Evropská liga živě: AS Řím vs. Leverkusen

Leverkusen v letošní sezoně stále ne a ne prohrát. Ve čtvrtek se v úvodním semifinále Evropské ligy představí na půdě AS Řím. Oba týmy se ve stejné fázi utkaly už před rokem a úspěšnější byl tehdy italský celek, nyní však Bayer působí doslova neporazitelně. Kdo vykročí za postupem?

Živý přenosKurzy
AS ŘímLeverkusenTip

Leverkusen i nadále odmítá prohrát Foto: ČTK / DPA / Marius Becker

Evropská liga 2023/24, první semifinále živě: AS Řím vs. Bayer Leverkusen v TV dnes od 21:00

Bayer pokračuje v historické jízdě, titul v Bundeslize už má zajištěný a celou sezonou i nadále proplouvá bez jediné porážky. Namále měl i o víkendu, předvedl ale další dramatický comeback v nastaveném čase. V semifinále Evropské ligy se mu postaví AS Řím, úvodní duel se odehraje v Itálii. Sledujte ho ve čtvrtek od 21:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Evropskou ligu: Leverkusen dle bookmakerů znovu neprohraje

Leverkusen je momentálně dle sázkových kanceláří jednoznačně největším favoritem na triumf v Evropské lize. Na jeho vítězství vypsal Synottip kurz 1,80, následují pak Atalanta (4,15), AS Řím (5,80) a nejmenší důvěře se těší Marseille (10,20).

Je tak logické, že je Bayer dle bookmakerů blíže i postupu do finále přes Římany (1,25 vs. 3,70). A dokonce i pokud bereme v potaz samotný úvodní duel v italské metropoli, i tam jsou na hosty nižší kurzy, jak se můžete přesvědčit i v tabulce níže.

V ní najdete rovněž informace o místě konání prvního zápasu, ten se odehraje na ikonickém Stadio Olimpico. Na pořádek na hřišti bude dohlížet francouzský arbitr Francois Letexier. V letošní sezoně to pro něj bude čtvrté vystoupení v Evropské lize. V létě se může těšit i na mistrovství Evropy, kam byl jako jeden ze dvou Francouzů nominován.

Informace před zápasem AS Řím - Leverkusen
📅 Kdy: 2. 5. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Stadio Olimpico, Řím
🏆 Soutěž: Evropská liga 2023/24, 1. semifinále
Rozhodčí: Francois Letexier, Francie
Kurzy Synottipu: 3,62 - 3,67 - 2,12
📺 Přímý přenos: ČT Sport

AS v náročném závěru sezony zabojuje o trofej i Ligu mistrů

Římané zažívají poměrně turbulentní sezonu. Podzim se vůbec nepovedl a když byl José Mourinho v polovině ledna vedením propuštěn, byli v lize až devátí a měli za sebou bolestivé vypadnutí z italského poháru v městském derby s Laziem. V Evropské lize sice v klidu postoupili ze skupiny, v ní ale zaostali za pražskou Slavií, což je především zpětně vzhledem k rozpačitým výkonům Sešívaných na pováženou.

Daniele De Rossi dorazil jakožto klubová legenda spíše pro uklidnění fanoušků, jeho trenérská kariéra ale nevzbuzovala příliš optimismu. AS ale bývalý záložník pozvedl a celý ročník ještě úplně v klidu může skončit úspěšně. Za dvacet utkání na lavičce týmu musel kousat jen tři porážky, a to ještě jedna přišla za už rozhodnutého stavu dvojzápasu osmifinále EL s Brightonem.

V lize se díky tomu Roma vyšplhala už na pátou pozici. Ta by sice za normálních okolností na postup do Ligy mistrů nestačila, jenže vzhledem k novému formátu soutěže a rozšíření počtu účastníků vyšle Serie A v příští sezoně právě pět zástupců. I tak to ještě bude boj, šestá Atalanta ztrácí jen dva body a má ještě zápas k dobru. AS navíc ještě pojede do Bergama.

Nebude to pro něj jediný náročný souboj v závěrečných týdnech. Mezi oběma duely s Leverkusenem do Říma přicestuje Juventus, hned tři dny po odvetě pak následuje zmíněný klíčový mač proti Atalantě. Až pak se to pro AS papírově trochu zesnadní, i když Empoli bojující o záchranu určitě nedá svou kůži lacino.

