Evropský Superpohár UEFA: Manchester City vs. Sevilla živě

V soutěžích UEFA se rozdá první trofej v nové sezoně. V Superpoháru si to o ni rozdají vítěz Ligy mistrů Manchester City a obhájce titulu z Evropské ligy Sevilla.

Přímý přenosKurzy – PreviewTip

Grealish a Rakitic Foto: Profimedia

Superpohár UEFA: Manchester City vs. Sevilla dnes živě

Manchester City na jaře konečně zlomil prokletí jménem Liga mistrů, celkem získal dokonce treble a poprví v historii si tak zahraje i o Superpohár UEFA. Soupeřem mu bude tým, který je naopak v bojích o evropské trofeje už pořádně ostřílený. Sevilla si o první evropskou trofej v sezoně zahraje už posedmé, vyhrála ale zatím pouze jednou. Souboj mezi Manchesterem City a Sevillou sledujte ve středu od 21:00 živě na Nova Sport 3.

sipka Vsaďte si na utkání Manchester City vs. Sevilla a získejte bonus za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

UEFA Super Cup Manchester City vs. Sevilla: kurzy, informace

Citizens jsou aktuálním vládcem evropského fotbalu. Vyhráli Premier League, FA Cup a po letech neúspěchů ve vyřazovacích bojích konečně i Ligu mistrů. Sevilla je co do počtu trofejí mnohem úspěšnější účastník evropských pohárů, trofeje ale získává v nižších kategoriích a v přímé konfrontaci s vítězem Ligy mistrů zaostává.

Podobný scénář se dá očekávat i tentokrát a odpovídají tomu i předpovědi bookmakerů. Ti favorizují anglický celek výrazným způsobem, na jeho celkový triumf v jakékoliv podobě je například u Fortuny vypsán kurz 1,15 oproti 5,63 na Sevillu.

Co se týče výsledku po devadesáti minutách, vítězství Manchesteru City je ohodnoceno kurzem 1,38, na Sevillu činí 8,20 a na remízu 5,20. V případě nerozhodného výsledku po normální hrací době by se standardním evropským způsobem prodlužovalo a případně šlo do penaltového rozstřelu.

Utkání se odehraje na Georgios Karaiskakis Stadium v řeckém Pireu. Domácí stánek Olympiakosu pojme celkem více než 33 tisíc diváků. Velké evropské finále hostil už v roce 1971 a shodou okolností rovněž mezi anglickým a španělským mužstvem, kdy se o trofej v Poháru vítězů pohárů utkaly Real Madrid a Chelsea. Zápas ale skončil remízou, a tak se musel o dva dny později opakovat. Slavila nakonec Chelsea.

Klíčové informace o utkání Manchester City - Sevilla
Kdy: 16. 08. 2023 od 19:00
Kde: Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus
Rozhodčí: Francois Letexier, Francie
Kurzy Fortuny: 1,38 - 5,20 - 8,20
Přímý přenos: Nova Sport 3

Manchester City přivítal zpět Haalanda, ale přišel o De Bruyneho

Citizens v prvním soutěžním zápase sezony hned zažili pocit zklamání, padli totiž v boji o Community Shield. Jenže stejně ročník začali i před rokem a nakonec zaznamenali zdaleka nejúspěšnější sezonu v historii klubu. Tentokrát nestačili ve Wembley na Arsenal, přestože ještě v desáté minutě nastavení vedli po trefě Palmera 1:0. Smolný gól ale přinesl penaltový rozstřel a v něm zaváhání De Bruyneho a Rodriho.

Největším vykřičníkem byl ale výkon kanonýra Haalanda, který se téměř nepotkal s míčem a branku soupeře vůbec neohrozil. Hned o pár dní později si ale spravil chuť celý tým úspěšným vstupem do nové edice Premier League a sám Haaland návratem k tomu, co umí nejlépe, tedy střílením branek.

