Finále Ligy mistrů živě: Borussia Dortmund vs. Real Madrid

Vrchol klubové sezony je tu. Ve finále Ligy mistrů si to o ušatý pohár rozdají hegemon soutěže Real Madrid a překvapení z Dortmundu.

Živý přenosKurzy
DortmundReal MadridTip

Finále Ligy mistrů proti sobě svede Dortmund a Real Madrid Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Tommaso Fimiano

Liga mistrů 2023/24, finále živě: Borussia Dortmund vs. Real Madrid v TV dnes od 21:00

Fanoušky letos v létě čeká bonbónek v podobě mistrovství Evropy. Ještě předtím se ale mohou těšit na vyvrcholení sezony klubového fotbalu, kterým je každoročně finále Ligy mistrů. O nejprestižnější trofej starého kontinentu si to tentokrát rozdají Real Madrid a Borussia Dortmund. Sledujte jejich souboj o ušatou trofej v sobotu od 21:00 živě na Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Ligu mistrů: Real si jde pro patnáctý titul

Už ve dvou kolech po sobě měl Real Madrid opravdu namále, opět se ale potvrzuje, že v Lize mistrů zkrátka nemá konkurenci. Se čtrnácti triumfy v nejprestižnější evropské klubové soutěži je jednoznačným lídrem historických tabulek, už v sobotu tak může dosáhnout na další poloviční jubileum.

A pokud by se rozhodovalo na základě kurzové nabídky, mohl by Bílý balet slavit už nyní. Podle bookmakerů je totiž jednoznačným favoritem, a to v poměru 1,33 ku 3,45 na zisk trofeje.

Jenže ve fotbale se to nejpodstatnější děje na hřišti, a tak se Borussia rozhodně nemusí vzdávat bez boje. Sama už vyřadila nejednoho favorita a zálusk si rozhodně dělá i na toho největšího z největších.

sipka Prohlédněte si kompletní nabídku sázkových příležitostí

Finále Ligy mistrů se poosmé v historii odehraje v anglickém Wembley v Londýně. Potřetí to bude od velké rekonstrukce ikonického stadionu, předtím to bylo v letech 2011 a 2013.

sipka Také EURO 2024 se bude hrát ve velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Pro mnoho hráčů především na straně Dortmundu půjde o vrchol kariéry, to samé ale platí i pro hlavního rozhodčího duelu. Tím bude Slovinec Slavko Vinčić, pro něhož však stejně jako pro řadu fotbalistů nepůjde o poslední vystoupení v sezoně. Už za dva týdny se bude účastnit i mistrovství Evropy.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Informace před zápasem Dortmund - Real Madrid
📅 Kdy: 1. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Wembley, Londýn
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, finále
Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
Kurzy Fortuny: 4,95 - 4,25 - 1,64 
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Dortmund má za sebou dlouhou pauzu, nadělí si Reus na odchod dárek?

Borussia ušla letos velmi dlouhou cestu. Když ve skupině smrti na úvod prohrála v Paříži a následně remizovala doma s AC Milán, na její postup by si nikdo nevsadil ani korunu. Jenže od té doby v Lize mistrů zapnula na vyšší rychlostní stupeň a nakonec to překvapivě byla ona, kdo se jako první mohl radovat z postupu.

Nic jednoduchého ji pak nečekalo ani ve vyřazovací části. Na půdě PSV tahala za kratší konec a byla hodně ráda za remízu. V domácí odvetě pakbyla spíše šťastnější, než že by soupeře nějak přejela. V Madridu pak Atléticu o gól podlehla, aby následně ve druhém utkání předvedla v závěru skvělý obrat a zvítězila 4:2. V semifinále proti PSG pak znovu měla i notnou dávku štěstí, kterou využila ve dvě hubené výhry 1:0.

A tak je najednou až v boji o trofej, kterou získala dosud jedinkrát ve své historii v roce 1997, když přehrála Juventus 3:1. Jenže poslední finálová účast přináší podstatně ponurejší vzpomínky, přišla totiž před jedenácti lety v dějišti letošního vrcholu soutěže, tedy ve Wembley. Prohru 1:2 s Bayernem ze současného kádru pamatují ještě Hummels a Reus.

Právě posledně zmíněná ikona Dortmundu odehraje v sobotu svůj poslední zápas ve žlutočerném dresu, německému sympaťákovi v létě končí smlouva a už s předstihem bylo oznámeno, že v klubu pokračovat nebude. Nestranní fanoušci by mu snad do jednoho přáli vítězní loučení, dosud totiž ve své bohaté kariéře získal jen dvakrát německý pohár a třikrát superpohár, na opravdu velkou trofej ale stále čeká.

