Liga mistrů živě: Manchester United vs. Bayern Mnichov live

Máme tu finále skupinové fáze Ligy mistrů. Manchester United ve skupině A přivítá Bayern Mnichov a potřebuje vyhrát, pokud chce ještě aspoň teoreticky pomýšlet na postup. Bayern však vede tabulku skupiny a v letošním ročníku ještě neprohrál. Jaké jsou prognózy, kurzy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzyManchester
BayernH2HTIP

Harry Kane v dresu Bayernu Mnichov proti Frankfurtu Foto: Profimedia

Liga mistrů živě: Manchester United vs. Bayern Mnichov live

Tápající Manchester United přivítá lídra skupiny A, Bayern Mnichov. Red Devils potřebují nutně vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na teoretický postup ze skupiny. To Bayern se bude chtít po remíze s Kodaní a hlavně po výbuchu s Frankfurtem vrátit na vítěznou vlnu. Zápas mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov sledujte živě v úterý od 21:00 na Premier Sport 2.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Utkání Manchesteru United s Bayernem nemá jednoznačného favorita, jaké jsou kurzy?

Manchester se letos podruhé utká s bavorským velkoklubem. V předchozím zápase z toho byla parádní přestřelka, která nakonec skončila 4:3 pro Bayern. Pokud by přišlo v nadcházejícím utkání něco podobného, mnozí fanoušci by se jistě nezlobili. Manchester potřebuje vyhrát, aby si zahrál alespoň Evropskou ligu.

To Bayern má už postup z prvního místa jistý. Ztratil body pouze s Kodaní za remízu 0:0, zbytek utkání vyhrál.

Kurzy utkání jsou poměrně vyrovnané, sázkové kanceláře však za mírného favorita považují hostující Bayern Mnichov s kurzem 2,39. To na domácí Manchester je kurz 2,68. Remíza je oceněná hodnotou 3,96.

Rozhodčím zápasu bude norský sudí Espen Eskås, který nedávno řídil utkání Slavie v Římě a v průměru rozdá pouhé tři žluté karty za utkání.

Informace před zápasem Manchester United vs. Bayern Mnichov
🕖 Kdy: 12. 12. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Old Trafford, Manchester
🏆 Soutěž: Skupinová fáze Ligy mistrů
Rozhodčí: Espen Eskås, Norsko
Kurzy Tipsportu: 2,68 – 3,96 – 2,39
📺 Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Manchester United potřebuje vyhrát, ale bude výhra stačit?

Manchester United střídá lepší momenty s příšernými. Když si Rudí ďáblové připíšou vítězství a vypadá to, že tým bude na vzestupu, rázem přijde prohra a všechno je jinak. Asi nejlíp dokáže United ilustrovat zápas v Lize mistrů s Galatasarayem, kdy ještě po hodině hry vedli 3:1, aby po hrozném zbytku zápasu pouze remizovali 3:3. To samé se stalo i v Premier League.

Red Devils doma po velmi solidním výkonu porazili Chelsea 2:1, když dvě branky vstřelil McTominay. Domácí měli velkou střeleckou převahu, kterou sice nevyužili, mrzet je to však nemuselo. Po zápase se mluvilo o dobrém výkonu United.

Proti Bournemouthu přišla opět krutá facka. Manchester sice měl dvacet střel, z toho jen tři mířily na branku soupeře. Už od páté minuty navíc musel dotahovat. Bohužel nepřesnost domácích a obětavost obrany soupeře byly proti. Bournemouth po změně stran přidal po centrech do vápna další dvě branky a Divadlo snů vidělo porážku svého týmu 3:0.

Ačkoliv Ten Hag a Harry Maguire získali ocenění za listopad pro nejlepšího manažera, případně hráče, tak proti Bournemouthu to tak nevypadalo. Manchester má problém s nevyzpytatelným Onanou, který nepředvádí kvalitní výkony, zejména v Lize mistrů. Bruno Fernandes je stále nadstandardním a klíčovým hráčem United, ale pokud se týmu nedaří, tak má tendenci zapadat do průměru. Navíc stále nekončící marodka, v čele s Mountem, Eriksenem a Casemirem, je další věcí, která Ten Haga trápí.