Nováčka z Burnley norský snajpr sestřelil poprvé už ve čtvrté minutě, podruhé pak ještě do poločasu a bylo v podstatě po zápase. Třetí trefu přidal ještě patnáct minut před koncem Rodri a Citizens si v poklidu dokráčeli pro první tři body. Přesto zápas přinesl City i jedno výrazné negativum v podobě zranění De Bruyneho. Ten si už po dvaceti minutách hry obnovil zranění hamstringu, které ho vyřadilo ze hry už z finále Ligy mistrů proti Interu.

Prvotní zprávy hovoří o absenci v řádu týdnů. Guardiola navíc nemůže počítat ani se službami nemocného Bernarda Silvy a dvou zkušených stoperů Diase a Stonese, kteří jsou zranění. Premiéru v základní sestavě by si tak mohl odbýt nejdražší obránce světa Gvardiol, jenž na závěrečné minuty naskočil už proti Burnley.

Poslední zápasy Superpoháru UEFA
Rok Zápas Výsledek
2022 Real Madrid - Frankfurt 2:0
2021 Chelsea - Villarreal 2:1 pen.
2020 Bayern - Sevilla 2:1 pp.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sevilla na úvod sezony padla, kádr je zatím nezměněn

Jen dva týmy se v historii o trofej v Superpoháru utkaly častěji a oba jsou ze Španělska. Barcelona i Real Madrid ale mají kladnou bilanci, což se o Seville říci nedá. Z uplynulých šesti účastí uspěla pouze jednou, hned při svém prvním pokusu v roce 2006, kdy jasně přehrála právě Barcelonu.

Dalších pět zápasů ale Sevilla prohrála, v roce 2007 s AC Milán, 2014 s Realem, 2015 s Barcelonou, 2016 opět s Realem a naposledy 2020 i s Bayernem. Nutno ale podotknout, že ke všem nyní už sedmi utkáním vstupovala v roli outsidera coby vítěz Poháru UEFA či Evropské ligy, proti sobě tedy měla obhájce nejprestižnější evropské trofeje.

Sevilla se příliš dobře nenaladila ani svým prvním vystoupením v nové sezoně La Ligy. Na domácím hřišti prohrála s Valencií, když za nerozhodného stavu uviděl v závěru červenou kartu stoper Badé a v oslabení pak Andalusané inkasovali. Právě Badé je přitim jednou ze dvou letních posil Sevilly, na jihu Španělska už ale na jaře hostoval, a tak vyloženě o nového hráče nejde. Tím jediným je tak záložník Sow z Frankfurtu.

Na druhou stranu Sevilla ani o nikoho klíčového (zatím) nepřišla, jenže ambiciózní tým by měl pomýšlet spíše výše než na loňské dvanácté místo v ligové tabulce. Sezonu zachránila už tak trochu tradiční spanilá jízda Evropskou ligou a také v lize se klub po angažování trenéra Mendilibara zlepšil, do bývalé slávy však má stále poměrně daleko.

  • Datum, čas a místo utkání: 16. 08. v 19:00, Pireus

Vítěz Ligy mistrů ovládl čtyři poslední zápasy Superpoháru UEFA a nic nenasvědčuje tomu, že by se na této sérii mělo ve středu něco měnit. Manchester City je jasně silnějším mužstvem a otázkou by měla být spíše forma jeho vítězství. Sevilla by příliš nebezpečná být neměla a hráči City by v případě vedení zřejmě spíše šetřili síly a kontrolovali průběh zápasu. Proto by mohl padnout spíše nižší počet branek.

TIP: Man City vyhraje a padne méně než 2,5 gólů

Tip

Superpohár UEFA živě: Manchester City vs. Sevilla živě v TV, je někde live stream?

Přímý přenos souboje o první evropskou trofej v začínající sezoně mezi Man City a Sevillou nabídne placený televizní kanál Nova Sport 3. České sázkové kanceláře bohužel práva na vysílání utkání nezískaly. Na zápas si však můžete vsadit u Fortuny, a to před výkopem i živě v live sázkách.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.