Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Dinamo Záhřeb v livestreamu

Sparta je v nepříjemné situaci. V odvetě play-off Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb musí otáčet nepříznivý stav 1:3. Přečtěte si, co se v obou týmech za uplynulý týden stalo. A sledujte pražskou odvetu živě u sázkové kanceláře Betano.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Sparťané se radují z gólu proti Karviné Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Odveta play-off (4. předkola) Evropské ligy 2023/2024: Sparta Praha vs. Dinamo Záhřeb ve čtvrtek živě a zdarma u Betana

Minulý týden si sparťané v Záhřebu pořádně zavařili. Nyní tak v Praze potřebují dohnat dvougólové manko. Důležitá odveta, ve které se hraje o postup do základní skupiny Evropské ligy, je na programu ve čtvrtek od 19:00. Souboj mezi Spartou a Dinamem si můžete pustit díky streamu Betana.

sipka Sledujte zápas Sparta vs. Dinamo živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na play-off EL: Sparta je v odvetě favoritem, bookmakeři ale věří v postup Dinama

Co se týče kurzů na postup, tak Dinamo Záhřeb se po prvním duelu dostalo do role velkého favorita. Na to, že půjdou dál Chorvati, vypsalo Betano kurz 1,23. Postup Sparty je ohodnocen kurzem 4,25.

V samotné odvetě to ale bookmakeři vidí jinak. Na výhru Letenských je vypsaný kurz 1,90. U triumfu Dinama najdete kurz 3,95. Remízu můžete zkusit trefit v kurzu 3,75.

Odvetu v Praze dostal na starost rozhodčí Tobias Stieler. Tento Němec začal sezonu docela divoce. Ve čtyřech utkáních už stihl nařídit tři pokutové kopy. Kromě německé Bundesligy si zapískal i předkolo Evropské ligy.

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Dinamo Záhřeb
🕖 Kdy: 31. 8. 2023 od 19:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Odveta play-off Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Tobias Stieler, Německo
Kurzy Betana: 1,90 – 3,75 – 3,95
📺 Přímý přenos: Betano, O2 TV Sport

Sledujte zápas Sparta vs. Dinamo u Betana

Sparta se v pozměněné sestavě vrátila na vítěznou vlnu

Pro klub formátu Sparty už to bylo dlouhé. Tři utkání Letenští nepoznali chuť vítězství, než o víkendu v lize porazili Karvinou 3:1. Cestu za poklidnou a přesvědčivou výhrou si ale sparťané zbytečně zkomplikovali. A to kvůli červené kartě Adama Karabce, po které dohrávali většinu druhé půle v deseti.

Vyloučení bylo mrzuté i pro samotného Karabce, který jinak předvedl velice dobrý výkon podpořený gólem. Mladý ofenzivní fotbalista byl jedním z nových mužů v sestavě Sparty. Trenér Brian Priske opět využil ligový duel k rotaci a oproti porážce v Záhřebu udělal šest změn.

Vinou trestu za předchozí vyloučení si odpočinul kapitán Ladislav Krejčí. Středopolař Kaan Kairinen odehrál až závěrečné minuty a křídelník Lukáš Haraslín nemusel do akce vůbec. Celé utkání proseděl na lavičce také Jan Kuchta a kouč Priske opět musel na pozápasové tiskové konferenci odrážet dotazy na jeho situaci.

To se nezměnilo ani před duelem s Dinamem. Trenér Sparty popřel, že by Kuchta dělal v týmu problémy. Zdůraznil, že reprezentační útočník má na Letné rozdělanou práci a na odvetu je stoprocentně připravený. Mimo je naopak Jan Mejdr. Zpět v tréninku je pak Qazim Laci. Alespoň poločas za béčko o víkendu zvládl vracející se Casper Højer.

Sestavy Sparty a Dinama v lize
Sparta vs. Karviná 3:1 3-4-3: Vindahl – Vitík, Sørensen, Gomez – Pešek, Pavelka, Sadílek, Ryneš – Karabec, Olatunji, Birmančević
Dinamo vs. Rijeka 2:1 4-2-3-1: Nevistić – Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić – Bulat, Mišić – Špikić, Baturina, Marin – Petković

Dinamo se rozloučilo s dvěma oporami, v lize pak porazilo Rijeku

Už před úvodním zápasem v Záhřebu bylo okolo kádru Dinama živo. Do utkání proti Spartě nenastoupil kapitán a brankář Dominik Livaković, který byl před přestupem do Fenerbahce. Ten se od té doby potvrdil. Klub následně opustila i další opora. Proti Letenským se s klubem gólem a asistencí rozloučil křídelník Luka Ivanušec.

Jeho loučení s tribunami po vystřídání už naznačovalo, že odehrál své poslední utkání za Dinamo. A také že ano. Levé křídlo se stěhuje do Feyenoordu Rotterdam. V Záhřebu ale nepočítali jen ztráty. Podruhé v krátké době Dinamo lovilo v Lokomotivě Záhřeb. Luku Stojkoviće doplnil v kádru mistra Lukas Kačavenda.

Ten bude v Dinamu hostovat do ledna. Jde o ofenzivního univerzála, kterého zdobí rychlost a dobrá střela. Stále teprve 20letý fotbalista už z lavičky sledoval ligovou výhru Dinama nad Rijekou 2:1. Pro nového trenéra Sergeje Jakiroviće šlo o prestižní záležitost, do Dinama totiž dorazil právě z Rijeky.

Pro svůj druhý zápas ve službách chorvatského šampiona Jakirović udělal jen jednu změnu. Místo zmiňovaného Ivanušece nastoupil na křídle Antonio Marin. Nový kouč tak na rozdíl od svého protějšku z Letné nesáhl k výraznější rotaci. Alespoň částečně si odpočinul obránce Dino Perić, který odehrál jen poločas.

  • Datum, čas a místo zápasu: 31. 8. v 19:00, epet ARENA (Praha)

Sparta potřebuje hrát dopředu. Soupeře se bude snažit dostat pod tlak, ze kterého by mohly pramenit rohové kopy. V Záhřebu, kde byli aktivnější domácí, kopali Letenští čtyři rohy.

V lize proti Karviné si stihli připsat sedm kopů od rohového praporku. Navzdory tomu, že většinu druhé půle odehráli sparťané v oslabení. V odvetě proti Dinamu dáváme na tiket to, že Sparta bude zahrávat alespoň šest rohů.

TIP: Sparta bude kopat +5,5 rohu

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat 4. předkolo EL živě: fotbal Sparta vs. Dinamo Záhřeb v televizi (TV) a online live streamu

Odvetný zápas mezi Spartou a Dinamem si můžete pustit v televizi i na internetu. O televizní přenos se postará placená stanice O2 TV Sport. Stream pak můžete sledovat zdarma u sázkové kanceláře Betano.

Minulé domácí utkání Sparty v pohárové Evropě přineslo obrovské drama. Připomeňte si souboj Letenských proti Kodani.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...