Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Betis Sevilla

Už není prostor pro chyby. Sparta v Evropské lize ztrácí na postup do jarní fáze tři body. A má dva zápasy na to, aby s tím něco udělala. Ve čtvrtek sparťané na Letné přivítají lídra skupiny C – Betis Sevilla. Přečtěte si před touto důležitou bitvou novinky z obou táborů.

Živý přenosKurzy
SpartaBetisTip

Abde Ezzalzouli a Veljko Birmančević v souboji o míč Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Sparta Praha vs. Real Betis Sevilla ve čtvrtek v TV od 18:45

Napoprvé zanechali sparťané proti Betisu dobrý dojem. Přesto v Seville prohráli 1:2. Doma už se španělským soupeřem potřebují bodovat. Jen tak mohou pomýšlet na to, že si Evropskou ligu zahrají i na jaře. Utkání mezi Spartou a Betisem se rozehraje ve čtvrtek od 18:45. Sledovat ho můžete na ČT sport.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na duel Sparty s Betisem

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Sparta je proti Betisu mírným favoritem

Bookmakeři vidí čtvrteční zápas velice vyrovnaně. Lehkým favoritem je pro ně Sparta. Na její výhru si můžete vsadit v kurzu 2,52. Triumfu hostujícího Betisu přisoudili kurz 2,71. Remízu si můžete zahrát v kurzu 3,60.

Duel na Letné dostal na starost rozhodčí Nikola Dabanović. Tento sudí z Černé Hory už v aktuálním ročníku skupinové fáze Evropské ligy řídil dvě utkání. Pískal i předkolo Ligy mistrů.

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Real Betis
📅 Kdy: 30. 11. 2023 od 18:45
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Nikola Dabanović, Černá Hora
Kurzy Tipsportu: 2,52 – 3,60 – 2,71
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Priske vyhlíží dokonalý výkon v obraně, pomoct mu může i Krejčí

Několik důležitých zpráv přišlo v neděli ze sparťanského tábora. Do zápasové nominace se po zranění vrátili kapitán Ladislav Krejčí a Matěj Ryneš. Krejčí dokonce proti Zlínu odehrál závěrečnou půlhodinu. Po sedmi vynechaných utkáních je tak zpět a ve čtvrtek proti Betisu může hrát ještě významnější roli.

Po menších zdravotních problémech, které jim nedovolily v uplynulé pauze reprezentovat, byli k dispozici také Lukáš Sadílek, Adam Karabec a Michal Ševčík. Všichni tak byli u výhry 2:0 v zápase, ve kterém sparťané uzavřeli oslavy 130 let od založení klubu. Zároveň se tímto vítězstvím vrátili na první místo ligové tabulky.

Trenér Brian Priske mohl být spokojený hlavně s první půlí. V ní Sparta celý zápas rozhodla dvěma góly Veljka Birmančeviće. A mohla přidat i další branky. Hlavně Jan Kuchta se objevil v několika dobrých šancích. Všechny ale spálil a ve sparťanském dresu se tak trefil naposledy 8. října.

Před utkáním s Betisem kouč Priske na tiskové konferenci vyhlížel udržení tempa po celých 90 minut. Zatímco v obraně by si představoval prakticky dokonalý výkon, v útoku pak zmínil nutnost proměňovat už zmiňované šance. Po návratu marodů, o kterých už byla řeč, by při nahánění tohoto cíle měl mít k ruce kompletní kádr.

Sparta v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Rangers63218:611
2.Sparta Praha63129:710
3.Betis63039:79
4.Aris Limassol61147:134

sipka Přečtěte si více o působení Sparty v Evropské lize

Betis od září neprohrál, nadějí pro Spartu ale je jeho venkovní forma

Už 13 utkání v řadě fotbalisté Betisu neprohráli. Naposledy padli 21. září, kdy rozehráli skupinu Evropské ligy prohrou 0:1 na hřišti Rangers. Od té doby Los Verdiblancos v této evropské soutěži jen vítězí. A po čtyřech hracích dnech vedou skupinu C. Více než solidně se Betisu vede i v domácí lize.

Po 14 kolech jeho výsledky stačí na sedmé místo. Pro fanoušky zelenobílých má navíc současná sezona jeden bonus. Jejich rival ze Sevilly se trápí a hraje o záchranu. Právě derby o Sevillu měl Betis na programu ve svém předminulém zápase. Jel na půdu soupeře a město nakonec po remíze 1:1 zůstalo bez vládce.

Naposledy byli hráči Betisu v akci v neděli. Doma porazili Las Palmas 1:0, když jediný gól střetnutí dal Willian José. Ten těžil z práce Isca, kterého po krásném uvolnění vychytal brankář. Dorážka nakonec týmu trenéra Manuela Pellegriniho k vítězství stačila. Venku to ale tak slavné není. Betis v lize vyhrál jeden venkovní duel ze sedmi.

Proti Las Palmas se několika zákroky zaskvěl gólman Francisco Vieites. Ten dostal šanci při zraněních Ruie Silvy a Claudia Brava. Jinak kouči Pellegrinimu v minulém utkání chyběli také Marc Bartra a Youssouf Sabaly. Kvůli svalovým problémům pak musel ve druhé půli střídat William Carvalho.

  • Datum, čas a místo zápasu: 30. 11. v 18:45, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta vs. Betis ve skupině C Evropské ligy

Ve čtvrtek na sebe narazí dva týmy s dobrými ofenzivami, které ale v poslední době nešlapou naplno.

V uplynulých čtyřech zápasech Sparty padly ve třech případech maximálně dva góly. Stejně na tom je i Betis. Tipujeme tedy, že moc branek neuvidíme ani tentokrát.

TIP: Padne -2,5 gólu sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Sparta vs. Betis v televizi (TV) a online live streamu

Utkání z vyprodané Letné odvysílá televizní kanál ČT sport. Zápas Sparty s Betisem si můžete pustit také na platformě ČT sport Plus. Ve streamech sázkovek se tento duel bohužel neobjeví, u sázkové kanceláře Tipsport si ale na čtvrteční střetnutí můžete vsadit před výkopem i poté LIVE.

Součástí oslav 130 let od založení Sparty byl i galavečer plný legend tohoto klubu. Podívejte se, jak vše probíhalo.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.