Evropská konferenční liga živě: Sturm Graz vs. Slovan Bratislava

Slovan obsadil ve skupině A druhé místo a los ho poslal proti nepříjemnému soupeři. Sturm Graz totiž na podzim hrál Evropskou ligu a po třetím místě ve skupině poputoval do Evropské konferenční ligy. Preview, kurzy a náš tip, se  dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy
Sturm – Slovan – TIP

Tigran Barseghyan v dresu Slovanu slaví branku proti Žilině Foto: Profimedia/ČTK

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Sturm Graz vs. Slovan Bratislava ve čtvrtek v TV od 18:45

Sturm Graz se s Evropskou ligou moc dobře nerozloučil. Renomé si chce napravit v té Konferenční a v cestě mu stojí Slovan Bratislava. Slovenský mistr však má za sebou mnohem lepší pohárové vystoupení. Jak dopadne toto utkání, sledujte už dnes od 18:45 na televizní stanici RTVS Šport.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Rakušané jsou proti Slovanu favoritem: jaké jsou kurzy?

Sturm Graz vstoupil do jarní části sezóny šlágrem v Salzburgu a odvezl si remízu 1:1. Nyní ho čeká napravení reputace v evropských pohárech, kde sice obsadil v těžké skupině třetí místo, ale poslední tři utkání prohrál.

Slovan Bratislava jako hegemon slovenské ligy vstoupil do jara jednoznačnou výhrou 4:0 nad druhou Žilinou. Slovan postoupil ze skupiny A, když obsadil druhé místo za Lille.

V utkání je dle bookmakerů favoritem Sturm Graz v kurzu 1,94. To na hostující Slovan je kurz 4,09. Remíza je ohodnocena kurzem 3,70.

Nad zápasem bude dohlížet švédský rozhodčí Mohammed Al-Hakim, který v průměru rozdá cca tři žluté karty na zápas.

Informace před zápasem Sturm Graz vs. Slovan Bratislava
🕘 Kdy: 15. 02. 2024
🌍 Kde: Merkur-Arena, Graz
🏆 Soutěž: předkolo play-off Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Mohammed Al-Hakim, Švédsko
Kurzy Synotu: 1,94 – 3,70 – 4,09
📺 Přímý přenos: RTVS Šport

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Sturm Graz si chce vylepšit vyzitku v evropských pohárech

Sturm Graz patří k předním celkům rakouské Bundesligy, kde se momentálně nachází na druhém místě za Salzburgem. Na toho ztrácí jen dva body a usiluje o mistrovský titul, který by do Štýrského Hradce doputoval po třinácti letech. A právě šlágrem rakouské ligy mezi Sturm Graz a RB Salzburgem odstartovala jarní sezóna.

Domácí Salzburg byl favoritem a měl více ze hry. Jeho úvodní aktivita vyústila v branku v 15. minutě, když si na rohový kop Kjaergaarda naskočil nehlídaný Ratkov a poslal Red Bull do vedení. Co se týče držení míče, tak utkání bylo vyrovnané, ale šance přidávali jen domácí. Bohužel pro ně, až často míjeli branku hostů.

Po nevyužitých šancích přišel trest. V 80. minutě po centru z pravé strany rybičkou vyrovnal Kiteishvilli. Domácí pak z přímého kopu v nastavení trefili tyč, ale to bylo z utkání vše. Šlágr rakouské Bundesligy skončil 1:1.

Sturm v utkání ukázal až příliš okének, hlavně při rychlých brejcích a to by pro něj mohla být do budoucna zkáza. Navíc se mu nedaří v pohárech. V Evropské lize totiž prohrál tři poslední utkání a nevstřelil v nich ani gól. Celkově vstřelil pouhé čtyři branky ve skupině a třetí místo uhájil jen díky lepšímu skóre.

Slovan míří k domácí obhajobě

Slovan Bratislava je v domácí lize mnohem více suverénní. Vede tabulku už o deset bodů a všechno vede k tomu, že uzme šestý titul v řadě. Ačkoliv přípravu rozhodně neměl Slovan ideální, tak začátek jarní sezóny se mu vydařil. Ve šlágru slovenské ligy přijel do Žiliny, která je na druhém místě tabulky a chtěla v domácím prostředí vybojovat body, aby zmenšila ztrátu na slovenského hegemona.

To se jí ale nepovedlo. Už v 9. minutě Žilina inkasovala po pohledné akci hostů. Strelec si pohrál s obráncem a prudkou přihrávkou našel ve vápně Barseghyana a ten dal na 1:0. Do půle dostal Slovan možnost penalty, kterou Weiss sice neproměnil, ale míč se odrazil zpátky na jeho kopačky a z dorážky se už nemýlil. I po změně stran Slovan útočil a byly to hlavně kraje, na kterých měli hráči Žiliny problémy. Po další přihrávce z levé strany skóroval Kankava a v nastavení si Rodrigues tentokrát z pravé strany došel pro penaltu. Tu sám proměnil a rozhodl o drtivém vítězství 4:0.

Slovan Bratislava tak vstoupil do jara úspěšně a výtečně se naladil na cestu do Štýrského Hradce, kde doufá v co nejlepší výsledek. Chybět bude trenéru Weissovi brankář Borjan za vyloučení v minulém zápase. Disciplína je všeobecně problém slovenského týmu. Hned ve dvou utkáních ve skupině dohrávali v deseti. Kromě Borjana bude chybět za žluté karty Wimmer. Pro zranění jsou stále mimo Križan a Risvanis.

• Datum, čas a místo zápasu: 15. 2. v 18:45, Merkur-Arena, Graz

Tip na utkání Evropské konferenční ligy: Sturm Graz vs. Slovan Bratislava

Sturm Graz je rozhodně silným týmem, ale jeho velkým problémem je v pohárech ofenziva, v které přiliš nevyniká ani v domácí lize.

To Slovan se naladil výborně, když rozstřílel Žilinu přesvědčivě 4:0. Morálka by proto měla být na její straně. Proti je ovšem bilance s rakouskými kluby, s kterými venku nikdy nevyhrála.

TIP: Slovan Bratislava dá více branek ve 2. poločase sipka Vsadit u Synotu

Tip na utkání Sturm Graz vs. Slovan Bratislava - Synottip

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Sturm Graz vs. Slovan Bratislava v televizi, je k dispozici live stream?

Zápas mezi Sturmem Graz se Slovanem Bratislavou odvysílá televizní stanice RTVS Šport. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání vysílat nebudou. U sázkové kanceláře Synottip si na tento duel můžete vsadit.

Na preview Slovanu před utkáním se Sturmem Graz se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Kylian Mbappé v zápase se Štrasburkem

Fotbal v roce 2023: přehled největších akcí a hráčů ke sledování

Fotbalové mistrovství světa se sice odehrálo už minulý rok, i v roce 2023 se ale ve fotbale ⚽ máme na co těšit. Podívejte se, ☝️ co nás...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...