Evropská liga živě: Betis Sevilla vs. Sparta Praha

Po losu šlo o nejobávanějšího soupeře. Sparta jede v Evropské lize na půdu Betisu Sevilla. Jak se letos daří největšímu favoritovi skupiny C, to se dozvíte v článku. Podíváme se i na to, kde čtvrteční duel sledovat živě.

Živý přenosKurzy
BetisSpartaTip

Sparťané se radují z gólu Jana Kuchty proti Plzni Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Real Betis Sevilla vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 18:45

Liga mistrů má druhý hrací den skupin za sebou, pohárový týden ale nekončí. Další na řadě je Evropská liga s českým zastoupením. O body se popere i pražská Sparta, kterou v rámci skupiny C čeká výjezd na hřiště Betisu. Sledujte zápas v Seville ve čtvrtek od 18:45 na ČT sport.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Sparta jede do Sevilly jako outsider

Ještě před začátkem skupiny C měli bookmakeři celkem jasno. Největším favoritem měl být Betis. Španělský celek je pak podle sázkových kanceláří favoritem i v utkání se Spartou. Na výhru Betisu se dá sázet v kurzu 1,75. Překvapení v podobě vítězství Letenských je ohodnoceno kurzem 4,35. Na remízu je vypsaný kurz 4,00.

Utkání v Seville odpíská rozhodčí Duje Strukan. Tento chorvatský sudí má z aktuálního ročníku evropských pohárů zkušenosti z předkola Ligy mistrů.

Informace před zápasem Real Betis vs. Sparta Praha
📅 Kdy: 5. 10. 2023 od 18:45
🏟 Kde: Estadio Benito Villamarín, Sevilla
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Duje Strukan, Chorvatsko
Kurzy Betana: 1,75 – 4,00 – 4,35
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Betisu se vrací nejlepší střelec, zpět je i kapitán

Lehké rozpaky zatím panují nad výsledky Betisu v aktuální sezoně. V Evropě začal tým trenéra Manuela Pellegriniho porážkou 0:1 na hřišti Rangers. V domácí lize z toho je zatím nevalná bilance tří výher, stejného počtu remíz a dvou proher. Když si ale vezmeme poslední utkání, tak se zelenobílí přece jen zvedají.

O víkendu v lize vyřídili doma Valencii 3:0. Svým druhým gólem v ročníku k tomu přispěl Assane Diao, který v září teprve dosáhl plnoletosti. Ofenziva Betisu se pak před duelem se Spartou dočkala dalšího posílení. V zápasové nominaci už je Willian José, se třemi trefami zatím nejlepší střelec klubu.

Brazilský útočník kvůli zranění vynechal dvě utkání, o jedno méně chyběla další důležitá postava. Zpět je totiž také kapitán Andrés Guardado. Dvakrát z lavičky už naskočil i uzdravený William Carvalho. Kouči Pellegrinimu nicméně nadále scházejí Nabil Fekir, Luiz Henrique a Youssouf Sabaly.

Chybějící dílky se snažil zelenobílý klub doplnit do kádru na letním přestupovém trhu. Na něm ulovil několik zajímavých jmen. Do Sevilly se jako volní hráči stěhovali třeba Isco, Héctor Bellerín nebo Ayoze Pérez, který už v Betisu předtím hostoval. Z Barcelony dorazil na přestup také talentovaný křídelník Abde Ezzalzouli.

Sparta v EL 2023/24 - rozpis a výsledky zápasů
Datum Zápas Výsledek
21.09.2023, 21:00 Sparta Praha - Aris Limassol 3:2
05.10.2023, 18:45 Betis - Sparta Praha 2:1
26.10.2023, 18:45 Sparta Praha - Rangers 0:0
09.11.2023, 21:00 Rangers - Sparta Praha 2:1
30.11.2023, 18:45 Sparta Praha - Betis 1:0
14.12.2023, 21:00 Aris Limassol - Sparta Praha 1:3

sipka Přečtěte si více o působení Sparty v evropských pohárech

Sparta se o víkendu osamostatnila na čele ligy

I když sparťané prohráli naposledy v srpnu, tak některé jejich nedávné výkony nebyly ideální. Aris Limassol (3:2) drželi svými chybami v zápase, na Slavii (1:1) šlo spíše o boj a v poháru v Líšni (1:0) kombinovaná sestava rozhodně nedominovala. Proto o víkendu fanoušky Letenských potěšil výkon proti Plzni.

Sparťané zaslouženě vyhráli a mohli utkání rozhodnout i dříve. O výsledek 2:1 se nakonec přece jen museli bát, když Martin Vitík v závěru zachraňoval vítězství na brankové čáře. Zápas kromě předvedené hry a tří bodů přinesl také pozitivum v podobě gólu Jana Kuchty. Sparťanský střelec se v září trefil poprvé.

Druhý a poslední zápas ze svého trestu si pak proti Plzni odpykal kapitán Ladislav Krejčí. V Seville se tak jako tak může vrátit do sestavy. Distanc totiž platil jen pro české soutěže. V návrat na trávník doufá i Kaan Kairinen, který proti viktoriánům po zranění usedl alespoň mezi náhradníky.

Poté, co souboj posledních dvou mistrů vyhráli sparťané, se jejich nálada o den později ještě zvedla. Druhá Slavia totiž jen remizovala v Teplicích a Letenští se tak osamostatnili na čele ligové tabulky. Na svého odvěkého rivala mají náskok dvou bodů. Před reprezentační pauzou pak Sparta jede ještě do Hradce Králové.

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 10. v 18:45, Estadio Benito Villamarín (Sevilla)

Tip na výsledek zápasu Betis vs. Sparta ve skupině C Evropské ligy

Od Betisu se očekává, že bude ve čtvrtek udávat tempo. S tím, že Sparta by se měla spoléhat spíše na brejky. I na ně má ale nebezpečné hráče. Jedním z nich je nejlepší ligový střelec Lukáš Haraslín.

Ten je zároveň ve Fortuna lize na děleném druhém místě v počtu střeleckých pokusů na bránu. V Seville půjde o jiný typ zápasu, než Letenští zažívají v lize. Přesto by se slovenský křídelník mohl dostat k alespoň jedné přesné střele.

TIP: Lukáš Haraslín bude mít +0,5 střely na bránu

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Betis vs. Sparta v televizi (TV) a online live streamu

Přímý přenos zápasu Betisu se Spartou najdete na televizní stanici ČT sport. Česká televize toto utkání odvysílá také prostřednictvím své platformy ČT sport Plus. České sázkovky bohužel stream nenabídnou, u sázkové kanceláře Betano ale ke čtvrtečnímu duelu najdete širokou kurzovou nabídku.

Podívejte se na zatím poslední video ze série Buď v týmu. Zavede vás do zákulisí 308. derby.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparťané děkují fanouškům po výhře v Liberci

Skupina Sparty v Evropské lize - preview, soupeři, šance

Fotbalisté Sparty se v základní skupině Evropské ligy ⚽ utkají s Realem Betis, Rangers a Arisem Limassol. Přečtěte si ☝️ preview skupiny C.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...