Evropská konferenční liga živě: Viktoria Plzeň vs. Servette

Z českých celků působících v pohárové Evropě má největší šanci na postup do dalších bojů Viktoria Plzeň. Svěřence Miroslava Koubka čeká ve čtvrtek odvetné utkání osmifinále Evropské konferenční ligy se švýcarským Servettem. První zápas skončil bezbrankovou remízou.

Živý přenosKurzy
PlzeňServetteTip

Robin Hranáč v souboji s Miroslavem Stevanovićem Foto: Profimedia

Odveta osmifinále Evropské konferenční ligy 2023/2024 živě: Viktoria Plzeň vs. Servette v TV dnes od 18:45

Na rozdíl od Sparty a Slavie disponují viktoriáni dobrou výchozí pozicí pro odvetný zápas. Je pravda, že Plzeň toho ve Švýcarsku moc nepředvedla, její defenzivní taktika však vyšla na výbornou a soupeř si za celé utkání žádnou vážnější šanci nevytvořil.

Na čtvrteční souboj se navíc západočeský tým výborně naladil vysokou ligovou výhrou nad Spartou (4:0). Trest za žluté karty si v Evropské konferenční lize rovněž odpykal Pavel Šulc, který je v současné chvíli bezpochyby nejlepším hráčem Plzně. Trenér Miroslav Koubek rozhodně má z čeho vybírat a fanoušci jsou v očekávání, jakou základní jedenáctku do důležitého střetnutí postaví. Odvetné utkání osmifinále se koná ve čtvrtek od 18:45. V televizi ho odvysílá Sport 2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na utkání Plzeň vs. Servette

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na odvetné utkání osmifinále Evropské konferenční ligy: Plzeň mírným favoritem

Bookmakeři věří více viktoriánům, a proto je vítězství domácího týmu oceněno kurzem 1,88. Na výhru švýcarského Servettu je vypsán kurz 4,45. Pokud skončí zápas stejně jako v prvním případě nerozhodně, pro sázející je připraven kurz 3,40.

Úlohu hlavního rozhodčího zastane Willie Collum. 45letý skotský sudí samozřejmě nejčastěji píská domácí soutěž, v letošní sezoně ale už řídil i jedno utkání Ligy mistrů a dva duely Evropské ligy. Ve zmíněných zápasech udělil dohromady patnáct žlutých karet a jednu červenou.

Informace před zápasem Plzeň vs. Servette
📅 Kdy: 14. 03. 2024 od 18:45
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: Odveta osmifinále Evropské konferenční ligy 2023/24
⚽ Rozhodčí: Willie Collum, Skotsko
✅ Kurzy Betana: 1,88 – 3,40 – 4,45
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Plzeň o víkendu sestřelila Spartu, předvede podobně suverénní výkon i proti Servettu?

Plzeň v prvním zápase osmifinále potvrdila skutečnost, že v letošním ročníku Evropské konferenční ligy téměř neinkasuje branky. Už v základní skupině si mužstvo v této disciplíně vedlo výborně a v šesti utkáních obdrželo jediný gól, což bylo vůbec nejméně ze všech týmů v soutěži.

I v prvním duelu se Servettem naordinoval trenér Koubek svým svěřencům defenzivní taktiku a ti jeho pokyny splnili do puntíku. Viktoriáni se po časově náročném výletu do Ženevy museli znovu rychle zaměřit na Fortuna ligu, ve které je v neděli čekal šlágr kola se Spartou. Předzápasové kurzy ani bilance vzájemných utkání nenaznačovaly, že Plzeň bude mít v ostře sledovaném duelu výrazně navrch, k překvapení všech se to však stalo.

Domácí od úvodních minut hráli z pečlivě zajištěné obrany a sparťanské ofenzivní hráče drželi zkrátka. K tomu Viktorka přidala vynikající týmový výkon, který korunovala čtyřmi góly do sítě úřadujícího mistra. Skvělý fotbalový večer zažil především Tomáš Chorý, jenž se prosadil hned dvakrát a po Pavlovi Šulcovi je nyní druhým nejlepším střelcem Západočechů.

