Finále Konferenční ligy živě: Olympiakos vs. Fiorentina

Fiorentina je podruhé v řadě ve finále Konferenční ligy. Po loňském neúspěchu si bude chtít spravit chuť proti řeckému Olympiakosu. Ten má ale na dosah svou vůbec první evropskou trofej v historii, navíc hraje v podstatě doma v Aténách. Kdo vyhraje druhé ze tří finálových utkání v rámci pohárových soutěží?

Živý přenosKurzy
OlympiakosFiorentinaTip

Antonín Barák má na dosah velkou trofej Foto: Profimedia/ IMAGO

Evropská konferenční liga 2023/24, finále živě: Olympiakos Pireus FC vs. AFC Fiorentina v TV dnes od 21:00

Tři čeští zástupci před týdnem v Evropské lize neuspěli, želízko v ohni ale máme i v boji o trofej z Konferenční ligy. Italská Fiorentina i s Antonínem Barákem loni padla v pražském finále s West Hamem, soutěží ale prošla až do závěrečného kola znovu. Tentokrát si to o titul rozdá s řeckým Olympiakosem. Sledujte vyvrcholení celého ročníku EKL ve středu od 21:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Kurzy na Konferenční ligu: Fiorentina je mírným favoritem

Postup řeckého mančaftu až do finálového souboje je nemalým překvapením. Rozhodně byl zaslouženým, přesto se nelze ubránit dojmu, že dle papírových předpokladů by italský celek měl mít navrch. Stejný názor mají i bookmakeři, kteří před výkopem dávají větší šance na zisk trofeje Fiorentině, a to v poměru 1,72 ku 2,13.

U Synottipu si ale můžete vybrat z celé řady dalších podpůrných sázek, tipovat lze například výsledek po devadesáti minutách, počet branek, karetních trestů či střelecké úspěchy jednotlivých hráčů. Na gól Antonína Baráka je vypsán kurz 4,82.

sipka Prohlédněte si kompletní nabídku sázkových příležitostí

Konferenční liga před rokem vyvrcholila v pražské Fortuna Areně v Edenu, UEFA však za toho rozhodnutí byla poměrně ostře kritizována, nespokojeni byli hlavně fanoušci obou finalistů, na které se kvůli omezené kapacitě stadionu nedostalo v požadovaném počtu. Letos je situace o něco lepší, hrát se bude v OPAP Areně v Aténách. Moderní stánek byl otevřen teprve před rokem a půl, od té doby zde je doma tamní AEK a také řecká reprezentace. Mírnou výhodu tak bude mít Olympiakos, který k utkání pocestuje jen necelých deset kilometrů.

sipka Také EURO 2024 se bude hrát ve velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Pořádek na hřišti bude mít na starost renomovaný portugalský sudí Artur Soares Dias. Ten se může těšit i na blížící se mistrovství Evropy.

sipka Kdo další bude ME pískat? Prohlédněte si seznam rozhodčích i jejich statistiky

Informace před zápasem Olympiakos - Fiorentina
📅 Kdy: 29. 5. 2024 od 21:00
🌍 Kde: OPAP Arena, Atény
🏆 Soutěž: Evropská konferenční liga 2023/24, finále
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
Kurzy Synottipu: 3,20 - 3,25 - 2,44 
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Olympiakos zažil doma zklamání, vše si ale může vynahradit

Zatímco například Inter letos získal "teprve" svou druhou hvězdičku za dvacátý domácí titul, v Řecku má Olympiakos na dosah už pátý přídavek ke klubovému znaku. O to větší pak panuje v Pireu zklamání, když v Super League nezvítězí. A pokud neuspěje dokonce dvakrát za sebou, bije se na poplach.

Přesně to se ale jednomu z nejúspěšnějších klubů evropské fotbalové historie aktuálně děje. Před rokem zaostal za AEK o celých deset bodů, letos sice ztráta na první PAOK činila jen šest bodů, opět z toho ale bylo až třetí místo. Vzhledem k vítězství čtvrtého Panathinaikosu v domácím poháru to navíc pro Olympiakos znamená jen předkolo Konferenční ligy.

Alespoň do té Evropské se může probojovat, pokud zvládne středeční finále. To jsou však pro něj dost neprobádané vody; od té doby, co v roce 1963 ovládl tehdejší Balkans Cup, který ale nedosahoval ani zdaleka takové prestiže, byl v Evropě nejdál ve čtvrtfinále. Už nyní tak dávno přepsal své historické tabulky, případná trofej by pak byla malým zázrakem.

Olympiakos ale píše pohádkový příběh po celý průběh aktuálního ročníku pohárových soutěží. Nechybělo přitom mnoho a žádnou ani nehrál, hned ve svém prvním předkole totiž jen těsně překonal belgický Genk. Skrz třetí příčku ve skupině EL se pak dostal o soutěž níže a tam na jaře zažil doslova infarktové situace. Hlavně v osmifinále už by si na něj po domácí prohře s Maccabi Tel Aviv 1:4 nikdo nevsadil, jenže Řekové pak v odvetě vyhráli 6:1 po prodloužení a slavili neuvěřitelný obrat.

