Evropská liga UEFA: Manchester United vs. Barcelona živě

Jeden ze světových gigantů, Manchester United nebo Barcelona, skončí už před branami osmifinále Evropské ligy. První poločas dvojzápasu skončil 2:2, k postupu tak mají oba týmy stejně daleko. Rozhodne se ve čtvrtečním odvetném utkání na Old Trafford.

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Rashford a Balde Foto: Profimedia

Evropská liga, odveta šestnáctifinále: Manchester United vs. Barcelona už dnes živě

Před týdnem na Camp Nou byl k vidění velice zajímavý fotbal, obě mužstva se střídala v tom, kdo zrovna tahal za delší konec provazu. Nakonec z toho byla po zásluze remíza 2:2 a před odvetou je tak situace naprosto otevřená. Oba celky se navíc o víkendu naladily vítězně, a tak se i na Old Trafford dá očekávat utkání té nejvyšší kvality. Atraktivní souboj Manchesteru United s Barcelonou sledujte ve čtvrtek od 21:00 živě na ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Manchester United vs. Barcelona a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

United se před odvetou dávají větší šance. Jaké jsou kurzy?

Oba týmy se po několika slabších letech vrací na čelní příčky svých domácích soutěží, oba navíc momentálně disponují dobrou formou. A vyrovnaný byl i první duel na Camp Nou. Proto se ani před odvetou nedají v sázkové nabídce najít mezi oběma soupeři výrazné rozdíly. Ten největší tak představuje výhoda domácího prostředí pro manchesterský tým.

Proto jsou United mírným favoritem zápasu a tím pádem i celého dvojutkání. Co se týče postupu do osmifinále Evropské ligy, tam jsou domácí zvýhodněni kurzově v poměru 1,70 ku 2,20. V samotném odvetném utkání si pak na vítězství domácích po devadesáti minutách lze vsadit v kurzu 2,27, triumf Barcelony je ohodnocen kurzem 3,22.

Už několik sezon v evropských pohárech platí, že góly vstřelené na hřišti soupeře nemají zvýšenou hodnotu. Proto by se v případě jakékoliv remízy prodlužovalo, eventuálně šlo až k penaltovému rozstřelu. Na ten by, stejně jako na celý předešlý průběh zápasu, dohlížel renomovaný francouzský arbitr Clément Turpin.

Klíčové informace o utkání Manchester United - Barcelona
Kdy: 23. 02. 2023 od 21:00
Kde: Old Trafford (Manchester)
Rozhodčí: Clément Turpin (Francie)
Kurzy Chance: 2,27 - 3,62 - 3,22
Přímý přenos: ČT Sport

United jsou v laufu, ten Hagovi se rýsuje zajímavé řešení

Rudí ďáblové si v neděli připsali do tabulky Premier League další tři body, výhra 3:0 nad Leicesterem jim navíc musela přinést notnou dávku radosti a sebedůvěry. United v atraktivním utkání vyprodukovali hned 26 střel, celkem podle statistických modelů měli skórovat i mnohem vícekrát a zápas si užili.

Tak jako již se stalo během letošní sezony zvykem, ústřední postavou manchesterského týmu byl opět znovuzrozený útočník Marcus Rashford. Ten má na svém kontě v dresu United už 24 branek a 9 asistencí a hlavně v posledních týdnech se dostal do málo vídané fazony. Trefil se v pěti po sobě jdoucích zápasech a celkem se po návratu z Kataru v 17 duelech nedokázal prosadit jen ve třech případech.

V dobré formě je navíc momentálně i další klíčový člen ofenzivy, záložník Bruno Fernandes. Jemu kouč ten Hag našel tak trochu netradiční roli, když ho ze středu pole přesunul blíže k pravé postranní čáře. Portugalcovy úkoly se tím pozměnily, už se tak často nestahuje pro míče až do hloubi pole, místo toho se může plně soustředit na svou největší přednost, tedy hru ve finální třetině hřiště.

Do středu hřiště se pod Rashforda naopak v posledních zápasech stahuje jindy tradiční hrotový útočník Weghorst. Trenér ten Hag ale začíná objevovat ještě jednu velmi zajímavou alternativu. Po vyřešení svých psychických problémů a návratu k týmu se totiž na pozici desítky objevuje Jadon Sancho. Z této pozice dal dokonce o víkendu i svůj gól, který byl už jeho druhým za poslední čtyři vystoupení.

Vybrané statistiky z úvodního duelu (2:2)
Barcelona Statistika Manchester United
57 Držení míče (%) 43
18 Střely 17
8 Střely na branku 5
8 Rohové kopy 5
10 Fauly 12
2 Žluté karty 3

Barcelona se musí obejít bez hvězdných mladíků

Katalánský velkoklub před týdnem na domácí půdě alespoň remízu zachraňoval až v závěrečné čtvrthodince, nakonec ale v závěru ještě mohl i strhnout vítězství na svoji stranu. Směrem k odvetě se ale Barceloně situace zkomplikovala.

Zranění hamstringu totiž už během prvního poločasu úvodního duelu utrpěl Pedri a podle posledních informací by měl být mimo hru několik týdnů, během nichž zmešká kromě odvety na Old Trafford i minimálně jeden z blížících se soubojů s Realem Madrid. Aby toho nebylo málo, v Anglii se kouč Xavi bude muset obejít i bez dalšího hvězdného teenagera Gaviho, který si musí odpykat trest za žluté karty.

Jinak ale v Barceloně může panovat velice dobrá nálada, tým si o víkendu připsal další povinné ligové vítězství a v tabulce La Ligy si na čele drží úctyhodný osmibodový náskok. Je navíc ve hře i o další trofeje, kromě Evropské ligy ji čeká také semifinále poháru Copa del Rey, v rámci kterého je na programu slavné El Clásico. Španělský Superpohár už Barca získala.

Evropská liga by sice za normálních okolností byla pro Katalánce podřadnou soutěží, vzhledem k přetrvávajícím finančním potížím musí ale klub vzít zavděk jakoukoliv další injekcí spojenou s odměnami a tržbami za další domácí zápasy. Proto o žádném vypuštění nemůže být ani řeč, Barcelona k duelu přistupuje se vší vážností a na Old Trafford bude chtít postoupit.

  • Datum, čas a místo zápasu: 23. 2. ve 21:00, Old Trafford

Oba týmy disponují brilantní ofenzivou, a tak by mohly napodobit atraktivní představení z Camp Nou. Domácí United jsou ale přeci jen v posledních týdnech o něco přesvědčivější, a tak by mohli utkání zvládnout dovést do úspěšného konce.

TIP: Manchester United vyhraje, ale dostane gól v kurzu 4,20 sipka Vsadit u Chance

Tip

Kde živě sledovat utkání Manchester United vs. Barcelona? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Utkání Evropské ligy vysílají v letošní sezoně televizní kanály ČT Sport, Sport 1 a Sport 2. Šlágr mezi dvěma fotbalovými giganty, Manchesterem United a Barcelonou, si lze naladit konkrétně na programu ČT Sport. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.