Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Aris Limassol

Sparta vyráží do boje. Základní skupinu Evropské ligy Letenští rozehrají doma proti Arisu Limassol. Přečtěte si více informací o obou táborech před startem skupiny C. A zjistěte, kde sledovat sparťanský vstup do skupinové fáze.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Veljko Birmančević a Lukáš Haraslín slaví gól proti Slovácku Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Sparta Praha vs. Aris Limassol ve čtvrtek v TV od 21:00

Spartě se rozjíždí jedna z klíčových fází sezony. Do konce září se v lize střetne s největšími konkurenty Slavií a Plzní. Do toho je tu působení v pohárové Evropě. Základní skupinu Evropské ligy začnou Letenští doma proti Arisu Limassol. Hraje se ve čtvrtek od 21:00 a vy tento duel můžete sledovat na televizní stanici Sport2.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na Spartu v Evropské lize

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Sparta je proti Arisu favoritem

Bookmakeři považují za favorita čtvrtečního duelu pražskou Spartu. Na její výhru vypsali kurz 1,52. Na to, že si tři body odveze Aris Limassol, je vypsaný kurz 6,20. Na remízu si můžete vsadit v kurzu 4,40.

Utkání dostal na starost francouzský rozhodčí Jérôme Brisard. Ten má v této sezoně za sebou tři zápasy Ligue 1, ve kterých pískal Lyon, Marseille nebo Lille. Čerstvou zkušenost s tímto sudím má rival Letenských ze Slavie. Brisard byl u odvety červenobílého klubu proti Zoryi Luhansk.

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Aris Limassol
🕘 Kdy: 21. 9. 2023 od 21:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Jérôme Brisard, Francie
Kurzy Betana: 1,52 – 4,40 – 6,20
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sparta začala důležité období přesvědčivou výhrou

Po reprezentační pauze začala sparťanům náročná šichta. Do konce září to znamená ligové duely se Slováckem, Slavií a Plzní. Letenští stihnou vstoupit do skupiny Evropské ligy i odehrát 3. kolo MOL Cupu. Návrat po reprezentačních povinnostech Spartě ale každopádně vyšel.

Na Letnou dorazilo Slovácko. A pátý tým minulé sezony si z Prahy odvezl pětigólový příděl. Zářila hlavně sparťanská křídla. Veljko Birmančević zapsal dva góly a jednu asistenci. Lukáš Haraslín asistoval u dvou branek, jednu pak sám dal. To ho vyšvihlo do čela ligové tabulky střelců.

Pozornost na sebe ale strhli i střídající hráči. Konkurenci v útoku přiživil přesným zásahem Victor Olatunji. Poprvé pak sparťanští fanoušci mohli vidět v akci nejnovější posilu. Pravý obránce Angelo Preciado dostal na hřišti okolo 20 minut a stihl se uvést povedeným průnikem přes tři soupeře.

Posila z Genku je k dispozici i pro pohárová utkání. To platí také pro Adama Karabce, který jinak v lize stojí za vyloučení proti Karviné. Co se týče zdravotního stavu kádru, tak trenér Brian Priske v posledních utkáních postrádal Jana Mejdra. Sparťanský obránce už je alespoň zpět v tréninku.

Další články k působení Sparty v Evropské lize:

První ligová ztráta Arisu měla ošklivou dohru

Na hřišti prožívá Aris Limassol nejlepší období ve své historii. Právě letos získal tento kyperský klub své zatím jediné dvě trofeje. V minulé sezoně ovládl ligu a na začátku tohoto ročníku zvítězil také v superpoháru. K těmto úspěchům ho dovedl trenér Aleksey Shpilevski, kterému je stále teprve 35 let.

Mladý kouč, který se mimo jiné pět let učil u mládeže Lipska, trénuje mezinárodní kádr a také největší hvězda Arisu je ze zahraničí. V létě na druhé hostování z Fiorentiny dorazil Aleksandr Kokorin. Ruský útočník byl nejlepším střelcem kyperského celku v minulém ročníku. A táhnout ho má i v aktuální sezoně.

V Evropě Aris přešel přes 2. předkolo Ligy mistrů, o předkolo dál už ale skončil. Přesunul se tedy do play-off Evropské ligy, ve kterém po výsledcích 1:2 a 6:2 vyřadil Slovan Bratislava. Pokud jde o kyperskou ligu, tak v ní úřadující šampion po třech výhrách poprvé ztratil.

Domácí remíza 1:1 s Paphosem se navíc bohužel dohrávala i mimo hřiště. V pondělí vybuchlo auto matky rozhodčího, který tento duel řídil. Dlouhodobě napjatý vztah mezi fanoušky a sudími dostal další ránu. Rozhodčí následně vyhlásili stávku a národní svaz je podpořil. Odložil další zápasy a blízká budoucnost kyperské ligy je tak nejistá.

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 9. ve 21:00, epet ARENA (Praha)

Aris Limassol má ve svém kádru také jednoho slovenského fotbalistu. Július Szöke byl v minulé sezoně s 13 žlutými kartami nejtrestanějším hráčem Arisu. V tomto ročníku pak zatím stihl dvě napomenutí. Pokud Szöke nastoupí, tak by se z pozice defenzivního záložníka měl dostávat do mnoha soubojů.

Jak navíc ukázal duel Sparty s Kodaní, kdy se střetávali hlavně Ladislav Krejčí s Denisem Vavrem, tak díky podobné řeči to může mezi Čechy a Slováky pořádně jiskřit. Na tiket tedy zkoušíme dát to, že Szöke uvidí na Letné žlutou kartu.

TIP: Július Szöke dostane žlutou kartu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana na Evropskou ligu

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Sparta vs. Aris Limassol v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Čtvrteční zápas odvysílá placená televizní stanice Sport2. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání ve streamu nenabídnou, u sázkové kanceláře Betano si ale na tento duel můžete vsadit. Navíc si Betano připravilo zajímavou misi.

  1. V sekci Mise na webu Betana klikněte na Zúčastnit se
  2. Vsaďte si Bet Builder na zápas Sparta vs. Aris s alespoň třemi tipy, kurzem každé příležitosti alespoň 1,65 a minimální sázkou 500 Kč
  3. Bez ohledu na výsledek vaší sázky obdržíte volnou sázku v hodnotě 100 Kč

Sparta už v této sezoně zažila na Letné dva dramatické pohárové večery. Připomeňte si ten druhý, který pro sparťany znamenal postup do základní skupiny Evropské ligy.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.