Evropská liga dnes: Leverkusen vs. West Ham

Ve čtvrtek se do čtvrtfinálové fáze posouvá také Evropská liga. Pro českého fanouška rozhodně nejzajímavější bude souboj hned pěti členů národního týmu, Leverkusen i s Patrikem Schickem, Matějem Kovářem a absentujícím Adamem Hložkem se postaví West Hamu, za který nastupují Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Úvodní duel se odehraje v Německu.

Živý přenosKurzy
LeverkusenWest HamTip

Schick posunul Leverkusen do čtvrtfinále, kde na jeho tým čekají další dva Češi Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gladys Chai von der Laage

Evropská liga 2023/24, 1. čtvrtfinále živě: Bayer Leverkusen vs. West Ham dnes od 21:00

Leverkusen zažívá sezonu snů, stále ještě ani jednou neprohrál a usiluje hned o tři velké trofeje. West Ham už zná z minulého ročníku, jaké je to slavit na evropské scéně zisk poháru, když v Praze ovládl Konferenční ligu. Nyní se oba týmy utkají ve čtvrtfinále Evropské ligy a měli by u toho být i čtyři z pěti Čechů. Úvodní souboj začíná ve čtvrtek ve 21:00. V televizi ani u sázkových kanceláří si ho bohužel nenaladíte, můžete si na něj ale vsadit.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Kurzy na Evropskou ligu: udrží Bayer svou neporazitelnost?

Pokud odehrajete v sezoně 41 soutěžních utkání a ani jedno neprohrajete, existuje poměrně vysoká šance, že vás bude fotbalová veřejnost i bookmakeři považovat za favorita i v tom nadcházejícím. Tím spíše to platí, když do Severního Porýní-Vestfálska přijede papírově slabší protivník.

Ne snad že by měl West Ham platit za otloukánka, i on má pochopitelně značnou sílu, kterou dlouhodobě prokazuje jak v Premier League, tak v posledních měsících i v Evropě. Leverkusen je však letos v opravdu nevídané formě, a tak by měl mít do semifinále o něco blíže.

Řečí čísel situaci Sazkabet vidí tak, že na postup Bayeru je vypsán kurz 1,28 oproti 3,50 na londýnský celek. Podobně jednoznačné jsou pak také kurzy na samotný první duel v Německu.

Podívejme se ještě také na nabídku týkající se českých reprezentantů. Na vstřelený gól Patrika Schicka si můžete vsadit v kurzu 1,95, u Tomáše Součka svítí kurz 8,00 a u Vladimíra Coufala dokonce 31,00. Adam Hložek je zraněný, a tak není vypsaný, na brankáře Matěje Kováře si pak rovněž nelze vsadit.

Informace před zápasem Leverkusen - West Ham
📅 Kdy: 11. 4. 2024 od 21:00
🌍 Kde: BayArena, Leverkusen
🏆 Soutěž: Evropská liga 2023/24, 1. čtvrtfinále
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
Kurzy Sazkabetu: 1,43 - 5,00 - 7,00
📺 Přímý přenos: /

Bayer je jednu výhru od historického titulu, tím ale nekončí

Až se oba týmy za týden sejdou v Londýně k odvetě čtvrtfinále EL, Leverkusen už docela pravděpodobně bude přijíždet v roli novopečeného mistra Německa. Šest kol před koncem bundesligové sezony má totiž na čele tabulky náskok už šestnácti bodů, pokud tedy v neděli na domácím hřišti porazí Brémy, bude moci slavit svůj premiérový triumf v nejvyšší domácí soutěži. I kdyby se to o víkendu ještě nepodařilo, nyní už je to jen otázkou kdy, nikoliv jestli.

Slavení ale nebude zatím moci být nikterak bujaré, práce totiž nebude ani zdaleka dokončena. Bayer je na nejlepší cestě k zisku hned tří trofejí. Aby bylo jasno, řeč je tu o klubu, který za celou svou 120 let dlouhou historii vyhrál jednou německý pohár (1993) a jednou Pohár UEFA (1988). Během několika týdnů tak může slavit víc vavřínů než za celé své dějiny!

Ale nepředbíhejme. Jakkoliv Bundesliga už se dá považovat za stoprocentně rozhodnutou, na ostatních platformách ještě přeci jen zbývají učinit další kroky. V DFB Pokalu se Leverkusen v berlínském finále na konci května utká s druholigovým Kaiserslauternem, také tam se tedy nečeká nic jiného než vítězství. Zdaleka nejtěžší tak bude situace právě v Evropské lize. Jisté je, že pokud přejde přes West Ham, v semifinále by Bayer narazil na italského protivníka, konkrétně lepšího z dvojice AC Milán – AS Řím.

