Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Liverpool

Bude to velký večer. Sparta přivítá soupeře, který opravdu nedorazí každý den. V osmifinále Evropské ligy Letenští hostí slavný Liverpool. Přečtěte si více o formě obou klubů před úvodním osmifinálovým zápasem.

Živý přenosKurzy
SpartaLiverpoolTip

Veljko Birmančević při ligovém derby se Slavií Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Osmifinále Evropské ligy 2023/2024 živě: Sparta Praha vs. Liverpool ve čtvrtek v TV od 18:45

Sparťanští fanoušci už na jaře na Letné viděli bitvu s Galatasarayem nebo derby se Slavií. Teď je tu další tahák. Už ve čtvrtek od 18:45 se na stadionu Sparty představí Liverpool. Aktuální lídr anglické Premier League přijede v rámci osmifinále Evropské ligy. A vy tento duel můžete sledovat na ČT sport.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na Sparta vs. Liverpool

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na vyřazovací část EL: Sparta je proti Liverpoolu outsiderem

Sázkové kanceláře vidí celý dvojzápas jasně. Favoritem na postup je Liverpool v kurzu 1,15. Pokud v osmifinále věříte Spartě, tak si na její postup můžete vsadit v kurzu 5,50.

Také v prvním utkání jsou favorizováni Reds. Na jejich výhru je vypsaný kurz 1,86. Vítězství Letenských je ohodnoceno kurzem 3,98. Na remízu se dá sázet v kurzu 3,94.

Rozhodčím zápasu bude José María Sánchez. Španělský sudí řídí především utkání La Ligy, ve které v této sezoně rozdal tři červené karty. Sánchez má ale dostatek zkušeností také z evropských pohárů. Například v aktuálním ročníku Ligy mistrů byl u tří střetnutí ve skupinách. Pískal také osmifinálový souboj Kodaně s Manchesterem City (1:3).

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Liverpool
📅 Kdy: 7. 3. 2024 od 18:45
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Osmifinále Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: José María Sánchez, Španělsko
Kurzy Tipsportu: 3,98 – 3,94 – 1,86
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Sparta po dvou derby uplatnila opci na svého nejproduktivnějšího hráče

Mumraj kolem Sparty neustává. Náročný jarní program Letenské prověřuje ve třech různých soutěžích. Ve čtvrtfinále domácího poháru sparťané vyřadili Slavii, když v Edenu slavili triumf 3:2 po prodloužení. Následoval další souboj s tímto úhlavním nepřítelem, tentokrát v lize. V tomto případě byla doma Sparta, Letná ale gól neviděla.

Bezbranková remíza v derby znamenala udržení sparťanského čtyřbodového náskoku právě na Slavii. Ještě než se Sparta opět vrhne i na třetí soutěž v podobě Evropské ligy, tak v týdnu potěšila fanoušky důležitou zprávou. Klub uplatnil opci a proměnil hostování Veljka Birmančeviće v přestup.

Srbské křídlo tak může mít čistou hlavu a navázat na svou výbornou bilanci. Birmančević je vůbec nejproduktivnějším sparťanem této sezony. K 11 gólům přidal také 10 asistencí. A zatímco v odvetě předkola play-off proti Galatasarayi (4:1) stál za žluté karty, tak ve čtvrtek by měl být k dispozici.

To platí také pro Filipa Panáka. Ten musel v derby o poločase střídat kvůli problémům s lýtkem. Trenér Brian Priske ale na předzápasové tiskové konferenci uvedl, že konstruktivní stoper už může nastoupit. Jinak dánskému kouči v posledních zápasech chyběli David Pavelka s Jakubem Peškem.

sipka Přečtěte si další informace o působení Sparty v Evropě

Statistiky Veljka Birmančeviće ve Spartě
Soutěž Zápasy Góly Asistence
Fortuna liga 20 7 9
MOL Cup 1 0 0
Liga mistrů 2 1 0
Evropská liga 9 3 1
Celkem 32 11 10

Liverpoolu se před klíčovou částí sezony vrací jeho největší hvězda

Sparta stále bojuje na třech frontách. A o Liverpoolu se dá říct to samé. Reds už jednu trofej dokonce získali, když v únoru porazili Chelsea ve finále Carabao Cupu. Zbývá jim Premier League, FA Cup a Evropská liga. Ve všech třech soutěžích se přitom představí v nejbližší době.

Mezi dvěma zápasy se Spartou si Liverpool zahraje o víkendu v lize s Manchesterem City. Zatím má navrch tým kouče Jürgena Kloppa, tabulku ale před Citizens vede jen o bod. V březnu také přijde čtvrtfinále FA Cupu, ve kterém Reds změří síly se svým velkým rivalem z Manchesteru United.

Na tolik zápasů je samozřejmě potřeba široký kádr. Ten ale v poslední době decimují zranění. Například v sobotu, kdy se Liverpool v rámci ligy představil v Nottinghamu, Kloppovi chybělo devět hráčů. A to ne ledajakých. U dramatické výhry 1:0 nebyli třeba Alisson, Trent Alexander-Arnold, Thiago, Diogo Jota nebo Mohamed Salah.

Posledně jmenovaný je ale zpět. Před zápasy v Evropě mívají média přístup k úvodní části tréninku. Když tedy Klopp ještě v Anglii chystal své svěřence na zápas v Praze, tak novináři na středečním tréninku zahlédli také Salaha. A Egypťan byl následně zařazen také na soupisku pro utkání na Letné.

  • Datum, čas a místo zápasu: 7. 3. v 18:45, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta vs. Liverpool v osmifinále Evropské ligy

Na tiket dáváme remízu o poločase nebo na konci utkání. V domácím prostředí a při marodce Liverpoolu, který navíc o víkendu čeká důležitý zápas proti Manchesteru City, nemusí být tento dílčí úspěch Sparty nereálný.

TIP: Remíza po 1. poločase nebo na konci zápasu sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat vyřazovací fázi EL živě: fotbal Sparta vs. Liverpool v televizi (TV) a online live streamu

Čtvrteční zápas můžete sledovat na televizní stanici ČT sport. Zároveň Česká televize odvysílá přímý přenos také na své platformě ČT sport Plus. U sázkovek bohužel stream nenajdete, u sázkové kanceláře Tipsport je ale k utkání k dispozici široká kurzová nabídka.

Sparta do osmifinále Evropské ligy postoupila přes Galatasaray. Připomeňte si odvetu na Letné, kterou sparťané vyhráli 4:1.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Liverpool se raduje z vítězství v Carabao Cupu

Liverpool FC: Představení soupeře Sparty v Evropské lize

Sparta se po výborném výkonu probojovala přes Galatasaray do osmifinále Evropské ligy. V něm potká slavný Liverpool.