Pozitivní zprávou před čtvrtečním kláním je také účast Pavla Šulce. Klíčový hráč Plzně nezasáhl do prvního utkání z důvodu karetního trestu, ale v odvetě už bude k dispozici. V Doosan Aréně spoluhráčům určitě nepomohou Durosinmi a Jirka. První jmenovaný se stále zotavuje po operaci, zatímco slovenského záložníka do hry nepustí zraněná třísla.

sipka Přečtěte si více o dosavadním působení Plzně v Evropské konferenční lize

Výsledky Servettu proti českým klubům
Sezona Soutěž Výsledek
2001/02 1. kolo Poháru UEFA Servette vs. Slavia 1:0 a 1:1
2023/24 Skupina Evropské ligy Servette vs. Slavia 0:2 a 0:4
2023/24 Osmifinále Evropské konferenční ligy Servette vs. Plzeň 0:0

Servette v lize dál stíhá Young Boys, neprohrál už osm utkání v řadě

Švýcarský celek byl v prvním zápase s Plzní aktivnějším týmem. Domácí se tlačili do útoku, jenže v zakončení nebyli efektivní. Největší šanci ke vstřelení branky měl v 53. minutě bosenský záložník Miroslav Stevanović, jehož nebezpečný pokus skončil těsně vedle.

Ani Servette nezůstal o víkendu bez domácí soutěže. Aktuálně druhý tým Super League hostil předposlední Lausanne a bez větších komplikací si s outsiderem poradil. Hosté sice ve 25. minutě otevřeli skóre, ale o devět minut později domácí vyrovnali z pokutového kopu. V 82. minutě svěřenci Reného Weilera vybojovali další penaltu, kterou následně proměnil střídající Crivelli. 29letý francouzský útočník rozšířil svůj gólový účet ještě v 95. minutě, kdy uzavřel skóre na konečných 3:1.

Plzeň by rozhodně neměla švýcarský tým podceňovat, jelikož v únorovém předkole EKL byl v identické situaci jako teď. Les Grenats nejdříve doma remizovali s Ludogorcem 0:0, v odvetném utkání ovšem posledního mistra nejvyšší bulharské ligy porazili 1:0. Překvapí hosté i ve čtvrtek?

Jediným zraněným hráčem zůstává francouzský obránce Douline.

  • Datum, čas a místo zápasu: 14.03. v 18:45, Doosan Aréna (Plzeň)

Tip na výsledek utkání Viktoria Plzeň vs. Servette v osmifinále Evropské konferenční ligy

Plzeň si jednoznačným vítězstvím nad Spartou posílila sebevědomí. To bylo před rozhodujícím duelem se Servettem velmi důležité, a proto by viktoriáni mohli zvítězit již v základní hrací době a padnout by mohla více než jedna branka.

TIP: Plzeň vyhraje a v zápase padne více jak 1,5 gólu sipka Vsadit u Betana

TIP

Kde sledovat odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy živě: fotbalové utkání Viktoria Plzeň vs. Servette v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Odveta osmifinále Evropské konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Servettem je k vidění na placeném televizním kanálu Sport 2. České sázkové kanceláře naneštěstí online streamy k EKL nenabízí, ale po registraci si u nich na utkání můžete vsadit. Z obsáhlé kurzové nabídky lze vybírat například u Betana.

Čekání na výkop si můžete zkrátit zhlédnutím videa, v němž se Plzeň připravuje na boj o historické čtvrtfinále.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Stanice Sport1 a Sport2 vysílají mimo jiné Evropskou ligu a Konferenční ligu

Fotbal na Sport TV: program, kde sledovat a cena Sport1 i Sport2

Přečtěte si více o televizních stanicích Sport1 a Sport2. Tyto kanály vysílají například zápasy Evropské ligy a Konferenční ligy.