Cesta do milionářské soutěže pochopitelně vede i přes případné vítězství v Evropské lize, tam ale stojí proti soupeř opravdu nejtěžší z nejtěžších. O to důležitější je fakt, že zpět v plném tréninku je po krátkých zdravotních problémech Romelu Lukaku. Ten dal v soutěži v kariéře už 27 branek a je už na třetím místě v historických tabulkách. Zpět by mohl být i Smalling.

Výsledky semifinále Evropské ligy 2022/23
Datum Výsledek Góly
11.05.2023 AS Řím - Leverkusen 1:0 Bove
18.05.2023 Leverkusen - AS Řím 0:0 /

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Leverkusen předvedl další neuvěřitelný comeback v závěru

Neverkusen? Zkuste spíš Neverlosen. Bayer už setřásl posměšnou nálepku, když si zajistil svůj premiérový mistrovský titul v klubové historii a dost možná si vyslouží novou, tentokrát už mnohem příjemnější. Čím dál více to totiž vypadá, že je perfektní sezona bez jediné porážky zkrátka napsána ve hvězdách.

Jak jinak si vysvětlit klub, který nasázel už šestnáct branek v nastaveném čase zápasu? Celá řada z nich pak právě odvracela úvodní prohru v ročníku. A to mluvíme jen o nastavení, ale například v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na půdě West Hamu srovnával Frimpong v 89. minutě.

Stejný průběh měla i poslední dvě bundesligová kola. Nejprve v Dortmundu na konečných 1:1 v 97. minutě upravil Stanišić, naposledy v sobotu pak Leverkusen zvrátil dokonce ještě nepříznivější průběh. Se Stuttgartem doma prohrával už o dva góly, což se mu přihodilo letos vůbec poprvé. Půl hodiny před koncem však nejprve snížil Adli a v 96. minutě z poslední šance utkání udeřil Andrich.

Byla z toho tak znovu jen remíza, Bayer ji ale slavil stejně jako vítězství. Titul v německé lize už má v kapse, a tak mu už o body nejde a v lize ho zajímá už jen udržení neporazitelnosti. Zároveň ale na jiných frontách bude ještě bojovat o dvě trofeje, kromě Evropské ligy je blízko také zisku domácího poháru, kde ho čeká finále s Kaiserslauternem. Pokud by se mu podařilo zvládnout zbývajících šest duelů, završil by zřejmě nejlepší sezonu v historii fotbalu.

Pro české fanoušky je příjemnou zprávou, že u toho i nadále jsou i členové národního týmu. Hložek je sice stále zraněný, Schick ale nastupuje poměrně pravidelně. V pohárových soutěžích dostává celý rok prostor v bráně Kovář, měl by tak chytat i v Římě.

  • Datum, čas a místo zápasu: 2. 5. ve 21:00, Stadio Olimpico (Řím)

Tip na zápas AS Řím vs. Leverkusen v semifinále EL

Leverkusen vypadá, že není schopen letos prohrát. Na druhou stranu ale v posledních týdnech nepředvádí žádné úplně oslnivé výkony a v několika případech jen velmi šťastně dokráčel alespoň k remíze. AS Řím je navíc pod koučem De Rossim ve slušném rozmaru, a tak Bayer nečeká vůbec nic snadného. V redakci očekáváme, že se o postupujícím rozhodne až v odvetě, do které by mohly jít oba týmy po úvodní remíze.

TIP: Remíza  sipka Vsadit u Synottipu

Bude pokračovat neporazitelnost Leverkusenu?

Kde sledovat Evropskou ligu živě: fotbal AS Řím vs. Bayer Leverkusen v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Atraktivní úvodní semifinále Evropské ligy mezi AS Řím a Leverkusen i s několika Čechy v přímém přenosu odvysílá volně dostupný televizní kanál ČT Sport. Internetovou variantou je pak platforma ČT Sport Plus. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Na úvod týdne je na programu souboj Barcelony s Valencií

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 29.4.-5.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 29. dubna do 5. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?