Evropská konferenční liga živě: Bodo/Glimt vs. Bohemians 1905

Bohemians čeká nejprestižnější dvojzápas posledních desítek let. Ve druhém předkole Konferenční ligy se utkají s lídrem norské ligy Bodo/Glimt. První utkání odehrají již dnes na severu Evropy a budou si chtít zpět do Ďolíčku přivézt příznivý výsledek.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Veselý a Jindřišek Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Evropská konferenční liga, 2. předkolo živě: Bodo/Glimt vs. Bohemians 1905 v TV od 18:00

Klokani se do pohárové Evropy vrací po dlouhých 37 letech. Na přivítanou dostali velice těžkého soupeře, hned ve své obnovené premiéře se musí prokousat přes vedoucí tým norské nejvyšší soutěže, Bodo/Glimt. První zápas odehrají už 27. července v Norsku, sledujte ho ve čtvrtek od 18:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na zápasy Bohemians

Sleduj průběh zápasu ZDE

Evropská konferenční liga: jak vypadají kurzy na zápas Bodo/Glimt s Bohemians

Bohemians se do pohárové Evropy dostali velmi nečekaně. V minulé sezoně Fortuna ligy ale využili pohárovými zápasy oslabeného Slovácka či trápícího se Baníku a sezonu zakončili ne skvělém čtvrtém místě. Po (především pro fanoušky) nekonečném čekání tak nyní bez ohledu na výsledek zažijí životní momenty.

Bookmakeři ale pochopitelně na výsledek ohled dávat musí. A situaci si vyhodnotili tak, že norský lídr je jednoznačným favoritem utkání. Na jeho vítězství na domácí půdě vypsali ti u forBETu kurz 1,28. Výhra Bohemians je ohodnocena kurzem 8,00, Klokani by ale určitě brali i remízu. Tu lze hrát v kurzu 5,80.

Informace před zápasem Bodo/Glimt - Bohemians
📅 Kdy: 27. 7. 2023 od 18:00
🌍 Kde: Aspmyra Stadion (Bodo)
🏆 Soutěž: Konferenční liga, 2. předkolo
⚽ Rozhodčí: Arda Kardesler, Turecko
✅ Kurzy forBETu: 1,28 - 5,80 - 8,00
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Bodo je ve skvělé formě, ligu vede o devět bodů

V Norsku se hraje systémem jaro – podzim, tamní liga už tak má za sebou zhruba polovinu letošní sezony. A Bodo/Glimt to má zatím rozjeté naprosto fantasticky, po šestnácti odehraných zápasech má na svém kontě 41 bodů a na čele ligového pelotonu má už velmi slušný devítibodový náskok.

Vděčí za to především ofenzivě. Tým z úplného severu Norska už v Eliteserien nastřílel úctyhodných 43 branek, což v průměru činí téměř tři úspěšné zásahy na jedno utkání. Také v tomto směru je z celé soutěže s rozdílem nejlepší ze všech. Příliš přitom nezahálí ani obrana, která inkasuje jeden gól na zápas. V tomto směru je v Norsku lepší jen třetí Tromso.

Dvojnásobný norský mistr, jehož úspěchy přišly až v posledních letech, zažívá své nejlepší období i co se týče zápolení v evropských pohárech. V loňském ročníku byl na pokraji historického postupu do Ligy mistrů, ta mu nakonec utekla až v prodloužení rozhodujícího předkola. Následně byl nalosován v Evropské lize do těžké skupiny s Arsenalem a PSV Eindhoven, držel se ale slušně a skončil třetí. Díky tomu si zahrál i na jaře, v dvojzápase Konferenční ligy těsně nestačil na Lech Poznaň.

Největší slávu zažili domácí o rok dříve. V předkolech nejprestižnější evropské soutěže sice tentokrát vypadli hned při první příležitosti, následnou kvalifikací EKL ale prošli jako nůž máslem. V základní skupině pak dosáhli na slavné vítězství nad AS Řím v poměru 6:1. Na stejném týmu pak jejich spanilá jízda nakonec skončila ve čtvrtfinále. Na domácí půdě je ale Bodo velmi silné, vyhrálo zde 14 ze 17 posledních utkání evropských pohárů.

sipka Prohlédněte si vše podstatné o soupeři Bohemians

Bohemians se vrací do pohárů poprvé od roku 1987

Když Klokani hráli evropské poháry naposledy, v tehdejším Československu bylo ještě před revolucí. Psal se rok 1987, Bohemians se v prvním kole Poháru UEFA postavili belgickému Beverenu. Po trefě Chaloupky si sice odvezli k odvetě slibný náskok 1:0, na hřišti soupeře ale padli 0:2 a s Evropou se rozloučili.

Nikdo v té době asi netušil, na jak dlouho. Obzvláště po přelomu tisíciletí se Bohemka zmítala ve velké krizi, blíže než do Evropy měla do druhé ligy, kde se také několikrát ocitla. Loňské čtvrté místo a současná šance cesty do Norska tak pro fanoušky i celý klub po letech trápení působí jako čisté zjevení.

Klokani ale na sever Evropy nejedou na výlet. Přes léto poměrně výrazně rozšířili svůj kádr, aby byli na zápolení na více frontách připraveni, a mají za sebou i podařené léto. V přípravě vyhráli čtyři ze šesti utkání, poradili si i se slušnou kvalitou disponujícím Partizanem či Košicemi, v generálce rozstříleli ambiciozní druholigovou Jihlavu 6:0.

Formu si pak přenesli i do startu ligového ročníku. V prvním kole Fortuna ligy Bohemians cestovali do Pardubic a z hřiště sympaticky hrajícího mužstva si odvezli tři body za vítězství 1:0. O něm rozhodl hned v úvodu hlavou po rohovém kopu stoper Hůlka. Své soutěžní premiéry v zelenobílém dresu se dočkali Kozák, Hybš, Reichl a střídající Hrubý.

  • Datum, čas a místo zápasu: 27. 7. v 18:00, Bodo (Norsko)

Bohemians čeká obnovená premiéra v Evropě a los k nim příliš milosrdný nebyl. Vedoucí tým norské ligy je velmi těžkým soupeřem a Klokani tak nejspíše budou mít problém se prosadit.

TIP: Bohemians nedají gól

Tip

Kde sledovat kvalifikaci Konferenční ligy živě: fotbal Bodo/Glimt vs. Bohemians v televizi (TV) a online livestreamu

Čtvrteční duel Bohemians na půdě Bodo/Glimt můžete sledovat na televizním kanálu ČT sport. Česká televize nabídne přímý přenos i na internetu, a to skrze svou platformu ČT sport Plus.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

bodo-glimt.jpg

Bodø Glimt: Kdo je soupeř Bohemians?

Již 27. července 2023 čeká Bohemians 1905 boj o poháry po 36 letech. V cestě jim stojí norský celek Bodø Glimt. Kdo je soupeř Bohemians?

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.