Borussia ovšem do finále vstoupí po nepříjemné dvoutýdenní přestávce. Bundesliga skončila už 18. května a od té doby svěřenci Edina Terziće pouze trénovali. Poslední kolo sice Dortmund ovládl jasně 4:0, jinak mu ale ligový ročník až tolik nevyšel, skončil až pátý s velkou ztrátou na celky před sebou. Může tak vděčit skvělému národnímu koeficientu za to, že Němci na podzim vyšlou do Ligy mistrů hned pět mužstev, a tak má jistou účast v milionářské soutěži bez ohledu na sobotní výsledek. To ale neznamená, že by na něm týmu nezaleželo, naopak.

  • Pravděpodobná sestava Dortmundu: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer - Adeyemi, Brandt, Sancho - Füllkrug
Finálové účasti obou týmů v Lize mistrů
Tým Vítězství Prohry
Dortmund 1 (1997) 1 (2013)
Real Madrid 14 (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2022) 3 (1962, 1964, 1981)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Real půjde do finále s Courtoisem, rozloučí se Kroos trofejí?

Španělská La Liga končila oproti německé nejvyšší soutěži o týden později, a tak jde Real do finálového duelu v klasičtějším módu, naposledy hrál minulý víkend. Na druhou stranu je ale potřeba zmínit, že už poslední kola v podstatě dohrával jen z povinnosti poté, co si mistrovský titul zajistil už dlouho dopředu.

V několika případech se to projevilo i na sestavě, šanci v závěru sezony dostávali i hráči, kteří toho předtím tolik neodehráli. Upozornil na sebe díky tomu například turecký mladík Arda Güler, jenž ve svých třech posledních vystoupeních zaznamenal čtyři branky. Pro sobotní utkání už se však pochopitelně do sestavy vrátí všechny velké hvězdy.

A platí to i pro brankáře Thibauta Courtoise. Ten pro vážné zranění kolena vynechal většinu ročníku a přestože se před pár týdny vrátil zpět do zápasové kondice, pro klíčovou odvetu semifinále proti Bayernu dostal přednost Lunin, jenž tým držel při absenci dlouhodobé jedničky. Jenže kouč Ancelotti předem oznámil, že vrchol bude patřit Belgičanovi, jenž už týmu vychytal Ligu mistrů před dvěma lety jedním z nejlepších finálových výkonů historie proti Liverpoolu.

Bílý balet celkově byl letos v soutěži už několikrát na pokraji vyřazení. Už v prvním jarním kole se dost natrápil, aby ubránil hubený náskok proti Lipsku. Ve čtvrtfinále pak proti Manchesteru City musel jít až přes penaltový rozstřel, v minulé fázi zase proti Bayernu klub spasil až dvěma góly mezi 88. a 91. minutou střídající žolík Joselu.

Přiblížil tak pohádkovému konci další legendu, tentokrát v dresu Madridu. Toni Kroos stále patří mezi nejlepší záložníky na světě, chce se však řídit poučkou, že končit se má na vrcholu, a tak po mistrovství Evropy pověsí kopačky na hřebík. Sobotní duel tak pro něj bude posledním v jeho bohaté klubové kariéře, během níž ušatý pohár zvedl nad hlavu už pětkrát.

sipka Která z hvězd Realu se v utkání trefí? Vsaďte si ZDE

Pravděpodobná sestava Realu Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy - Valverde, Kroos, Camavinga - Bellingham - Rodrygo, Vinícius Júnior

  • Datum, čas a místo zápasu: 1. 6. ve 21:00, Wembley (Londýn)

Tip na zápas Dortmund vs. Real Madrid ve finále LM

Poslední čtyři ročníky Ligy mistrů skončily finálovým výsledkem 1:0, o rok dřívě skončil závěrečný zápas sezony 2:0. Doba divokých přestřelek v boji o ušatou trofej je zřejmě pryč a podobný průběh se dá očekávat i tentokrát.

TIP: Oba týmy nedají gól a padnou maximálně dvě branky  sipka Vsadit u Fortuny

Finále LM v posledních letech příliš gólů nenabízí

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Borussia Dortmund vs. Real Madrid v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Vyvrcholení celé klubové sezony má jako již tradičně na starosti finále Ligy mistrů. To letošní nabídne souboj Dortmundu a Realu Madrid a vy u toho nesmíte chybět. Utkání v přímém přenosu odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 3. Pokud ho nemáte k dispozici, jiné varianty bohužel tentokrát neexistují. U českých sázkových kanceláří si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.