Penaltový rozstřel proti Fenerbahce se pak oproti tomu zdá jako poklidná práce. Největší překvapení si ale klub z aténské aglomerace schoval na semifinále, v němž dvakrát jasně přehrál anglickou Aston Villu. Hlavní roli sehrál marocký útočník El Kaabi, jenž ve dvou duelech nasázel pět branek. Malou nevýhodou může být pro "domácí" celek delší přestávka, poslední soutěžní utkání absolvoval před deseti dny.

  • Pravděpodobná sestava Olympiakosu: Tzolakis - Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega - Chiquinho, Iborra, Hezze - Podence, El Kaabi, Fortounis
Češi ve finále Konferenční ligy
Sezona Finále Český hráč Minuty
2022/23 Fiorentina - West Ham 1:2 Antonín Barák 1
2022/23 Fiorentina - West Ham 1:2 Vladimír Coufal 90
2022/23 Fiorentina - West Ham 1:2 Tomáš Souček 90

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Fiorentina si zajistila poháry, chce ale získat trofej

Pokud byla v případě řeckého mužstva řeč o šanci na premiérový evropský triumf v klubové historii, Fiorentina už podobnou slávu zažila. Jde ale o pořádně vousatou vzpomínku, za jediným úspěchem musíme jít až do sezony 1960/61 Poháru vítězů pohárů. Od té doby byla hned čtyřikrát ve finále některé z evropských soutěží, vždy ale odešla poražena.

Většina zklámání už je rovněž poměrně letitá, jedna zkušenost je ale stále velice čerstvá. Fialky se probojovaly až do boje o trofej hned ve druhém ročníku Konferenční ligy, po velkém boji ale nakonec loni v Praze nestačily na West Ham. Většina kádru zůstala beze změny, hráči i realizační tým tak budou mít o motivaci postaráno.

Fiorentina přitom na cestě do finále rovněž přečkala několik dramatických momentů. Ostatně ani skupinou neprošla úplně snadno, když v prvních dvou kolech jen remizovala a pozici si pak vylepšila až dvěma výhrami nad slabým Čukarički. V osmifinále ji pak dvakrát spasil český reprezentant Antonín Barák, jenž nejprve v nastavení rozhodl o venkovní výhře 4:3 a trefil se pak i doma při remíze 1:1 s Maccabi Haifa.

sipka Prohlédněte si kompletní nominaci Česka na EURO 2024 i s Barákem

Ve čtvrtfinále se Viola utkala s Viktorií Plzeň a přestože měla v obou zápasech herně jasně navrch, nakonec se pořádně nadřela a musela si postup zajistit až v prodloužení. Bez nervů nebylo ani semifinále, proti Bruggám byl Barák opět u klíčové rozdílové trefy v samotném závěru úvodního duelu, v odvetě pak postup zařídil až pět minut před koncem z penalty Beltran.

Tým z Florencie ještě netradičně po evropském finále čeká jedna dohrávka Serie A, proti Atalantě už ale nebude mít o co hrát a skončí na osmé pozici. Ta by sama o sobě zaručovala jen předkolo Konferenční ligy, v případě středečního triumfu by se však Fiorentina posunula do EL a zajistila poháry i Turínu. Z italské ligy by tak do Evropy na podzim šlo bezprecedentních devět mužstev,

sipka Trefí se v zápase Antonín Barák? Vsaďte si ZDE

Pravděpodobná sestava Fiorentiny: Terracciano - Dodô, Martínez Quarta, Milenković, Biraghi - Mandragora, Bonaventura - González, Beltrán, Kouamé - Belotti

  • Datum, čas a místo zápasu: 29. 5. ve 21:00, OPAP Arena (Atény)

Tip na zápas Olympiacos vs. Fiorentina ve finále EKL

Oba týmy v posledních týdnech a měsících zažívaly poměrně slušné gólové hody. Především Fiorentině se přihodilo, že v utkání skórovala i soma inkasovala, hned osmkrát v řadě za sebou. U Olympiakosu je tato bilance z nedávné doby o něco chudší, také Řekové ale rozhodně umí zaútočit a mají větší sílu směrem dopředu. Finále by mohlo přinést větší počet branek, co do kvality by na tom ale přeci jen měli být lépe Italové.

TIP: Fiorentina neprohraje a oba týmy dají gól  sipka Vsadit u Synottipu

Oba týmy v poslední době zažívají gólové hody

Kde sledovat Evropskou konferenční ligu živě: fotbal Olympiakos Pireus vs. Fiorentina v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Vyvrcholení celého ročníku Evropské konferenční ligy odvysílá volně dostupný televizní kanál ČT Sport. Finále mezi Olympiakosem a Fiorentinou se týká i českého fotbalisty Antonína Baráka, a tak si ho nenechte ujít. Internetovou variantou je pak platforma ČT Sport Plus. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Podívejte se na dvě asistence Antonína Baráka v nedávném utkání proti Monze.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Konferenční liga UEFA 2024/2025: losování, zápasy

UEFA Konferenční liga ⚽ startuje svůj čtvrtý ročník. Podívejte se na program i ✔️ výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.