Evropská liga živě: Rangers vs. Sparta Praha

Spartu čeká jeden ze zápasů podzimu. Ve čtvrtek se v Evropské lize představí na hřišti Rangers. Oba kluby jsou přitom ve skupině C srovnané na čtyřech bodech. V této zamotané skupině by tak vítězství bylo důležitým krokem k postupu do jarní fáze.

Živý přenosKurzy
RangersSpartaH2HTip

Veljko Birmančević si kryje míč před Nicolasem Raskinem Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Glasgow Rangers vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 21:00

Před dvěma týdny to mezi nimi na Letné skončilo bez branek. Nyní jede Sparta na půdu Rangers. Vítěz tohoto duelu přitom vykročí za postupem do vyřazovací části Evropské ligy. Sledujte toto důležité utkání ve čtvrtek od 21:00 na ČT sport.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Rangers jsou doma proti Spartě favoritem

Zatímco před 14 dny byla v Praze favoritem Sparta, tak tentokrát bookmakeři více věří Rangers. Na výhru domácích vypsalo Betano kurz 2,00. Na to, že si všechny body odvezou Letenští, si můžete vsadit v kurzu 3,65. Pokud si myslíte, že se bude opakovat remíza z prvního zápasu, tak je pro vás také připraven kurz 3,65.

Rozhodčím utkání bude Davide Massa. Tento Ital v aktuálním ročníku pískal už i dva duely základních skupin Ligy mistrů. V této sezoně se podíval také do Glasgow, kde v září řídil přátelský zápas mezi Skotskem a Anglií (1:3).

Informace před zápasem Rangers vs. Sparta Praha
📅 Kdy: 9. 11. 2023 od 21:00
🏟 Kde: Ibrox Stadium, Glasgow
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Davide Massa, Itálie
Kurzy Betana: 2,00 – 3,65 – 3,65
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Rangers se pod Clementem rozjeli, o víkendu slavili postup v poháru

Pět zápasů má zatím za sebou na lavičce Rangers Philippe Clement. Belgický trenér, který naposledy vedl Monaco, přitom ještě neprohrál. Jedinou ztrátu mu v Evropské lize přichystala Sparta, když Rangers na Letné remizovali 0:0. Jinak byl Clement u tří výher v lize a u postupu do finále Ligového poháru.

Od utkání na Letné Rangers v ligové soutěži porazili jak Hearts, tak Dundee. Proti Hearts se natrápili a na 2:1 otočili až v závěru, v Dundee poté ale zvítězili jasně 5:0. O víkendu se pak pozornost Gers přesunula k semifinále Ligového poháru. Zde opět čekali Hearts a po bezbrankové první půli nakonec Rangers brali výhru 3:1.

Důležitým mužem nadále zůstává bývalý slávista Abdallah Sima, který byl za říjen zvolen nejlepším hráčem skotské ligy. Tradičně pak Rangers táhne také kapitán James Tavernier. Tento pravý obránce zahrává penalty a přímé kopy a jen za poslední tři duely zaznamenal čtyři góly a jednu asistenci.

Do formy se po zranění dostává i útočník Danilo. Letní posila z Feyenoordu má z uplynulých tří zápasů bilanci dvou branek a tří asistencí. Zatímco Danilo už je fit, tak zdravotní problémy v poslední době měli Steven Davis, Rabbi Matondo (oba koleno) a Kemar Roofe (sval).

Sparta v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Rangers63218:611
2.Sparta Praha63129:710
3.Betis63039:79
4.Aris Limassol61147:134

sipka Více o působení Sparty v Evropské lize se dozvíte ZDE

Sparta se v lize nadřela, Priskeho mohl těšit návrat nejlepšího střelce

Také Sparta v rychlém sledu zažila dva zápasy proti stejnému soupeři. Jak už jsme zmínili, tak Rangers dvakrát porazili Hearts. To Letenští si dvakrát po sobě poradili s Bohemians. Nejprve v poháru, poté v lize. Ani jednou to ale mužstvo trenéra Briana Priskeho nemělo jednoduché.

