Evropská liga živě: Servette Ženeva vs. Slavia Praha

Po Lize mistrů začíná i Evropská liga. V té mají Češi dva zástupce. Prvním z nich je Slavia, která začíná na půdě švýcarského Servette Ženeva. Ten se postupně vrací mezi elitu a chtěl by potvrdit svůj rostoucí status. To Slavia chce solidní začátek ligy potvrdit i v pohárech a rázně vykročit za postupem. Kdo má lepší formu, jaké jsou prognózy a kurzy, to se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzyPreviewTIP

slavia praha Foto: Profimedia

Evropská liga živě: kde sledovat Servette vs. Slavia?

Servette hostí doma Slavii, se kterou se v pohárech naposledy setkal v září roku 2001, kdy světem otřásaly dramatické události terorismu. Tehdy postoupil Servette, který tenkrát patřil ke švýcarské špičce. Od té doby se mnohé změnilo a teď proti sobě stojí jiná mužstva. Servette jako klub, co se po dlouhé době probojoval do pohárů a Slavia jako zkušený pohárový harcovník. Sledovat bitvu mezi Servettem a Slavií můžete 21. 9. v 18:45 živě na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Servette se Slavií

Sleduj průběh zápasu ZDE

Servette vs. Slavia – bitva o první důležité body, jaké jsou kurzy?

Švýcarský celek Servette se vrací po dlouhých letech na výsluní a chce si užít pohárové Evropy. To Slavia je v pohárech posedmé za sebou, kdy dokázala vybojovat i dvě čtvrtfinále v Evropské lize. Zkušenosti jsou jasně na straně sešívaných, kteří si budou chtít jet do Švýcarska pro tři body. Naposledy spolu hráli dvě přátelská utkání během zimní přípravy. Oba zápasy vyzněly pro sešívané (1:0, 3:0).

A kurzy to nyní vidí stejně, bookmakeři totiž favorizují Slavii v kurzu 2,03. Zatímco na Servette je kurz 3,45. Remíza je ohodnocena kurzem 3,60.

Utkání bude řídit gruzínský rozhodčí Giorgi Kruashvili.

Informace před zápasem FC Servette vs. Slavia Praha
🕖 Kdy: 21. 9. 2023, 18:45
🌍 Kde: Stade de Genève, Ženeva
🏆 Soutěž: Skupinová fáze Evropské ligy
Rozhodčí: Giorgi Kruashvili, Gruzie
Kurzy Fortuny: 3,45 – 3,60 – 2,03
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Servette a jeho návrat mezi elitu

Tradiční a úspěšný celek potkal v roce 2005 bankrot a hrozil zánik celého klubu. Léta bojoval o přežití. Po poslední změně majitele se však všechno zdá na dobré cestě. Servette hraje od sezóny 2019/20 opět nejvyšší soutěž a jeho výsledky mají vzestupnou tendenci. To se potvrdilo minulou sezónu druhým místem v lize a postupem do pohárové Evropy. Na konci sezóny odešel dosavadní trenér Alan Geiger a nahradil ho René Weiler, který v minulosti vedl Anderlecht nebo 1. FC Norimberk.

A moc se mu na začátku sezóny nedaří. První zápas s Grasshoppers sice Servette opanoval 3:1, poté však přišly tři remízy v řadě. S Curychem (2:2), Stade Lausanne – Ouchy (1:1) a St. Gallenem (1:1). Poslední dvě kola pak ženevský klub dokonce prohrál. Proti Yverdonu 4:1 a proti lídrovi soutěže Young Boys 1:0.

Putování pohárovou Evropou začalo pro Servette v druhém kole kvalifikace do Ligy mistrů, kde narazil na Genk. Po remízách 1:1 a 2:2 se šlo na prodloužení. V tom žádná branka nepadla, takže týmy čekaly penalty. V těch byl úspěšnější Servette a postoupil do třetího kola. Tam čekali námi neoblíbení Rangers. Ti vyhráli první zápas doma 2:1 a po remíze 1:1 v odvetě Servette skončil v kvalifikaci o Ligu mistrů. Nutno podotknout, že v druhém zápase Servette hrál o vítězství. Rangers ale potvrdili svoji kvalitu.

