy, protože "Votroci" měli více ze hry. V 11. minutě se po standardce Pilaře dostal k zakončení hlavou Leibl a bíločerní šli do vedení. V druhé půli přece jen Plzeň šlápla do pedálu a začal vyvíjet tlak na defenzivu domácích. V 73. minutě povedenou ranou na konečných 1:1 vyrovnal Cadu.

Pro Plzeň to byla další ztráta, kterých bylo posledních pár zápasů v lize až až, proto je možné, že si budou chtít napravit náladu právě v Konferenční lize. Plzni však bude chybět čerstvý reprezentant Tomáš Chorý, který si bude odpykávat trest za žluté karty. Chorý v posledních zápasech táhl Plzeň a je momentálně pro Západočechy klíčovým hráčem.

Dalším problémem je i rozsáhlá marodka Plzně, která se nijak výrazně nezmenšuje. Mimo je stále Durosinmi, Havel, Jemelka, Pernica a Vydra. Nově se zranil i Erik Jirka, který měl rovněž solidní formu. Trenéru Koubkovi tak zbývá jediný útočník a to Jan Kliment. Z béčka tak povolal mladičkého Pavla Haška.

• Datum, čas a místo zápasu: 30. 11. v 18:45, Air Albania Stadium, Tirana

Vzájemné zápasy mezi FC Ballkani a Viktorií Plzeň – H2H

Viktoriáni se s Ballkani utkají teprve podruhé v historii. První zápas těchto soupeřů byl i první zápas ve skupině C. Plzeň v bojovném a úporném utkání vyhrála 1:0 a začala tak svojí vítěznou jízdu skupinou.

  • Viktoria Plzeň vs. FC Ballkani 1:0 (73. Kalvach)

Tip na zápas FC Ballkani vs. Viktoria Plzeň: Evropská konferenční liga dnes večer

Ballkani se zatím profiluje jako velmi houževnatý a nepříjemný soupeř. V albánském azylu je považováno za favorita a jelikož mu jde o postup, tak jeho ambicí bude jedině vítězství.

Viktoriánům už o nic nejde, protože mají jistotu postupu z prvního místa. Trenér Koubek tak může pozměnit sestavu a nechat odpočinou opory. Plzeňští mají v lize výrazně rozporuplné výsledky, v Evropské konferenční lize však nadále hrají o svojí neporazitelnost.

Z toho vychází, že se bude jednat o bojovné utkání, které může být velmi vyrovnané.

TIP: Výsledek prvního poločasu bude remíza sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání FC Ballkani vs. Viktoria Plzeň - Betano

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Ballkani vs. Plzeň v televizi, je k dispozici live stream?

Pátý zápas Plzně v Evropské konferenční lize odvysílá televizní stanice Sport 2. Sázkové kanceláře bohužel nevlastní práva na utkání Konferenční ligy. U sázkové kanceláře Betano si na tento duel můžete vsadit LIVE.

Rekapitulaci plzeňské jízdy skupinou si prohlédněte níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...