Evropská liga živě: West Ham vs. Leverkusen

Leverkusen o víkendu oslavil německý titul a splnil první ze čtyř cílů. K dalším dvěma se může přiblížit v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na půdě West Hamu. Měli by u toho být znovu i čtyři Češi, z nichž polovina se bude po utkání radovat z postupu.

Živý přenosKurzy
West HamLeverkusenTip

Kteří Češi se budou radovat z postupu do semifinále? Foto: ČTK / DPA / Marius Becker

Evropská liga 2023/24, odveta čtvrtfinále živě: West Ham vs. Bayer Leverkusen v TV dnes od 21:00

Úvodní čtvrtfinále na německé půdě nemohlo být o mnoho jednoznačnější, domácí Bayer po celý zápas dominoval a Kladiváři si mohou blahopřát, že si odvezli jen dvoubrankové manko. To je ještě drží ve hře, v odvetě na London Stadium se tak pokusí o obrat. Sledujte pro české fanoušky speciálně atraktivní druhý souboj mezi West Hamem a Leverkusenem ve čtvrtek od 21:00 živě na Sport 2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Kurzy na Evropskou ligu: Leverkusen by si měl pohlídat postup

Už po losu čtvrtfinálových dvojic bylo jasné, kdo by měl dle papírových předpokladů mít k postupu mezi čtyři nejlepší týmy soutěže blíže. První duel pak nenabídl bookmakerům nic, co by jejich mínění mělo jakýmkoliv způsobem změnit, spíše naopak.

Leverkusen vypadal o dvě třídy silnější a vítězstvím 2:0 udělal významný krok směrem k semifinále. MerkurXtip má situaci za v podstatě vyřešenou, před odvetou ohodnotil postupové šance Bayeru kurzem 1,03, West Hamu přisoudil podstatně vyšších 8,60. Ostatně čerstvý bundesligový šampion je favoritem i samotného druhého zápasu, jak se můžete přesvědčit i v tabulce níže.

Sázet opět můžete i na české hráče. U tipu na střelecký úspěch Patrika Schicka svítí kurz 2,20, u reprezentačního kapitána Tomáše Součka pak 5,80.

Doplňme ještě oficiality. Dějištěm bitvy bude moderní London Stadium v anglické metropoli. Na pořádek na hřišti bude dohlížet španělská sestava v čele se Sánchezem Martínezem.

Informace před zápasem West Ham - Leverkusen
📅 Kdy: 18. 4. 2024 od 21:00
🌍 Kde: London Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: Evropská liga 2023/24, 2. čtvrtfinále
Rozhodčí: José María Sánchez Martínez, Španělsko
Kurzy MerkurXtipu: 3,65 - 3,80 - 1,94
📺 Přímý přenos: Sport 2

West Ham se bez Bowena trápí a komplikuje si situaci

Kladiváři mají problém. V rozhodující fázi sezony se jim zranila největší hvězda, Jarrod Bowen, a bez něj je tým poloviční. V zápase na půdě Wolves, z něhož musel anglický ofenzivní univerzál odstoupit, ještě vítězství ubránil, od té doby ale dvakrát padl a ani jednou se střelecky neprosadil.

Nejprve v Leverkusenu slušně začal, po dobré práci Antonia měl úvodní velkou šanci zápasu Kudus, jenže trefil jen prostředek branky. A to bylo pohříchu jediné zakončení Hammers za celých devadesát minut. Nikoliv pouze do prostoru mezi tři tyče, zkrátka jakékoliv zakončení. Pořádná lekce.

Při domácím souboji s Fulhamem v rámci Premier League už byli svěřenci Davida Moyese aktivnější, gól ale opět nedali a po další prohře 0:2 si výrazně zkomplikovali situaci v tabulce. V ní je předskočil Newcastle, bodoval navíc jak Manchester United, tak i Chelsea, přičemž všechny tři zmíněné kluby mají ještě minimálně jedno utkání k dobru. S účastí v příštím ročníku evropských pohárů to tak začíná být malinko nahnuté.

Postup by samozřejmě zajistil i triumf v Evropské lize, k němu je ale nyní pořádně daleko. O obrat proti jednomu z nejlepších týmů sezony se bude West Ham pokoušet bez Bowena, ale i bez dalších opor. Pro karetní trest nebudou k dispozici záložník Paquetá ani obránce Emerson. Kvůli zranění jsou mimo hru i Areola, Phillips a nově zřejmě i Mavropanos.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (Leverkusen - West Ham 2:0)
Leverkusen Statistika West Ham
2,44 Očekávané góly (xG) 0,21
33 Střely 1
11 Střely na bránu 1
65 Držení míče (%) 35
10 Rohové kopy 1
2 Ofsajdy 0
10 Fauly 11
0 Žluté karty 2

Leverkusen oslavil historický titul, práce ale ani zdaleka nekončí

Dlouhé roky byl fanoušky ostatních klubů zesměšňován za druhá místa, dokonce si vysloužil označení Neverkusen na znamení toho, že Bundesligu nikdy nevyhraje. Kletba ale byla letos definitivně prolomena. Bayer víkendovým pětibrankovým přídělem do sítě Werderu získal nedostižný náskok a už pět kol před koncem mohl slavit.

Alonsova družina má tím však splněnu jen čtvrtinu svých sezonních cílů. Ty další tři zní jasně, tedy vyhrát německý pohár, ovládnout Evropskou ligu a udržet až do závěru neporazitelnost. Další krok, už čtyřicátý čtvrtý, směrem k dokončení naprosto legendárního ročníku může učinit ve čtvrtek v Londýně.

Před týdnem na domácí půdě odehrál Leverkusen skvělý duel, přestože to dlouho trvalo, než protrhl střelecké trápení. Vysvobodili ho nakonec střídající hráči, první gól dal sedm minut před koncem Hofmann, druhý obstaral v nastavení Boniface. Opět se tak potvrdily dvě už tradiční konstanty této sezony. Tou první je neuvěřitelná psychická odolnost celého týmu, který už nespočet zápasů dokázal rozhodnout v závěrečné pasáži utkání.

Tou druhou je pak síla lavičky, která vlastně s prvním zmíněným bodem i přímo souvisí. Jediným členem marodky je český útočník Hložek, jenž ale v Bayeru stejně sbírá starty jen po minutách, zbytek kádru je plně zdráv. Pokud můžete do unavené obrany poslat takové hráče, o kterých už byla řeč v souvislosti s brankami do sítě West Hamu, žádnému soupeři se nebude dýchat klidně.

  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 4. ve 21:00, London Stadium (Londýn)

Tip na zápas West Ham vs. Leverkusen v odvetě čtvrtfinále EL

Leverkusen působí zcela nezastavitelným dojmem, už v prvním zápase měl podle průběhu vyhrát o více než dvě branky. West Ham ještě od té doby přišel o další dva důležité hráče základní sestavy a také o víkendu prohrál, takže nic nenasvědčuje tomu, že by měl být ve čtvrtek rovnocenným protivníkem. Bayer podle naší redakce zvítězí i podruhé a klidně i vyšším rozdílem.

TIP: Leverkusen vyhraje o 2 a více gólů  sipka Vsadit u MerkurXtipu

Leverkusen by měl v poklidu stvrdit postup

Kde sledovat Evropskou ligu živě: fotbal West Ham vs. Bayer Leverkusen v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Atraktivní odvetné čtvrtfinále Evropské ligy mezi West Hamem a Leverkusen i s několika Čechy v přímém přenosu odvysílá placený televizní kanál Sport 2. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Cole Palmer zachraňuje letos Chelsea od pohromy

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 15.4.-21.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 15. do 21. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...