Na Servette tedy zbyla Evropská liga, což se dá stále hodnotit jako obrovský úspěch pro klub, který byl těsně před krachem. Přes nelichotivý začátek ligy zápasy s Rangers ukázaly, že ženevský klub umí hrát útočný a rychlý fotbal a Slavii nečeká nic jednoduchého. To, co sráží Servette, je slabší koncovka a že mnohdy dobře rozehrané zápasy nedokáže dotáhnout do konce.

Rozdílovým hráčem je Timothé Cognat, špílmachr Servettu, který umí rozhodovat zápasy. V útoku by si slávisté měli dát pozor na Chrise Bediu, který umí být velmi nebezpečný.

Základní informace o FC Servette
📅 Rok založení: 1890
🏟 Stadion: Stade de Genève (30 000 míst)
🏆 Ligové tituly: 17
🌍 Největší úspěch v Evropě: Čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů
📈 Hlavní kouč: René Weiler
Největší hvězda: Timothé Cognat (záložník, 25 let, Francie)
💰 Hodnota kádru: 27,61 mil. eur

Slavia je po dvou letech v Evropské lize a chce postoupit

Slavia je už zkušeným harcovníkem pohárové Evropy. Sedm pohárových účastí včetně dvou čtvrtfinále Evropské ligy a jedna účast ve skupině Ligy mistrů. To je vizitka týmu Jindřicha Trpišovského, který sešívané vede od roku 2018. Slávisty čeká náročný program, kdy po vystoupení v Evropské lize přivítá v neděli rivaly z Letné v 308. derby.

Slávisté tradičně bojují o čelo tabulky, což je dlouholetý fakt a je třeba si přiznat, že poslední léta jsou velmi silní. V této sezóně je trápí efektivita. Slavia sice vyhrála drtivě doma s Karvinou 5:1, v posledním kole se však trápila s Pardubicemi, a i když byla po celou dobu zápasu jasně lepší, jediný gól zápasu vstřelil Jurečka z penalty. Právě ten je symbolem střeleckého trápení. Král střelců z minulé sezóny se trápí a ve dvanácti zápasech napříč soutěžemi vstřelil jen tři branky, z toho v lize jen dvě a obě z penalty.

Hubené výhry přišly s Baníkem (1:0), Boleslaví (1:0) a Zlínem (2:1). Na svoji nemohoucnost v koncovce doplatili slávisté v utkání s Jabloncem, které skončilo 1:1, ačkoliv byli jasně lepší.

To v pohárech je střídavě oblačno. Ukrajinské Dnipro-1 po výsledcích 3:0 a 1:1 vyřadili, avšak druhý zápas měl k dokonalosti daleko. V playoff proti Zorje Luhansk Slavia vyhrála první utkání 2:0 a měla vše ve svých rukou, v druhém utkání však mnoho nechybělo a ukrajinský soupeř poslal utkání do prodloužení. V 83. minutě Slavii spasil Matěj Jurásek a i přes prohru 1:2 sešívaní postoupili.

Přes to všechno slávisté dokážou zápasy dotahovat do konce a v lize jsou jen o skóre druzí. V letošní sezóně prohráli jen se Zorjou a trenér Trpišovský vymýšlí co změnit, aby se zlepšila koncovka. Obrana zatím funguje poměrně dobře a inkasovala v lize pouze čtyři branky. Na marodce jsou dle všeho pouze Sheriff Sinyan a David Pech.

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 9. v 18:45, Stade de Genève, Ženeva

Servette i Slavia zažívají menší krizi, sešívaní přesto dotahují většinu zápasů do vítězného konce. To se o Servettu říci nedá. Každopádně půjde o vyrovnané utkání, které může rozhodnout i jediný gól. Co se týče zkušeností a hráčského kádru, tak navrch má tým z Vršovic a měl by misky vah překlopit na svoji stranu.

TIP: Slavia vyhraje s čistým kontem sipka Vsadit u Fortuny

slavia tip

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Servette vs. Slavia v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Utkání Evropské ligy mezi Servettem a Slavií můžete sledovat 21. 9. 2023 od 18:45 na veřejnoprávní stanici ČT sport. České sázkové kanceláře utkání ve streamu neuvedou, ale můžete si vsadit LIVE.

Video z předzápasové konference Slavie:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...