Ať by to byl kdokoliv, Leverkusen by i v tom případě musel být favorizován. Vždyť vyhrál šest utkání v řadě, o 41 zápasů dlouhé sérii neporazitelnosti už padla zmínka v předchozí části článku. Potěšující pro české příznivce je fakt, že se na úspěších velkou měrou podílí i Schick. Ten se v posledních týdnech stal specialistou na závěrečné minuty nastavení. Dvakrát odvrátil první porážku v sezoně v osmifinále proti Karabachu, v jednom případě a stejně tak i v lize proti Hoffenheimu dokonce ještě rozhodl o výhře.

Proti West Hamu by měl nastoupit také brankář Kovář, jenž dostává pravidelně prostor ve všech pohárových duelech. Dostupný naopak nebude třetí z českých členů kádru, Adam Hložek odstoupil z víkendového zápasu s Unionen už v prvním poločase pro zranění kotníku a pár týdnů si odpočine.

Statistiky českých hráčů v letošní sezoně
Hráč Zápasy (minuty) Góly/asistence
Patrik Schick 22 (1 098) 11/3
Adam Hložek 32 (824) 7/2
Matěj Kovář 12 (1 080) 0/0
Tomáš Souček 44 (3 406) 9/2
Vladimír Coufal 39 (3 370) 0/7

West Hamu úspěch v Evropě zachutnal, chtěl by se v ní zabydlet

Když byla řeč o trofejích Leverkusenu, ani jeho čtvrteční soupeř nepatří mezi nejúspěšnější kluby světa, i když oproti domácím je na tom přeci jen o něco lépe. Ve vitríně má tři poháry pro vítěze FA Cupu, jeden Community Shield, jeden Pohár vítězů pohárů a od loňského jara také jednu Konferenční ligu.

O rok dříve byl West Ham ve stejné soutěži v semifinále, celkem tedy už třikrát po sobě došel do pozdních kol play-off. Na to, že je manažer David Moyes od svého návratu na lavičku v prosinci 2019 v průměru zhruba tak jednou za dva měsíce fanoušky vyháněn, to rozhodně není marná bilance. Mimochodem, před dvěma lety Hammers před branami finále skončili na dalším německém soupeři z Frankfurtu.

Letos si ale proti Němcům už hned dvakrát spravili chuť. Nejprve ve skupině dvakrát porazili Freiburg, aby následně stejnému soupeři v osmifinále dali tzv. čuchnout a v prvním utkání prohráli venku 0:1, v domácí odvetě už ale nenechali nic náhodě a pěti góly si zajistili poklidný postup.

Nyní je otázka, jestli West Ham bude poháry hrát i v příští sezoně. Jedna cesta vede přes Evropskou ligu, tu by ale musel vyhrát. Ta klasičtější a asi o něco pravděpodobnější pak počítá s kvalitním umístěním v lize. Kladivářům patří v tabulce Premier League sedmá příčka, což při příznivé shodě výsledků anglických pohárů teoreticky může stačit. Ztráta na šestou pozici, která by měla dát jistotu, ale činí jediný bod, zároveň však Newcastle, Chelsea i Brighton jsou v závěsu.

Do Leverkusenu s týmem neodcestoval defenzivní záložník Edson Álvarez, což je pro West Ham velice citelná ztráta. Mexický středopolař za sebe nemá v kádru rovnocennou náhradu, je to přitom právě on, kdo drží prostor před stopery. Pokud nehraje, většinou to znamená zasunutí Součka na jeho pozici, český reprezentační kapitán má ale raději větší volnost směrem dopředu. Chybět navíc bude i největší hvězda týmu Bowen, jenž se letos přímo podílel už na 28 gólech.

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 4. ve 21:00, BayArena (Leverkusen)

Tip na výsledek zápasu Bayer Leverkusen vs. West Ham ve čtvrtfinále EL

Zmíněná absence Álvareze bude pro West Ham velkým problémem, Kladivářům se bez něj úplně rozpadá defenzivní struktura. To ještě zvyšuje už tak značné šance Leverkusenu na výhru. Také hosté jsou ale schopni minimálně jednou skórovat, a to i bez svého nejlepšího střelce Bowena.

TIP: Leverkusen vyhraje a dostane gól  sipka Vsadit u Sazkabetu

Leverkusen by měl vykročit za postupem, bez práce to ale mít nebude

Kde sledovat Evropskou ligu živě: dávají fotbal Leverkusen vs. West Ham v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Televizní práva na zápasy Evropské ligy jsou v letošní sezoně sdílena mezi ČT Sport a Sport TV. Česká televize však vysílala jen zápasy českých týmů v soutěži a soukromé kanály Sport 1 a Sport 2 si ze čtvrtečního programu zvolily jiné duely. U českých sázkových kanceláří bohužel stream rovněž nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Pavel Kadeřábek v zápase proti Augsburgu

Jak si vedli Češi v zahraničí: dvě asistence i zahozená penalta

I minulý víkend patřil klubovému fotbalu. V akci byli v zahraničních ligách také čeští fotbalisté. Přečtěte si, jak se jim dařilo.

Lautaro táhne Inter za titulem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 8.4.-14.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 8. do 14. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?