Liga mistrů živě: Borussia Dortmund vs. Paris Saint-Germain

Skupina smrti jde do finále. V posledních zápasech se bude bojovat o postup, protože jeho jistotu má pouze Dortmund. Tomu jde stále o první místo a lepší výchozí pozici do osmifinále. PSG ještě nemá nic jisté a pouze vítězství ho jistě posune dál. Více informací o týmech, kurzech, najdete v článku.

Živý přenosKurzy
DortmundPSGH2HTip

Marco Reus v dresu Borussie Dortmund v utkání proti Stuttgartu Foto: Profimedia

Borussia Dortmund vs. Paris Saint-Germain dnes živě v základní skupině Ligy mistrů 2023/24

Poslední hrací den skupiny F Ligy mistrů uvidíme souboj o první místo. Borussia Dortmund přivítá PSG. Dortmund potřebuje bodovat, aby měl jistotu prvního místa a PSG by si jen výhrou zajistilo jasný postup. Jak dopadne tento souboj, sledujte ve středu od 21:00 na Nova Sport 3.

sipka Získejte u SazkaBETu bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

PSG je proti Dortmundu favoritem, jaké jsou kurzy?

Domácí Dortmund se poslední zápasy trápí a rád by se vrátil zpět na vítěznou vlnu. V Lize mistrů má už postup jistý a jakýkoliv bodový zisk by znamenal první místo ve skupině a lepší výchozí pozici do osmifinále.

To PSG musí vyhrát, pokud chce mít vše pod svou kontrolou. Vítězství by mu zajistilo postup a vzhledem k lepším vzájemným zápasům s Dortmundem by šlo o postup z prvního místa.

Bookmakeři v zápase více věří hostujícímu PSG, které hodnotí kurzem 1,90. To na domácí Borussii Dortmund je kurz 3,80. Na remízu je možné si vsadit v kurzu 4,00.

Rozhodčím pro tento zápas bude švédský sudí Glenn Nyberg, který v průměru rozdá 3,5 karty na zápas.

Informace před zápasem Borussia Dortmund vs. PSG
📅 Kdy: 13. 12. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Signal Iduna Park, Dortmund
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, skupina F
Rozhodčí: Glenn Nyberg, Švédsko
Kurzy SazkaBETu: 3,80 – 4,00 – 1,90
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Dortmund má postup jistý, ale od vítězství s AC ještě nevyhrál

Borussia Dortmund porazila v předchozím zápase dost jednoznačně AC Milán 3:1 a zajistila si tak postup do osmifinále. V této skupině smrti je momentální první místo Dortmundu trochu překvapením. Přesto se ne všechno daří a jeho výhra s AC byla zatím jeho poslední výhrou. Následně totiž remizoval s Leverkusenem 1:1, aby pár dní na to vypadl z poháru se Stuttgartem po prohře 0:2.

Tento víkend do Vestfálska přijelo Lipsko a byla z toho další prohra v bundeslize, tentokrát 2:3. Aby toho nebylo málo, tak Dortmund si větev de facto podřezal sám. V 15. minutě totiž obraně domácích utekl Openda a Mats Hummels neměl jinou možnost než Opendu faulovat, za což šel zaslouženě do sprch.

Zmar domácích podtrhl ve 32. minutě Bensebaini, když si vstřelil vlastní branku, kterou šlo Lipsko do vedení. Na konci první půle sice vyrovnal Süle a dal Borussii naději, to nakonec nestačilo.

Ve druhé půli totiž Lipsko přidalo na obrátkách a domácí doslova vařilo. I přes výborný výkon domácího brankáře Kobela vstřelilo další dvě branky a šlo do vedení 3:1. Přes závěrečný závar se Dortmund dočkal jen pouhého snížení a zaslouženě prohrál 3:2.

Dortmund rovněž trápí obrovská marodka, která činí devět hráčů. Pro karty nemůže hrát Emre Can. Trenér Terzić musí kádr zmobilizovat proti silnému soupeři, který je momentálně ve formě. Jeho mužstvo sice má postup jistý, ale měl by předvést kvalitní výkon, aby si udobřil fanoušky po nepříliš dobrý výkonech v domácí lize a poháru.

