Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Rangers

Souboje Rangers s českými kluby se v minulosti nepěkně zvrhly. Tentokrát na klub z Glasgow narazí Sparta. Opět se očekává velká bitva, tentokrát ale snad jen na hřišti. Oba týmy naplno bojují o postup ze skupiny Evropské ligy. Přečtěte si, jak na tom oba mančafty jsou. A zjistěte, kde jejich duel sledovat živě.

Živý přenosKurzy
SpartaRangersH2HTip

Sparťané oslavují gól Jakuba Peška proti Českým Budějovicím Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Sparta Praha vs. Glasgow Rangers ve čtvrtek v TV od 18:45

Ve skupině C Evropské ligy to jen těžko může být vyrovnanější. Po dvou utkáních se všechny týmy seřadily na třech bodech. O dalším vývoji skupiny může napovědět už třetí hrací den. Sparta v něm na Letné přivítá Rangers. Sledujte tento očekávaný zápas ve čtvrtek od 18:45 na Sport2.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na zápas Sparty s Rangers

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Sparta je proti Rangers favoritem

Bookmakeři Betana vidí favorita v domácích. Na výhru Sparty vypsali kurz 1,98. Vítězství hostujících Rangers najdete pod kurzem 3,70. Remíza je pak ohodnocena kurzem 3,60.

Rozhodčím bude na Letné Sascha Stegemann. Tento německý sudí o víkendu pískal bundesligový duel Mohuče proti Bayernu. Ve skupinové fázi evropských pohárů pak byl v aktuálním ročníku u zápasu Konferenční ligy mezi Trnavou a Fenerbahce.

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Rangers
📅 Kdy: 26. 10. 2023 od 18:45
🏟 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Sascha Stegemann, Německo
Kurzy Betana: 1,98 – 3,60 – 3,70
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sparta před důležitým soubojem řeší zdravotní stav svého kapitána

Návrat po reprezentační pauze proběhl pro Spartu bez větších problémů. Fotbalisté Českých Budějovic v neděli z Letné odjížděli s výpraskem 0:4. Sparťané tak i nadále vedou ligu o dva body před Slavií. Patřičně tak oslavili prodloužení smlouvy Briana Priskeho. Dánský kouč podepsal nový kontrakt do roku 2026.

Důvod k oslavě měl i Michal Ševčík, který dal proti Budějovicím svůj první ligový gól v rudém dresu. Starosti má naopak Sparta s nejlepším ligovým střelcem. Lukáš Haraslín si podle serveru ŠPORT.sk natrhl zadní stehenní sval. A chyběl i na středečním tréninku před utkáním s Rangers.

Na něm nebyl k vidění ani kapitán Ladislav Krejčí. Ten si přivezl zranění z reprezentace. A Priske na předzápasové tiskové konferenci nedokázal ani k jednomu z důležitých hráčů poskytnout více informací. Z hlediska možných absencí ale zaznamenal sparťanský trenér i dobré zprávy.

Po trestu v lize je zpět Victor Olatunji. Proti Budějovicím pak v základní sestavě nastoupil Adam Karabec, který měl během reprezentační pauzy zdravotní problémy. Ve druhé půli se poté na hřišti objevil také Veljko Birmančević. I on měl přitom trable se zraněním, když vynechal předchozí ligový duel v Hradci Králové (3:1).

Další články k působení Sparty v Evropské lize:

Rangers zažili pod novým koučem vítěznou premiéru

Zatímco ve Spartě se nedávno trenérovi prodloužila smlouva, tak Rangers naopak kouče vyhodili. Špatný vstup do sezony odnesl Michael Beale. Pod ním Rangers prohráli tři ze sedmi ligových kol a vedení se rozhodlo jednat. Nejprve tým dočasně převzal stále aktivní hráč tohoto skotského celku.

Steve Davis zatím v této sezoně Rangers na hřišti nepomohl, léčí totiž poraněné koleno. Jako dočasný trenér stihl dva zápasy. Nejprve prohrál 1:2 na půdě Arisu Limassol a pak venku porazil St. Mirren 3:0. Poté už do funkce nastoupil Philippe Clement. Ten se ukázal v Belgii, kde bral čtyři ligové tituly.

Za větším soustem se pak minulý rok vydal do Monaca, kde posléze v létě 2023 skončil. Rangers v něm ale každopádně ulovili zajímavé a respektované jméno. Belgický kouč ve Skotsku začal suverénně, když Rangers doma porazili tým Hibernian 4:0. Ze druhého místa ligové tabulky ale na rivala ze Celticu stále ztrácejí sedm bodů.

Všechno možné pro to, aby tuto ztrátu stáhli, dělá Abdallah Sima. Bývalý hráč pražské Slavie dal o víkendu dva góly, celkově pak v této sezoně zaznamenal už devět zásahů. Kromě Simovy formy je pro Clementa povzbuzením také návrat Todda Cantwella. Ten po zranění odehrál lehce přes 30 minut.

Vzájemná bilance Sparty s Rangers (H2H)

Půjde o páté setkání Sparty s Rangers. Nejprve na sebe oba kluby narazily v 1. kole Poháru mistrů evropských zemí v sezoně 1991/92. Tehdy šla po dvojzápase díky pravidlu o vstřelených gólech na hřišti soupeře dál Sparta. A nakonec senzačně došla až do semifinálové skupiny.

Další dvě utkání proti sobě oba týmy odehrály v sezoně 2021/22. Z výhry se vždy radoval domácí tým. Postup do jarní části Evropské ligy ale nakonec slavil skotský mančaft.

  • 18. 9. 1991, 1. kolo PMEZ: Sparta vs. Rangers 1:0
  • 2. 10. 1991, 1. kolo PMEZ: Rangers vs. Sparta 2:1 pp
  • 30. 9. 2021, skupina EL: Sparta vs. Rangers 1:0
  • 25. 11. 2021, skupina EL: Rangers vs. Sparta 2:0

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 26. 10. v 18:45, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta vs. Rangers ve skupině C Evropské ligy

Proti Českým Budějovicím už alespoň z lavičky naskočil Veljko Birmančević. Srbský křídelník dostal po zranění zhruba 20 minut, během kterých si stihl připsat jednu asistenci. Birmančević tak zaznamenal čtvrtou gólovou nahrávku ve Spartě.

Dokáže ale i přesně zakončit. V rudém dresu už dal pět branek. Při zranění Lukáše Haraslína může být pro Spartu výkon tohoto Srba ještě důležitější. A tipujeme, že proti Rangers si Birmančević připíše minimálně jednu střelu na bránu.

TIP: Veljko Birmančević bude mít +0,5 střely na bránu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Sparta vs. Rangers v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Utkání z Letné vysílá placená televizní stanice Sport2. Sázkovky bohužel stream zápasu nenabídnou, u sázkové kanceláře Betano ale k tomuto duelu najdete širokou kurzovou nabídku.

Brian Priske prodloužil minulý týden smlouvu ve Spartě až do roku 2026. Níže najdete rozhovor s dánským trenérem po podpisu nového kontraktu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Glen Kamara opouští hřiště po červené kartě v utkání se Spartou

Rangers proti českým klubům: historie kauz se Spartou a Slavií

Pražská Sparta se ve skupině C Evropské ligy utká s Rangers. S tímto skotským klubem ji přitom pojí vyhrocená minulost. A to stejné platí...