Při pohárovém vítězství v Dolíčku využil dánský kouč svůj kádr a výrazně protočil sestavu. Triumf 2:1 a postup vystřelili Václav Sejk a Michal Ševčík. O víkendu v lize už se pak Letenští vrátili k obvyklejší sestavě. A po rozpačitém prvním dějství nakonec doma porazili Bohemians 2:0. Gólem a asistencí přitom zazářil Veljko Birmančević.

Sparťanským fanouškům udělaly radost návraty marodů. V základu už byl Martin Vitík, na lavičce pak byl připravený Angelo Preciado. Na zhruba 10 minut nastoupil také Lukáš Haraslín. Ten je jedním z klíčových hráčů Letenských a se sedmi góly vévodí ligové tabulce střelců.

Další důležitý fotbalista ale Spartě stále chyběl. Kapitán Ladislav Krejčí nastoupil v rudém dresu naposledy 8. října. Poté si přivezl zranění z reprezentačního duelu proti Faerským ostrovům. V pohárovém utkání s Bohemians pak musel kvůli zranění střídat Matěj Ryneš.

Vzájemná bilance Sparty s Rangers (H2H)

Sparta se s Rangers utká už pošesté. V prvních čtyřech zápasech platilo, že pokaždé vyhrál domácí tým. V roce 1991 šli v 1. kole Poháru mistrů evropských zemí po prodloužení dál Letenští. O 30 let později se z postupu ze skupiny Evropské ligy radovali Gers.

Zatím posledním vzájemným duelem obou klubů je pak samozřejmě 14 dní stará bezbranková remíza na Letné.

Vzájemné soutěžní zápasy Rangers a Sparty
Datum Soutěž Výsledek
18. 08. 1991 1. kolo PMEZ Sparta vs. Rangers 1:0
02. 10. 1991 1. kolo PMEZ Rangers vs. Sparta 2:1 pp
30. 09. 2021 Skupina EL Sparta vs. Rangers 1:0
25. 11. 2021 Skupina EL Rangers vs. Sparta 2:0
26. 10. 2023 Skupina EL Sparta vs. Rangers 0:0

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 9. 11. ve 21:00, Ibrox Stadium (Glasgow)

Tip na výsledek zápasu Rangers vs. Sparta ve skupině C Evropské ligy

Rangers a Sparta spolu bojují o postup ze skupiny Evropské ligy. V Glasgow se očekává vypjatý zápas, který může výrazně napovědět, kdo projde do jarní části. Letenští budou potřebovat přestát možný úvodní tlak Gers podpořený domácími fanoušky.

Kvůli významu tohoto utkání, ve kterém bude velice důležité neudělat chybu, pak sázíme na to, že v prvních 28 minutách nepadne branka.

TIP: První gól padne po čase 28:00 sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Rangers vs. Sparta v televizi (TV) a online live streamu

Čtvrteční zápas vysílá televizní stanice ČT sport. Na internetu si toto střetnutí můžete pustit na platformě ČT sport Plus. Sázkovky bohužel stream nenabídnou, u sázkové kanceláře Betano ale najdete širokou kurzovou nabídku i s LIVE sázkami.

Utkání se odehraje na slavném Ibrox Stadium. Podívejte se, jak tento stadion pro více než 50 tisíc diváků vypadá.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Sparťané děkují fanouškům po výhře v Liberci

Skupina Sparty v Evropské lize - preview, soupeři, šance

Fotbalisté Sparty se v základní skupině Evropské ligy ⚽ utkají s Realem Betis, Rangers a Arisem Limassol. Přečtěte si ☝️ preview skupiny C.

Glen Kamara opouští hřiště po červené kartě v utkání se Spartou

Rangers proti českým klubům: historie kauz se Spartou a Slavií

Pražská Sparta se ve skupině C Evropské ligy utká s Rangers. S tímto skotským klubem ji přitom pojí vyhrocená minulost. A to stejné platí...