Evropská liga živě: Galatasaray Istanbul vs. Sparta Praha

Do ligového jara už Sparta vstoupila, nyní ji čeká start v Evropě. A to pořádně ostrý. Letenští se v předkole play-off postaví Galatasarayi. První zápas odehrají v Istanbulu. Přečtěte si vše důležité před soubojem s tureckým mistrem.

AKTUALIZACE: Sparta si z Istanbulu veze nadějný výsledek do odvety, na hřišti Galatasaraye prohrála 2:3. O góly letenských se v druhé půli postarali Preciado a Kuchta, nerozhodný stav v první minutě nastavení zlomila trefa domácího Icardiho. Odveta na Letné je na programu ve čtvrtek 22. února od 21:00.

sipka Informace o odvetě mezi Spartou a Galatasarayem najdete ZDE

Živý přenosKurzy
GalatasaraySpartaTip

Sparťané se radují z gólu Ladislava Krejčího v Karviné Foto: Profimedia

Předkolo play-off Evropské ligy 2023/2024 živě: Galatasaray Istanbul vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 18:45

Že se potkají, vědí už od prosince. Až nyní se ale Galatasaray a Sparta střetnou v předkole play-off Evropské ligy. V sázce je postup mezi nejlepších 16 celků této soutěže. Kdo se k němu po prvním utkání přiblíží, sledujte ve čtvrtek od 18:45 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Galatasaray vs. Sparta

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na vyřazovací část EL: Galatasaray je proti Spartě favoritem

Favoritem prvního duelu i celého dvojzápasu je podle bookmakerů Galatasaray. Na výhru domácích v Istanbulu si můžete vsadit v kurzu 1,66. Na to, že si z Turecka odvezou vítězství sparťané, je vypsaný kurz 4,85. U remízy najdete kurz 3,89.

Na celkový postup Galatasaraye se dá sázet v kurzu 1,60. U postupu Sparty je uvedený kurz 2,40.

Úvodní souboj v Rams Parku odřídí rozhodčí Alejandro Hernández. Tento Španěl si v aktuálním ročníku evropských pohárů zapískal i skupinovou fázi Ligy mistrů. Byl u výhry Dortmundu nad Newcastlem (2:0).

Informace před zápasem Galatasaray Istanbul vs. Sparta Praha
📅 Kdy: 15. 2. 2024 od 18:45
🌍 Kde: Rams Park, Istanbul
🏆 Soutěž: Předkolo play-off Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Alejandro Hernández, Španělsko
Kurzy Tipsportu: 1,66 – 3,89 – 4,85
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Galatasaray vede ligu a je ve skvělé formě

V úterý mohli hráči Galatasaraye jen se závistí sledovat, jak Kodaň nastupuje v osmifinále Ligy mistrů proti obhájci prvenství z Manchesteru City. Právě dánský mistr nechal toho tureckého ve skupině milionářské soutěže za sebou. A Kodaň je také posledním týmem, který na istanbulský celek vyzrál. To už ale bylo v prosinci.

Od té doby mužstvo trenéra Okana Buruka válí. Neprohrálo 12 utkání v řadě, z toho 10 jich vyhrálo. Galatasaray je aktuálně ve čtvrtfinále domácího poháru. Hlavní je pro něj ale samozřejmě liga. Tu po víkendovém vítězství nad Basaksehirem (2:0) vede o dva body. Jeho rival z Fenerbahce totiž v minulém kole jen remizoval.

Cimbom – jak se Galatasarayi přezdívá – je plný ofenzivních hvězd. Tým táhne s 18 góly Mauro Icardi. Kromě jmen jako Dries Mertens nebo Wilfried Zaha jsou oporami také domácí fotbalisté. Příkladem je třeba Kerem Aktürkoğlu. Istanbulskému mančaftu ale drží i obrana, která je nejlepší defenzivou turecké ligy.

Právě v obraně nastaly v zimě v Galatasarayi změny. Klub opustil pravý obránce Sacha Boey (Bayern) a odešel i levý bek Angeliño (AS Řím). Vedení ale přivedlo náhrady. Napravo dorazil Serge Aurier (Nottingham), vítěz AFCONu. Na levý kraj přišel Derrick Köhn (Hannover). Ten ale nestihl být zapsán na soupisku pro Evropskou ligu.

Galatasaray v sezoně 2023/24
Soutěž Výsledek
Turecká Superliga 1. místo po 25 kolech
Turecký pohár Čtvrtfinále proti Karagümrüku
Liga mistrů 3. místo ve skupině A
Evropská liga Předkolo play-off proti Spartě

Sparta po kapitánových nůžkách začala jaro vítězně

Zatímco Galatasaray odehrál první soutěžní duel v roce 2024 už 7. ledna, tak Sparta vstoupila do jara o více než měsíc později. Konkrétně v sobotu v Karviné. Letenští na úvod jara, ve kterém obhajují ligový titul, vyhráli ve Slezsku 3:0. V první půli sice měli s domácími i problémy, po gólu Ladislava Krejčího ale zápas vesměs kontrolovali.

Trefa sparťanského kapitána opravdu stála za to. Krejčí po centru Veljka Birmančeviće vystřihl krásné nůžky. Hvězdou zápasu přitom bylo zmiňované srbské křídlo. Birmančević se podílel na všech třech brankách Sparty a do statistik mu přistály dvě asistence. Navázal tak na skvělý podzim a zůstává klíčovým mužem Letenských.

Na druhém kraji ofenzivy Sparty to už tak jasné není. Lukáš Haraslín kvůli poraněnému kotníku odehrál jen jeden přípravný duel. Hlavně mezi Adamem Karabcem, Michalem Ševčíkem a Indritem Tucim se tak rozjel konkurz na jeho náhradu. Zápas v Karviné začal v základu Karabec, který dokonce skóroval.

Na pozápasové tiskové konferenci ale trenér Brian Priske prozradil, že na Galatasaray už bude připravený i Haraslín. Ve Slezsku kromě něj dánskému kouči kvůli zdravotním problémům scházel také záložník David Pavelka. Karetní trest do hry nepustil Lukáše Sadílka, tento distanc ale platil jen pro českou ligu.

  • Datum, čas a místo zápasu: 15. 2. v 18:45, Rams Park (Istanbul)

Tip na výsledek zápasu Galatasaray vs. Sparta v předkole play-off Evropské ligy

Všechny tři venkovní zápasy Sparty ve skupině Evropské ligy spojovala jedna věc. Pokaždé padla většina branek v první půli. Na hřištích Betisu a Arisu měli Letenští skvělý vstup do utkání. Na půdě Rangers se naopak nedokázali popasovat s ofenzivou domácích.

A góly hned v úvodním dějství by mohly být k vidění i v Istanbulu. Zatímco Galatasaray má velkou útočnou sílu, tak Sparta na druhou stranu disponuje několika šikovnými brejkovými hráči.

TIP: Více gólů padne v 1. poločase sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat vyřazovací fázi EL živě: fotbal Galatasaray vs. Sparta v televizi (TV) a online live streamu

Zápas Galatasaraye se Spartou si můžete pustit na televizní stanici ČT sport. Česká televize nabídne také stream na své platformě ČT sport Plus. Přímý přenos utkání bohužel u českých sázkovek nenajdete, u sázkové kanceláře Tipsport si ale na čtvrteční duel můžete vsadit.

Sparťané si postup do jarní fáze Evropské ligy zajistili výhrou na půdě Arisu Limassol. Připomeňte si toto prosincové střetnutí.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...