Evropská konferenční liga živě: Viktoria Plzeň vs. FC Ballkani

Viktoria Plzeň vyráží do boje v Evropské konferenční lize, kde se pokusí před domácím publikem získat první tři body. Na úvod přivítá jednoho z outsiderů letošního ročníku FC Ballkani. V pohárech však není slabých soupeřů a soupeř z Kosova může jen překvapit. Jaké jsou vyhlídky obou mužstev, kdo má větší šanci na vítězství, to se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Fotbalisti Viktorie Plzeň slaví gól Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Viktoria Plzeň vs. FC Ballkani ve čtvrtek v TV od 21:00

Plzeň, která loni okusila Ligu mistrů, se musí uskromnit a vzít zavděk Evropskou konferenční ligou. Stále však jde o body do koeficientu, které se počítají. Nyní ji čeká kosovský celek FC Ballkani, který chce ukázat, že si místo v evropských pohárech po právu zaslouží. První zápas Evropské konferenční ligy můžete sledovat ve čtvrtek od 21:00 na televizní stanici Sport1.

sipka Získejte bonus u Betana a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Plzeň je favoritem, cokoliv jiného než vítězství, je ztráta

Plzeň má momentálně dobré období a před domácím publikem bude chtít jistě zvítězit. Los jí k tomu vybral vhodného protivníka. FC Ballkani je ofenzivní tým, který má větší sílu v domácím prostředí a neměl by Plzeň ničím zaskočit.

Podle bookmakerů je tedy Plzeň jasným favoritem, na její výhru je vypsaný kurz 1,33. Na výhru kosovského protivníka je vysoký kurz 8,75. Na remízu pak 5,40.

Utkání bude pískat polský rozhodčí Damian Sylwestrzak, který pískal v kvalifikaci o Ligu mistrů Maccabi Haifa se Sheriffem (4:1), který je soupeřem Slavie ve skupině Evropské ligy.

Informace před zápasem Viktoria Plzeň vs. FC Ballkani
🕘 Kdy: 21. 9. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Doosan Arena, Plzeň
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Damian Sylwestrzak
Kurzy Betana: 1,33 – 5,40 – 8,75
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Viktoria Plzeň se po špatném začátku rozjela

Fotbalová Plzeň vstoupila do ligového ročníku vyloženě špatně. Prohrála s Teplicemi 1:0, pak remizovala s Hradcem 1:1 a do toho všeho remizovala 0:0 s Dritou. Trenér Koubek měl mnoho starostí. Po postupové výhře s Dritou se Plzeň zvedá a nejen to, dává góly. Své si o tom může říct Pavel Vrba.

Bývalého kouče viktoriánů navštívila Plzeň v jeho dnešním angažmá, Zlíně. Plzeň se nadechla k útočnému festivalu, ke kterému jí pomohl i zlínský Jakub Černín, který se nechal v 7. minutě hloupě vyloučit. V té době však Plzeň už vedla po gólu Tomáše Chorého. To co následovalo, se nedá nazvat jinak než jako debakl. Plzeň totiž rozstřílela Zlín 7:1, což je nejvyšší venkovní výhra Plzně v historii. I v předchozích utkáních Viktorka předvedla, že je na vzestupu. Upachtěná výhra s Dritou ji nakopla a od té doby slaví jen samá vítězství, a to jak v lize, tak pohárech.

Viktorka je na vzestupu a chce jistě promluvit do souboje o titul a ukázat, že se s ní musí počítat. To samé chce ukázat i v Evropské konferenční lize, kdy nic jiného než postup, nepřipadá v úvahu. Trenér Koubek se navíc může opřít o zkušené hráče, kdy Kalvach má solidní formu, stejně jako Bucha a Durosinmi.

Posledních pět zápasů Plzně
Plzeň – Olomouc 2:1
Tobol – Plzeň 1:2
Plzeň – Tobol 3:0
Plzeň – Bohemians 2:0
Zlín – Plzeň 1:7

FC Ballkani: outsider se solidní ofenzivou

Další kosovský soupeř se potká s Plzní, navíc Plzeň nemá na Dritu úplně nejlepší vzpomínky, když postoupila s odřenýma ušima. Nyní přijíždí přímo kosovský mistr ligy. Ballkani je na začátku sezóny a tým Ilira Daji je hlavním aspirantem na titul, protože opanoval předchozí dva ročníky. Ballkani vykročilo za obhajobou třemi hubenými výhrami v řadě, ve 4. kole však narazilo a pouze remizovalo s Dukagjini 1:1.

V pohárech to však kosovskému týmu střílí. Po vyřazení z předkola Ligy mistrů s Ludogorcem se v kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu s přehledem vypořádal se severoirským Larne (3:0, 4:1). V dalším kole mu los přisoudil tým z Gibraltaru, Lincoln FC. Ten odešel s porážkami 2:0 a 3:1. V playoff se utkal s běloruským BATE, ten v prvním utkání smetl 4:1. Prohra venku 1:0 už nemohla zastavit oslavy kosovského týmu z postupu do skupiny Evropské konferenční ligy.

Střelecký apetit kosovskému celku rozhodně nechybí. Za osm pohárových zápasů nastřílel osmnáct branek. Proti Plzni by ofenzivní taktika mohla FC Ballkani přivést do pekel. Přesto je třeba mít se před ním na pozoru, protože kouč Ilir Daja má za sebou mnoho zkušeností a kosovský tým nemá co ztratit.

sipka Více o skupině C je k přečtení zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 9. ve 21:00, Doosan Arena, Plzeň

Plzeň poprvé startuje v Evropské konferenční lize. V úvodním utkání přivítá kosovského mistra FC Ballkani. Outsider, pro kterého se jedná o historický úspěch, nemá co ztratit a bude chtít všem ukázat, že si místo v pohárové Evropě zaslouží. Plzeň má však všechny trumfy v rukou a měla by Ballkani s přehledem porazit.

TIP: Rafiu Durosinmi vstřelí gól v kurzu 2,37 sipka Vsadit u Betana

Durosinmi tip

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Plzeň vs. Ballkani v televizi, je k dispozici live stream?

První zápas mezi Plzní a Ballkani odvysílá televizní stanice Sport1. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání nevysílají. U sázkové kanceláře Betano si na tento duel můžete vsadit.

Trenér Koubek po drtivé výhře nad Zlínem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.