Evropská liga živě: Liverpool vs. Sparta Praha

Liverpool je ve výborné pozici. Do domácí odvety osmifinále Evropské ligy proti Spartě jde s čtyřgólovým náskokem. Letenští ale nemohou zápas jen tak odevzdat. Po víkendové prohře v lize potřebují ukázat úplně jinou tvář.

Živý přenosKurzy
LiverpoolSpartaTip

Lukáš Haraslín v prvním zápase Caoimhína Kellehera nepřekonal Foto: Profimedia

Odveta osmifinále Evropské ligy 2023/2024 živě: Liverpool vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 21:00

Spartu pravděpodobně čeká rozlučka se strhujícím pohárovým ročníkem. I odvetu po prohře 1:5 s Liverpoolem ale Letenští potřebují odehrát tím správným způsobem. Jen tak totiž vydají jasný signál, že po ligové porážce v Plzni (0:4) nehodlají ustupovat ze svých pozic. Utkání na Anfieldu začíná ve čtvrtek od 21:00 a sledovat ho můžete na televizním kanálu Sport2.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na vyřazovací část EL: favorit se pro odvetu nemění

Liverpool byl favoritem už v prvním duelu na Letné. A větší šance mu bookmakeři dávají také v odvetě na Anfieldu. U výhry domácích najdete kurz 1,33. Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kurzu 8,00. Remíza je ohodnocena kurzem 5,90.

Odvetný zápas odpíská Artur Soares Dias. Tento portugalský rozhodčí se v aktuálním pohárovém ročníku představil také v základní skupině Ligy mistrů. Ve třech utkáních pokaždé pískal anglické mužstvo. Konkrétně Manchester City, Newcastle a Arsenal.

Informace před zápasem Liverpool vs. Sparta Praha
📅 Kdy: 14. 3. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Anfield, Liverpool
🏆 Soutěž: Odveta osmifinále Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
Kurzy Betana: 1,33 – 5,90 – 8,00
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Liverpool přišel v lize o první místo, na závěr sezony si ale chystá Salaha

Před úvodním zápasem na Letné to bylo velké téma. Přijede do Prahy Mohamed Salah? Egyptská hvězda nakonec dorazila a po zranění si dokonce střihla posledních 15 minut. Dvojnásobek toho pak Salah zvládl o víkendu, kdy Liverpool přivítal na Anfieldu Manchester City. Gólově se ovšem neprosadil a duel tak skončil remízou 1:1.

Výsledek, který na první pohled nenaznačuje kdovíjaké utkání, trochu klame. Hrál se atraktivní fotbal a oba týmy měly množství šancí. Reds dokázali zareagovat na trefu Johna Stonese, když se z penalty nemýlil Alexis Mac Allister. Ten byl také u rozebírané situace v závěru. Po zákroku Patsona Daky se ale druhý pokutový kop nepískal.

Plichta mezi Liverpoolem a Manchesterem City nejvíce vyhovovala třetímu vzadu. Arsenal totiž porazil Brentford 2:1 a posunul se na první místo tabulky. Reds jsou o skóre druzí. O bod pak zaostávají Citizens. Program celku Jürgena Kloppa ale není jen o Premier League a Evropské lize. O víkendu ho čeká také čtvrtfinále FA Cupu.

Soupeřem mu bude rival z Manchesteru United. Německý kouč tak nervózně pokukuje po stále plné marodce. I po návratu Salaha na ní o víkendu bylo devět fotbalistů. Právě na konto tohoto Egypťana Klopp prohlásil, že v odvetě proti Spartě už je případně připravený nastoupit i od začátku.

Zbývající soutěže Liverpoolu a Sparty (kromě Evropské ligy)
Tým Soutěž Fáze
Liverpool Premier League 2. místo po 28 kolech
FA Cup Čtvrtfinále proti Man United
Sparta Fortuna liga 1. místo po 24 kolech
MOL Cup Semifinále proti Opavě

sipka Přečtěte si více o působení Sparty v pohárové Evropě

Sparta dostala o víkendu čtyři góly a hraje o reputaci i sebevědomí

Postup do čtvrtfinále Evropské ligy je nyní pro Spartu hodně vzdálený. V odvetě na Anfieldu ale má o co hrát. Když Letenští prohráli 1:5 s Liverpoolem, tak to žádné pochyby nevyvolalo. Víkendovou ligovou porážkou 0:4 v Plzni už ale sparťané získali velké množství nevyžádané pozornosti.

Čeká se od nich tedy reakce. A to na hřišti jednoho z nejlepších mužstev Evropy. Spartě samozřejmě nejde jen o to napravit si reputaci. Kvalitní výkon v Anglii by jí vrátil sebevědomí. Letenští budou v tomto týdnu také hájit vedení v lize. Poslední ligový zápas před reprezentační pauzou je čeká doma proti Hradci Králové.

Náskok na druhou Slavii se přitom ztenčil na pouhý bod. Na vině je zmiňovaná prohra v Plzni. V první půli nic nenasvědčovalo nějakému průšvihu. Sparťané párkrát sami zahrozili, v závěru poločasu ale nakupili několik chyb a inkasovali. Brzy po přestávce přišel druhý gól. A když byl vyloučen Ladislav Krejčí, tak bylo v podstatě rozhodnuto.

Trenér Brian Priske teď musí rozmyslet, jak do blížících se duelů namixovat dvě silné jedenáctky. Pro čtvrteční střetnutí mu do jisté míry ulehčují práci disciplinární tresty v lize. Proti Hradci budou stát Ladislav Krejčí, Angelo Preciado a Kaan Kairinen. Kvůli zranění jinak naposledy chyběli Asger Sørensen, David Pavelka a Jakub Pešek.

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 3. ve 21:00, Anfield (Liverpool)

Tip na výsledek zápasu Liverpool vs. Sparta v odvetě osmifinále Evropské ligy

Liverpool na Letné nastoupil s ofenzivním triem Darwin Núñez, Cody Gakpo, Luis Díaz. O víkendu v lize se z této trojice nedostal do základní sestavy jen Gakpo. Nizozemský reprezentant by tak mohl mít více prostoru ve čtvrtek.

Tipujeme, že by ho mohl využít k alespoň dvěma střelám na bránu. Ostatně už v Praze Gakpo předvedl tři přesné střelecké pokusy.

TIP: Cody Gakpo bude mít +1,5 střely na bránu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat vyřazovací fázi EL živě: fotbal Liverpool vs. Sparta v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Odvetu odvysílá v přímém přenosu televizní kanál Sport2. České sázkové kanceláře bohužel stream nenabídnou, na zápas si ale samozřejmě můžete vsadit. Například u Betana přitom dostanete také registrační bonus zdarma.

Liverpool o víkendu remizoval s Manchesterem City. Podívejte se na sestřih toho nejdůležitějšího, co se na Anfieldu událo.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Jamie Carragher a Václav Kadlec při utkání na Anfieldu

Bilance Sparty proti anglickým klubům v pohárové Evropě

Spartu čeká v Evropské lize Liverpool. Přečtěte si, jak si dosud Letenští v pohárech vedli proti anglickým soupeřům.