Základní fáze Ligy mistrů, skupina F

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dortmund 5 3 1 1 6:3 10
PSG 5 2 1 2 8:7 7
Newcastle 5 1 2 2 5:5 5
AC Milán 5 1 2 2 3:7 5

PSG musí vyhrát, pokud chce najisto postoupit

PSG nemá postup jistý a Dortmund musí na jeho hřišti porazit, pokud se nechce ohlížet na zápas Newcastlu s AC Milán. Letos se mu na venkovních hřištích za hranicemi Francie moc nedaří. Prohrálo totiž jak s Newcastlem (1:4), tak i s AC Milán (1:2). Teď ho čeká poslední výlet za hranice ve skupině, kde bude chtít tuto letošní bilanci zlomit. Na druhou stranu jsou teď Pařížané na vítězné vlně, která v Ligue 1 činí už osm zápasů, proto není divu, že jsou favoritem zápasu.

Paris Saint-Germain se tak po pomalejším úvodu rozjel a opětovně ční na vrcholu tabulky Ligue 1, kterou vede už o čtyři body. Posledním utkáním, které vyhrál, bylo doma s Nantes.

Utkání Paříže s Nantes bylo v režii domácích. Šance však dlouho nedokázali zužitkovat, povedlo se to až před přestávkou mladičkému Barcolovi po parádní akci. Ten Nantes hodně zlobil svými dravými úniky a málem neskončilo jen u jednoho gólu pro mladého Francouze.

Po přestávce hosté vyrovnali z rohu, ale PSG nepolevovalo a šlo si pro vítězství. Vítězné branky se dočkalo až v 83. minutě, když po jednom závaru vstřelil Nantes branku jeho bývalý hráč Kolo Muani, který z úcty branku neslavil. Paříž vyhrála a sebevědomí je z ní cítit. Neproměněné šance by ji však mohly proti jinému týmu mrzet.

Trenér Enrique se může opřít o ne tak slavnou, ale neméně silnou sestavu, která může Dortmundu dělat velké problémy. Na rozdíl od Dortmundu nemá tak rozsáhlou marodku. Oproti normálu bude chybět Dembélé za žluté karty.

  • Datum, čas a místo zápasu: 13. 12. ve 21:00, Signal Iduna Park (Westfalenstadion), Dortmund

Vzájemná bilance Borussie Dortmund a Paris Saint-Germain (H2H)

Oba týmy se potkaly zatím jen pětkrát. O jedno vítězství je na tom lépe PSG, to slavilo i výhru naposledy, když se oba soupeři utkali v září. Tehdy slavilo PSG výhru 2:0. Nejvyhrocenější bylo osmifinále LM, v kterém padlo sedm žlutých karet a jedna červená karta.

  • Průměr branek na utkání je 1,8.
  • Průměr branek PSG v letošní Lize mistrů je rovněž 1,8, v Ligue 1 2,53.
  • Průměr branek Dortmundu v letošní Lize mistrů je 1,2, v bundeslize 2,0.
  • Celkově padlo ve vzájemných utkáních 21 žlutých a 1 červená karta.
Vzájemné soutěžní zápasy AC Milán a PSG
05. 04. 1995 LM (skupinová fáze) PSG vs. Dortmund 2:0
19. 04. 1995 LM (osmifinále) PSG vs. Dortmund 2:0
14. 02. 2001 LM (osmifinále) Dortmund vs. PSG 2:1
20. 02. 2001 EL (skupinová fáze) PSG vs. Dortmund 0:0
25. 10. 2023 EL (skupinová fáze) Dortmund vs. PSG 1:1

Tip na výsledek zápasu Borussia Dortmund vs. PSG ve skupině F Ligy mistrů

Středeční duel vyznívá podle všeho lépe pro PSG. To je ve formě a bude chtít venku urvat postup.

Dortmund už má postup jistý a pro jistotu prvního místa mu stačí remíza, proto se nejspíš nebude nikam hnát. Na druhou stranu zápasy Dortmundu baví a alespoň v bundeslize v nich padá mnoho branek.

TIP: Kylian Mbappé dá gól sipka Vsadit u SazkaBETu

Tip na utkání Dortmund vs. PSG - SazkaBET

Kde sledovat fotbal AC Milán vs. PSG: Liga mistrů v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Zápas Borussie Dortmund proti PSG lze sledovat prostřednictvím stanice Nova Sport 3. Sázkové kanceláře práva na vysílání Ligy mistrů nevlastní. Na zápasy milionářské soutěže si však můžete vsadit LIVE u Sazkabetu.

Podívejte se na záznam z tiskové konference před utkáním Borussie Dortmund s PSG:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...