Liga mistrů - Skupina A
1. Bayern 5 4 1 0 11:6 13
2. FC Kodaň 5 1 2 2 7:8 5
3. Galatasaray 5 1 2 2 10:12 5
4. Manchester United 5 1 1 3 12:14 4

Bayern se nečekaně zadrhl, po remíze s Kodaní ho deklasoval Frankfurt

To Bayern je celkově přece jen v o něco lepším rozpoložení. Postupové starosti neřeší, a jediné, o co mu v posledním zápase skupiny A jde, je jeho vlastní čest. Ta hlavně v posledním zápase bundesligy dostala výrazně na frak, takže jen dobrým výkonem v Anglii by si mohl napravit poněkud pošramocené renomé.

První vlaštovka ohledně mírné krize bavorského týmu přišla už na konci listopadu v Lize mistrů proti Kodani, s kterou německý mistr předvedl velice matný výkon. A co víc, neprosadil se ani kanonýr Harry Kane, který má v tomto ligovém ročníku velmi impozantní formu. Konečný výsledek 0:0 byl zasloužený.

V bundeslize Bayernu náhle odložili kolo kvůli vydatné sněhové nadílce a na další zápas si Bavoři počkali až do tohoto víkendu, když se vydali do Frankfurtu. Frankfurtští orli si však nepřichystali vřelé přivítání a už ve 36. minutě to bylo 3:0 pro domácí. Ještě v první půli za Bayern snížil Kimmich a čekalo se, s čím přijde Bayern v druhé půli. Druhá půle jen prohloubila zmar hostů, kteří od Frankfurtu inkasovali další dvě branky a domů do Mnichova odjeli s potupným debaklem 1:5.

Bayern by tudíž rád v utkání s Manchesterem najel zpátky na vítěznou vlnu. Harry Kane, který dva zápasy vyšel naprázdno, bude mít zaručeně velkou motivaci, protože se vrací na klubové úrovni zpátky do Anglie. Tuchel bude proti Red Devils nejvíce postrádat De Ligta, Gnabryho a Sarra.

  • Datum, čas a místo zápasu: 12. 12. 2023 od 21:00, Old Trafford

Vzájemné zápasy mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov

Poslední zápas mezi těmito soupeři skončil přestřelkou, kterou vyhrál Bayern 4:3. Asi nejznámější je jejich finále v roce 1999. Lepší bilanci má Bayern Mnichov.

  • Bayern vyhrál 5 utkání, 2 utkání vyhrál Manchester United, 5 utkání skončilo remízou
  • Průměr branek na zápas je 3,25
  • Průměr vstřelených branek Manchesteru United v letošní Lize mistrů je 2,4
  • Průměr vstřelených branek Bayernu Mnichov v letošní Lize mistrů je 2,2
  • Manchester naposledy vyhrál, když byl jeho manažerem Alex Ferguson.
Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Manchesterem a Bayernem
20. 09. 2023 Bayern - Manchester United 4:3
05. 08. 2018 Bayern - Manchester United 1:0
09. 04. 2014 Bayern - Manchester United 3:1
01. 04. 2014 Manchester United - Bayern 1:1
07. 04. 2010 Manchester United - Bayern 3:2

Tip na utkání Manchester United vs. Bayern Mnichov

Oba týmy vstupují do utkání po skandální prohře a budou si chtít napravit reputaci. Bayern však o nic nehraje, postup z prvního místa má jistý a nemusí se nikam hnát.

To Red Devils hrají o všechno, pokud vyhrají, tak si zahrají alespoň Evropskou ligu. V případě remízy v Kodani by dokonce postoupili dále. Výhra s Bayernem je však základ, bez kterého to nepůjde. To by mohla být voda na mlýn bavorského celku.

TIP: Bayern vyhraje, ale dostane gól sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Manchester United vs. Bayern Mnichov - Tipsport

Kde živě sledovat utkání Manchester United vs. Bayern Mnichov? Bude i live stream?

Poslední kolo Ligy mistrů ve skupině A mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov můžete sledovat na placené stanici Premier Sport 2. Stream sázkové kanceláře nenabídnou, můžete si však u Tipsportu vsadit LIVE.

Na tiskovou konferenci s Thomasem Tuchelem se podívejte níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.